The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2017, 15:09
Cytat:
Wystarczyłoby, że bramkarz Pogoni nie zrobiłby babola, a potem asysty Pawła nie wykorzystałby Boguś i forum wraz z Tobą kolejny raz o Brożku pisałoby "wóz z węglem"
Brednie.

Chyba nie za dokładnie czytasz moje posty. Ja wiele razy pisałem, że Brożek jest w słabiutkiej formie bo, w ogóle nie dochodzi do sytuacji. W tym meczu zagrał dużo lepiej niż w poprzednich i nie była to tylko akcje, w których strzelał / asystował. Był dużo pod grą tak samo Rafał, dlatego uważam, że zagrali świetny mecz (Rafał wg mnie lepszy, bo powinien kończyć z dwoma golami i asystą), świetnie też raz wyszedł sam na sam i bramkarz instynktownie wybronił.

W wielu poprzednich meczach ta dwójka była niestety DUETEM WIDMO. Swoją obecność na boisku zaznaczali głównie w protokole meczowym, w którym widniały składy obu drużyn (i zmiany).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.05.2017 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 21.05.2017, 15:10
Spicić fajny gość, w defensywie solidnie, nawet próbować coś ukąsić wczoraj. Maćka jednak nie wygryzie (jak dla mnie najlepszego ofensywnego obrońcy w lidze), ale przedłużyć go można, skoro lubi grać rolę drugiego.

Zastanawia mnie jednak aktualna rola Stilicia w klubie - Brlek nie był w kadrze, do tego są szanse że chorwat odejdzie, a mimo to zamiast ogrywać Semira i pozwolić mu wrócić do dawnej zajebistej formy, my zmieniamy go w 50 minucie, dalej przy tym trzymając na boisku Boguskiego, z którym rzekomo kontraktu nie przedłużymy. Dla mnie to przygnębiające, bo jeśli w klubie mają cynk, że Petar odejdzie, to priorytetem powinno być ponowne wychowanie Semira na gwiazdę ligi.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 21.05.2017, 15:37
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczyłoby, że bramkarz Pogoni nie zrobiłby babola, a potem asysty Pawła nie wykorzystałby Boguś i forum wraz z Tobą kolejny raz o Brożku pisałoby "wóz z węglem"
To już jest żałosne. Ty byś chciał, żeby po 10 kolejnych fatalnych meczach z rzędu Brożka i Bogusia forum piało peany na ich cześć, bo przecież stara gwardia, bo tyle mistrzostw, bo honor, szacunek, tyle bramek już strzelili, to i tak im się 1 skład należy, nawet jak im się nie do końca chce. Dostają to, na co zasługują teraz, a nie 10 lat temu. Zagrali dobry mecz, to wszyscy ich chwalą, nawet nie przywiązując nawet większej uwagi(słusznie), że grali z 3 C.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.05.2017, 15:45
Prawda jest taka, że Paweł jest w dramatycznej formie... do tego stopnia, że boi się strzelać... Woli podać niecelnie niz spróbować strzelać w dogodnych sytuacjach.

1. Jakby Brożek był na miejscu Małego to zgrywałby głową do nikogo w pole karne,
2. Miał podobną sytuację i zgrywał...
3. Boguski miał dogodną sytuację i strzelał, podanie do Brożka nie przeszłoby, Paweł pewnie podawałby,
4. Akcja bramkowa, Paweł podaje , Rafał strzela z lewej... wiele podobnych sytuacji zostało zmaszczonych, więc w naszym przypadku można mówić o farcie, normalny napastnik strzelałby, Paweł sie boi dlatego podawał, dobrze się skończyło, być może chciał dać godnie pożegnać się Rafałowi z R22 choć wątpie,
5. Dobrze, że po wypluci piłki przez bramkarza nie wycofywał jej na 11 metr...

Generalnie przykro się patrzy i trzeba być głupcem lub ślepcem, aby tego nie dostrzegać.

