The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2017, 21:33
@up
Tak oczywiście, sam napisałeś, że jeste,m gordzego sortu( lewak), chociaż gówno o mnie wiesz. To,że krutukuję tego kurdupla, Pawłowicz i innych inteligentów nie znaczy, ze jestem lewakiem. Rusz łbem!Równie dobrze, ja mogę cię wyzwać od konserwy i ministranta z antenką. To nic nie wnosi, a nie jestem za lewicą jeśli musisz już wiedziec.
Nie podałeś żadnych argumentów, ja podałem chyba kilkanaście. Tylko mądrości, ze jestem z TVN, albo z Polsatu. NIE!!!
Mam własny mózg i potrafię dociec prawdy, nie musi mi żaden dziennik tego wmawiać.
Zamordyzm... przede wszyskim Ziobro. Lubię gościa, za czasów "IVRP", nawet spoko ( chociaż Leppera wjebał bezczelnie), ale do sedna... ten koleś ma całą władzę sądowniczą w Polsce! On może wszystko, to jest bardzo niebezpieczne. Dopóki on tam jest to nawet ok, ale diabli wiedzą, kto to może wykorzystac
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.05.2017, 21:35
Przepraszam Cię bardzo, ale ja nie zauważyłem w Twoich postach żadnego argumentu, tylko jakieś bajdurzenie o zamordyzmie.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 21:36
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
@up.
Masz rację: opozycja leży i kwiczy. Sam nie wiem zresztą co gorsze: perfidne zlodziejstwo, czy szlachetne rozdawnictwo, które jest znacznie bardzioej kosztowne.
Co robi złego PIS:? Kilka przykładów na szybko: cofnięta emerytura( w każdym kraju w Unii jest 67, nie stać nas na 60 i 65), 500+ (gratisowe 11000 urzędników), plan opodatkowaniea blablacara. Miesięcznice, podwyższanie podatków. Pensja minimalna, oraz najgłupsze: walka z supermarketami!
Tak na już
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 21:38
No to rzeczywiście, argumentami zaorałeś dyskusję
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 21:39
Ponadto 60 mln dla ojca z Maybachem.
Całej genezy TK nie znam i nie wypowiadam się na ten temat, wina jest gdzieśpośrodku.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 21:40
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No to rzeczywiście, argumentami zaorałeś dyskusję
To dyskusja polityczna, wątek luźny. Nadal nawet nie skontrowaliściue tych argumentów...
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 21:42
Opolem było tak:
-święto Maryli
- zaprasza kogo chce ( w tym Kayah)
- w tvp konsternacja
-rodowicz pojechała do Kurskiego i zgadali, ze Kayah będzie mogła wystąpić
- Kayah stwierdza, że ona z łaski Jacka korzystać nie będzie i zrezygnowała
- Za nią reszta
_ a na końcu solenizantka
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 21:43
A co tu kontrować? Dla Ciebie obniżenie wieku emerytalnego jest złe, dla mnie dobre. Tobie przeszkadzają miesięcznice, mnie nie. Chcesz pogadać na argumenty, to może napisz coś więcej - na przykład dlaczego obniżenie wieku emerytalnego Ci się nie podoba, dlaczego miesięcznice wymieniasz jako coś złego albo podaj chociażby wartości o które prosiłem jeśli chodzi o podniesienie podatków.

