The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2017, 11:11
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Chyba pierwszy prezes Wisły w ostatnich 20 latach, który jak udziela wywiadów czy wypowiada się o sytuacji w klubie to nie mam ciarek na plecach że zaraz jakiś babol poleci.

Mega pozytywnie.
Nie dziwi mnie to zwłaszcza, że nad Panią Prezes nie ma już "Nadprezesa".

ryszard133 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie z innej beczki, dlaczego kluby nie mające szans na puchary występują o licencje w rozgrywkach uefa?
Z czysto formalnych względów, gdyby którykolwiek z wyżej plasowanych klubów takowej licencji nie otrzymał.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.05.2017, 14:40
Jak dla mnie kluczowym fragmentem wywiadu Pani Prezes jest ten o frekwencji.

Marzena Sarapata napisał(a):

Cały czas stoję na stanowisku, że moglibyśmy się bilansować, gdyby stadion był pełny na każdym meczu. Wiem, że to trudne, ale, skoro na niektórych meczach stadion jest pełny, możliwe. Kwestia tego, by przyciągać tych ludzi częściej. Do tego dążymy i to przynosi efekty, bo frekwencja rośnie. To kolejne źródło finansowania. To realne wpływy, na bardzo wysokim poziomie, przewyższającym nawet te, które można uzyskać od sponsorów.
Jesli mowi tak prezes, ktora ma wglad do budzetu klubu to mozemu jej wierzyc, ze kibice moga byc w stanie przynosic lwia czesc budzetu.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.05.2017, 07:24
Ciekawe... http://m.krakow.sport.pl/sport-krako...pilkarzom.html

Prezes Wisły Marzena Sarapata w rozmowie z nami stwierdziła: - To nieprawda. Niczego nie zalegamy

W kwestii pensji i premii mogę powiedzieć, że to nieprawda. Mogę też dodać, że jeśli następują jakieś opóźnienia, to są one uzgadniane z piłkarzami.

To jak to w końcu jest, zalegają, czy nie? Bo nasza Pani prezes chyba sami się gubi.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.05.2017, 07:47
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post

Prezes Wisły Marzena Sarapata w rozmowie z nami stwierdziła: - To nieprawda. Niczego nie zalegamy

W kwestii pensji i premii mogę powiedzieć, że to nieprawda. Mogę też dodać, że jeśli następują jakieś opóźnienia, to są one uzgadniane z piłkarzami.

To jak to w końcu jest, zalegają, czy nie? Bo nasza Pani prezes chyba sami się gubi.
Jak dla mnie, to pani Sarapata wypowiedziała się dość jasno.

* Na tę chwilę zaległości nie ma.
* Jeżeli pojawiały się wcześniej, to piłkarze byli o tym informowani PRZED faktem;
"Rafał, za trzy dni miałeś mieć planowo wypłatę, ale jej nie będzie. Możesz się jej spodziewać za cztery tygodnie, więc wstrzymaj się z chwilowo z kupnem nowej wędki."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.05.2017, 08:07

Kolaborant
Ostatnio edytowane przez Dariook : 19.05.2017 o godz. 08:22.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 19.05.2017, 08:26
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Kolaborant
łahahahaha.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2017, 09:07
Zaraz podchwycą to kaczki dziennikarskie Knura,Miga i Wesz7o
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.05.2017, 09:27
Każdy artykuł zaczyna się od tego, że Cupiał odszedł z Wisły... co miało miejsce rok temu. Te wypociny przypominają teksty o Miśku, który 15 lat temu rzucił nożem. Powtarzane wciąż te same formułki mające zbudować odpowiedni podkład pod tezę, która brzmi - w Wiśle jest źle.

Oczywiście fakt, że TSowi udało się utrzymać Wisłę SA przy życiu nie ma znaczenia i to nie w tym kontekście piszą o Cupiale. W ich mniemaniu to jest fakt, który dodatkowo podważa wiarygodność klubu.

Ot klasyczne sępy, które chcą Wiśle zaszkodzić i szlag ich trafia, że im się nie udaje.

A wszyscy klikający i linkujący to gówno mają swój udział w radosnej twórczości tych hien.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.05.2017, 09:52
Mamy prosty wybór-wierzyć GW, albo Pani prezes Marzenie Sarapacie, która w ciągu niespełna roku pozyskała do klubu sponsora koszulkowego, dwóch mniejszych sponsorów i 10 partnerów!!!!! Za czasów tej osoby znacząco podniosła się średnia frekwencja na naszych meczach o około 3 tysiące, na co złożyły się 2 komplety stadionowe w ciągu 6 miesięcy, a klubowy marketing wstaje z kolan.

Ja wiem komu można wierzyć.....
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.05.2017, 09:56

Nie wiem czy racja jest po stronie dziennikarza, po stronie pani Prezes, czy gdzieś po środku. Natomiast według mnie jeśli dany dziennikarz piszę nie prawdę to powinien mieć założoną z automatu sprawę w sądzie. Takie sprawy Wisła powinna zakładać dosłownie każdemu dziennikarzowi który pluje na klub podając fałszywe informacje. Jeszcze najlepiej aby dostawali po kieszeni dopiero wtedy przestaną.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 19.05.2017, 10:34
wester napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy racja jest po stronie dziennikarza, po stronie pani Prezes, czy gdzieś po środku. Natomiast według mnie jeśli dany dziennikarz piszę nie prawdę to powinien mieć założoną z automatu sprawę w sądzie. Takie sprawy Wisła powinna zakładać dosłownie każdemu dziennikarzowi który pluje na klub podając fałszywe informacje. Jeszcze najlepiej aby dostawali po kieszeni dopiero wtedy przestaną.
Dokładnie, zgadzam się. Mam nadzieje, że na konferencji powiedzą, że to nieprawda i to stawia Wisłę w złym świetle i w końcu coś z tym zrobią.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 19.05.2017, 10:56
Jeżeli jakikolwiek gryzipiór coś spłodzi, czy to z wybiórczej, czy z Polskiej, czy Dziennika czy z Faktu warto pamiętać że ktoś mu temat zapodał. Czyli taki temat jest........ Czyli nie wszystko jest cacy i klarowne. Materialnie jesteśmy biednym zadłużonym klubem i nie ma co się oszukiwać że po powrocie do TS i poprawie wyniku sportowego nagle wszystkie problemy znikną. NIe tacy prezesi i działacze nie takie już prawdy objawione głosili, co potem życie w bolesny sposób korygowało i koryguje. Większość kopaczy jest w Wiśle dla kasy a nie z miłości. a przy wypłacie nie ma sentymentów. Jak Wisłą jest dla kogoś za niską półką, to wystarczy rzucić kamyk i zrobić lawinę. Długo jeszcze będziemy średniakiem ligowym a co za tym idzie celem dla pismaków.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.05.2017, 11:25

Jak widzisz to jest przepisany tekst, a nie rozmowa WIDEO.

A wiadomo jak z takimi tekstami.. dziennikarze zazwyczaj nie przepisują slowo w slowo wypowiedziane przez drugiego rozmówcę, ewentualnie jedno zamieszczą tu, drugie tam.
Jedno zdanie zle przepisane, lub dodane w zlym miejscu i artykuł od razu inaczej brzmi.. wystarczy spojrzec na tytuł artykułu.. i z którego twardo wynika, że ponad 20 piłkarzy Wisly nie dostaje w ogóle pieniędzy i żyją w skrajnej biedzie. I dlatego mega gwiazda jak Boguski ucieka.

Dziennikarz nie moze zrozumiec, ze Boguski odchodzi bo jest słabym piłkarzem i ma 32 lata i nic nowego nie wniesie (tzn rozumie tylko pali głupa) tylko z góry wmawia wszystkim, że odchodzi bo.. nie dostaje pieniędzy. Tak działa manipulacja. A więc tak.. teraz po odejsciu kazdego pilkarza Wisly z klubu bedzie oznaczac, ze odchodzi dlatego bo nie dostaje pieniędzy.. tylko jak to się ma chociazby z przedłuzeniem umowy z Głowackim.. Głowacki powiedzial, ze nad przedluzeniem kontraktu zastanawiał się około 3 minut... jak to mozliwe ze przedluzyl kontrakt z klubem, który mu nie płaci? zapytajcie tego dziennikarzyne.
Ostatnio edytowane przez c. : 19.05.2017 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 19.05.2017, 11:26
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli jakikolwiek gryzipiór coś spłodzi, czy to z wybiórczej, czy z Polskiej, czy Dziennika czy z Faktu warto pamiętać że ktoś mu temat zapodał.
Myślisz, że nie zaglądają na to forum i nie "czerpią" stad informacji? Wiele razy już tak było. Dodatkowym zbiegiem okoliczności jest termin ukazania się tego artykułu - po skandalu w Kielcach. Zapewne po to, aby odwrócić uwagę.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 19.05.2017, 11:53
Cały ten artykuł wygląda jak z dupy wyjęty... Mąka w Slavii....?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.05.2017, 12:10
Zaległości są i nie jest to żadną tajemnicą, nie jest to tym bardziej historia nowa czy świeża. Jedyne co dziwi to niestety kuriozalne słowa prezes, które dają efekt dokładnie odwrotny do zamierzonego. Chyba nie trudno zgadnąć, że szatnia na takie słowa pozytywnie nie reaguje.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.05.2017, 12:18
Myślę, że szatnia żyje w zgodzie z Panią prezes i na takie dziennikarskie wypocinki mają wyjebane
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.05.2017, 12:50
Tak napewno. Sa zaleglosci a wmediach pani prezes sobie mowi ze takich nie ma. Napewno zawodnikom to odpowiada.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 19.05.2017, 12:54
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Tak napewno. Sa zaleglosci a wmediach pani prezes sobie mowi ze takich nie ma. Napewno zawodnikom to odpowiada.

Nie odpowiada http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...kolejny_sezon/

A skoro twierdzisz, ze są zaległości to udowodnij to.
Ostatnio edytowane przez c. : 19.05.2017 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.05.2017, 12:56
Kontrakt lloncha klub mogl przedluzyc sam bo on mial taka klauzule i nie trzeba bylo negocjowac nowefo kontraktu.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 19.05.2017, 12:57
Nie mógł bo z NIEWOLNIKA NIE MA PRACOWNIKA i nikogo na siłę trzymać nie można. Gdyby mu tu nie pasowało i ktoś mu krzywde robił przedluzając z nim umowę wbrew jego woli to rozwiązałby kontrakt z winy klubu powołując się na mityczne zaległości fiansowe
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 19.05.2017, 13:13
c. napisał(a):Wyświetl post
Nie mógł bo z NIEWOLNIKA NIE MA PRACOWNIKA i nikogo na siłę trzymać nie można. Gdyby mu tu nie pasowało i ktoś mu krzywde robił przedluzając z nim umowę wbrew jego woli to rozwiązałby kontrakt z winy klubu powołując się na mityczne zaległości fiansowe
mógł, bo takie były ustalenia: klub mówi: "będziesz pracować u nas jeszcze rok i tyle" i pozamiatane

"klub skorzystał z zapisanej w kontrakcie możliwości przedłużenia umowy z zawodnikiem poprzez jednostronne oświadczenie"

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.05.2017, 13:14
Widzę niektórzy próbują na siłę udowodnić, że w klubie jest mega ch.u.jowo Ciekawe po co...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.05.2017, 13:51
Ukryte opcje na forum co zawsze lubiły mącić.

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 19.05.2017, 14:31
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ukryte opcje na forum co zawsze lubiły mącić.
Które zawsze się uaktywniają, kiedy w obieg idzie jakaś zła informacja o sytuacji w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.05.2017, 14:38
Kontrakt Lloncha został przedłużony automatycznie przez klub, o czym zresztą w tej informacji napisano.
Jak ktoś chce wierzyć w to, że wszystko jest cacy i żadnych zaległości nie ma to niech wierzy. Natomiast fakty są takie, że rzeczywiście sięgają one dwóch miesięcy a słowa Sarapaty działają na szatnię jak płachta na byka. Tyle.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.05.2017, 14:58
Fakty

Słowo przeciw słowu. Najlepiej jakby Sarapata rzuciła w twarz tym dziennikarzynom od siedmiu boleści wyciągi bankowe - żałuję, że jest to niestety niemożliwe.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 19.05.2017, 15:11
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Kontrakt Lloncha został przedłużony automatycznie przez klub, o czym zresztą w tej informacji napisano.
Jak ktoś chce wierzyć w to, że wszystko jest cacy i żadnych zaległości nie ma to niech wierzy. Natomiast fakty są takie, że rzeczywiście sięgają one dwóch miesięcy a słowa Sarapaty działają na szatnię jak płachta na byka. Tyle.
Oczywiście każdy ma prawo wierzyć w to co uważa za słuszne. Natomiast jeśli na szatnię słowa działają jak płachta na byka to niech jeden czy drugi piłkarz powie: nazywam się tak i tak, zarabiam tyle i tyle, Wisła zalega mi za taki i taki okres czasu i jest to tyle i tyle pieniążków, a nie gdzieś pokątnie wypier.... newsów do prasy. Wtedy się okaże, jak podziała to na kibiców
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.05.2017, 15:14
Znowu szukaja sensacji
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.05.2017, 15:15
Wyborcza to instytucja ktora zostala stworzona do plucia na wszystko co polskie, niszczenia tożsamosci zakorzenionej w tradycji a jako ze Wisla = Polska to znaczy że będą pluć na nas i nie ma co tym sie podniecac i brac tego na poważnie. Kto to robi jest niespelna rozumu.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów