The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2017, 18:31
Z tego co mnie się wydaje to ośrodek w Myślenicach jest własnością miasta/gminy Myślenice.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.05.2017, 20:13
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ej a czy nie było kilkanaście postów temu przedstawiana ta baza treningowa jako wspaniały dar od Cupiała na odchodne ? tymczasem wydaje sie że to inwestycja TF którą sobie odbiją w tych kosztach wynajmu ? czy źle zrozumialem ?
Jak budowano ten ośrodek to była mowa o tym że to miasto Myślenice zaciągnęło pożyczkę na jego budowę (pojawiała się kwota ok. 7mln zł).
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.05.2017, 20:32
rafaello56 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co mnie się wydaje to ośrodek w Myślenicach jest własnością miasta/gminy Myślenice.
no to jaka w tym zasługa TF/BC ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.05.2017, 20:43
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Może Junco podchodzi do tego biznesowo, tzn. możemy dać Boguskiemu tyle i tyle a jak nie chce to za te pieniądze mamy dwie porównywalne lub lepsze opcje.
jesteś blisko.
Ale ogólnie zagadkę rozwiązał juz wczesniej ZWE.

Junco podchodzi biznesowo. Tzn. proponowana była taka umowa, ze tylko chyba Fryc za czasów gry w Wiśle miał słabiej. A czy mamy alternatywy za Rafała? Owszem mamy, nawet byly testowane ale nie sprawdziło sie...

kolego Wisła Fan ktory tak fajnie podlicza zyski. Podlicz tez koszta, dokladnie a nie tylko faktury z danego miesiaca i bedziesz widział w którym punkcie rzeki stoimy
E: PvD nie rzuce, oferty nie widzialem, a tylko slyszalem. Za to Fryca widzialem
rownie dobrze mogli tak startowac w negocjacjach, liczac ze nie znajdzie sie inny chętny i wtedy chłop sie musi zgodzic by nie zostac na lodzie. no ale to tylko dywagacje. ja bym chcial by Rafał tu zakonczył gre w piłke.
Jak dla mnie jest jednym z symboli klubu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.05.2017 o godz. 21:32.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 29.05.2017, 20:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post
jesteś blisko.
Ale ogólnie zagadkę rozwiązał juz wczesniej ZWE.

Junco podchodzi biznesowo. Tzn. proponowana była taka umowa, ze tylko chyba Fryc za czasów gry w Wiśle miał słabiej. A czy mamy alternatywy za Rafała? Owszem mamy, nawet byly testowane ale nie sprawdziło sie...

kolego Wisła Fan ktory tak fajnie podlicza zyski. Podlicz tez koszta, dokladnie a nie tylko faktury z danego miesiaca i bedziesz widział w którym punkcie rzeki stoimy
szprotson rzuć kwotą dla Rafała albo ogólnie warunkami?
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.05.2017, 20:56
Podobno jednak Dziki zostaje - zgodził się na warunki finansowe Fryca czy klub podniósł ofertę?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 29.05.2017, 20:59
Widzę że teraz co jeden to kumaty i wszechwiedzący.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 30.05.2017, 11:04
Spokojnie ludzie. Jak już ktoś wcześniej wspomniał, w Wiśle istnieje jeszcze coś takiego, jak bieżące wydatki.

Naszym problemem były więc nie tylko zobowiązania zewnętrzne, ale też to, żeby w ogóle płacić na bieżąco. Przypomnę, że w chwili sprzedaży przekazywana była informacja o tym, że TF zostawia Wisłę wychodzącą w budżecie bieżącym na zero pod warunkiem sprzedaży dwóch zawodników.

Czyli, uwzględniając nasze ówcześnie "przebogate" zasoby ludzkie - żeby w ogóle płacić na bieżąco piłkarzom, pracownikom, miastu za stadion, drugiemu miastu za bazę treningową, za prąd, wodę, paliwo itp. itd, musielibyśmy na starcie sezonu mieć jakieś 4(5?) mln zł więcej w kasie. Tych pieniędzy, z wiadomych względów, nie mieliśmy, nie wspominając już o tych, które podobno dodatkowo zniknęły razem z tymczasowym właścicielem i które musieliśmy płacić tym, których nie sprzedaliśmy. Średnio wychodzi +/-400 tys. zł w plecy na miesiąc. Tyle nam brakowało, żeby nie robić nowych długów, a co dopiero mówić o spłacaniu starych. I to już przy wliczeniu przychodów meczowych. I bez wliczania "trupów z szafy", w tym zaległych opłat za stadion. Pod nadzorem finansowym komisji licencyjnej i z widmem tego, że pewne zobowiązania muszą być spłacane, bo inaczej nie będzie licencji. Półtora rundy bez możliwości sprzedaży zawodników i bez sponsora.

