|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kolejna wiadomość z wczoraj a propos działań TS:
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dobry krok, takich umów można podpisywać sporo, wiele się nie traci, a zyskac można sporo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
KKS Juventa Starachowice klubem partnerskim Wisły Kraków
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2017
Offline |
|
|
Będą dostarczać juniorów ze świętokrzyskiego, kiedyś klub seniorski grał w III lidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
super, dobrze by było opleść kraj siatką takich klubów
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jestem pozytywnie zaskoczony postawą naszych kiboli i strategii jaką obrali do rządzenia klubem. Jednak nie taki Misiek straszny jak go malują
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Imponowac moze zwlaszcza Junco, który jeździ po domach 15 latkow by ich naklonic do gry w Wiśle.
Może poza sprawa Wdowczyka nie pamiętam żadnego zgrzytu w spolce odkąd objął ja TS. Zdecydowanie Panowie (i Panie) udzwigneli nasz klub w najgorszym momencie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Misiek jest straszny i broń Boże go malować.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Kolejność przedłużanych umów jak widać nie jest przypadkowa. Najpierw sternik - Kiko, teraz fundamenty, kapitan Głowacki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kolejny bedzie Boguski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Duży sukces TSu to przyznanie Wiśle bez żadnych problemów licencji na sezon 2016-2017. Bodajże 3 lata pod rząd mielimy nadzór finansowy lub nawet ujemne punkty.
Myślę też, że spora część zarządu siedziała ostatnio bardziej nad dokumentami licencyjnymi niż nad nowymi umowami z piłkarzami. Teraz to powinno ruszyć z kopyta. Kolejni do przedłużenia: Brożek Boguski Załuska Llonch Może Zachara Może Uryga Może ktoś z dwójki Buchalik/Miśkiewicz |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2017
Offline |
|
|
Cieszy mnie, że mimo krytyki z różnych zarząd wyratował ten klub i wyprowadza go na prostą, można liczyć, że następny sezon będzie tylko lepszy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
W zależności od planowanych transferów zastanawiałbym się nad Boguskim, Miśkiewiczem i Zacharą. Pamiętajmy, że w kontrakcie Pola zawarta jest opcja przedłużenia o kolejny rok. Nie będzie zapewne wielkich negocjacji, chyba że klub będzie chciał podpisać całkiem nowy, np. 2-3 letni kontrakt. Reszta..... pożegnajmy się. Dobry napastnik i skrzydłowy to konieczność. Wierzę w nowy zarząd, myślę że kogoś już mają na oku.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 12.05.2017 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@krzaq12
moja lista nie jest tym kogo chcę, ale to co wg mnie zrobi klub Łatwo się mówi: wyrzućmy Urygę, Zacharę, Boguskiego i weźmy lepszych, ale to wszystko nie jest takie proste. Po pierwsze to kosztuje. Po drugie ilość nie idzie zawsze w parze z jakością. Zawsze można gorzej trafić. Nie możemy wietrzyć 1/3 składu co okienko bo się zrobi zbiorowisko zamiast prawdziwej drużyny. Wisła (raczej) tak nie zrobi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Brożek i Boguski na ławkę (kontrakty max na rok) w celu wywarcia presji na nowych zawodnikach (nowy napastnik/skrzydłowy - mam nadzieję, że ściągniemy kogoś do pierwszej jedenastki od zaraz, wiemy jak się kończy brak konkurencji o miejsce na boisku).
Buchalik jak i Miśkiewicz prezentują tak niski poziom że będzie łatwo wyjąć kogoś w ich miejsce. Lloncha trzeba przedłużyć za wszelkę cenę. Zacharze dałbym jeszcze pół roku (jak nie wypali to dać mu wolną rękę w szukaniu klubu w zimie). Uryga jak w przypadku Buchalika/Miśkiewicza - spokojnie można znaleźć zastępstwo, przedłużanie kontraktu w celu trzymania go na ławce jest bezcelowe (jest moim zdaniem za słaby zarówno na ŚO jak i DP, nie gwarantuje odpowiedniej jakości na poziomie Ekstraklasy).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 12.05.2017 o godz. 23:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ciekawy wywiad z Panią Marzena Sarapatą:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...959,1,727.html krzaq12 Poprawiłem
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 15.05.2017 o godz. 17:11.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
@up
Marzeną Sarapatą Fajnie to wszystko wygląda, plany zwiększenia budżetu, rozwój marketingu, rozwój akademii. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jednocześnie praca włożona w uzyskanie licencji była większa niż się niektórym wydaje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Sarapata wygląda na świetną prezesową. A Junco i Kuźba robią dobrą robotę pod względem sportowym. Trenera Ramireza nie wspominam, choć na ten okres chyba nie był złym wyborem. Jednak ja czekam aż Sobol papiery wyrobi. On jest przyszłością wg mnie.
Sporym plusem jest to, że Sarapata "była wielką fanką Diego Maradony". A to warto zacytować: Cytat:
Ostatnio edytowane przez abcabc : 15.05.2017 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Marzena Sarapata napisał(a):
Komisja ds. licencji klubowych napisał(a):
Ostatnio edytowane przez MłodePokolenie : 15.05.2017 o godz. 22:13.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Jest nadzór, ale nie trzeba było nic wyjaśniać itp. Pani prezes ładnie ubrała to w słówka i nie kłamie, nie mija się z prawdą itp
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie było żadnych sankcji (np. ujemne punkty) i z niczego (np. z wiarygodności prognozowanych przychodów itp.) się nie trzeba było tłumaczyć.
Z samego faktu zawarcia ugód odraczających jest nadzór z automatu, więc tutaj wszyscy traktowali to jako "rozumie się samo przez się". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nadzór jest za zadłużenie i opóźnienia płatności względem piłkarzy. Pamiętajcie jednak o tym, że komisja ligi pod tym względem rozpatruje rok poprzedni a nie obecny.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 16.05.2017 o godz. 07:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma czym się przejmować po prostu sprawdzają czy Wisła dotrzymuje słowa
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mamy przegrane sprawy z Jovaniciem i jeszcze nie zakończoną z Jovanoviciem, z tym pierwszym jest zawarta ugoda co do spłaty, więc nadzór finansowy jest niejako z urzędu.
Nadto jest zawarta ugoda miastem odnośnie zaległości za wynajem stadionu - to i pewnie coś jeszcze (zawodnicy? trenerzy - Wdowczyk?) stanowi o sporym zadłużeniu, które łącznie pewnie sięga jeszcze kilku milionów złotych czyli 10-20 % całego budżetu. Na pewno różowo nie jest ciągle, więc gadanie o pucharach w tym sezonie było raczej życzeniowe - ja straciłem nadzieję po przegranej w Łęcznej, gdzie straciliśmy de facto 2 punkty liczone po podziale. Utrzymaliśmy się, jesteśmy w środku tabeli (miejsca 5-8) i to odzwierciedla naszą aktualną pozycję. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Chyba pierwszy prezes Wisły w ostatnich 20 latach, który jak udziela wywiadów czy wypowiada się o sytuacji w klubie to nie mam ciarek na plecach że zaraz jakiś babol poleci.
Mega pozytywnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
funkykoval Trzeba utrzymać to 5-te miejsce są dobre pieniądze od Canal+
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2015
Offline |
|
|
Pytanie z innej beczki, dlaczego kluby nie mające szans na puchary występują o licencje w rozgrywkach uefa?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Bo na przykład inny klub, teoretycznie mistrz kraju nawet może się wycofać z rozgrywek - względy finansowe, pożar stadionu, meteoryt i sto innych powodów - wtedy na jego miejsce wskakuje kolejny.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|