The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2017, 22:00
Problemem Urygi było między innymi właśnie to, że akceptował swoją rolę w drużynie. Widać było brak sportowej ambicji, pewności siebie i chęci podnoszenia swoich umiejętności.

Ja bym się nawet nie zdziwił, jakby Uryga teraz, zmuszony do szukania sobie miejsca w jakiejś innej drużynie, skoczył sportowo do góry. Byłoby oczywiście w związku z tym narzekanie na to, że wypuściliśmy kolejnego dobrego piłkarza, ale brutalna prawda jest taka, że w Wiśle na tę chwilę nie było na to szans. Chłopak osiągnął pułap możliwości i nic nie wskazywało na to, aby w tym otoczeniu miało się to zmienić.

Powiem brutalnie - zamiast wypranej z ambicji "tożsamości" Urygi wolę gryzącego trawę Lloncha, nawet jeśli mielibyśmy być dla niego tylko okazją do tego, żeby się wypromować i odejść na koniec przyszłego sezonu.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.06.2017, 22:04
Na kogo bardziej się opłaca stawiać, na Laskosia i Żemło, czy Urygę (może grać na pozycji, któregoś z poprzednich)? Naturalna kolej rzeczy, czas Urygi dobiegł końca. Miał 100+ meczy by przekonać do siebie. Teraz lepiej już stawiać na nowych, młodych, w tym właśnie Laskosia czy Żemło. Względnie innych. Argument za Urygą w postaci wieku już upadł. Argument w postaci umiejętności nigdy niestety nie pojawił się.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.06.2017, 22:12
Z tym, że Ci młodzi tak samo mogą nas ściągnąć na glebę w lidze, jak nagle stać się objawieniem.

Lackos czy Żemło to goście, którzy raczej powinni się ogrywać w PP, czy w przypadku wykartkowania podstawowych zawodników.

Czas leci nieubłaganie, wszyscy czekamy na konkrety...
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 19.06.2017 o godz. 22:16.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 19.06.2017, 22:28
A w jakich innych meczach przewidywałeś wprowadzenie Urygi? Przecież to nie jest piłkarz do pierwszego zespołu ..
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.06.2017, 00:28
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Problemem Urygi było między innymi właśnie to, że akceptował swoją rolę w drużynie. Widać było brak sportowej ambicji, pewności siebie i chęci podnoszenia swoich umiejętności.
Nigdy nie byłem blisko drużyny, ani nie chodziłem na treningi. Z tego, co widziałem w meczach, w których Uryga grał, to facet był zaangażowany i raczej zły na siebie po błędach. Wydaje mi się, że jest różnica pomiędzy akceptowaniem roli w drużynie na zasadzie dopóki się nie poprawię, rzeczywiście zasługuję na ławkę, a nieakceptowaniem na zasadzie powinienem grać i koniec (trochę takie inklinacje ma Ondrasek, zdaje się).

Odnośnie do wysokości kontraktu - Alan miał wysoką gażę?

Odnośnie do innych, młodszych wychowanków - jeżeli są lepsi od Alana, dlaczego to on był pierwszy do wejścia na plac jako środkowy obrońca, cofnięty pomocnik, gdy wypadał ktoś z podstawowego składu?

Abstrahując już od Urygi - nie chcę mitologizować tej tożsamości, o której wspomniałem, ale z drugiej strony łatwiej chyba z takim predykatem o zaangażowanie i atmosferę w szatni - dość istotne, gdy nie stać nas na zawodników bez defektów. Dodam też, że trudniej będzie mi jako kibicowi utożsamiać się z drużyną (oczywiście co innego z klubem, to chyba każdy umie rozgraniczyć), gdy będziemy mieć w składzie 11 Llonchów (chociaż Lloncha jako takiego b. lubię i cenię).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.06.2017, 07:21
Bramkarz z rezerw Spartaka Trnava i napastnik nie strzlający goli z Hong Kongu - wolałbym już żeby nie było transferów jak mają być tego typu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 20.06.2017, 07:31
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nigdy nie byłem blisko drużyny, ani nie chodziłem na treningi. Z tego, co widziałem w meczach, w których Uryga grał, to facet był zaangażowany i raczej zły na siebie po błędach. .
ja osobiście znam kogoś kto jest blisko treningu i wiem ze Uryga od zawsze był słaby i mało co się rozwinął od wieku juniora (nawet to widać w meczach)
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.06.2017, 07:52
Spicić odpalony?, bo nawet na treningu się nie pojawił. Może to i dobrze, bo na tą pozycje mamy Sadloka, Pietrzaka, w razie konieczności Arsenicia i Bartkowskiego. Nie było sensu opłacać kolejnego zawodnika. Był solidny nic więcej,
chyba zdecydował ostatni mecz z Termalicą, gdzie wypadł słabiutko. Po co nam jakiś Vantruba, skoro ona gra w rezerwach swojej drużyny? Mamy Chorążkę i Al-Ani, do tego dochodzi Hiszpan. Nie rozumiem po co nam Słowak. Z tym Chamorro to chyba jakiś żart, mam taką cichą nadzieję, to już wolałbym zostawić Zacharę. Jeszcze może nastąpić zwrot akcji i zostaną Miśkiewicz i Zachara. Głowa, Brożek, Boguś raczej będą rezerwowymi w tym sezonie. To już nie są zawodnicy na pierwszy skład. Mogą zastąpić kogoś w razie kartek, kontuzji czy w PP itd. Podstawowi stoperzy moim zdaniem to Gonzalez i Arsenić. Skrzydło Valencia lub Videmont. Atak ktoś nowy lub Ondrasek, chociaż sprzedałbym go osobiście. Brlek i Mąka jak zostaną na kolejny sezon będzie dobrze. A co z Rafaelem Lopesem? Ciekawe czy to plotka czy prawda. Drzazge i Żemło trzeba wypożyczyć na kolejny sezon.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.06.2017, 07:56
Ludzie, a czego Wy się spodziewaliście? Oczywiste było, że będziemy brać zawodników wolny, albo takich co kosztują grosze, bo na innych nas po prostu nie stać. Nie kupimy niestety napastnika, który w poprzednim sezonie strzelił 10 bramek. Szukamy młodych, perspektywicznych albo takich, którzy mają coś do udowodnienia. Tylko tacy piłkarze przyjdą do Wisły. Taka obecnie jest przykra prawda.