Brożek w słabej formie i tak gwarantował około 10 goli i 40 zmaszczonych sytuacji, teraz jest jeszcze gorzej.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2017, 16:56
Tyle,że Brożek wczoraj mówił,że ma zapalenie achillesa oczywiście go nie bronię.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.05.2017, 17:21
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
To już jest żałosne. Ty byś chciał, żeby po 10 kolejnych fatalnych meczach z rzędu Brożka i Bogusia forum piało peany na ich cześć, bo przecież stara gwardia, bo tyle mistrzostw, bo honor, szacunek, tyle bramek już strzelili, to i tak im się 1 skład należy, nawet jak im się nie do końca chce. Dostają to, na co zasługują teraz, a nie 10 lat temu. Zagrali dobry mecz, to wszyscy ich chwalą, nawet nie przywiązując nawet większej uwagi(słusznie), że grali z 3 C.
Myślę synku, że chuja rozumiesz z tego co piszę na temat Brożka I nie odpisuj już, proszę

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
...
No proszę, długo czekać nie musiałem na taki post
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 21.05.2017 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 21.05.2017, 17:46
Myślę synku, że chuja rozumiesz z tego co piszę na temat Brożka I nie odpisuj już, proszę
Ja natomiast myślę, że albo argumenty skończyły ci się dawno temu, albo nigdy ich nie miałeś, albo nie prezentowałeś, papo...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2017, 17:55
Żeby na argumenty dyskusję prowadzić, najpierw trzeba mieć z kim. Napisałeś głupiutki tekst (zupełnie niezwiązany z moimi poglądami na "sprawę Pawła"), więc jak głuptaskowi odpisałem.

Ps. Najgorsze jest to, że "dostają to na co zasługują teraz" od obszczymurków takich jak ty, co to w pampersy srali jak Brożek strzelał dla nas bramki. Nigdy nie twierdziłem, że komuś należy się skład za zasługi - to tak gdybyś chciał ten wątek ciągnąć. Zwracam jedynie uwagę, że w krytyce niektórzy posuwają się zdecydowanie za daleko, szczególnie w stosunku do bardzo zasłużonych dla klubu piłkarzy.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 21.05.2017, 18:01
Ps. 1Najgorsze jest to, że "dostają to na co zasługują teraz" od obszczymurków takich jak ty,2 co to w pampersy srali jak Brożek strzelał dla nas bramki. Nigdy nie twierdziłem, że komuś należy się skład za zasługi - to tak gdybyś chciał ten wątek ciągnąć.
Czy ty przypadkiem sobie nie zaprzeczyłeś w 1 poście i w 1 zdaniu?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2017, 18:03
Nie, nie zaprzeczyłem - wystarczy doczytać do końca
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.05.2017, 18:34
Pawła goni wiek i niestety to widać, liczby go nie bronią. Czy stać go na więcej? Nie wiem...

Głowa swój słabszy okres miał chyba sezon temu i przetrwał, teraz jest naszym mocnym punktem, mam nadzieję, że z Pawłem będzie podobnie, choć mocno w to wątpię, co nie zmienia faktu, że w naszej sytuacji kadrowej jest potrzebny na przyszły sezon.

PS oceniam Pawła za cały sezon, nie zaś za wczorajszy pojedynczy mecz, więc tak do końca nie rozumiem serka.. no, ale przywiązanie i sentymenty robią swoje, też chciałbym aby bramki strzegł Artur Sarnat.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.05.2017 o godz. 18:39.

Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 21.05.2017, 18:52
Tak się jeszcze odniosę do wczorajszego meczu, wynik cieszy, ale....
1) Przeciwko jakiemu zespołowi graliśmy:
a) Dwóch zawodników, którzy wczoraj grali na ŚO, nie grają tam nominalnie, było widać szkolne błędy w ustawieniu
b)
bramkarz:
* Henger 21 lat - 360minut w ekstraklasie
obrona od lewej:
* Matynia 21 lat - 392 minut
* Rapa 27 lat - 2.160 minut
* Matras 26 lat - 2.728 minut
* Niepsuj 21 lat - 929 minut

pomoc:
*Tsinstadze 22 lat - 477 minut
* Murawski 35 lat - 2.376 minut
* Listokwski 19 lat - 677 minut
* Kort 22 lat - 1.024 minut
* Kowalczyk 18 lat - 104 minuty

atak:
* Delev 27 lat - 2.300 minut

Graliśmy z zespołem opartym na młodych zawodników ze skromnym dorobkiem minut w tym sezonie. Można powiedzieć że zagraliśmy z połową podstawowego składu Pogoni, uzupełnionengo o młodzież.
Czy jest to powód do euforii? Nie.

2. Druga połowa do zapomnienia, nie wiem jakie były założenia na drugą część gry, ale zagralismy totalną padakę, bez pomysłu na skonstruowanie akcji.

3. Widoczny brak Brleka, w pierwszej połowie totalnie nie szło nam rozegranie piłki przez środek, gdyby nie młodzież gości mielibyśmy ciężko (Pogoń w ofensywnie zagrała ciekawy mecz)
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.05.2017, 19:03
Tak samo nie jest to powód do euforii, jak przegrany w Szczecinie mecz 2:6 nie był powodem do wyrywania sobie włosów z głowy. Tam my zagraliśmy praktycznie rezerwami.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 21.05.2017, 19:15
Do euforii może nie, ale do radości na pewno. Z ogórkami potrafiliśmy przegrywać w sparingach, przy czym nie stwarzaliśmy sobie nawet okazji. Druga połowa to pełna kontrola bez parcia do przodu i minuty dla młodych.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.05.2017, 20:32
Z Pogonia to własnie chcialem mały rewanzyk za to 2; 6,tam tez bylo chyba 0;4 do przerwy,i byl jescze kiedys taki mecz gdzie my tez gralismy mlodziezowcami ,i tez u siebie z nimi przegralismy.
Nie ma co gadać,Kazia szkoda,ale i tak stamtad odchodzi
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 22.05.2017, 09:59
Co do Semira, po meczu wypowiadał się ze juz w przerwie czuł kostkę, ale chciał jeszcze spróbować w drugiej połowie , potem jednak doszli do wniosku żeby nie ryzykować, bo dalej czuł ból. Ja dalej twierdzę (jestem pewien), że po pełnym okresie przygotowawczym, w nowej rundzie będzie kluczowa postacią. Sam wypowiadał się w sobotę w takim charakterze, że w tym sezonie każda minuta jest cenna i nie jest zły ze mało gra bo zdaje sobie sprawę ze nie był w pełni przygotowany do tej rundy, że liczy na nowy sezon. Uwazam, ze nawet jeśli zostanie Petar to będzie ciekawa rywalizacja w środku pola.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2017, 10:17
Toeju napisał(a):Wyświetl post
Tak się jeszcze odniosę do wczorajszego meczu, wynik cieszy, ale....
1) Przeciwko jakiemu zespołowi graliśmy:
a) Dwóch zawodników, którzy wczoraj grali na ŚO, nie grają tam nominalnie, było widać szkolne błędy w ustawieniu
b)
bramkarz:
* Henger 21 lat - 360minut w ekstraklasie
obrona od lewej:
* Matynia 21 lat - 392 minut
* Rapa 27 lat - 2.160 minut
* Matras 26 lat - 2.728 minut
* Niepsuj 21 lat - 929 minut

pomoc:
*Tsinstadze 22 lat - 477 minut
* Murawski 35 lat - 2.376 minut
* Listokwski 19 lat - 677 minut
* Kort 22 lat - 1.024 minut
* Kowalczyk 18 lat - 104 minuty

atak:
* Delev 27 lat - 2.300 minut

Graliśmy z zespołem opartym na młodych zawodników ze skromnym dorobkiem minut w tym sezonie. Można powiedzieć że zagraliśmy z połową podstawowego składu Pogoni, uzupełnionengo o młodzież.
Czy jest to powód do euforii? Nie.
Ja pierdzielę. Pojechaliśmy do Szczecina w podobnym zestawieniu, wszyscy pisali, że dramat, złe ustawienie, powinniśmy bronić itd. A jak nam się poszczęściło i rywal nie miał kim grac - to nie ma co się cieszyć. No ....aż. Raz my, raz oni. Taka kolej losu.