To, że ktoś to ogarnął tak, że dostaliśmy licencję, wzmocniliśmy się sportowo, jesteśmy piątą siłą ekstraklasy (z uwzględnieniem poprawki na PZPN), a zawodnicy nie szukają pierwszego pretekstu do ucieczki tylko do nas przychodzą, sponsorzy chcą się reklamować itp. - to jest po prostu kawał świetnej roboty. Nie mam personalnie nic wspólnego ze SKWK czy TS, nie mam powodu, żeby ich bez powodu wychwalać. Sam się bałem co to będzie. Ale teraz uważam, że wybrzydzanie i przywalanie się do osób, które ewidentnie uratowały klub przed finansową katastrofą jest po prostu skandaliczne. Tego nie dało się zrobić bez tytanicznego nakładu pracy.

P.S. Co do Boguskiego, to oczywiście chciałbym, aby karierę zakończył u nas, bo na to zasługuje. Ale w pewnych rozsądnych granicach finansowych.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 30.05.2017, 15:24
Paweł Hanejko na TT napisał, że jest temat powrotu Cupiała do Wisly. A Paweł ma jedne z najlepszych info o Wisle.
Podobnie napisało wiele osób niezależnie. Trzeba czekać. Na przełomie czerwca i lipca sie wyjaśni.

Prywatnie, bez TF.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.05.2017, 15:32
Cupiał o tym marzy od kilku miesięcy. Jeśli tak sie stanie to znowu bedzie wszystko przewrocone do góry nogami. Poleci Sarapata, Junco. Bez jego wsparcia pewnie tez Kiko. Wróci niezatapialny Kapka i wrocimy także do punktu wyjścia z Akademia.

Przez ostatnie 5 lat Cupial mial w **** Wiśle i dopiero gdy ją stracił zobaczył że popełnił błąd. Zresztą nie pierwszy.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 30.05.2017, 15:45
nesta napisał(a):Wyświetl post
Paweł Hanejko na TT napisał, że jest temat powrotu Cupiała do Wisly. A Paweł ma jedne z najlepszych info o Wisle.
Podobnie napisało wiele osób niezależnie. Trzeba czekać. Na przełomie czerwca i lipca sie wyjaśni.

Prywatnie, bez TF.
Jedynym wiarygodnym źródłem informacji na TT jeśli chodzi o Wisłę jest Krzysiek Kiewicz, no ale zobaczymy jak będzie...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 30.05.2017, 15:53
rokfor napisał(a):Wyświetl post
Jedynym wiarygodnym źródłem informacji na TT jeśli chodzi o Wisłę jest Krzysiek Kiewicz, no ale zobaczymy jak będzie...
Jedno jest pewne. To nie jest bajka:

https://twitter.com/janekx89/status/869563972411953152
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.05.2017, 15:56
Tylko wymysły ^^
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 30.05.2017, 15:58
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Tylko wymysły ^^
Kto jak kto, ale janekx89 ma info chyba od samego Boga (jeśli istnieje).
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.05.2017, 15:58
Wydaje mi się, że ponowne przejęcie Wisły przez Cupiała byłoby dla klubu złym wyjściem. Pan Bogusław jest dziś o 20 lat starszy niż był w 1997. Ma aktualnie 61 lat i zapewne nudzi mu się na emeryturze.
Sądzę, że popełniałby te same błędy co wcześniej, jego wkład finansowy byłby znacznie mniejszy niż kiedyś, zaś frustracja większa.

Jeśli ciągle marzy o Lidze Mistrzów z Wisłą, to jedyną rozsądną opcją jest rola mniejszościowego właściciela, fotel honorowego prezesa i splendor, który mu się zwyczajnie za te 8 tytułów należy, nawet nazwanie stadionu jego imieniem i skandowanie nazwiska co mecz. Ale wolałbym, żeby do wpływu na bieżące zarządzanie i strategię klubu go już nie dopuszczano.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2017, 16:02
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne. To nie jest bajka:

https://twitter.com/janekx89/status/869563972411953152
Bo? O janekxe mogę napisać jedynie tyle, że straszny z niego bufon co zresztą widać w powyższym wpisie.

TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Kto jak kto, ale janekx89 ma info chyba od samego Boga (jeśli istnieje).
Taaa a ten Bóg to Marek Citko
Ostatnio edytowane przez rokfor : 30.05.2017 o godz. 16:05.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 30.05.2017, 16:12
rokfor napisał(a):Wyświetl post
Bo? O janekxe mogę napisać jedynie tyle, że straszny z niego bufon co zresztą widać w powyższym wpisie.

Taaa a ten Bóg to Marek Citko
Nie ważne czy bufon, czy nie. To nie rzecznik prasowy żeby się zachowywać tendencyjnie.

Ja się nie odwołuję do jego wiedzy tylko na temat Wisły. Gość wie niesamowicie dużo na temat ruchów we wszystkich klubach.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.05.2017, 16:31
Nie no, na prawdę trzeba mieć skrajne uprzedzenia żeby nie widzieć, że janekx konkretne dojścia ma. Wiadomo, że nie jest wszechwiedzacy i czasem się myli, ale bajkopisarzem także nie jest. A to, że część osób uznaje, że jak ktoś przekazuje niekorzystne, chociaż prawdziwe informacje, to nie warto go słuchać to już osobna kwestia.
Co do powrotu Cupiała. Jeśli miałby wrócić to nie po to by Wisła gniła w środku tabeli. Niemniej też mam nadzieję, że w bieżące funkcjonowanie klubu by nie ingerował.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 30.05.2017, 16:46
Prawda jest taka, że Cupiał sam, bez TF, miałby dużo większą swobodę działania. I z tego względu byłoby to dla Wisły dobre.
TF to zawsze był długaśny proces zatwierdzania każdej pierdoły, każdego transferu, pamietam jak rada nadzorcza TF mogła de facto udupić i wstrzymać każdy wydatek na Wisle. Cupiał bez tego balastu, gdyby dopuścił do siebie ludzi oddanych Wisle z TS-u, to byłoby świetne rozwiązanie dla Wisły.

Inna sprawa, że to czyste spekulacje jak na razie wiec nie ma sie co napalać.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 30.05.2017, 16:48
Ale wytlumaczcie mi jedno - po co w takim bądz razie TS Wisla splaca ogromne dlugi, które zostawila po sobie Telefonika, kołuje nowy autokar, szuka partnerow i sponsorów, rozsyla ludzi po europie w celu przyjrzenia sie zawodnikom, przedluza umowy z pilkarzami, wspomaga Akademię Pilkarską której Cupial byl zawsze przeciwnikiem, rusza z marketingiem, prowadzi telewizję klubową na YouTube itd itd....

..... skoro Cupial moze przyjsc za miesiąc i za bezcen odebrać klub TS-owi bo tak mówi jakaś tam klauzura (jezeli na prawdę takowa istniej) ?

Tym bardziej, ze osoby w TS-ie są mega wk..ieni na Cupiala za to, że o mały wlos nie doprowadził do największej katastrofy Wisły w jej 111- letniej historii.

rzecież to się logiki nie trzyma.
Ostatnio edytowane przez c. : 30.05.2017 o godz. 16:52.
Odpowiedz cytując
kubad99
Member

Od: 05.2008

Stary 30.05.2017, 16:52
c. napisał(a):Wyświetl post
Ale wytlumaczcie mi jedno - po co w takim bądz razie TS Wisla splaca ogromne dlugi, które zostawila po sobie Telefonika, kołuje nowy autokar, szuka partnerow i sponsorów, rozsyla ludzi po europie w celu przyjrzenia sie zawodnikom, przedluza umowy z pilkarzami, wspomaga Akademię Pilkarską której Cupial byl zawsze przeciwnikiem, rusza z marketingiem, prowadzi telewizję klubową na YouTube itd itd....

