The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2017, 13:24
Nie jestem pewien, czy Bartkowskiemu w takim meczu powinno się dawać szanse. Ostatnio jak wszedł z ławki to był kręcony niekiepsko, a jakby teraz się to powtórzyło, to może się chłopak całkowicie spalić
Odpowiedz cytując
Valdi88
Member

Od: 03.2016

Stary 27.05.2017, 15:01
Bez przesady kolego. Wszedł na boisku i zaprezentował się przyzwoicie. Trzeba dać mu szansę zagrać od pierwszej minuty.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2017, 16:45
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem pewien, czy Bartkowskiemu w takim meczu powinno się dawać szanse. Ostatnio jak wszedł z ławki to był kręcony niekiepsko, a jakby teraz się to powtórzyło, to może się chłopak całkowicie spalić
Chyba inny mecz oglądałeś
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 27.05.2017, 16:53
Peszko kręcił Bartkowskim jak wiatrakiem. Ze dwa razy został też przepchnięty. Z tym, że Peszko to stary wyjadacz więc nie skreślałbym chłopaka.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.05.2017, 18:04
co ten Głowacki?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.05.2017, 18:43
Uryga by nie popełnił takiego błędu.... Dobrze, że zaraz przychodzi Arsenic. Głowacki musi poczuć na stare lata oddech na plecach.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.05.2017, 19:08
Bardzo dobry mecz. Lech nieistniejący w 2 połowie, co pewnie po części wynikało z wyniku. W pierwszej połowie oprócz dramatycznie straconych bramek też byliśmy lepsi. Bardziej kibicuję, żeby zarząd przedłużył kontrakt Spiciciowi, niż Brożkowi. Nie mogę patrzeć jak macha łapaki, jakby się przekwalifikował na rapera. Boguś walczy o kontrakt, Uryga znów całkiem solidnie, oprócz pierwszej bramki, ale jak nie przestaną go rzucać po boisku, to nigdy nie nabierze odpowiednich nawyków. Bartkowski to prawdziwy konkurent dla Cywki. Brlek w końcu zagrał słabszy mecz, bo już wydawał się nadpiłkarzem.

PRZEDŁUŻYĆ SPICICIA
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.05.2017, 19:12
W tej rundzie Wisła doznaje samych 'pechowych' porażek. Dzisiaj powinno być 4-1 dla Wisły. A skończyło się porażką...

Takie szybkie subiektywne oceny:

Spisić - myślę, że już definitywnie zapracował na nowy kontrakt
Brlek - sprzedajmy go za 2 mln ojro, złapmy oddech finansowy i postawmy na Semira na pozycji ofensywnego pomocnika
Boguski - choć w wielu momentach wyglądał dość pokracznie to stwarzał ogromne zagrożenie, za mało jednak podjął dobrych decyzji w tym meczu. brawo za gola, choć powinien mieć dziś 2,3 a nawet 4 bramki.
Uryga - potrafił zrobić coś mega ciekawego w ofensywie (!), ale zarazem koncertowo gubił krycie w obronie
Bartkowski - Cywka po prostu jest lepszy i pewniejszy. Nie podobała mi się jego gra dzisiaj.
Głowa - wiadomo, klasa, ale ten babol...
Gonzales, Llonch - świetny mecz
Małecki - a grał on w tym meczu?
Załuska - wydawaje się, że miał jakieś szansę przy pierwszym golu
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.05.2017, 19:16
Byłem na meczu.
Pozytywnie Uryga, mocno walczył, nie odpuszczal piłek. Zaskoczył mnie bardzo.
Llonch również ładnie.
Brlek zniknął po wejściu Stilica.
Małecki słabo.

Natomiast Boguski to dramat, szkoda kasy na niego, nawet jeśli miałby zarabiać grosze.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2017, 19:18
Zmiennicy pokazali klasę. Bartkowski naciska na Cywkę, Spicić koniecznie do przedłużenia, Uryga świetny mecz w pomocy. Z Boguskim chyba jedna warto byłoby przedłużyć.

Szkoda strzału Stilicia, byłaby piękna bramka. Jak on to zmieścił?

Kolejny świetny mecz Wisły, kolejny przegrany. Tym razem przynajmniej przegraliśmy pechowo, a nie przez ofiarę losu z gwizdkiem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.05.2017, 19:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Szkoda strzału Stilicia, byłaby piękna bramka. Jak on to zmieścił?
Nie zmieścił
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.05.2017, 19:32
Dobry mecz,druga połowa to naprawde nasza całkowita dominacja.Remis spokojnie powinen byc.

Mamy swoj styl,spokojnie pracować,zrobic 2-3 madre transfery,i spokojnie w przyszlym sezonie doskakujemy do Lecha,Legii,Jagi i Lechii.Przyszlosc od dawien dawna nie wygladala tak mocno optymistycznie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
badyll1906
Member

Od: 08.2010

Stary 28.05.2017, 19:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Spisić - myślę, że już definitywnie zapracował na nowy kontrakt
Już n-ty raz przekręcasz nazwisko tego piłkarza, on nazywa się Spicić, naucz się.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.05.2017, 19:38
Uryga świetny mecz... ludzie, zdejmijcie w końcu te różowe okulary od czasu meczu z Legią. Zagrał przyzwoicie, ale zawalił krycie przy pierwszej bramce - niepotrzebnie wchodził do tłoku, przez co Majewski miał tyle miejsca w środku. Fajnie, że w końcu próbował grać do przodu, ale te jego podania... każde bardzo mocne, skaczące lub na wysokości kolan/goleni. Jeśli zostanie z nim przedłużony kontrakt - na co zapracował ostatnimi meczami - to powinien iść do I ligi na wypożyczenie i tam się pokazać.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.05.2017, 19:43
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Dobry mecz,druga połowa to naprawde nasza całkowita dominacja.Remis spokojnie powinen byc.

Mamy swoj styl,spokojnie pracować,zrobic 2-3 madre transfery,i spokojnie w przyszlym sezonie doskakujemy do Lecha,Legii,Jagi i Lechii.Przyszlosc od dawien dawna nie wygladala tak mocno optymistycznie.
Pytanie jak optymistycznie wyglądają nasze finanse bo to one w głównej mierze będą decydowały o wspomnianych przez Ciebie 2-3 mądrych transferach, utrzymaniu w drużynie tych, których nadal chcielibyśmy oglądać w Wiśle i możliwości zrobienia w przyszłym sezonie kroku w górę.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.05.2017, 19:50
Ktoś tu pisał, że Boguski dramat, to chyba z przyzwyczajenia. Owszem, miał wiele meczów słabszych, gdy go na murawie nie było ale dziś?

Nasz najbardziej produktywny zawodnik w tym meczu. Przy odrobinie szczęścia schodziłby z hat-trickiem. Ale ty pewnie jesteś jednym z tych (czytałem jeden taki komentarz po jednym z jego hat-tricków), który stwierdził wtedy, że poza bramkami nic nie pokazał

Bardzo dobrze, że jednak go przedłużamy.

Mecz mi się podobał, lepiej zagraliśmy od kuchenek. Tworzyliśmy lepsze sytuacje. Zabrakło skuteczności.

Głowacki zagrał bardzo słaby mecz, babol przy bramce - potem odpuszczenie - bo jakby pobiegł za Makuszewskim to miałby szansę wybić piłkę z bramki. Do tego obiektywnie rzecz biorąc bardzo dużo fauli mu uszło na sucho i mógł schodzić przez to w końcówce z czerwoną kartką za wycięcie Makuszewskiego.

Reszta poprawnie lub dobrze. Fajnie się to oglądało mimo dwóch gongów na początku meczu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.05.2017 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.05.2017, 19:57
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tu pisał, że Boguski dramat, to chyba z przyzwyczajenia. Owszem, miał wiele meczów słabszych, gdy go na murawie nie było ale dziś?

Nasz najbardziej produktywny zawodnik w tym meczu. Przy odrobinie szczęścia schodziłby z hat-trickiem. Ale ty pewnie jesteś jednym z tych (czytałem jeden taki komentarz po jednym z jego hat-tricków), który stwierdził wtedy, że poza bramkami nic nie pokazał

Bardzo dobrze, że jednak go przedłużamy.
A nazwiesz to kiedyś po imieniu? Przy odrobinie umiejętności? Zagrał przyzwoity mecz, ale: 1) zdecydowanie więcej mógł dać. 2) nie bije po oczach, że zaczyna grać dobre mecze dopiero kiedy może nie dostać nowego kontraktu, a wcześniej koło nich przechodzi? Ja tracę mój szacunek do niego w wyniku takiego obrotu spraw. Wcześniej wydawało się, że jest tragiczny, a teraz wychodzi na to, że nie zawsze mu się chciało
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.05.2017, 19:59
No cóż... mecz, w którym kandydat na mistrza nie pokazuje praktycznie nic. Dwie bramki po naszych błędach (w tym jednym katastrofalnym, Arkowi pewnie mignął przed oczami mecz z pejsami). Przy dobrych wiatrach można było Amice wybić mistrza z głowy, skończyło się pechowo, biorąc pod uwagę naszą przewagę w drugiej połowie.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.05.2017, 20:12
raindog napisał(a):Wyświetl post
Panowie miejcie umiar. Boguski jest jednym z naszych lepszych zawodników. Robi naprawdę dużo na boisku (podstawowy skład u każdego trenera). Bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, chociaż jasne, że mógł dać więcej. Miał kilka słabych meczów na wiosnę, podobnie jak Gonzalez, Brożek, Małecki (który prawie ostatnio w ogóle nie gra). Z kolei Rafał większość bramek strzelił na jesień; w poprzednim sezonie 9, stąd ashkeczup litości. Nie ma podstaw ku temu, by twierdzić, że dziś zagrał nieźle, bo walczy o kontrakt, a wcześniej się lenił.
Nie chodzi mi o bramki, bo ciągle to powtarzam, że rozumiem- liczby Boguskiego bronią. Niemniej teraz robi zdecydowanie więcej niż liczby- jest go dużo na boisku, stara się i nie zdarza się mu podać na aut piłki do zawodnika, który stoi 2 metry od niego bez żadnej presji ze strony przeciwnika, co na jesień było normą.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.05.2017, 20:18
Jakby Boguski zawsze był w formie to by walił 20 bramek na sezon i asystował przy kolejnych 10 jako skrzydłowy. Tylko, że wtedy już dawno by w Wiśle nie grał. Jak grał dobrze - chwaliłem. Jak grał słabo - krytykowałem. Dziś zagrał bardzo dobrze.

I jeszcze to gadanie o nazywaniu po imieniu. To co jak hat tricka strzelił to miał umiejętności, a dziś ich nie miał? Po prostu tradycyjna 'setka' to jakieś 50% szans na bramkę. A Boguski setek nie miał, conajwyżej dogodne okazje, które sam sobie wypracował. Raz trafił w słupek, raz skiksował, strzelił 2 gole (niestety przy jednym spalił), raz go uprzedził bardzo dobrze ustawiony obrońca. Pisanie farmazonów, że POWINIEN był strzelić 3-4 bramki to jawny kretynizm. No ale ja wątpliwości nie mam żadnych z kim w tej chwili polemizuję.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.05.2017 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.05.2017, 20:20
Chyba wszyscy oglądaliśmy inny mecz.

Dla mnie Uryga słaby mecz, oprócz pierwszych 15 min, które były dobre w jego wykonaniu. Każda kolejna minuta to słaba gra, tragiczne ustawienie na boisku, sporo nieudanych odbiorów i kilka strat.....
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.05.2017, 20:21
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jakby Boguski zawsze był w formie to by walił 20 bramek na sezon i asystował przy kolejnych 10. Tylko, że wtedy już dawno by w Wiśle nie grał. Jak grał dobrze - chwaliłem. Jak grał słabo - krytykowałem. Dziś zagrał bardzo dobrze.