Opolem było tak:
-święto Maryli
- w tvp konsternacja
- Za nią reszta
Straszne, co ten Kurski zrobił z Opolem... Myślę, że musisz to dodać jako jeden z punktów do "co PiS robi źle"
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 24.05.2017 o godz. 21:46.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 21:52
Słaby jesteś. Opolem opisałem obiektywnie, bo ktoś wyzej nie był pewnien jak to było na prawdę.
Obniżenie wieku emerytalnego jest złe z prostej przycyny: nie stać nas. Zobacz, na zadłuzenie jakie mamy, jakie gemeruje ZUS oraz perspektywę naszego systemu emerytalnego. Ludzie żyją coraz dłuzej i musisz ich wykarmić. Gdybym miał wybór zrezygnowałbym z ZUSu, miał więcej w kieszenie, mógłbym wtedy z tymi pieniędzmi robić co chce. Miesięcznice przeszkadzają, bo nawet 18 (sic!) nie wejdziesz za chuja na Wawel... to trochę irytujace. No i ta martyrologia Polski? O podatku handlowym słyszałeś? A ile w tym roku dałeś na OC? Porównałeś ceny papierosów, oraz innych produktów. Konsument ma mieć jak najlepiej, a nie pracownik. Takie jest prawo tego świata. Pis natomiast zmierza do " czy się stoi, czy się leży 2000 się należy".
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.05.2017, 22:05
Cytat:
ten koleś ma całą władzę sądowniczą w Polsce! On może wszystko, to jest bardzo niebezpieczne. Dopóki on tam jest to nawet ok, ale diabli wiedzą, kto to może wykorzystac
Nie, to niewolnikom wmówiono, że jeśli jedna osoba ma władzę to jest źle. Oczywiście może być źle - Hitler, Stalin ale równie dobrze może być... dobrze. Jeśli rządzi odpowiedni człowiek to jak najbardziej powinien mieć władze absolutną i tyle.
W systemie gdzie każdy ma coś do powiedzenia rozmywa się odpowiedzialność, łatwo jest oszukiwać, kraść no bo przecież zawsze można powiedzieć, że ot nie ja, zgonić na kogoś itp. Dokładnie taki mechanizm panował w zakładach państwowych, gdzie nie było prawdziwego gospodarza, który by trzymał za pysk firmę i każdy robił co chciał. I tak samo jest w polityce gdzie odpowiedzialność sie rozmywa i właściwie jak się coś dzieje źle to cieżko znaleźć winnego.
Masz Turcję Erdogana. Oczywiście gościu przegina - udawany pucz itp. Ale generalnie lepiej dla nich ogólnie, że on trzyma za pysk to państwo i ich ciągnie do przodu, niż by miał być miekką fają i by mu na prawdę jakieś parówy silą władzę odbierały. Masz przykłądy bliskiego wschodu i Afryki gdzie jak się pozbyto dyktatorów to szybko państwo islamskie doszło do głosu i nagle w tych krajach gdzie oczywiście bywało źle ale powiedzmy stabilnie, okazało się, że gnębieni są chrześcijanie czy mniej radykalni muzułmanie, że burza kościoły, meczety i zabytkowe budowle.

I to jest przykład na to, że lepszy ogarnięty gościu, który by miał 100% władzy niż banda lamusów tak jak np na zachodzie gdzie przez tych rządzących lamusów ślimak jest rybą i regularnie w zamachach giną córy i synowie tamtych ziem.
Czy taki Putin, Erdogan itp pozwoliliby żeby ktoś z zewnątrz wchodził na ich ziemię i im gnębił braci i siostry? Wątpię. Oczywiście w Turcji też już zamachy były ale nie ma aprobaty ku temu.
A co do argumentów.
Cytat:
Kilka przykładów na szybko: cofnięta emerytura( w każdym kraju w Unii jest 67, nie stać nas na 60 i 65),
To jest Twoje zdanie i pół argument. Prawda jest taka, że przy obecnym systemie to nie stać nas prędzej czy później również na emeryturę w wieku 67 lat. Ten system trzeba zmienic radykalnie i to nie jest kwestia tego czy dołożymy rok więcej do emerytury tylko zmiany finansowania emerytur. No chyba, że zrobimy wiek emerytalny po 60 latach pracy, to wtedy ten system ma sens i na pewno nie zbankrutuje.

Cytat:
500+ (gratisowe 11000 urzędników)
socjalistyczny pomysł zadłużający nas na kolejne miliardy. Piramida finansowa na zasadzie - zabiorę i troche oddam. Ale realnie jest to wymierna pomoc dla biednych ludzi. W całej swej słabości ten pomysł to jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zmiana życia dla wszystkich najbiedniejszych rodzin. Jeśli żyłeś w biedzie, byłeś głodny za dzieciaka to byś zrozumiał co to znaczy 500 czy 1000 zł więcej dla dziecka. Liczbę urzędników trzeba ograniczać ale skoro się zdecydowano na 500+ to konsekwencją tego jest zwiększenie tejże liczby, niestety.

Miesięcznic nie komentuję bo to poniżej godności ludzkiej przypierdalać się do tego, że ktoś sobie wyjdzie powspominać, poopłakiwać i pomodlić się za swoich ziomków. Tym bardziej .... w dupę kazdemu politykowi PO, SLD, PSL i reszty, którzy choć kawałek cegiełki dołożyli do tego co zrobiono z tych miesięcznic i ogólnie Smoleńska, .... w dupę im za to z tego powodu, że nie potrafią uszanować nawet swoich kolegów z partii, którzy też tam zginęli. To jest zbijanie kapitału politycznego i sianie fermentu na trupach swoich kolegów z partii.

Cytat:
najgłupsze: walka z supermarketami!
Slogan. Najgorsze - jak jesteś w Polsce a kasa z tak dochodowej branży jak spożywka wypływa za granicę i jak podmioty z nią związanie nie odprowadzają tu podatku dochodowego.

Cytat:
Pensja minimalna
Z jednej strony głupota bo to socjalizm, z drugiej bezczelność pracodawców sięga takiego pułapu, że w wielu przypadkach na pewno lepiej, że jest ta pensja minimalna, a znowu z tej jednej strony to zabranie się za problem od dupy. Bo jakby rząd przestał jebać ludzi i pracodawców to by taka pensja minimalna naturalnie, sama z siebie wychodziła a nie pod nakazem.

Blablacar i podwyższanie podatków to głupota ale generalnie tak jak pisałem. Argumentów jak na lekarstwo. Od tej strony ekonomicznej zresztą pisałem, że źle oceniam PiS. Zawsze ten największy jazgot jest jednak nie od strony gospodarczej tylko tej światopoglądowej, takiego codziennego życia, prawa itp i jakoś tutaj żaden lewak nic konkretnego nie napisze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.05.2017, 22:14
Nie podobają sie Wam miesięcznice,500 plus,bojkot Opola to macie wybór.https://www.wprost.pl/swiat/10056236...uchodzcow.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.05.2017 o godz. 22:26.
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.05.2017, 22:14
Cytat:
Opolem było tak:
-święto Maryli
- w tvp konsternacja
- Za nią reszta
Końcówkę pokręciłeś bo z tego co pamiętam Rodowicz zrezygnowała nie na końcu tylko niemalże na początku tej listy całej. Poza tym jej zmarła mama i to też podała jako argument o rezygnacji.
Czyli sprawa wygląda generalnie tak. Kurski ma problem do Kayah ale jej nie blokuje. Kayah sama rezygnuje z występu ale całe lewactwo .......i, że TVP blokuje ludzi, że cenzura itp. Koniec końców Kayah mogła wystąpić na tym festiwalu i zrezygnowała sama. A za nią solidarnie zaczęli rezygnować inni bo... niby Kurski jej nie dął wystąpić.
Podsumowując, afera na miarę lewactwa.

Cytat:
To czym on jeździ nie powinno Ciebie interesować. Dziwny jest ten ból dupy ludzi o to, że gościu się dorobił. To jest biznesmen, właściciel szkoły, radia, tv, fajnie by było jakby jeździł golfem II ale że go stać i lubi to sobie jeździ czymś lepszym. Nie wiem jak człowiek, który domaga się wolności i poszanowania innych może mieć o takie coś ból.
Cytat:
Pis natomiast zmierza do " czy się stoi, czy się leży 2000 się należy".
Jedyny punkt, w którym PiS do tego może zmierzać to dawanie 500+. Inaczej nie ma opcji bo teraz idąc do pracy, do prywaciarza to przeważnie się zapierdala a nie stoi czy leży. Także jeśli nawet PiS nakaże płacić minimalną 3 tys to nikt za darmo tego nie dostanie bo w 90% przypadków i tak musi w robocie jebać jak osioł.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 24.05.2017, 22:17
Nagle wszyscy wielcy fanatycy Opola się znaleźli... problem na cały kraj, bo Maryla nie zaśpiewa

JudasPriest- wiesz, że PO chce dać 500 zł na każde dziecko?

Lider PO zapowiedział, że jego partia utrzyma Program 500 plus i rozszerzy go także na pierwsze dziecko. "Jeśli chodzi o 500 plus bardzo wyraźnie o tym mówiliśmy: utrzymamy ten program, będziemy go realizować w sposób przez nas zapowiedziany: przekażemy pieniądze także na pierwsze dziecko"

Schetyna w środę na konferencji prasowej w Sejmie oświadczył, że Platforma nie chce podwyższać wieku emerytalnego. "Jako zachętę wprowadzimy 13 emeryturę" - poinformował lider PO.

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...emerytura.html

PO chce dać emerytom 13 emeryturę!
PO chce utrzymać obecny wiek emerytalny.
PO chce dać 500 zł na każde dziecko!

Na to nas stać JudasPriest?