Gonzalez, a przede wszystkim Lnoch spisali się znakomicie. Boję się tylko tego, żeby obcokrajowców nie było za dużo. Tylko oto chodzi.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 20.06.2017, 08:05
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, a czego Wy się spodziewaliście? Oczywiste było, że będziemy brać zawodników wolny, albo takich co kosztują grosze, bo na innych nas po prostu nie stać. Nie kupimy niestety napastnika, który w poprzednim sezonie strzelił 10 bramek. Szukamy młodych, perspektywicznych albo takich, którzy mają coś do udowodnienia. Tylko tacy piłkarze przyjdą do Wisły. Taka obecnie jest przykra prawda.

Gonzalez, a przede wszystkim Lnoch spisali się znakomicie. Boję się tylko tego, żeby obcokrajowców nie było za dużo. Tylko oto chodzi.
Odnośnie równowagi Polacy-obcokrajowcy pisałem m.in. tutaj. Do tego niektórzy obcokrajowcy potrafią lepiej zrozumieć obecną sytuację klubu niż niejeden Polak.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.06.2017, 08:23
No nic, najważniejsze, żeby to byli lepsi zawodnicy, od tych których mieliśmy.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.06.2017, 08:49
PvD napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie równowagi Polacy-obcokrajowcy pisałem m.in. tutaj. Do tego niektórzy obcokrajowcy potrafią lepiej zrozumieć obecną sytuację klubu niż niejeden Polak.
1906% racji
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.06.2017, 10:06
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Po co nam jakiś Vantruba, skoro ona gra w rezerwach swojej drużyny? Mamy Chorążkę i Al-Ani, do tego dochodzi Hiszpan. Nie rozumiem po co nam Słowak.
Widocznie są w klubie tacy, co lepiej to rozumieją od ciebie.
Oni Słowaka widzieli, a ty tylko piszesz na forum.
Z tym Chamorro to chyba jakiś żart, mam taką cichą nadzieję, to już wolałbym zostawić Zacharę.
Jeśli go wezmą to znaczy, że to nie żart.
Jeszcze może nastąpić zwrot akcji i zostaną Miśkiewicz i Zachara.
Myślenie życzeniowe
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.06.2017, 11:32
To jakaś zmasowana akcja menadżerska z tym Chorążką? Od pewnego czasu tylko Chorążka to, Chorążka tamto, dać mu szanse, niech gra młody itd.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 20.06.2017 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.06.2017, 12:28
silver03 napisał(a):Wyświetl post
To jakaś zmasowana akcja menadżerska z tym Chorążką? Od pewnego tylko Chorążka to, Chorążka tamto, dać mu szanse, niech gra młody itd.
to po prostu zdrowy rozsądek
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 20.06.2017, 12:51
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to po prostu zdrowy rozsądek
Dać grać 18 latkowi, który grał dotychczas tylko w CLJ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.06.2017, 12:55
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Jakoś Drągowski wszedł do bramki majac 16 lat...
Imho, na poczatku moze byc gorzej ale potem jak zlapie pewnosc to juz tylko z górki.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.06.2017, 12:59
Coż, jeśli mu nie dasz grać to za 5 lat będzie "23-latkiem, który grał dotychczas tylko w CLJ". W Milanie niedawno czy wielu innych wielkich klubach w przeszłości się tym nie przejmowano, że bramkarz jest młody, tylko dawano szansę. W naszych warunkach (albo bramkarze co najwyżej przeciętni, albo w ogóle chwilowy brak bramkarzy ) tym bardziej się o to prosi.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.06.2017, 13:18
Tym bardziej, że nie zanosi się, byśmy włączyli się do walki o wyższe cele... Kiedy próbować, jak nie teraz?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 20.06.2017, 13:56
Chorążka i do Donnarummy i do Drągowskiego troche wzrostu traci. Drągowski był chyba postrzegany jako większy talent, do reprezentacji młodzieżowych powoływany był częściej. Do składu Jagi trafił również całkiem przypadkowo, nie miał być pierwszym wyborem. Na bramkarzu spoczywa największa odpowiedzialność i nie jestem pewien, czy 18latek sobie z nią poradzi, bo przecież w Wiśle oczekiwania są stukrotnie większe, niż w jakimś tam klubie z Białegostoku. Oczywiście chciałbym, żeby wszedł przebojem do 1 składu i nie wypiął się na nas jak powyższy przykład z Milanu, ale niestety nie mam waszej wiary.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 20.06.2017, 13:59
Oczekiwania co do bramkarza to my akurat mamy naznaczone przez dwie dekady praktycznego niewychodzenia ponad przeciętność...

Już bramkarz po prostu solidny jest dla nas szczytem marzeń.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.06.2017, 14:36
- Chcemy pozyskać nowych zawodników, rozmowy są zaawansowane i być może w tym tygodniu uda się sfinalizować niektóre umowy - powiedział dziś, o transferowych planach "Białej Gwiazdy", nasz dyrektor sportowy, Manuel Junco.

- Mogę potwierdzić, że prowadzimy także negocjacje z polskimi zawodnikami. Nie chciałbym skupiać się na narodowościach, ale na jakości zawodników. Jeżeli jesteśmy w stanie ściągnąć Polaków, to zawsze jest to nasz priorytet - zapewnił ponadto Junco.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.06.2017, 15:16
i Junco wlał spokój w serca gremium na tt i @
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.06.2017, 16:11
Ankieta została wyczyszczona i przygotowana na ten sezon jeśli chcecie się pobawić to zapraszam
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.06.2017, 16:39
Problem w tym, że chyba nie można głosować - mam napisane, że ankieta jest zakończona... :/
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.06.2017, 17:41
Nie no, wypożyczmy go do Romy, żeby się ograł i wrócił z doświadczeniem.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 20.06.2017, 18:20
cfa napisał(a):Wyświetl post
Nie no, wypożyczmy go do Romy, żeby się ograł i wrócił z doświadczeniem.
Oho, zaczyna sie pajacerka.
Do Romy może nie, ale do 1 ligi to już jak najbardziej. Skoro twierdzicie, że u nas dałby rade, to w 1 lidze pewnie byłbym czołowym bramkarzem i żadnych problemów z wywalczeniem składu by nie miał. Wiem jak szybko zmieniają się opinie na tym forum, dlatego lepiej byłoby oszczędzić chłopakowi transformacji z wielkiego talentu w Alana Uryge, co zapewne by nastąpiło po 2 nieudanych meczach, a chłopaka mogłoby niepotrzebnie spalić na starcie. Napastnik jak nie strzeli, to za 2 dni nikt o tym nie pamięta, natomiast jak bramkarz przypawełkuje, to 3 lata później każdy dokładnie pamięta mecz i minutę spotkania.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.06.2017, 18:44
Może jeszcze ktoś nie widział dzisiejszych twittów Janekxa:

Cytat:
Bramkarz Julián Cuesta (UD Almería) i pomocnik Miguel García Lucio(CDA Navalcarnero/R.M.Castilla) przejdą testy medyczne w Wiśle Kraków.
Cytat:
Tak jak podał już serwis @Wislaportal w Krakowie są też Tibor Halilovic (NK Lokomotiv Zagrzeb) i napastnik Carlos López(Villarreal B).
Jakieś info na temat powyższych zawodników? Zgodnie z przewidywaniami - w nowym sezonie zobaczymy jeszcze bardziej hiszpańską Wisłę.

Cytat:
- Chcemy pozyskać nowych zawodników, rozmowy są zaawansowane i być może w tym tygodniu uda się sfinalizować niektóre umowy - powiedział dziś, o transferowych planach "Białej Gwiazdy", nasz dyrektor sportowy, Manuel Junco.

- Mogę potwierdzić, że prowadzimy także negocjacje z polskimi zawodnikami. Nie chciałbym skupiać się na narodowościach, ale na jakości zawodników. Jeżeli jesteśmy w stanie ściągnąć Polaków, to zawsze jest to nasz priorytet - zapewnił ponadto Junco.
I tymi słowami możemy zamknąć zeszłotygodniową dyskusję na temat narodowości pozyskiwanych zawodników. Wydaje się, że Junco to odpowiednia osoba na stanowisko dyrektora sportowego. Ufam temu człowiekowi i wierzę, że mimo niewielkich nakładów finansowych uda się wzmocnić zespół i powalczyć o coś więcej w nadchodzącym sezonie.
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 20.06.2017 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.06.2017, 18:59
Jakis z nich to skrzydlowy?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member