Każda wygrana 4-0 w LIDZE powinna cieszyć. Czy to z Legią czy to z Bruk-betem czy z osłabioną Pogonią. 4 ....a 0.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
jacek67
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.05.2017, 10:29
Jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 22.05.2017, 11:01
Bardzo dobrze żeśmy ich zmielili i wypluli.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.05.2017, 11:41
Tomaszu Cywko, przepraszam za wszystkie negatywne komentarze.
Obecnie jesteś solidnym PO i dajesz rade.
Trzymaj poziom.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2017, 14:15
Zdziwię się jeżeli nie zostanie odkryciem sezonu i mówię tu całkiem serio
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 22.05.2017, 14:17
Chyba odkrycie sezonu trenera, ze wystawił go na tej pozycji.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.05.2017, 15:16
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
W koncu jest, mlody perspektywiczny, nikomu nieznane nazwisko

Wg mnie nagrodę zgarnie Bednarek z Lecha. Rok temu kopal pilke w CLJ a teraz jest czołowym obronca ESA.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2017, 17:02
"Tajemnicę" drugiej połowy dostatecznie rozjaśnił Brożek w wywiadzie w przerwie - powiedział, że wie, jak się przeciwnicy czują, bo my byliśmy niedawno w takiej samej sytuacji.

Różnica pomiędzy tymi dwoma meczami jest taka, że w Szczecinie była walka do końca i z naszej, i z Pogoni strony. Tutaj mecz skończył się po pierwszej połowie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.05.2017, 19:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
podaj liczby tego bocznego obroncy, odkrycia sezonu ...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.05.2017, 22:06
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wzrost 180 cm numer 19, urodzony 27 czerwca 1988

Poz tym świetnie gra na prawej obronie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.05.2017, 10:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
4 asysty w sezonie. Więcej niż Sadlok.
w ostatnim meczu 93% udanych zagrań [ największy % na boisku]
Czyli nie tak źle
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 23.05.2017, 10:36
Powiedzmy "re-odkrycie" sezonu, bo przychodził tutaj z lepszymi papierami na granie niż np. Brlek (prawdziwe odkrycie sezonu u nas).

Być może nawet jest to kwestia stabilności pozycji i zaufania. Niewykluczone, że w środku pola prezentowałby się jeszcze lepiej, gdyby tam też miał szanse regularnie występować. Ale szans nie ma i nie zanosi się, żeby miał mieć, więc niech się wprawia na tej prawej obronie - Piszczek też się w końcu przekwalifikował
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.05.2017, 10:39
^^^

Nie żebym miał coś do Brleka, ale ciężko o jednym z naszych większych transferów gotówkowych mówić w kategoriach odkrycia...

to określenie najbardziej pasuje do Lloncha

to tak w kwestiach formalnych , bo oczywiście każdy myślący człowiek widzi że Cywka "daje rade"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.05.2017, 12:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
wzrost 180 cm numer 19, urodzony 27 czerwca 1988

Poz tym świetnie gra na prawej obronie
Odplywasz
Owszem Cywa jak na niego gra bardzo poprawnie, nawet bardzo bardzo ale tskie akcje jak mu odjebala Jaga troszkę rzutują na ocenę ogólna.
Ale widzę z c+ dało siemaszke z arki jako odkrycie wiec sory ale Tomek zasługuje bardziej niż ten typek.
Powinna bycbodrebna kategoria "najlepsze przekwalifikowanie" i było by miejsce dla Cywki czy Pitrego.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów