|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Powiedzmy, że chodziło mi o doświadczenie. Tak jak było to w tym sezonie Załuska/Miśkiewicz.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem dla tych co odeszli ale osoby które mówią 'odeszło 8 graczy, to 1/3 kadry!" chyba sami nie wiedzą co mówią. Odszedł Kujawa, Zając i Echavarria którzy w sumie rozegrali w Wiśle 2 mecze. Misiek i Buchalik to bardzo przeciętni bramkarze. Zachara jak na napastnika ma porażające statystyki. Na Urygę wylewano przez tyle lat tyle pomyj i za każdym razem jak wychodził w 1 składzie to był lament i zgrzytanie zębów. A teraz po nim płaczecie? bądźcie konsekwentni.Tylko Załuska był zawodnikiem pierwszego składu.
Kolega wyżej fajnie opisał kadrę, ode mnie mała aktualizacja: GK: Chorążka, LO: Sadlok, Spicic, Pietrzak PO: Cywka, Bartosz, Bartkowski SO: Gonzalez, Glowacki, Arsenic, Żemło SP: Mączynski, Llonch, Stilic, Brlek, Valencia SK: Malecki, Boguski, Videmont, Słomka N: Brozek, Ondraszek, Drzazga Jakości brakuje na bramce i w ataku. Jednak nie można robić dramatu, że nie mamy kim grać. Mamy 17 seniorów oraz kilku zdolniejszych młodzieżowców (Valencia, Bartosz, Drzazga, Żemło, Chorążka, Słomka i inni). Dramat był za Smudy gdy faktycznie miał 13 chłopów do grania, a i tak nie korzystał z juniorów. Bramkarz, napastnik i skrzydłowy muszą przyjść, ale o tym mówił wprost Junco, więc jestem o to spokojny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co wy o tych testach medycznych tego Portugalczyka? przecież nie ma żadnego oficjalnego info
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
I z całym szacunkiem pisanie przez innego forumowicza, że okienko zimowe było udane to zakrawa o kpinę bo ilu z tych gości wywalczyło miejsce w pierwszym skladzie? A co do dlugów po Cupiale vide Telefonice - TS miało świadomość jakie zadłużenie ma klub w 100%. Obawiam się, że TS trochę się przeliczyło myśląc, że w ciągu niespełna roku znajdzie się poważny inwestor do jego przejęcia od nich a czy tak się stanie, nie sądzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Lol. Małecki już za słaby, trzeba się go pozbyć
Rozwalają mnie ludzie na tym forum ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dobra decyzja Wisły o rozstaniu się z tą grupą zawodników. Sportowo trzeba szukać innych niż oni rozwiązań, finansowo nie będą już dodatkowo obciążali klubu na tej drodze.
Powód do zmartwień byłby, gdyby mieli zostać i dalej tu trwać, a nie odejść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wolfy, Ty to jesteś jak strażnik rewolucji w Iranie. Zawsze wpadasz jak coś złego o Małeckim ktoś napisze
![]() Musisz się wzmocnić witaminkami, bo Cie byle co rozwala. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Powodem do zmartwień jest to, że pożegnaliśmy grupę zawodników i nie ma informacji o żadnych wzmocnieniach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Nie ma informacji o wzmocnieniach bo transfery lubią ciszę, życie nauczyło mnie że im ciszej tym lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
X-Ray - osobiście nie miałbym nic przeciwko jednemu doświadczonemu bramkarzowi i dwóm młodym, o ile dobrze rokują.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2017 o godz. 10:38.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