..... skoro Cupial moze przyjsc za miesiąc i za bezcen odebrać klub TS-owi bo tak mówi jakaś tam klauzura (jezeli na prawdę takowa istniej) ? przecież to się logiki nie trzyma.
Bo Cupiał ma MOŻLIWOŚĆ wykupienia a nie obowiązek. W razie braku kupna, gdyby te ruchy przez TS nie zostały podjęte klub stoczyłby się na dno.
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 30.05.2017, 16:54

..... skoro Cupial moze przyjsc za miesiąc i za bezcen odebrać klub TS-owi bo tak mówi jakaś tam klauzura (jezeli na prawdę takowa istniej) ? przecież to się logiki nie trzyma.
Jakie długi zostały spłacone? Większość to ugody i tyle, a reszta to praca ludzi którym się po prostu chce i coś dla nich Wisła znaczy. Co mieli robić przez ten rok? Czekać czy Cupiał przejmie Wisłę, czy nie? Coś musieli robić bo to były sprawy na być czy nie być.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 30.05.2017, 16:54
Zależy jak boss podejdzie do tematu. Jeśli marzenia o LM w Krakowie dalej nie dają mu spać po nocach, a gdy już wstanie po odbyciu krótkiego i płytkiego snu nie myśli o niczym innym, to mocno wierzę, że będzie chciał wspomóc Wisłę swoimi kablodolarami pozostając przy zarządzaniu ludzi z wizją. Gdyby wyłożył pieniądze na sensownie podpisane kontrakty młodych chłopaków z potencjałem, o których przy obecnych płacach wcale łatwo nam się nie zabiega, to nie mam żadnych ale. Mam nadzieję, że przez ostatnie zimy wróci do Wisły z dostatecznie chłodną głową i bez starych nawyków. Być może chce naprawić kompromitacje z Meresiem?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 30.05.2017, 16:57

..... skoro Cupial moze przyjsc za miesiąc i za bezcen odebrać klub TS-owi bo tak mówi jakaś tam klauzura (jezeli na prawdę takowa istniej) ?

Tym bardziej, ze osoby w TS-ie są mega wk..ieni na Cupiala za to, że o mały wlos nie doprowadził do największej katastrofy Wisły w jej 111- letniej historii.

Klauzura to w klasztorze 😀
Natomiast wg mnie temat powrotu Cupiała jeśli się nawet pojawił to mam nadzieję, że bez wypiętrzania tego co zrobiło TS, które bez kasy, z bagażem zadłużenia stara się prowadzić klub w pozytywnym kierunku. Powrót Cupiała pod warunkiem, że nie zburzy podstaw zarządzania i nie sprowadzi zawsze wiernego i niezatapialnego Zdzisława K.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 30.05.2017, 16:57
Ale was ktos robi w jajo.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 30.05.2017, 16:58

Nie ma pewności i nie będzie pewności czy te pieniądze którymi dysponuje TS, a przynajmniej ich część, nie pochodzi w jakiś sposób od Cupiała. Można powiedzieć, że samo umorzenie długu to były już pieniądze od Cupiała. My wiemy tyle co nic i tak zostanie. O tym jak wyglądało przejęcie klubu przez Meresińskiego i od Meresińskiego, oraz to jak będzie wyglądało następne potencjalne przejęcie wie może maks 20 osób.

Pamiętaj, że informacje które wychodzą z oficjalnego źródła (wywiady z Panią prezes) mogą nie być intencjonalnie wiarygodne, lub mogą być intencjonalnie przesiane. Z całym szacunkiem, ale nawet M. Sarapacie nie można wierzyć (nie chodzi o mówienie nieprawdy, a o celowy bluff).

Nie, nie, nie.. TS nie musial ruszac z tematem autokaru, telewizji, Akademii, szukania większych sponsorów, znajdowania pilkarzy.. bo wystarczyloby oplacic jakaś tam niemałą kwotę byle tylko dostac licencje i o resztę się nie martwić. A skoro TS Wisla z tym wszystkim ruszyli, zapie.rdalają każdego dnia, wylewa hektolitry potu to wniosek jest jeden - jest działanie DŁUGOFALOWE i TS Wisla nie bierze w ogóle pod uwagę opcji powrotu Cupiala do Wisly (tym bardziej na zasadzie przejęcia bezcen).
No jeśli TS nie bierze w ogóle pod uwagę opcji powrotu, czyli tej mistycznej klauzuli, to... wciąż Wisła nie jest w dobrych rękach.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 30.05.2017 o godz. 17:02.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2017, 16:58
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Nie no, na prawdę trzeba mieć skrajne uprzedzenia żeby nie widzieć, że janekx konkretne dojścia ma. Wiadomo, że nie jest wszechwiedzacy i czasem się myli, ale bajkopisarzem także nie jest. A to, że część osób uznaje, że jak ktoś przekazuje niekorzystne, chociaż prawdziwe informacje, to nie warto go słuchać to już osobna kwestia.
Co do powrotu Cupiała. Jeśli miałby wrócić to nie po to by Wisła gniła w środku tabeli. Niemniej też mam nadzieję, że w bieżące funkcjonowanie klubu by nie ingerował.
Wiem że dojścia ma, pierwszy pisał np. o Skorży w Pogoni, ale nie jest nieomylny więc to że coś napisze nie znaczy że nie jest to bajka. Za czasów Jakuba spod Częstochowy pisał bzdury które brał prawdopodobnie od Citki, skąd wiadomo że teraz nie jest wprowadzany w błąd.

