|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|||
Nie do Ciebie. [a jeśli też coś takiego pisałeś, to akurat, że oglądasz regularnie ligę wiem i poważnie Cie traktuje, chociaż nie raz masz szalone teorie] To chyba czytamy inne forum, bo dla 3/4 tego forum Mączyński to przeciętniak, a dla mnie świetny gracz na nasz klub/lige. Ja też akceptuje tę sytuacje, bo to rozumiem, ale Krzyśka będzie bardzo trudno zastąpić i nie akceptuje tego, że niektórzy kompletnie go nie cenią.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 10.06.2017 o godz. 01:04.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dokładnie jak kolega powyżej ^^^
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
https://twitter.com/DamianDukat/stat...78714985017344
Może coś pozytywnego się wydarzyć w ten weekend. Nowy napastnik? |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
PB to też Brlek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Oby nie ten testowany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
No tak ale Brlek nie potrzebuje konkurencji tak jak Brożek. Wnioskuję, że chodzi jednak o napastnika.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 10.06.2017 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Junco wspominał że priorytetem jest napastnik, więc raczej nie chodzi o konkurencje dla Brleka. Jest z nią już zresztą Stillić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Ja nie widziałem, Ty również, ani nikt inny nie widział jego gry. Więc z ocenami to bym jednak poczekał.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem w naszej sytuacji finansowej będzie bardzo trudno o pozyskanie zawodników ofensywnych, którzy z miejsca wskoczą do pierwszego składu, przerabialiśmy to w ostatnich latach. Wywiad z Junco tylko utwierdził mnie w przekonaniu, iż sytuacja w klubie nie jest za wesoła jeżeli mowa o pieniądzach na transfery. W zimowym okienku transferowym też wiele mówiono o potrzebie wzmocnienia ofensywy a całą niemal rundę graliśmy tymi samymi zawodnikami co zawsze. W tym kontekście nie dziwi mnie, że Wisła przedłużyła umowy z Brożkiem i Boguskim, faktem jest że są już w wieku emerytalnym zwłaszcza jak na zawodników ofensywnych tak w klubie zdano sobie sprawę, iż na lepszych zawodników nas aktualnie nie stać. Dla mnie w tej sytuacji najlepszym pomysłem byłoby wypożyczanie zawodników z klubów z mocniejszych lig zwłaszcza, że Junco jak mniemam ma odpowiednie kontakty. Od lat zresztą nie wydawaliśmy pieniędzy na transfery pozyskując zawodników z kartą na ręku za których nie musieliśmy płacić, co nie jest tak złym pomysłem w przypadku zawodników defensywnych tak za darmo znalezienie zawodników do ofensywny w większym pakiecie jest niemożliwe. Problem polega również na tym, że Wisła jest obecnie klubem o małej wiarygodności finansowej i tym ciężej będzie nam pozyskiwać zawodników nawet za darmo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Merkury Powiem ci krótko Gonzalez i Pol Llonch jeżeli tacy zawodnicy mieli by przychodzić jestem za.Masz 100% rację zawodnicy będą przychodzić z "kartą w ręku" i tak na razie musi być
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Merkury, a Brlek to za frytki przyszedł?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brlek przyszedł dzięki inwestorowi prywatnemu to raz, dwa Ci których kolega brylant17 wymienił są zawodnikami defensywnymi a ja w poście piszę o graczach ofensywnych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, chodziło mi o to,że po porostu te transfery są udanie i przyszli za darmo
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że ta cisza transferowa w naszym klubie jest taką przysłowiową " ciszą przed burzą" w pozytywnym słowa tego znaczeniu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Na weszło piszą, że Brlek może być najdroższym sprzedanym w Wisły piłkarzem i to jeszcze w tym okienku. OOOo byłoby ciekawie. Jaki był u nas najdroższy transfer na zewnątrz?
|
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ilu piłkarzy z polskiej E-klapy nie było wartych pieniedzy za jakie zostali sprzedani? Co najmniej 3/4 legionistów, połowa Śląska, Lecha itp
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Piłkarze sprzedani za około 3 mln euro z Ekstraklasy byli albo młodsi od Brleka albo pokazali się w europejskich pucharach albo w reprezentacji. Więc zejdźmy na ziemie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
"Bo już słychać, że w letnim okienku może być najdrożej sprzedanym z Wisły zawodnikiem."
Najdrożej sprzedanym, ale nie w historii a w letnim okienku. Ja tak to rozumiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Z tego co pisze Janek, to z Brnem powinniśmy się dogadać w końcu. Do tego sam Petar dość mocno jest nastawiony na odejście..
Bramka, skrzydła, napastnik - jak chcemy coś zacząć robić, to 2 połowa czerwca będzie ciekawa. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Joao Gois - wg wislaportal jesteśmy nim zainteresowani. Ogorem raczej nie jest tylko pytanie, po co nam 4 prawy obronca w kadrze?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może zagrać też na lewej stronie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Barrientos Barreto czy Criv jak się skończyło wszyscy wiedzą jedna runda i wyp... czy jestem przeciw oczywiście znowu wygląda to na akcję pt. milion obcokrajowców + na doczepkę jakiś jeden stary Polak (Brożek, Głowacki lub Boguski) w składzie i ... na rumaku do pierwszej ósemki ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Raczej to było do przewidzenia ,że były scout z ligii angielskiej będzie działał u nas podobnie.Jeśli facet jest na podobnym poziomie co inni kandydaci z Polski ale jest tańszy to nie mam nic przeciwko temu żeby go ściągnąć.Dla mnie w składzie moze być i 10 obcokrajowców jeśli Wisła będzie miała mistrza a i klub będzie zarabiał na zawodnikach.Jak zaczniemy dominować(a licze ,że tak się kiedyś stanie) to wtedy można martwić się ilu Polaków mamy w składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
emjot:
Cytat:
Nie stać nas na ogarniętych Polaków, bo stosunek jakości do ceny bywa horrendalny. A jeżeli na Polaków nas nie stać to trzeba ściągać gości spoza naszego kraju. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
co do szukania za granicą za Holendra skład wyglądał tak np.: Pareiko â Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz â Małecki, Sobolewski, Nunez, Melikson, Iliev â Genkow naprawdę znowu mamy przerabiać to samo ze znacznie niższą jakością grajków? ale wiadomo że bez MP tylko z ewentualnym utrzymaniem ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|