krzaq12 ma racje. Jestem pewien, że na pewno nie zostaniemy z 13 grajkami na nowy sezon. Zobaczycie, że od następnego tygodnia sypnie się testami medycznymi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Nie mam zamiaru tak oceniać, bo nie każdy z nich przychodził do pierwszego składu, tylko również do rotacji, do zwiększenia możliwości na ławce rezerwowej. Poprzednie okienko było pozytywne choćby dlatego, że za frytki znaleziono dwóch naprawdę dobrych zawodników jakimi są Ivan Gonzalez i Pol Llonch.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 16.06.2017 o godz. 11:03.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Zgadzam się w pełni. Poprzednie okienko transferowe spełniło wiele pozytywnych zadań. Pozwoliło złapać drożność finansową - dzięki transferom Popovicia i Jovicia, ale też umożliwiło nam uzyskanie lepszych (Llonch) lub stosunkowo podobnych jakościowo (odkrycie Cywki) piłkarzy. Także niespecjalnie bym narzekał na te transfery. Reszta miała być do rotacji i tyle. Bartkowski jedynie teoretycznie mógł wskoczyć do pierwszego składu, ale stanął mu na drodze Cywka, ale to chyba dla nas dobrze ![]() ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
a ja sę obawiam że w tej kadrze Iraku to on tam raczej nie pograł. Powołali go raczej w takim celu w jakim swego czasu do naszej kadry powołany został Sebastian Tyrała
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://twitter.com/kiewiczkrz/statu...55331245838336
oraz... https://twitter.com/kiewiczkrz/statu...58157665640450 Jeśli ktoś nie w temacie TT to Krzysiek to chyba najbardziej zaufany informator jeśli chodzi o Wisłę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Odejścia w związku z zakończeniem umowy i jej nieprzedłużeniem zawsze są wcześniej wiadome niż kontraktowanie nowych zawodników czy sprzedawanie tych, którzy mają umowy. To oczywiste, bo wystarczy koniec sezonu i brak chęci przedłużenia. Nie wiem w czym tutaj widzicie problem, zwłaszcza że zdecydowana większość listy była dla każdego całkowicie normalna, a nawet oczekiwana. Jedyny zgrzyt to forma pożegnania.
Większym problemem będą odejścia zawodników sprzedawanych. Bo te będą bolały sportowo, a zapewne, w naszej sytuacji, warunkują też zakontraktowanie nowych zawodników. Dlatego ja czekam głównie na jak najszybsze informacje co z Brlekiem, Sadlokiem i Mączyńskim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Odejście Brleka było jasne i przesądzone w naszej aktualnej sytuacji finansowej. Jeżeli dzięki temu będziemy w stanie zapewnić płynność finansową w bieżących wydatkach to nie ma się nad czym zastanawiać.
Ciekawi mnie natomiast kwestia Sadloka i Mączyńskiego. Jeżeli chcemy coś na nich zarobić to ostatni dzwonek żeby to zrobić. Tym bardziej, że zwłaszcza Mączyński daje jednak sygnały, że nie miałby nic przeciwko zmianie klubu. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli na Petarze odpowiednio zarobimy to ja nie widzę problemu. Dodatkowy aspekt to pokazanie następcom jak w Wiśle można się wypromować.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Petar jest faktycznie dość dobrym piłkarzem, ale że ktoś kusi się na niego tak, że solidnie zarobimy? Jak dla mnie nie jest na razie topowym zawodnikiem tej ligi, nie mówiąc o ligach bogatszych.
Ale kto bogatemu zabroni? Chce Petara za solidne pieniądze, niech bierze. Moim zdaniem przejdzie się, bo to za wcześnie. Jego broszka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2017 o godz. 14:11.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Czytałem na twiterze, że za Brleka 1,75mln ojro + bonusy. Było to jakiś czas temu, toteż mam nadzieję, że obecna oferta to 2 z bonusami. Dla mnie git. Podobno hajs wpada do nas, bo inwestor dostał skyboxa na lata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Kwota 1.75 mln euro + bonusy padła w odpowiedzi na pytanie do janekx89, za ile wg niego powinien zostać sprzedany Brlek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest na to jeszcze czas. Odchodzący zrobili w kadrze miejsce, które można spróbować zapełnić bardziej wartościowymi zawodnikami. Wisła ma teraz dyrektora sportowego godnego zaufania.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.06.2017 o godz. 15:49.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
||
![]() ![]() Cytat:
|
||
|