I jeszcze to gadanie o nazywaniu po imieniu. To co jak hat tricka strzelił to miał umiejętności, a dziś ich nie miał? Po prostu tradycyjna setka to jakieś 50% szans na bramkę. A Boguski setek nie miał, conajwyżej dogodne okazje, które sam sobie wypracował. Raz trafił w słupek, raz skiksował, strzelił gola, raz go uprzedził bardzo dobrze ustawiony obrońca. Pisanie farmazonów, że POWINIEN był strzelić 3-4 bramki to jawny kretynizm. No ale ja wątpliwości nie mam żadnych z kim w tej chwili polemizuję.
Wtedy może i miał, ale idąc tym tokiem rozumowania trzeba się zastanowić, czy potrzebujemy piłkarza, który jest potrzebny 2 dni w roku
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 28.05.2017, 20:28
Boguski zagrał naprawdę dobrze, pokazuje znów to, w czym jest najlepszy - inteligencja taktyczna.

RAFAŁ, PRZEDŁUŻ!

Spicić mega plus, Bartkowski także - fajne boki obrony wreszcie mamy, Sadlok i Cywka mają poważnych konkurentów. Pomyśleć, że niedawno grał tam Mójta...
Alan nieźle, agresywnie i odważnie, ale czasem za gęsto podwajał, przez co wchodzący mu za plecy pomocnik miał otwartą przestrzeń na dwudziestym metrze.

Gra na plus, tym bardziej szkoda straty punktów.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.05.2017, 20:36
Cytat:
Wtedy może i miał, ale idąc tym tokiem rozumowania trzeba się zastanowić, czy potrzebujemy piłkarza, który jest potrzebny 2 dni w roku
Jak pojawi się naprawdę duża kasa to wtedy sobie odpuścimy chimerycznego piłkarza, który ładuje nam 11 bramek w sezonie nie będąc przy tym napastnikiem. Teraz nie stać nas na kupienie kogoś klasowego na skrzydło, więc Rafał Boguski powinien zostać.

Może trochę więcej szacunku dla niego. Nie zawsze jest super ale gość nie zasługuje żeby wiecznie po nim jeb..ć
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 28.05.2017, 20:38
raindog napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że ktoś może być na niego cięty, ale jeśli trenerzy z Polski (o całkiem innych charakterystykach), trener z Holandii i trener z Hiszpanii na niego stawiają i nalegają, by przedłużyć z nim kontrakt, to nawet największym sceptykom powinna zapalić się lampką: może jednak nie Rafał jest słaby, tylko coś nei tak jest z moim postrzeganiem piłkarskiej rzeczywistości?.
Nic dodać, nic ująć.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.05.2017, 20:46
Jak przeczytacie ze zrozumieniem, to wrócimy do tematu (chodzi mi o 'idąc TYM tokiem rozumowania').

raindog
Może i nie dostrzegasz piłkarskiej rzeczywistości, bądź pole widzenia jest zbyt wąskie. Rafał strzelił 9 bramek w 5? meczach na jesień, powiedzmy, że zagrał 10 przyzwoitych, ale w pozostałych 10 był zdecydowanie najgorszy na boisku. Chodzi mi o jego brak stabilności, który u 32letniego piłkarza powinien być normą. I tak, powtarzam po raz wtóry, brakowału mu umiejętności, chyba, że niecelne podanie na 2 metry to norma u piłkarza na najwyższym szczeblu rozgrywek w kraju.

Jeśli chodzi o jego pracowitość w obronie jako pomocnika, to szkoda, że nie dostrzegacie jej u Ondraska, który jest tutaj wciąż i wciąż jebany.

Głównym tematem mojego poprzedniego posta był cud przywrócenia mu magnesu w nogach, bo tak dużo na boisku go dawno nie było, a że kontrakt zbliża się ku końcowi...

up
Popović też grał odkąd przyszedł, chociaż na forum uwielbiany nie był, a jego odejście nie pogorszyło znacząco jakości na boisku Holenderska myśl szkoleniowa została ostatnio podsumowana w innym temacie na tym forum, a także zweryfikowała ją (po raz kolejny) rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 28.05.2017 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.05.2017, 20:53
A jak radzil sobie Zdenek ?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member