To ja już wolę ten PIS

Przyjdzie Grzesiu i dopiero będzie rozdawnictwo... Wtedy poczujesz na własnej skórze co to jest komunizm i socjalizm o którym piszesz
Grzesiu zgasi światło w tym kraju...
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.05.2017 o godz. 22:28.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 22:25
No i z tym mogę podyskutować. Przede wszyskim bardzo szanuję Twój wkład w napisanie tego postu.
Do rzeczy:
1) Po części masz rację: Erdogan czy inny Łukaszenka niektórym krajom jest potrzebny ( z państwami północno-Afrykańskimi 100% zgoda. Ale czy u nas jest to konieczne? Czy pociągniesz Ziobrę do odpowiedzilaności? Prawda jest taka, że w PL rządzi jedna osoba, z która nawet głowy innych państ liczą się bardziej, niż z marionetkowym Duetem Duda-Szydło. Dziwne, że ten człowiek nie spełnia żadnej fuckcji (poza byciem prezeem), więc cokolwiek się dzieje, to ta dwójka jest odpowiedzialna. Prezes zawsze będzie czysty.
2) Tak: system 67 te pęknie, ale ustawa 60-65 przyspieszy początek końca ZUSu, niestety naszym kosztem.
3) Jestem z rodziny wielodzietej: mam 6 starszego rodzeństwa. Założyłeś, ze skoro jestem przeciwny tej ustawie, to jestem jakiś bogacz z domu, czy inny miglanc. Pudło, pochodzę ze wsi. Umiem wydoić krowę suszyć siano, nie wstydzę się tego i jestem dumny ze swoich rodziców, że pomimo olbrzymiego ciężaru finsowego( w latch 90 było ciężko zarobić), dali radę. A propos tej zmiany, moja matka (i przypominam 6 innych osób dorosłych również): "całe szczęście, że nas to ominęło; daliśmy radę sami. Bez łaski, bez pomocy, w biedzie, ale z honorem".
4) Walka ze skleami: jeśli Ci szkodzi biedronka to idź do polskiego sklepu i płać tam 20% więcej, Jakoś dziwnym trafem ludzie potrafią liczyć i kupują tam gdzie jest najtaniej, KONSUMENT MA DECYDOWAĆ.
Miesięcznice: jeśli Ci zależy na osobie bliskiej zmarłej, to idziesz w ciszy i spokoju, bez wyznaczonej daty, ale za to z potrzeby serca, powspominać. Niekótrzy nawet prowadą rozmowę. Ale w ciszy, a nie w świetle miediów. Ja odbieram to zgoła inaczej: To Prezes cały czas robi z siebie ofiarę, bo biedak stracił brata. Wiadomo ból będzie. Ale czy tak należy go koić? Nie może sobie pójść sam, kupić na rybku kwiatków i spacerkiem odwiedzić brata?
Pensja minimalna: każdy ekonomista wie, że to zły pomysł. Masz trochę racji, firmy pzesadzają. Ale jest 1 zasada: jak Ci źle załóż własną.
Moje poglądy światopoglądowe są dokładnie między PISem, a Palikotem. Natomiast Pis odstrasza gospodarxczo, nie światopoglądowo
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 22:28
@heojj
To,że Grzesiu idiota to wie każdy. Ja ich nie bronię. Mieli swój świny czas 2007-2009, potem coraz niżej, a jeśli to prawda, co teraz piszesz, to on chyba z byka spadł, bo takich mrzonek wariata, to ja nie widziałem. Nie jestem Za PO, za PISem też nie. Niestety, jeśli nawet tutaj toczy się taka dyskusja/licytowanie to jesteśmy skazani na jednych i drugich
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 22:30
A Końcówki nie pokrećiłem: najpierw zrezygnowała Kayah, potem Nosowska, potem dopiero Rodowicz. Wiadomo, ze sama, kurski nie zablokował, ale chyba czuła, ze będzie persona non grata. Nikt z zasadami po takich sygnałach raczej by się nie wciskał
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 22:33
A Końcówki nie pokrećiłem: najpierw zrezygnowała Kayah, potem Nosowska, potem dopiero Rodowicz. Wiadomo, ze sama, kurski nie zablokował, ale chyba czuła, ze będzie persona non grata. Nikt z zasadami po takich sygnałach raczej by się nie wciskał
Ale sami widzicie, jaki to jest poziom: albo ucodźcy, albo miesięcznice. Nie ma już normalności pomiędzy?
heoij
Senior Member

Stary 24.05.2017, 22:36
@heojj
To,że Grzesiu idiota to wie każdy. Ja ich nie bronię. Mieli swój świny czas 2007-2009, potem coraz niżej, a jeśli to prawda, co teraz piszesz, to on chyba z byka spadł, bo takich mrzonek wariata, to ja nie widziałem. Nie jestem Za PO, za PISem też nie. Niestety, jeśli nawet tutaj toczy się taka dyskusja/licytowanie to jesteśmy skazani na jednych i drugich
Prawda, poczytaj sobie:

http://www.rp.pl/Platforma-Obywatels...ture.html#ap-1

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...emerytura.html

500 zł na każde dziecko, 13 emerytura, utrzymanie obecnego wieku emerytalnego
PO powinna zmienić nazwę na POpulizm.

Czekam na tego kto zaproponuje dopłaty na wymianę samochodu
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.05.2017 o godz. 22:39.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 22:42
@up
100% Poparcia dla Ciebie
Błędy PISu nie tłumaczą, populizmu i złodziejstwa PO
Populizm i złodziejstwo PO nie tłumaczy błędów PISu.
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.05.2017, 22:52
plus PO jest taki, że oni tych obietnic nie zrealizują
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 22:54
No oby.
Co do Rydzyka: Nie interesuje mnie czym on jeździ, ale ze zaraz po wyborach dostał 60mln zł z naszych podatków.
Pewnie premia za udaną kampanię w RM ( swoją drogą, myśle, ze JPII się w grobie przewraca słysząc, jak wygląda to Radio)
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.05.2017, 23:01
ZUS już jest trupem. Pudrowanie tego to tylko większa niekorzyśc dla nas. Im szybciej to jebnie definitywnie tym lepiej. Dłużej ten trup będzie lezał to bardziej będzie śmierdział.

Cytat:
3) Jestem z rodziny wielodzietej: mam 6 starszego rodzeństwa. Założyłeś, ze skoro jestem przeciwny tej ustawie, to jestem jakiś bogacz z domu, czy inny miglanc. Pudło, pochodzę ze wsi. Umiem wydoić krowę suszyć siano, nie wstydzę się tego i jestem dumny ze swoich rodziców, że pomimo olbrzymiego ciężaru finsowego( w latch 90 było ciężko zarobić), dali radę. A propos tej zmiany, moja matka (i przypominam 6 innych osób dorosłych również): "całe szczęście, że nas to ominęło; daliśmy radę sami. Bez łaski, bez pomocy, w biedzie, ale z honorem".
Ja bym powiedział, że jednak lata 90te a obecne znacznie się różnią. O ile wtedy brak telefonu, komputera, internetu, gorsze ubrania itp to była norma, to teraz jednak - co jest i złe i dobre - dzieci sa bardziej rozpieszczone, dorośli chca więcej, szybciej i lepiej. Także wtedy wystarczyło na jedzenie i dom zarobić. Dzisiaj dochodzą wydatki na wygody. Jasne, że dzieciak bez telefonu, kompa i neta nie umrze z głodu ale jednak świat zmienił sie na tyle, że brak tych rzeczy trochę zamyka dzieciakowi drogę do normalnego dzieciństwa. To tak jakby w latach 90tych mały chłopak nie miał resoraków albo pistoletów z drzewa a dziewczynka lalek i maskotek.
Przynajmniej tak przypuszczam, że dzisiaj dzieciak bez tych rzeczy byłby na uboczu życia. A jak sie nie ma super roboty to trudniej niż wtedy zarobić na tyle dzieci + wygody.

Cytat:
Ale w ciszy, a nie w świetle miediów
Ja nie ogladam tv i staram się nie wchodzić w gównowate artykuły. Z tego względu dla mnie ten temat nie istnieje = PiS nie robi tego w świetle mediów. Nie jest to jakies wydarzenie propagowane na cały kraj i co miesiąc wielka akcja z tym związana.
I nie wiesz czy oprócz 10tego każdego miesiąca Jarek nie chodzi na grób brata. Może chodzi o wiele częściej, a miesięcznice sa swoją drogą.
Robienie z tego afery, że ktoś sobie zrobi miesięcznice to jest wstyd. Nikogo to nie powinno obchodzić.

Cytat:
Ale jest 1 zasada: jak Ci źle załóż własną.
Nie można tak stawiać sprawy. Zawsze można powiedziec, że jak ci źle to możesz spadać. Tylko to nie rozwiązuje problemu. Mamy do czynienia z grabieżą ludzi na rzecz pracodawcy i to jest patologia, oraz grabieżą pracodawcy przez państwo i to jest druga patologia. Problemy trzeba rozwiązywać a nie udawać, że ich nie ma.
Ja sobie nie wymyśliłem, ani nie wmówiłem, że jest źle, uważam, ze to oceniam w miarę obiektywnie, że jest w wielu miejscach pracy wyzysk ludzi i tyle. Sporo ludzi dosłownie zapierdala w robocie i niewiele z tego ma. To nie jest normalne w sytuacji gdzie prezesa i innych dyrektorów na wszystko stać i żyją jak pączki w maśle, nie jest normalne, że człowiek, normalny człowiek, nie jakiś alkoholik czy nałogowy palacz co pali 2 paczki szlugow dziennie żyje tak na prawde od wypłaty do wypłaty, a jak ma rodzinę na utrzymaniu to już w ogóle wegetuje. Dla mnie normalna sytuacja będzie tylko wtedy gdy normalny człowiek będzie w stanie spokojnie utrzymać rodzinę z 2 pensji (żona i mąż, bo też nie wymagajmy, że np pomocnik murarza wyżywi rodzinę z pensji swojej), kiedy przestanie myśleć czy mu starczy do wypłaty na rachunki lub paliwo i jeszcze mu zostanie na jakies przyjemności typu wycieczka itp, no chyba że wybierze sobie comiesięczne przyjemności za 300 zł w postaci papierosów albo alko.

Także mówienie, że można założyc swoją firmę albo znaleźc lepszą robotę jest bez sensu bo i tak ktoś musi te miliony uwłaczających miejsc pracy zapełnić. Jeśli wyjdziemy z założenia, że my nie chcmey pracować tylko wszyscy mają siedzieć za biurkiem to będziemy musieli do roboty sciągnąć kolejne 1 mln Ukraińców czyli zrobimy to samo co zachód Europy ściagający nas do wycierania swoich dup i na zmywak. Także tak czy siak ktoś musi te najgorsze roboty robić i często tym kimś jest ojciec i mąż, żona i matka i oni niezaleznie od wykształcenia też powinni za uczciwą pracę miec godne życie.

Cytat:
Pokręciłeś bo po Rodowicz wysypało się jeszcze z 10 innych piosenkarzy, także bliżej jej do początku listy niż do końca.

Cytat:
Wiadomo, ze sama, kurski nie zablokował, ale chyba czuła, ze będzie persona non grata.
Jak można być persona non grata wśród swoich kolegów, z którymi się na tym Opolu od 30 lat śpiewa, nawet wśród prowadzącego Artura Orzecha, który też "od zawsze" prowadził ten koncert i też solidarnie się "wysypał"?
Sama zrezygnowała i taka jest prawda. A teraz jest krecona afera, że Kurski nie chcial dopuścić Kayah. Czyli to jest ten poziom co z gorszym sortem. Jarek powiedział tak na konfidentów ale wszyscy mówią, że on tak powiedział na każdego kto przeciwko PiSowi.
Takich rzeczy się nie przekręca z czystej ludzkiej przyzwoitości. A tu nie dość, że lewaki to przekręcają to jeszcze tworzą glowną linię frontu poźniej z tych półprawd. To dopiero jest komunizm i zamordyzm.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.05.2017 o godz. 23:07.
drozd:
heoij
Senior Member

Stary 24.05.2017, 23:09
@JudasPriest
Dla twojej wiadomości, Ojciec Rydzyk Maybacha nigdy nie miał, gdybyś miał trochę rozumu nie powielałbyś tych głupot, ale cóż...

Mam wrażenie, że najbardziej krzyczą Ci którzy nigdy go nie słuchali, a wiedzę o nim czerpią z bajek, tak jak o tym mitycznym Maybachu, którego nikt jeszcze nie widział

Takim osobom to Radio najbardziej przeszkadza.

No oby.
Co do Rydzyka: Nie interesuje mnie czym on jeździ, ale ze zaraz po wyborach dostał 60mln zł z naszych podatków.
Także wolę dać na Radio Maryja niż na lewicowe media czy organizacje jak dawała PO
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.05.2017 o godz. 23:18.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 23:18
Gadanie, zę było lepiiej z lata 90 to bujda. Nie chodzi tu omnie. Ja byłem szczęśliwym dzieckiem. Natomiast ojciec wracał po 10h z warsztatu do domu( na lewo, nawet śmieciówki nie istaniały za jakieś 5zł/h), potem koniem do pola itd.a w domu ptzypominam w sumie 9 geb, no i matka nie pracowała, bo ktoś musiał się mną opiekować. Nie chce się użalać nad sobą, czy moim ojcu, ale było bardzo ciężko. A z perspektywy czasu moi rodzice są zadowoleni, ze udało im się wykszłacić 7 dzieci, nie obarczając specjalnie państwa.
Co do martyrologii smoleńskiej... mam wrażenie, ze on ciągle robi wszystko, zęby to wykorzystać. Taka żona Szmajdzińskiego potrafi chodzi do męża. Skąd wiem? Bo jest o niej cicho. Prezes moim zdaniem perfidnie wykorzysztuje ten dramat dla własnych korzyści, sugerując czasem ( lub pozwalając jego środowiskom) na opinie, ze Tusk to morderca itp.
3) Z zalożeniem własnej firmy poszedłem na skróty, racja. Ale daj spokój, nie ma tragedii: Facet w Pl zarobi 3 na rękę jeśli chce (cieżka praca, fakt), a żonka 2 z hakiem też bez problemu. za takie pieniądzę + duperele rodem z PRL jestes spokojnie jechać we 4 na last minute.
Mam gdzieś calą sytucję z marylką opisaną, jutro Ci dam skan, jesli Ci zalezy.
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.05.2017, 23:19
Cytat:
Mi też to się nie podoba ale to jest trochę wyrywanie z kontekstu całego zdarzenia. Kwota, którą podałeś szokuje. Tylko teraz pytanie, na co on to dostał? Czy w ogóle mógł czy to jakiś przekręt? Państwo ma pieniądze na różne cele i je lokuje. Jedni lokują u Rydzyka a inni u Jandy w teatrze czy w innych teatrach, które nam później opluwają wiarę i własnie JPII swoimi zjebanymi Klątwami.
Także od strony moralnej to wolę pomoc dla Rydzyka niż dla lewactwa. Co do kwoty to nie wiem czy jest realna i czy jemu tyle powinno przysługiwać. A co do faktu czy to było w ramach podziękowania itp to wiadomo, że nie pochwalam.

Ogólnie sprawa wyglada tak. Są w Polsce dwa obozy, jeden prawy,d rugi lewy. Każdy ma swoich ludzi, swoje autorytety, gwiazdy, światopogląd, swoje zdanie. Każda ze stron oczywiście nie jest wolna od wad. I myślę, że wady te trzeba poniekąd zaakceptować. Myślenie, że stworzy się państwo gdzie politycy w LEGALNY sposób nie posmarują jakiemuś Rydzykowi czy Jandzie, że partia będzie rządziła idealnie to jest życie utopią.
Wiadomo, że minusy będą. I teraz pytanie, po jakiej stronie lepiej się opowiedzieć. Każdy musi sam wybrać. Ja np wolę tą Rydzykową, tego Jarka z kotem i miesięcznicami smoleńskimi oraz TVPiS, to ich wybieranie sędziów do TK niż np tę Polskę Bartoszewskiego, Kiszczaka, Jaruzelskiego, Michnika, Wałęsy, którzy są nam stawiani za autorytety, elitę, a którzy albo mają krew na rękach, albo atrament od popisywania donosów, którzy nigdy nie oddali hołdu największym Polakom pokroju Pileckiego czy Siedzikówny, którzy mają taką propagandę w tv, że nawet Komorowskiego przed sądem nie musza pokazywać, którzy tak wybrali źle (niezgodnie z prawem) sedziów do TK, że dopiero 2 lata temu się ludzie o tym dowiedzieli. I tak bym mógł wymieniac godzinami. PiS nie jest idealny, gospodarczo jest zły albo Po i reszta to jest syf i dno. Także dla mnie na teraz wybór jest prosty, wolę PiS bo jest zły ale stabilny niż powrotu tamtych. Oczywiście na oku mam Kukizów ale oni na pewno władzy nie przejmą sami więc sa tylko takim smaczkiem i dodatkiem do PO-PiSu.

Cytat:
Gadanie, zę było lepiiej z lata 90 to bujda. Nie chodzi tu omnie. Ja byłem szczęśliwym dzieckiem. Natomiast ojciec wracał po 10h z warsztatu do domu( na lewo, nawet śmieciówki nie istaniały za jakieś 5zł/h), potem koniem do pola itd.a w domu ptzypominam w sumie 9 geb, no i matka nie pracowała, bo ktoś musiał się mną opiekować. Nie chce się użalać nad sobą, czy moim ojcu, ale było bardzo ciężko. A z perspektywy czasu moi rodzice są zadowoleni, ze udało im się wykszłacić 7 dzieci, nie obarczając specjalnie państwa.
Nie napisałem, że kiedyś było lepiej czy łatwiej. Oczywiście się zapierdalało, tym bardziej na wsi. Chociaż mnie te czasy ominęły a jestem rocznik 90. Napisałem, że zmieniło się życie przez te 20 kilka lat. Teraz każdy chce wygody a nie pracy 10h w robocie i jeszcze w polu robić po godzinach. A wygoda kosztuje. Dlatego teraz jest gorzej z tego względu, że mamy tak na prawdę mniej czasu (te wygody nam go zabierają), mniej chęci a większe potrzeby i wydatki. Teraz chłop zarabiający 3 tys netto + żona + 7 dzieci to moga jedynie liczyć na pomoc od państwa. A nawet jak w polu tyrają to wątpię aby tez kazde dziecko miało takie beztroskie życie typu iphoney, komputerki itp. A własnie taki teraz jest standard. Kiedyś wystarczyło mieć pegasusa i dyskietkę z tysiącem gier, teraz żeby żyć "normalnie" - to pojęcie względne - to jednak na same rachunki za media, same wygody typu telewizor, wycieczki, pokój dla dziecka, kształcenie dziecka itp taka rodzinka ma roboty do końca życia.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.05.2017 o godz. 23:27.
drozd:
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 23:24
@heorjj
Nie zrozumialeś mnie kompletnie. Maybacha dostał od jakieś rodziny z USA, ok, Jego sprawa, natomiast 60mln to już sprawa jest moja"Ojciec Maybachem" to związek frazeologiczny. Chodziło o to, żebyście pokminili o kogo chodzi. . mam wrażenie, że próbujecie mnie złapać na haczyk
Wiem dokładnie jak wygląda RM (babcia wielbi):
- modlenie się, ok
- potem pozdrowienia dla PISu ( nie żartuję, jakoś koło 16 są)
- No i przy okazji gadanie o merdercach, złodziejch, targowicy, komunistach
heoij
Senior Member

Stary 24.05.2017, 23:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mi też to się nie podoba ale to jest trochę wyrywanie z kontekstu całego zdarzenia. Kwota, którą podałeś szokuje. Tylko teraz pytanie, na co on to dostał? Czy w ogóle mógł czy to jakiś przekręt? .
@JudasPriest właśnie uprawia tutaj taką politykę niedomówień i półprawd i to mi się nie podoba.

Ja też mogę napisać, że żona Aleksandra Grada, ministra skarbu za rządów Platformy Obywatelskiej dostała 24 milony złotych premii, ponieważ mąż był w PO.

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polity...nistra/ntmrxs9

Dostała 24 miliony złotych? Dostała.
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.05.2017, 23:29
Co do tego "mitycznego" zadłużania Polski przez PIS, to fakty fanie metalu i Maryli Rodowicz są takie:
Deficyt budżetowy Polski w % PKB
- 2001 4,8%
- 2002 4,8%
- 2003 6,1 %
- 2004 5,0%
- 2005 4,0% (początek rządów PIS w koalicji)
- 2006 3,6% (PIS)
- 2007 1,9% (PIS)
- 2008 3,6%
- 2009 7,3%
- 2010 7,3%
- 2011 4,8%
- 2012 3,7%
- 2013 4,1%
- 2014 3,4%
- 2015 2,6% (początek rządów PIS)
- 2016 2,5% (PIS)
- 2017 (PIS) również zapowiada się bardzo dobrze (http://forsal.pl/gospodarka/pkb/arty...lo-od-lat.html)

Co do programu 500+ to przypominam, że jego celem nie jest rozdawanie kasy samo w sobie, tylko przezwyciężenie zapaści demograficznej jaka dotknęła naszą nieszczęśliwą ojczyznę (a co jest bardzo niebezpieczne dla przyszłości Polski, przede wszystkim tej gospodarczej). I tutaj też efekty widać:
http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,2280957.html
Wzrost liczby urodzeń dzieciaków jest faktem, bardzo ważne jest utrzymanie tego trendu.

A co do obniżenia podatków i ograniczenia fiskalizmu to sprowadzę cię na ziemię - dopóki Polska będzie jednym z elementów tworu pt. Unia Europejska to na to nie licz bez względu na to, kto będzie u nas rządził
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

heoij
Senior Member

Stary 24.05.2017, 23:31
@JudasPriest- znowu wprowadzasz w błąd i kłamiesz, nie dostał żadnego Maybacha od nikogo.

Plotkę puściła Gazeta, sugerując, że należy do Ojca Rydzyka, bo ktoś po Toruniu poruszał się takim samochodem

Widać jak łatwo ludzie dają się nabrać i wierzą w nieprawdziwe informacje...
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.05.2017 o godz. 23:38.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2017, 23:34
@Jaroo1
Dostał 60mln na działalność blala, musiałbym to znależć, wiadomo o co chodzi. Skończyły się wybory, rewanż musi być. Jak w 2005 w TVTrwam puszczali w kółko "Nocną Zmianę", to potem Pisiorki też dofinansowały ten kanał.
Ale widszisz, sam dzileisz: po chuja nam dwa obozy? To jest ograniczenie. Ja ma wolną myśl, trochę czerpię z jednych, trochę z drugich:
- Kapitalizm niemal pełny
- Legalizaja eutanazji ( kazdy ma wybór dot. swojego życia)
- Pełna legalizacja antykoncepcji (ten sam argument)
- Legalne związki partnerskie tak samo homo, jaki hetero.( ten sam argument)
- Aborcja - nie mam zdania( ciężko jest określić, kiedy czlowiek jest już czolwiekiem więc zakładam raczej zakaz, natomiast jeśli będzie dzicko praktycznie bez kory mózgowej, to lepiej skrócic cierpienia takiej Osobie.
- Legalizacj broni oraz narkotyków,
Wiem, że dla was co to najmniej obce poglądy, natomiast taki jest kraj moich snów.
PS. Nie jestem Homo oraz wierzę w Boga

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów