The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2017, 18:09
Ja jestem ciekaw, jak sobie poradzi w drużynie bez wielkich nazwisk. Jeśli zrobi TOP3 w przyszłym sezonie to jest przekozak.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.05.2017, 10:27
Skorża oficjalnie trenerem Pogoni asystentem został Rafał Janas, a od przygotowania fizycznego będzie Paolo Terziotti
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.05.2017, 10:44
Pogoń może ciekawie wyglądać w przyszłym sezonie, mają zdolną młodzież która siłą rzeczy już teraz zbiera "pierwsze koty za płoty" i potem powinno byc tylko lepiej
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.05.2017, 11:04
No to liga będzie ciekawsza
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 23.05.2017, 11:08
Robert Maaskant znowu spadł do drugiej ligi holenderskiej.

Dwa lata temu zrobił to z Bredą, teraz z zespołem G.A.Eagles.

Prowadził zespół w siedmiu ostatnich meczach. Zanotował sześć porażek (w tym 0:8 z Feyenoordem) i tylko raz wygrał.

To chyba koniec kariery Maaskanta (choć ona już się załamała jesienią 2011 r., do tej pory nie prowadził ponownie takiej ekipy jak Wisła), bo wypada też wspomnieć, że po odejściu z Bredy przez kilkanaście miesięcy nie miał zespołu, a po odejściu z Krakowa nie odniósł żadnego sukcesu, a jego kluby są coraz gorsze (półamatorskie w swoim kraju).

O sukcesach drugiego wizjonera z Holandii Valckxa też nie słychać, po jego odejściu z Krakowa była długa przerwa, choć ostatnio został dyrektorem Venlo i ten klub awansował do Eredivisie, wcześniej pracował w Anorthosis Famagusta.

Swego czasu przedstawiani jako wizjonerzy, którzy mieli wznieść klub na nieosiągalny wcześniej poziom.

Po odejściu z Wisły trafiali do coraz to słabszych zespołów, choć dla mnie nie jest to dziwne, bo już to było wielokrotnie udowodnione, że to oni swoimi przekrętami transferowymi doprowadzili Wisłę do ruiny finansowej, więc dla mnie to nie są żadni specjaliści, tylko najwięksi szkodnicy, którzy zmarnowali pokaźne pieniądze, które trafiały do ich znajomych piłkarzy, menedżerów.

Ostatnio o tym też wspomniała aktualna prezes Wisły.
Odpowiedz cytując
AdzikWK
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 23.05.2017, 11:33
To właśnie duet doprowadził do tego, co się stało, ale to tylko dowód na to jak klub był zarządzany, kasa Cupiała nie mogła zaspokajać wszystkiego
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.05.2017, 11:34
jasne sami do tego doprowadzili
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.05.2017, 12:01
No to wychodzi na to, że Maaskant to przeciętny/słaby trener. Nie zmienia to faktu ,że jego pobyt w Krakowie należy ocenić na plus, bo przejął zespół po Karabachu, bez Głowackiego, Marcelo, a potem też Diaza i ogarnął do tego stopnia, że zimę skończył w czołówce z małą stratą do lidera. Wiosną miał Meliksona, ale oprócz świetną formę osiągnęli Małecki, Kirm, Wilk i Chavez, co też wydaje mi się zasługą trenera.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.05.2017, 12:55
świeży materiał :

http://weszlo.com/2017/05/23/kibice-...ismy-sie-tego/
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 23.05.2017, 13:51
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jasne sami do tego doprowadzili
A wg ciebie kto ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 23.05.2017, 15:34
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam,że Skorża może zrobić fajny zespół ma młodych +mądre transfery i może być ciekawie....
Daj spokoj, Skorza i budowanie zespolu na mlodych. Masz chzyba krotka pamiec i nie pamietasz jaki styl prowadzenia druzyny ma Skorza.

Otoz chetnie Ci przypomne. Facet ma zelazna 11 i piluje ja ile wlezie, w kregu zainteresowania trenera jest 13-14 zawodnikow ale o ile nie ma kontuzji czy kartek to niezaleznie od okolicznosci graja w kolko ci sami ludzie.

Pamietam jak nawet Brozka nie hccial puscic na slub brata mimo iz o ile sie nie myle Wisla juz miala klepniete mistrzostwo i grali defacto o nic.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.05.2017, 16:12
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A wg ciebie kto ?
całe towarzystwo (niesportowe ) które przy okazji sobie przytuliło to i owo
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.05.2017, 19:28
As napisał(a):Wyświetl post
Pamietam jak nawet Brozka nie hccial puscic na slub brata mimo iz o ile sie nie myle Wisla juz miala klepniete mistrzostwo i grali defacto o nic.
Tak gwoli ścisłości Wisła pewne mistrzostwo miała w następnej kolejce. Co nie zmienia faktu, że było to pięć meczy przed końcem.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 23.05.2017, 19:37
Skorża typowy polski ogór trenerski. Potrafi się ładnie wysłowić, przeważnie dobrze żyje z kopaczami. Max piąte, szóste miejsce. Jak z Moskalem Levadii mu nigdy nie wybaczę.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 23.05.2017 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.05.2017, 19:49
Po przeczytaniu wywiadu z Zieniem po raz kolejny rzuca mi sie w oczy rzecz o której mówi każdy piłkarz Wisły z czasów BC:
-najlepszy okres w życiu
-rodzinna i wspaniała atmosfera
To jest dosyć ciekawe. Zmieniali się trenerzy, działacze, piłkarze a każdy to podkreśla...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.05.2017, 22:27
Pero napisał(a):Wyświetl post
Po przeczytaniu wywiadu z Zieniem po raz kolejny rzuca mi sie w oczy rzecz o której mówi każdy piłkarz Wisły z czasów BC:
-najlepszy okres w życiu
-rodzinna i wspaniała atmosfera
To jest dosyć ciekawe. Zmieniali się trenerzy, działacze, piłkarze a każdy to podkreśla...
Z właścicielem klubu styczności nie mieli. Był tylko jeden działacz, który zmieniał tylko nazwę funkcji...
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 24.05.2017, 17:32
Niektórzy mieli.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 24.05.2017, 18:32
Zieńczuk tłumaczy coś o Petrescu. To był świrek gorszy od Smudy. A i osiągnięcia miał mniejsze od Smudy. Do tego nie był związany praktycznie z Wisła, więc skąd te sentymenty do niego u niektórych?

Cytat:
Zieńczuk:

Myśmy się spotkali z trenerem rok po jego zwolnieniu, byliśmy w tym samym miejscu na obozie - to było przyjemne spotkanie, ale na treningach sprawy miały się inaczej. One były ekstremalnie ciężkie, w wielu aspektach, tyle co przebiegłem przez ten rok, to chyba nie powtórzyłem tego przez kolejne 10 lat na treningu. Gdzieś te parametry wydolnościowe później wychodziły niezłe, ale nie przekładało się to na samopoczucie w meczach. Sam przychodziłem do domu i leżałem w wannie z lodem, bo nogi bolały, pulsowały, ale gdyby przekładało się to na wynik sportowy, człowiek by się z tym pogodził. Wiadomo - kto nie chce zdobyć tytułu, grać w Lidze Mistrzów? Leżałbym w tym lodzie po pięć godzin dziennie, jednak nie wyglądaliśmy fajnie na boisku. Poza tym trener nas nie szanował, co chwilę słyszeliśmy, że jesteśmy fucking chickens, mówił, że jakby mógł to by nas wszystkich zmienił, ale nie może tego zrobić, bo mu nie pozwoliliby w klubie.

Jedna była ciekawa sytuacja na treningu, trener często z nami wchodził do dziadka i Mauro Cantoro założył mu dwie dziury, takie przetaczanki, typowo bezczelne. Widzieliśmy, że Petrescu kipi. Później wszedł w gierkę, poszedł bark w bark z takim młodym chłopakiem, 18 czy 19 lat miał, to był bodajże Dawid Kubowicz. Trener odbił się od niego i poleciał na tak zwane cyce, potem wstał i kopnął Dawida w dupę. Chorobliwie ambitny człowiek i czasem nie trzymał nerwów na wodzy.

link
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 24.05.2017, 18:42
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Robert Maaskant znowu spadł do drugiej ligi holenderskiej.
...
O sukcesach drugiego wizjonera z Holandii Valckxa też nie słychać,
Swego czasu przedstawiani jako wizjonerzy, którzy mieli wznieść klub na nieosiągalny wcześniej poziom.

Dokładnie. A miłośnicy Holendrów jakoś cicho. A potem znowu będą legendy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.05.2017, 19:25
Dżizas... tacy słabi Holendrzy i tak byli o klasę lepsi od PMS. Podobnie jak III ligowy trener z Hiszpanii pokazuje, że PMS nie jest mu straszna.
To, że Maaskant spadł ze swoim klubem do II ligi a w Polsce po jednym sezonie zdobył mistrzostwo to tylko pokazuje miejsce naszych trenerów w skali europejskiej.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.05.2017 o godz. 20:05.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 24.05.2017, 21:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dżizas... tacy słabi Holendrzy i tak byli o klasę lepsi od PMS. Podobnie jak III ligowy trener z Hiszpanii pokazuje, że PMS nie jest mu straszna.
To, że Maaskant spadł ze swoim klubem do II ligi a w Polsce po jednym sezonie zdobył mistrzostwo to tylko pokazuje miejsce naszych trenerów w skali europejskiej.

Tylko, ze oni są słabsi nawet od Smudy, który przynajmniej w LM był.
A te kabaretowe legendy, że Wisła zdobywała mistrzostwo dzięki Holendrom, to niezła kompromitacja.
Wisła, która mistrzostwa zdobywała prawie co roku, nagle akurat w tym jednym roku zdobyła mistrzostwo dzięki holenderskim Dyzmom (w najgorszym stylu), nie dlatego, że od ponad dekady była hegemonem w lidze. Niezła filozofia.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.05.2017, 22:06
Smuda był w LM, kiedy to było sto razy łatwiejsze niż choćby za Kasperczaka, nie mówiąc o Maaskancie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.05.2017, 16:01
Hehe dobre te historyjki z Rumuncem i podejrzewm, że prawdziwe. Jakoś mi pasują do niego. Raz że facet chorobliwie ambitny, dwa rumuńska krew tam podczas meczów czesto tez pilkarzom nerwy puszczają, sypią się czerwone kartki. A pozniej pewnie sie przepraszaja i ida chlac i tańczyć
..
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.05.2017, 18:53
https://m.facebook.com/story.php?sto...71384826240892

Marcelo po operacji w kostce, będzie pauzować kilka tygodni kurde, strasznie lubię tego gościa, mimo że już tyle lat u nas nie gra!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 01.06.2017, 12:08
Michał Nalepa od 1 lipca będzie zawodnikiem Lechii Gdańsk,a Łukasz Surma odchodzi z dniem 30 czerwca z Ruchu
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.06.2017, 13:42
Surma na emeryturę czy dalej planuje śrubować rekord ?

Lechia to niedługo będzie połowe składu z Wisełki miała , na razie 4...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.06.2017, 22:09
Panie Smuda w przyszłym sezonie koniecznie do sąsiadki i zapowiedź,że walczycie o spadek! zapisz to faken!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Zooey_Deschanel
Member

Od: 07.2015

Stary 02.06.2017, 22:33
Smuda powiedzial wczesniej, ze walczy z Leczna o spadek. Osiagnal to? Osiagnal. Kolejny cel zrealizowany. Brawa dla trenera Smudy!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.06.2017, 23:06
No cóż, Smuda dzielnie walczył do końca o spadek i po raz kolejny mu się udało. Brawo Franz! Jakiś statystyk może powiedzieć, ile razy Smuda spadał do niższej klasy rozgrywkowej a ile razy awansował wyżej?
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 03.06.2017, 00:03
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Surma na emeryturę czy dalej planuje śrubować rekord ?

Lechia to niedługo będzie połowe składu z Wisełki miała , na razie 4...
Mi się wydaje, że jeszcze sezon w Nowym Sączu albo Niecieczy pociągnie.

Franza Smudy mi szkoda, zrobił z tą drużyną tyle ile mógł, poskładał i niekiedy grali całkiem nieźle.
Nie jego wina, że miał taką kadrę jaką miał i ciągle ktoś z obrony mu wypadał, plus problemy finansowe.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów