|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
W pierwszej połowie Lechia miała tylko jedną setkę, więc nie dramatyzowałbym że ustawienie było złe.
Plan był taki żeby ich przetrzymać, poczekać aż się otworzą. I przywalić gonga. Wisła starała się rozpędzać z każdą minutą w drugiej połowie. Niestety po kartce Cywki się to skomplikowało. Gil miał podstawy żeby dać mu tą drugą żółtą, chociaż dla mnie absolutnie tego typu rzeczy nie powinno się gwizdać. Przy bramce ewidentnie spóźniony Sadlok i Załuska powinien zachować się lepiej. Pomimo tych dwóch zdarzeń powinniśmy ten mecz przynajmniej zremisować. Karny ewidentny nie ma co dyskutować. Straciliśmy jedną bramkę i to dopiero grając w osłabieniu. Problemem jest atak. Brożek widać zmęczenie sezonem. Boguski też jakiś ociężały. Brak mu dynamiki zdecydowanie. Tak jak u Małeckiego, i to jest właśnie największy problem. To Patryk ciągnął zespół za uszy. Więc co do następnego meczu jestem na tak co do Bartosza czy Zachary. Co do kontraktów, oczywiście przedłużamy. Nie przesadzajmy po jednym meczu. Bartkowski całkiem nieźle, tylko raz go tam zawinął Peszko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
Cofnę się na życzenie do tego postu: a) zajmowali przed meczem wyższe miejsce w tabeli, wczoraj tylko przewagę powiększyli. Wysłałeś mi jakiś link, z którego miało wynikać że słaba gra wyjazdowa Lechii nie czyni ich faworytem wczorajszego meczu, otóż błąd, jeszcze raz podkreślę piłkarza z Gdańska przyjeżdżali do nas w roli faworytów. b) Prawdopodobieństwo tego, że Lechia zagra w EP, niż to że my zagramy w EP było większe (przed wczorajszym meczem). Było? Było. Jest to fakt? Jest. c) Pisałem o szerszej kadrze zespołu z Gdańska. Miałem rację? Miałem. Nie wiem do czego pijesz. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tak jak wczoraj pisałem, żebyście nie zakładali 3 punktów przed meczem, bo to Lechia przyjechała w roli faworyta, to spotkała mnie tu fala krytyki. Jak to, przecież Waszym zdaniem to Wisła wygra i dlatego Lechia nie jest żadnym faworytem. Ahh ten obiektywizm. Obiektywnie, Lechia przyjechała po 3 punkty, chcąc walczyć o MP i te 3 punkty z Reymonta wywiozła.Zagrała tak jak na faworyta przystało, oni chcieli grać w piłkę, chcieli strzelić gola i to zrobili. Zaraz mi wyskoczycie, że nasza taktyka opierała się na tym, żeby zagrać na 0 z tyłu i pod koniec meczu coś strzelić.. Zgoda.. ale czy ta taktyka zakłada też to że przez 60 minut nie możemy wychylić nosa zza połowy? Zagraliśmy najzwyczajniej bojaźliwie, bez pressingu, bez wiary że możemy to wygrać. Tak gra faworyt meczu? I to na własnym stadionie? Rozgorzała tu dyskusja o panie Gilu, dwie kartki słuszne podyktowane. Pierwsza - faul taktyczny, słusznie podyktowana zółta kartka. Po 4-5 (?) minutach, Cywka ponownie spóźniony, położył rękę na Peszkinie - ten mając spryt boiskowy, wiedział że padając może uzyskać korzyść dla swojego zespołu. Tak też się stało. Tzw. "padolino" było, ale kto by pod faul w takiej sytuacji nie zagrał? Gra ożywiła się po wejściu na boisko duetu Zachara-Bartosz i dobrze. To pokazuje, że są zmiennicy, którzy w trudnej sytuacji będą w stanie wejść na boisko i szarpnąć. Czy znajdą się w następnym meczu od pierwszej minuty na boisku? Zachara być może, Bartosz nie sądzę. Zresztą zobaczymy co Kiko wymyśli. Pod koniec zawodnicy pokazali charakter, patrz. Głowacki. Na konferencji była widać złość, rozżalenie. Zobaczymy czy przyniesie to jakieś zmiany w taktyce na następny mecz? Czy zagramy wyżej? Dobrze by było.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Jak nie mamy zębów tylko protezę to nic nie ugryziemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Właśnie oglądnąłem powtórkę na chłodno.
Mecz identyczny z tym, który był na jesieni, z tym, że brakowało nam w ogóle akcji. Taktyka podobna. Plany pokrzyżowała czerwona kartka. Głowa do góry, jedziemy po piąte miejsce. Co do Brożka, to nie wyobrażam sobie, że go nie przedłużą, gdy Pawła nie ma, nasz atak pozycyjny nie istnieje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Brożek to nadal kawał fantastycznego piłkarza do gry kombinacyjnej, technicznej, rzadko się zdarza, by popsuł jakieś podanie, każde zagranie z głową, bez głupich strat. Natomiast jako napastnik już się wypalił, ja bym go cofnął na pozycję Stilica i powinien grać z drugim napastnikiem. Brożęk to nadal serce tego zespołu, jeśli chodzi o grę z przodu, bez niego robi się zwykła rwana kopanina. Jak ktoś tego nie widzi to zna się na piłce jak świnia na gwiazdach. Boguski to jest znak zapytania, przy całym szacunku do jego przeszłości, to chłopak nie istnieje pomimo wyśrubowanych jakimś cudem statystyk. Ani jednego przyzwoitego meczu nie zagrał przy Kiko, a ten nadal go ostro eksploatuje, o co tu chodzi? To już Videmont więcej zrobił, bo dwukrotnie kluczowo podał w końcówce meczów.
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 07.05.2017 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
- 2 żółta kartka dla Cywki nieprawidłowa (nie było faulu) - Karny dla Wisły po faulu na Gonzalezie ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Swoją drogą, ciekawe czy ktoś ponownie zdecyduje się odwołać od kartki? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mina Kiko kiedy "pansławek" potwierdza brak faulu Cywki i nieodgwizdany faul na karnego na Gonzalesie - bezcenna. Za resztę zapłacisz mastercard.
Oczywiście, wiadomo było, że "pansławek" wyjątkowo będzie przymilnie patrzył tym razem na Wisłą a nieprzychylnie n Lechię. Tego jednak Kiko nie wie, więc może cieszyć się i być dumny. Swoja drogą, bardzo fajnie wypada nasz trener w tym programie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie błędy jak 2 kartka dla Cywki są do przełknięcia i to nawet bez większego bólu. Karny był, ale to też nie o to chodzi. Tu chodzi o całokształt. Pomylić się dwa razy, a mylić się tyle razy, że ciężej sobie przypomnieć prawidłową decyzję niż błędną to już lekka przesada. Nie pierwszy i nie ostatni raz Gil chce być gwiazdą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie byliśmy faworytami meczu, błędy sędziego były języczkiem u wagi. Eksperci od siedmiu boleści którzy lekceważą rywali nie patrząc gdzie sami jesteśmy powinni dać sobie na wstrzymanie z wylewaniem żalu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2017 o godz. 21:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Po pierwsze - szacun dla pilkarzy za walke w 2 polowie. Taka Wisle bardzo chce sie ogladac.
Po drugie - worek zimnego lodu na glowe dla niektorych tutaj - kwartet ofensywny Lechii zarabia prawdopodobnie wiecej niz cala nasza 11. Graja czesto bojazliwie, zwlaszcza na wyjazdach, ale nie mozna im odmowic, ze jak na polska lige maja megajakosc w ataku. Po trzecie - nam brakuje tego, co wlasnie ma Lechia. Chwalilem tutaj Brozka po meczu z Korona, kiedy dal super zmiane i chyba juz tylko na takich zasadach mozemy rozpatrywac Brozka w nowym sezonie. Potrzeba nam wiecej jakosci w ataku - kogos kto przetrzyma pilke, powalczy, czasem zaskoczy z dystansu. Widze jak Brozio chce, ale wieku juz sie nie oszuka. Po czwarte - Pol LLonch, chyba najwieksze zaskoczenie wiosny, jezeli chodzi o transfery. Jak najszybciej przedluzac i mamy albo pomocnika na lata, albo zarobimy porzadny hajs na nim. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Przegraliśmy ten mecz zasłużenie. Pierwsza połowa to pokaz braku ambicji, pomysłu na grę i woli walki. Taką grą na własnym boisku, udowodniliśmy, że nie zasługujemy na puchary. Druga część drugiej połowy nieco zmazuje plamę na honorze piłkarzy. Niestety jednak, mecz trwa 90 minut. I przez 90 minut trzeba walczyć. Od pierwszego do ostatniego gwizdka. Z drugiej strony, Lechia też nie była na tyle skuteczna, żeby bez pomocy sędziego wygrać ten mecz. Za to co pokazała ta miernota z gwizdkiem, powinna zostać odsunięta od sędziowania w ekstraklasie. To był skandal. Nie podyktowany karny, druga żółta kartka dla Cywki. Dodatkowo, brak jakiejkolwiek reakcji, na skandaliczne zachowanie pseudo gwiazdek z Lechii. Przez takie zachowanie, niepotrzebnie podgrzał atmosferę na boisku i wokół niego. Niesportowe zachowanie piłkarzy Lechii, symulowanie, też powinno być ocenione właściwie przez PZPN. Padł pomysł dyskwalifikacji w kolejnym meczu za symulki. Podpisuję się obiema rękami.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co do Sadloka - jak dowiedziałem się, że chłopak gra na środkach przeciwbólowych to nie mam do niego pretensji. Biorąc pod uwagę, że nie gramy o nic więcej niż 5 miejsce Sadlok powinien dostać po prostu czas na wyleczenie, podobnie jak i inni piłkarze.
Co zaś do gry - i połowa to po prostu dramat - zero oddanych strzałów totalne zero !!! pierwszy strzał to strzał w 69 minucie Bartosza, który jak widać ma chęć i siłę do gry.... Najważniejsze to teraz to przedłużanie kontraktów - nie tylko Głowy, Brożka czy Bogusia przede wszystkim LLonch, Zachara i ewentualnie Załuska. Ciekawe co się dzieje z Miśkiewczem, skoro na ławce siada Buchalik...... Mały - widać zmęczenie i powinien odpocząć. Ramirezowi plany zburzyła czerwona kartka Cywki - zamiast Stilicia musiał wpuścić Bartkowskiego, który zagrał wg mnie poprawnie. Przed meczem powiedziałem ,że jedyne czego się obawiam to sędzia Gil, no i niestety dawno nie widziałem takiego wk...wienia na trybunach sędziego. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To sędzia zabronił naszym strzelać na bramkę przeciwnika i tworzyć sytuacje(dla przypomnienia 0 strzałów w Iszej połowie)... A gdyby podyktował karnego, to wynik byłby oczywiście inny(od razu byśmy wygrali, ale przede wszystkim strzelili karnego
Mecz o tragicznym poziomie sportowym(z obu stron, tak jak zresztą w Warszawie). Nie ma co komentować. Do zapomnienia. Zostało 5 spotkań do odbębnienia i zobaczymy, co się będzie działo latem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Widzieliscie jak Malecki rozmawia po hiszpansku O_O ? Wlasnie ogladam w lidze plus extra ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Można link do tej ligi plus extra?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
https://openload.co/f/ZEPUwNx1KR4 - L+E
https://openload.co/f/DmdhI0HZLlw - L+E dogrywka bez zbędnego logowania ![]()
TYLKO WISŁA
udzd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
mówi: vamos a la playa? czy coś więcej, bo nie chce mi się otwierać