Ps.Nie twierdzę że nie jest coś na rzeczy z Cupiałem, pożyjemy zobaczymy. Do końca czerwca wszystko się wyjaśni.
Ostatnio edytowane przez rokfor : 30.05.2017 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 30.05.2017, 16:59
kubad99 napisał(a):Wyświetl post
Bo Cupiał ma MOŻLIWOŚĆ wykupienia a nie obowiązek. W razie braku kupna, gdyby te ruchy przez TS nie zostały podjęte klub stoczyłby się na dno.

Nie, nie, nie.. TS nie musial ruszac z tematem autokaru, telewizji, Akademii, szukania większych sponsorów, znajdowania pilkarzy.. bo wystarczyloby oplacic jakaś tam kwotę, z kim się ugodzić byle tylko dostac licencje i o resztę się nie martwić. A skoro TS Wisla zatrudnia kumate osoby do zarządu z Sarapatą na czele z tym wszystkim ruszyli, zapie.rdalają każdego dnia, wylewa hektolitry potu to wniosek jest jeden - jest to działanie DŁUGOFALOWE i TS Wisla nie bierze w ogóle pod uwagę opcji powrotu Cupiala do Wisly (tym bardziej na zasadzie przejęcia bezcen)

Cytat:
D
No jeśli TS nie bierze w ogóle pod uwagę opcji powrotu, czyli tej mistycznej klauzuli, to... wciąż Wisła nie jest w dobrych rękach.

Wtedy jesteśmy w zajebistych rękach bo to oznaczaloby, że TS Wisla działąło w głową i się zabezpieczyło!

Tutaj chodzi o to, że taki Cupial czy ktos inny moze "powrócić" i od nowa inwstować w Wiśle ale NA ZASADACH TS WISLA!!! Bo jezeli Cupial mialby znow o wszystkim decydować to KAPLICA!!!

Cupial do Wisly moze wrócić, niepotrzebuje do tego żadnej klauzury. Ale tylko wtedy gdy ładnie poprosi władze TS Wisła o spotkanie i on zadecyduje czy Cupial ma biznes plan na Wisłę i czy warto mu powierzyć mniejszą cześć udziałów - przykładowo 49 % (Cupiał) i TS Wisła (51%)

Nie róbmy sobie jaj... Cupial zrobil duzo dla kliubu, ale facet o mały włos nie doprowadził do największej katastrofy naszego klubu w jej historii. I ktos tak nieodpowiedzialny nie moze sobie przejąc Wisłę ot tak. A tylko wtedy gdy wyda na to zgodę władza TS Wisła.
Ostatnio edytowane przez c. : 30.05.2017 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 30.05.2017, 17:06
Wtedy jesteśmy w zajebistych rękach bo to oznaczaloby, że TS Wisla działąło w głową i się zabezpieczyło!

Tutaj chodzi o to, że taki Cupial czy ktos inny moze "powrócić" i od nowa inwstować w Wiśle ale NA ZASADACH TS WISLA!!! Bo jezeli Cupial mialby znow o wszystkim decydować to KAPLICA!!!
Nie wiem czy w takich dobrych, skoro odrzuca się możliwość rozwiązania na którą przystały obydwie strony. Jakie zabezpieczenie masz na myśli?

Wiele mówi się o klauzuli ale jednocześnie nie jest znane jej brzmienie. A może jest to zasada odkupu ale 51-49, gdzie 49% udziałów (mniejszość) przejmuje Cupiał a 51% (większość) zostaje w rękach TS. To zdrowy układ pozostawiający racjonalną budowę klubu w połączeniu z mocnym źródłem finansowania (taki układ jest w 15 na 16 klubów niemieckiej Bundesligi).

Na ten moment, jeżeli to wszystko to prawda, to całe kółko Cupiał-Meresiński-TS-Cupiał wygląda na nieprzypadkowe... Nic nie dzieje się bez przyczyny, wszystko ma swój skutek.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 30.05.2017 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 30.05.2017, 17:12
Chyba temat można uznać za zamknięty
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów