The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2017, 11:03
silverowi bana za zbyt zawoalowaną ironie XD
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 31.05.2017, 11:08
Ironią można by się posługiwać gdyby medialny odbiór działań WisłySA był szanowany podziwiany i stawiany jako wzór dla innych , a w obecnej sytuacji celowe podawanie niezgodności nie jest dla mnie ironią tylko okładaniem biedaka i wyśmiewaniem się z jego poczynań. Może zbyt wiele naczytałem się Wiktora i reakcja była trochę impulsywna
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.05.2017, 11:57
nesta - Ty nie stwierdzasz faktu, tylko .......isz jak potłuczony. U nikogo normalnego testy takich zawodników nie wywołują już reakcji, za wielu gości z dziwnym CV się tu sprawdziło.
Prostowanie bzdur to nie syndrom oblężonej twierdzy tylko działanie prewencyjne. Widzę już rozkręcanie awantury na podstawie tweetów jakiegoś jełopa o tym że TS się kompromituje i Cupiał wróć. Otóż to za Cupiała cała Polska z nas ryła przez wieczne testy bramkarzy, rumuńskich studentów i innych wynalazków Kapki. Testy kogoś z takim CV to żaden obciach, do naszej ligii trafiają tylko goście którym coś się nie udało i spora część się sprawdza.

Jakby mu wyszło w Villareal to by do nas nie trafił. Pytanie czy jest dość dobry. Testy to pokażą. Ondrasek i Zachara lepiej wyglądali na papierze, szkoda że goli nie strzelają...

Jeżeli chodzi o napastników to to jest przedział w jakim będziemy szukać. Mamy długi z czasów wujka Cupiała i nie oferujemy super kontraktów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2017 o godz. 12:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.05.2017, 13:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
nesta - Ty nie stwierdzasz faktu, tylko .......isz jak potłuczony. U nikogo normalnego testy takich zawodników nie wywołują już reakcji, za wielu gości z dziwnym CV się tu sprawdziło.
Prostowanie bzdur to nie syndrom oblężonej twierdzy tylko działanie prewencyjne. Widzę już rozkręcanie awantury na podstawie tweetów jakiegoś jełopa o tym że TS się kompromituje i Cupiał wróć. Otóż to za Cupiała cała Polska z nas ryła przez wieczne testy bramkarzy, rumuńskich studentów i innych wynalazków Kapki. Testy kogoś z takim CV to żaden obciach, do naszej ligii trafiają tylko goście którym coś się nie udało i spora część się sprawdza.

Jakby mu wyszło w Villareal to by do nas nie trafił. Pytanie czy jest dość dobry. Testy to pokażą. Ondrasek i Zachara lepiej wyglądali na papierze, szkoda że goli nie strzelają...

Jeżeli chodzi o napastników to to jest przedział w jakim będziemy szukać. Mamy długi z czasów wujka Cupiała i nie oferujemy super kontraktów.
testy bramkarzy to kwestia "późnego" Cupiała
"wczesny" sypał kasą i nie było studentów czy innych z 17 ligi słoweńskiej...

tak gwoli prawdy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 31.05.2017, 13:13
to od kiedy wg Ciebie sie zaczął "późny Cupiał" ?
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.05.2017, 14:18
Myślę, że "je*ło" po Panathinaikosie, z małym odrodzeniem w "czasach holenderskich" - na amen walnęło po nich.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 31.05.2017, 15:01
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że "je*ło" po Panathinaikosie, z małym odrodzeniem w "czasach holenderskich" - na amen walnęło po nich.
z "późnym" Cupiałem kojarzą mi się lata rządów Bednarza zwłaszcza, te po powrocie do klubu na stanowisko wice prezesa w 2012 (te testy wszystkiego co się rusza i na drzewo nie zmyka to właśnie ten okres)

po 2005 jeszcze było jako tako... po Holendrach był już dramat finansowo organizacyjny z Bednarzem w tle
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 31.05.2017, 15:33
wydaje mi sie że "średni" Cupiał tez obfitował w różne wynalazki transferowe
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.05.2017, 15:53
Ale to nie Cupiał ich wybierał tylko dyrektorzy sportowi/skauci
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.05.2017, 16:18
Nikt mu nie kazał się otaczać debilami.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 31.05.2017, 17:08
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie Cupiał ich wybierał tylko dyrektorzy sportowi/skauci
mądry car
tylko otoczenie do d..y

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.05.2017, 17:22
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Nikt mu nie kazał się otaczać debilami.
Skąd wiadomo, że nikt mu nie kazał zatrudnić Kapkę czy Rogalę?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 31.05.2017, 20:52
wolfy napisał(a):
Otóż to za Cupiała cała Polska z nas ryła przez wieczne testy bramkarzy, rumuńskich studentów i innych wynalazków Kapki.
8 tytułów mistrza Polski + dodatkowo 5 razy miejsce w I-szej trójce. Mecze w europejskich pucharach i to z mocnymi ekipami typu Real, Barca. Walki równy z równym chociażby w sezonie 2002/03 (dla mnie np. zremisowany mecz Legii z Realem w ogóle nie ma startu do naszego z Schalke na wyjeździe). Niech się śmieją... (choć wiadomo, że potencjał jak na tamte czasy to chyba w 1/3 gdzieś wykorzystaliśmy zaledwie).

emjot napisał(a):Wyświetl post
z "późnym" Cupiałem kojarzą mi się lata rządów Bednarza zwłaszcza, te po powrocie do klubu na stanowisko wice prezesa w 2012 (te testy wszystkiego co się rusza i na drzewo nie zmyka to właśnie ten okres)

po 2005 jeszcze było jako tako... po Holendrach był już dramat finansowo organizacyjny z Bednarzem w tle
Testy bramkarzy to głównie chyba za Skorży były czyli lata 2007 - 2010, moim zdaniem jeszcze wtedy jemu się chciało bo jednak były w tych wymienianych latach okienka transferowe co dawały nadzieję.

Teraz przyszedł czas na rządy Towarzystwa Sportowego, jak na razie zrobili kapitalną robotę. Z klubu który latem bronił się przed spadkiem zrobili zespół który jest w stanie powalczyć o wysokie cele. Moim zdaniem wystarczy wzmocnić siłę ofensywną i o mistrza możemy się bić w przyszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 31.05.2017, 20:56
ale wolfy chyba ironizował z tym ryciem.. cała Polska to chciała być wówczas taka Wisłą, która grała piłkę, której już zadna ekipa nie była w stanie powtórzyć..

Cupialowi zawdzieczami bardzo duzo, stworzyl najlepszą druzynę 21 wieku której nam zazdroscili wszyscy włącznie z Legią. Ale sku.rwił się na koniec oddajac klub gimnazjaliscie
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.06.2017, 00:10
Cupiał nawet nie wie, że Wisła już nie jest jego...dlatego mu zostawili klauzulę
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.06.2017 o godz. 00:13.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.06.2017, 09:32
to nie czyta forum xD
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 02.06.2017, 15:07
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
to nie czyta forum xD
Czyta.
Ale ma połowe debili zbanowanych więc czasem nie łapie sensu i kontekstu.
Na razie rozkminia kto to Mereś i czemu ma dokładać do sekcji kolarskiej.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 03.06.2017, 13:10
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Serio orientujesz się jaki jest poziom Chińskiej Super Ligi i Premier League Hong Kong ? Serio pytam, bez szydery.
Ja się orientuje i nie ma tu co porównywać, CSL jest na o wiele wyższym poziomie.

W fazie grupowej ligi mistrzów w Azji, mistrz Chin rozjechał kolegów z Hong Kongu 7-0 i 6-0.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2017, 10:41
Wszystkiego najlepszego Pani Prezes !

1906 Lat!

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.06.2017, 12:40
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,21...ml#GR3_A_NR3_5
Wesolo nie jest, jak Maka takie rzeczy mowi wprost
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 07.06.2017, 12:48
Mówiło się o tym od dawna tylko nikt nie chciał w trakcie sezonu psuć atmosfery.
W końcu któryś z piłkarzy nie wytrzymał. Podobnie jest niestety ze sztabem szkoleniowym.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2017, 12:48
To że są zaległości nie jest żadną sensacją.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.06.2017, 12:58
Wesoło nie jest. Proszę, proszę a pani Prezes dementowała ostatnio wszystko.. Niektórzy z Was mnie zaskakują. Ile tu było pisania, że jest super, super nowy zarząd. TS jest biedny jak mysz kościelna i tyle w tym temacie.! ....a, co jakiś prezes jest to ciągle oszukuje kibiców i mydli oczy.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 07.06.2017 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 07.06.2017, 13:02
Różne rzeczy cisną się na usta

1. temat nagród z akcji 12 bohater
2. wywiad z Mąką i potencjalny transfer

w związku z tym pytanie się takie rodzi
czy leci z nami pilot czy Ruch Chorzów?
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.06.2017, 13:02
Od lutego nie płacą a jest czerwiec. Ile miesięcy musi klub nie płacić aby piłkarz mógł rozwiązać umowę ?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.06.2017, 13:05
2
Moze pd lutego nie placa tylko tym, wobec ktorych sa pewni ze nie rozwiaza umowy?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.06.2017, 13:05
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Od lutego nie płacą a jest czerwiec. Ile miesięcy musi klub nie płacić aby piłkarz mógł rozwiązać umowę ?
Chyba 3 miesiące. Mąka się w....ił, ze go nie puścili i prawdę powiedział. Przykre. Pani Sarapacie ciężko wierzyć po tym wszystkim niestety...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.06.2017, 13:11
Stare chlopy a takie glupie.
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.06.2017, 13:13
Żeby znowu nie było że od nowego sezonu zaczniemy wszystko od zera tułając się po ostatnich miejscach. Bez jakiegoś konkretnego inwestora to będzie ciężko niestety. Mączyński się też nie ładnie zachował że pierze brudy publicznie, chce odejść to niech idzie. TS Wisła zrobiła dużo, ale pewne rzeczy są nie do przeskoczenia, tyle długów co Cupiał zostawił i umył rączki uciekając z tonącej łajby to szkoda gadać. Teraz winy Cupiała na barki nie słusznie będzie musiał przyjmować TS.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.06.2017, 13:16
Może czas spojrzeć prawdzie w oczy.

Trzeba sprzedać każdego za kogo możemy wyciągnąć rozsądne pieniądze.
Uzyskać płynność , do końca roku spłacić na maksa co się da.
Spróbować wystartować z minimalnym balastem na plecach.
Ściągać zawodników którzy mają kartę w dłoni i mają trochę umiejętności i ambicji a kolejny sezon postawić cel - > pierwsza 8 i bezpieczeństwo?

tu pensje, tam 5 mln dla miasta, zaraz spadną jakieś wyroki lub uprawomocnią się inne, w tle hajs dla Wdowczyka.

Trochę tak to wygląda z boku jakby Wisła była Wisłą i chciała świat zawojować ale finansowo to jesteśmy klubem afrykańskim.

W moim poście nie atakuje TSW tylko chcę aby klub zrobił może krok w tył (bądź nie robił do przodu) oddłużył i postawił realne cele, bo tak to jesteśmy wierną kopią naszych "układowiczów" i nie chciałbym aby historia się powtórzyła.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów