The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2017, 00:20
rokfor napisał(a):Wyświetl post
Zdajesz sobie sprawę, że Ramirez to autorski pomysł Junko ?
Nie, nie zdaje sobie sprawy. Jestem kibicem od wczoraj od 22.. Naprawde myślałem, ze pewne rzeczy są oczywiste.
Przeciez mowilem o dotychczasowej skuteczności Junco na rynku transferowym i wybor trenera ma tu drugorzędne znaczenie.

Ale dobrze.. Jesli masz sie czepiać słów to Llonch jest po cześci sukcesem Junco bo on wymyśli Ramireza zapewne licząc na jego znajomość niższych lig hiszpańskich. Teraz ok ?

Clou wypowiedzi było takie, ze reszta transferów mocno srednia. Tyle.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 10.06.2017, 00:52
d napisał(a):Wyświetl post
A co ma piernik do wiatraka? Jacy obserwatorzy, kto, skąd? Kogo obchodzi ocena kibiców? Mączyński nie zaliczył bardzo dobrego występu na Euro?
Nie o kibicach, nie o dziennikarzach. Tylko obserwatorach z klubów zagranicznych. Pazdan miał świetny turniej, bardziej zauważalny.

d napisał(a):Wyświetl post
Pomocnika kreatywnego/skrzydłowego tak, Mączyński takim nie jest. A prawda jest taka, że w kontekście gry w reprezentacji pozycję ma praktycznie taką samą jak Pazdan.
Mączyński musi dużo biegać, często box to box. Przenosi piłkę z defensywy do ofensywy, musi walczyć w odbiorze dodatkowo. Więcej biega od obrońcy.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli do mnie pijesz, to oglądam ligę regularnie.
Nie do Ciebie. [a jeśli też coś takiego pisałeś, to akurat, że oglądasz regularnie ligę wiem i poważnie Cie traktuje, chociaż nie raz masz szalone teorie]

A z Mączyńskim sytuacja jest prosta - wszyscy go raczej doceniają.
To chyba czytamy inne forum, bo dla 3/4 tego forum Mączyński to przeciętniak, a dla mnie świetny gracz na nasz klub/lige.

Po Mączyńskim nie będzie płaczu nie dlatego, bo jest słaby tylko takie jest życie i trzeba się z tym pogodzić.
Ja też akceptuje tę sytuacje, bo to rozumiem, ale Krzyśka będzie bardzo trudno zastąpić i nie akceptuje tego, że niektórzy kompletnie go nie cenią.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 10.06.2017 o godz. 01:04.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.06.2017, 06:11
dokładnie jak kolega powyżej ^^^
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.06.2017, 09:21
Powiem tak, Maczynski jest najlepszym zawodnikiem obecnie w kadrze naszej... kto zna sie choc troche ba pilce ten zrozumie ze jak gra Maka to cala druzyna wyglada o niebo lepiej.
Odpowiedz cytując
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.06.2017, 10:02
Nie no Mąka jest najlepszy i to fakt jak on gra dobrze to i drużyna tez jedyny mankamentem to skuteczny napastnik gdyby był co strzelił by z 18 goli myślę że byłoby podium
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 10.06.2017, 10:34
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie zdaje sobie sprawy. Jestem kibicem od wczoraj od 22.. Naprawde myślałem, ze pewne rzeczy są oczywiste.
Przeciez mowilem o dotychczasowej skuteczności Junco na rynku transferowym i wybor trenera ma tu drugorzędne znaczenie.

Ale dobrze.. Jesli masz sie czepiać słów to Llonch jest po cześci sukcesem Junco bo on wymyśli Ramireza zapewne licząc na jego znajomość niższych lig hiszpańskich. Teraz ok ?

Clou wypowiedzi było takie, ze reszta transferów mocno srednia. Tyle.
Nie czepiam się słów, po prostu uważam że sprowadzenie Ramireza to jego najlepszy transfer, a sprowadzenie LLoncha to tego konsekwencja.
Jeśli miałeś na myśli tylko transfery piłkarzy to ok, masz prawo do takiego zdania. Ja dałbym jeszcze mały plus przy Spiciciu, ale to tylko dlatego, że nie spodziewałem się po nim niczego, a chłopak nawet daje rade. Bartkowski miał pecha że Kiko "wymyślił" odpowiednią pozycję dla Cywki. Słomka to melodia przyszłości. Stilić to przede wszystkim duży plus wizerunkowy, jego transfer to był sygnał, że w klubie nie jest tak źle jak się wtedy pisało. Dziwna sytuacja jest z Videmontem. Jego wejścia może nie powalały, ale "liczby" miał, a mimo to przestał dostawać szanse. Myślę że zadecydowały kwestia pozaboiskowe i charakter piłkarza. Sam przyznał w wywiadzie, że w przeszłości miał problemy z trenerami.
Ostatnio edytowane przez rokfor : 10.06.2017 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.06.2017, 12:56
https://twitter.com/DamianDukat/stat...78714985017344

Może coś pozytywnego się wydarzyć w ten weekend. Nowy napastnik?
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Od: 06.2013

Stary 10.06.2017, 13:31
PB to też Brlek
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.06.2017, 13:32
Oby nie ten testowany.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 10.06.2017, 13:35
No tak ale Brlek nie potrzebuje konkurencji tak jak Brożek. Wnioskuję, że chodzi jednak o napastnika.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 10.06.2017 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2017, 13:37
Junco wspominał że priorytetem jest napastnik, więc raczej nie chodzi o konkurencje dla Brleka. Jest z nią już zresztą Stillić.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 10.06.2017, 15:54
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Oby nie ten testowany.
Ja nie widziałem, Ty również, ani nikt inny nie widział jego gry. Więc z ocenami to bym jednak poczekał.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.06.2017, 19:10
Z całym szacunkiem w naszej sytuacji finansowej będzie bardzo trudno o pozyskanie zawodników ofensywnych, którzy z miejsca wskoczą do pierwszego składu, przerabialiśmy to w ostatnich latach. Wywiad z Junco tylko utwierdził mnie w przekonaniu, iż sytuacja w klubie nie jest za wesoła jeżeli mowa o pieniądzach na transfery. W zimowym okienku transferowym też wiele mówiono o potrzebie wzmocnienia ofensywy a całą niemal rundę graliśmy tymi samymi zawodnikami co zawsze. W tym kontekście nie dziwi mnie, że Wisła przedłużyła umowy z Brożkiem i Boguskim, faktem jest że są już w wieku emerytalnym zwłaszcza jak na zawodników ofensywnych tak w klubie zdano sobie sprawę, iż na lepszych zawodników nas aktualnie nie stać. Dla mnie w tej sytuacji najlepszym pomysłem byłoby wypożyczanie zawodników z klubów z mocniejszych lig zwłaszcza, że Junco jak mniemam ma odpowiednie kontakty. Od lat zresztą nie wydawaliśmy pieniędzy na transfery pozyskując zawodników z kartą na ręku za których nie musieliśmy płacić, co nie jest tak złym pomysłem w przypadku zawodników defensywnych tak za darmo znalezienie zawodników do ofensywny w większym pakiecie jest niemożliwe. Problem polega również na tym, że Wisła jest obecnie klubem o małej wiarygodności finansowej i tym ciężej będzie nam pozyskiwać zawodników nawet za darmo.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2017, 20:48
Merkury Powiem ci krótko Gonzalez i Pol Llonch jeżeli tacy zawodnicy mieli by przychodzić jestem za.Masz 100% rację zawodnicy będą przychodzić z "kartą w ręku" i tak na razie musi być
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 10.06.2017, 21:54
Merkury, a Brlek to za frytki przyszedł?
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 10.06.2017, 22:36
Brlek przyszedł dzięki inwestorowi prywatnemu to raz, dwa Ci których kolega brylant17 wymienił są zawodnikami defensywnymi a ja w poście piszę o graczach ofensywnych.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 11.06.2017, 08:53
Wiem, chodziło mi o to,że po porostu te transfery są udanie i przyszli za darmo
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
opolan
Member

Stary 11.06.2017, 12:30
Mam nadzieję, że ta cisza transferowa w naszym klubie jest taką przysłowiową " ciszą przed burzą" w pozytywnym słowa tego znaczeniu
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.06.2017, 14:31
Na weszło piszą, że Brlek może być najdroższym sprzedanym w Wisły piłkarzem i to jeszcze w tym okienku. OOOo byłoby ciekawie. Jaki był u nas najdroższy transfer na zewnątrz?
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 11.06.2017, 14:36
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Na weszło piszą, że Brlek może być najdroższym sprzedanym w Wisły piłkarzem i to jeszcze w tym okienku. OOOo byłoby ciekawie. Jaki był u nas najdroższy transfer na zewnątrz?
Chyba Marcelo 3,8mln ojro ale.Szczerze? Brlek nie jest jeszcze wart takich pieniędzy.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 11.06.2017, 14:41
Ilu piłkarzy z polskiej E-klapy nie było wartych pieniedzy za jakie zostali sprzedani? Co najmniej 3/4 legionistów, połowa Śląska, Lecha itp
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 11.06.2017, 15:04
Piłkarze sprzedani za około 3 mln euro z Ekstraklasy byli albo młodsi od Brleka albo pokazali się w europejskich pucharach albo w reprezentacji. Więc zejdźmy na ziemie.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 11.06.2017, 15:10
"Bo już słychać, że w letnim okienku może być najdrożej sprzedanym z Wisły zawodnikiem."

Najdrożej sprzedanym, ale nie w historii a w letnim okienku. Ja tak to rozumiem
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.06.2017, 22:14
Z tego co pisze Janek, to z Brnem powinniśmy się dogadać w końcu. Do tego sam Petar dość mocno jest nastawiony na odejście..

Bramka, skrzydła, napastnik - jak chcemy coś zacząć robić, to 2 połowa czerwca będzie ciekawa.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2017, 05:23
Joao Gois - wg wislaportal jesteśmy nim zainteresowani. Ogorem raczej nie jest tylko pytanie, po co nam 4 prawy obronca w kadrze?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 14.06.2017, 08:30
Może zagrać też na lewej stronie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2017, 09:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Joao Gois - wg wislaportal jesteśmy nim zainteresowani. Ogorem raczej nie jest tylko pytanie, po co nam 4 prawy obronca w kadrze?
ogórami nie byli też inni z ligi portugalskiej którzy przewinęli się przez Kraków
Barrientos
Barreto
czy Criv
jak się skończyło wszyscy wiedzą
jedna runda i wyp...

czy jestem przeciw
oczywiście
znowu wygląda to na akcję pt. milion obcokrajowców + na doczepkę jakiś jeden stary Polak (Brożek, Głowacki lub Boguski) w składzie i ... na rumaku do pierwszej ósemki
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
sefore
Junior Member

Od: 11.2016

Stary 14.06.2017, 10:13
Raczej to było do przewidzenia ,że były scout z ligii angielskiej będzie działał u nas podobnie.Jeśli facet jest na podobnym poziomie co inni kandydaci z Polski ale jest tańszy to nie mam nic przeciwko temu żeby go ściągnąć.Dla mnie w składzie moze być i 10 obcokrajowców jeśli Wisła będzie miała mistrza a i klub będzie zarabiał na zawodnikach.Jak zaczniemy dominować(a licze ,że tak się kiedyś stanie) to wtedy można martwić się ilu Polaków mamy w składzie.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.06.2017, 10:45
emjot:
Cytat:
ogórami nie byli też inni z ligi portugalskiej którzy przewinęli się przez Kraków
Barrientos
Barreto
czy Criv
jak się skończyło wszyscy wiedzą
jedna runda i wyp...

czy jestem przeciw
oczywiście
znowu wygląda to na akcję pt. milion obcokrajowców + na doczepkę jakiś jeden stary Polak (Brożek, Głowacki lub Boguski) w składzie i ... na rumaku do pierwszej ósemki
Ściągnęliśmy w tej rundzie jednego niestarego, podobno niezłego Polaka. Jakoś nie pograł sobie.
Nie stać nas na ogarniętych Polaków, bo stosunek jakości do ceny bywa horrendalny. A jeżeli na Polaków nas nie stać to trzeba ściągać gości spoza naszego kraju.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2017, 11:13
Martinus napisał(a):Wyświetl post
emjot:

Ściągnęliśmy w tej rundzie jednego niestarego, podobno niezłego Polaka. Jakoś nie pograł sobie.
Nie stać nas na ogarniętych Polaków, bo stosunek jakości do ceny bywa horrendalny. A jeżeli na Polaków nas nie stać to trzeba ściągać gości spoza naszego kraju.
tzn. kogo bo w zgadywanki bawić się nie zamierzam
co do szukania za granicą
za Holendra skład wyglądał tak np.: Pareiko – Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz – Małecki, Sobolewski, Nunez, Melikson, Iliev – Genkow

naprawdę znowu mamy przerabiać to samo ze znacznie niższą jakością grajków?
ale wiadomo że bez MP tylko z ewentualnym utrzymaniem

Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów