The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2017, 22:34
Przegrana na własne życzenie. Miałem obawy, że zagramy właśnie w ten sposób.

Kopiowanie taktyki z meczą z 7 na zasadzie bronimy cały mecz a z przodu pewnie coś wpadnie. To już drugi mecz z rzędu wychodzimy z takim nastawieniem, jak w 1 się fartło i mogliśmy wygrać tak tu oddaliśmy walkowerem ponad połowę meczu.

Fatalny Brożek, równie fatalny Boguski, słaby Małecki. Mogę jedynie szukać dla nich usprawiedliwienia w postaci ultradefensywnej taktyki nakreślonej przez szkoleniowca, ale i tak nie bardzo, bo mimo wszystko powinni cokolwiek sobie w tej pierwszej połowie stworzyć nawet mocno się broniąc.

Na następny mecz Zachara i Bartosz do pierwszego składu i zagrajmy ofensywniej, bo na taką Wisłę nie da się patrzeć (wg mnie już drugi mecz z rzędu).
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.05.2017, 22:40
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Fatalny Brożek, równie fatalny Boguski, słaby Małecki.
Popieram

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Na następny mecz Zachara i Bartosz do pierwszego składu i zagrajmy ofensywniej.
Popieram.

jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy kopacze nie chcieli grać, czy Ramirez kazał im stać jedenastką na swojej połowie w pierwszych 45 minutach, ale nie zrobili nic, żeby dać choć cień nadziei na zwycięstwo i ew.walkę o puchary. Nie oddać żadnego strzału przez 60 minut u siebie to wstyd, sytuacja niegodna takiego klubu.
To racja, albo ustawienie było zbyt defensywne, albo możliwości Brożka, Boguskiego i Małeckiego tak kiepskie, że dało to zupełne ZERO w ofensywnie przez 60 minut. Raczej to drugie

jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Trzeba próbować budować zespół na przyszły sezon. Budować naprawdę solidnie. Tu nie ma już miejsca dla takich zawodników, jak Brożek czy Boguski, .
Popieram. 34 lata. Ich czas minął. Zachara i Bartosz są DUŻO DUŻO lepsi.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.05.2017, 22:43
Brawa dla Gila ,nikt tak jak on nie potrafi wprowadzać nerwowej atmosfery,dzis upatrzył sobie Cywkę,czy Glowackiego,jutro to mozesz byc ty.Z tak złodziejskim sedziowaniem niestety sie nie wygra.

Brawa tez dla gniazdowego,ze od poczatku nakreslił co i jak.Do Lechii stosunek neutralny,natomiast cała Polska j.ebie ślaska .
Sezon dla pilakrzy i tak sie skonczyl,niech Kiko poprobuje inych,,,,tyle bylo o Valencii..a teraz cisza.Dawac innych do skladu ,teraz juz wisi nam sezon i tak.Wisła i tak jest w tym sezonie zwycieska/.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.05.2017 o godz. 22:45.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.05.2017, 22:51
Tak walczącą Wisłe chce ogladac zawsze . Mam nadzieje ze na dniach przedluza kontrakt Kiko
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.05.2017, 22:52
Szanse na puchary spadły w tym momencie w okolice zera, dobrze by było, żeby Ramirez dał w następnym meczu odpocząć Pawłowi i Rafałowi. Szczególnie przykro patrzyło się na Pawła, u którego zjazd jest po prostu smutny. Na ławce posadziłbym też na jeden mecz Patryka, ale wtedy już naprawdę nie miałby kto grać na skrzydłach.
Junco w lecie będzie mieć ciężki orzech do zgryzienia...
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 06.05.2017, 22:58
Pora dać szansę zmiennikom.....jeśli nie wszystkim zależy na grze o coś więcej.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.05.2017, 23:08
Przegraliśmy z drużyną lepszą piłkarsko. Walczyliśmy, ale poza sytuacją Zachary i Bartosza oraz nie podyktowanym niesłusznie karnym nie mieliśmy sytuacji. Sędzia Gil to idiota albo bandyta w zależności od tego czy drukował czy jest na tyle słaby, że nie ogarniał meczu. Szacunek za walkę do końca, ale ofensywnie dziś byliśmy po prostu słabi. W łyżwiarstwie figurowym Lechia by dziś wygrała, ale: druga kartka dla Cywki wcale nie była taka oczywista, a gwiazdorzy z LG rzucali się dziś po murawie jak gwiazdy Tańca z Gwiazdami po parkiecie. Resztę załatwił sędzia. W kolejnym meczu Trener i Piłkarze grają o kontrakty, więc tylko zwycięstwo! Bartkowski dziś na plus choć w niego nie wierzyłem, fajnie dzisiaj żyły trybuny. No cóż. Mamy komfort bycia w górnej ósemce i nic nie musimy. Niech to będzie nasza siła!
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 06.05.2017, 23:09
Chyba muszę dokładnie obejrzeć powtórkę, bo wszyscy tu mówią o pięknie walczącej Wiśle, a ja trybun widziałam olewanie meczu. Oczywiście do czasu, aż zrobiła się gorąca atmosfera, ale to już inny czynnik. Mam nadzieję się mylę, bo czułabym się bardziej oszukana przez piłkarzy niż przez tego błazna - Gila.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 06.05.2017, 23:13
Jakie szanse na puchary. Tych nie było realnie nigdy.
Taktyka Kiko z silnymi zespołami jest jedna gramy defensywnie licząc na kontry. Dobrze /źle trudno powiedzieć składy w stosunku do top 4 mamy słabszy. Pozwolić sobie na otwartą grę raczej nie możemy bo by się skończył rozwałką.
Jak widmo Lechia ma strasznie słabe końcówki i wtedy pewnie mieliśmy docisnąć dzięki Cywce ten plan nie wypalił.

Gil będziemy pamiętać o tobie i to długo
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.05.2017, 23:13
Na dzień dzisiejszy to Brożek był głównym hamulcowym. Z taką szybkością to na razie może grać w ... oldbojach.
Przykre.
Być może to minie i w przyszłym sezonie Brożek znowu pokaże poziom i żyłkę killera. Na dzisiaj oldboje.

Taktyka była jak zwykle. Żaden błąd. Takim składem musimy grać przede wszystkim w defensywie na 0 z tyłu. Mecze takich drużyn z reguł kończą się takimi wynikami: 0:0, 1:0, 0:1.
Dzisiaj Lechia zagrała mądrze przez 60 minut, a reszty dopełnił pozer i najlepszy aktor tego spotkania Peszko i zdecydowanie najsłabszy aktor tego meczu - Gil. Tyle błędów i dopuszczenie do takiej agresji dyskwalifikuje tego, pożal się Boże sędziego.
Do Cywki bym się nie czepiał. Drugi faul nie był na żółtą kartkę - Peszko poczuł rękę Cywki i zagrał umierającego ptaka z baletu Jezioro łabędzie.
Faul na Gonzalesie ewidentny - zostaliśmy przekręceni. Jednak nie ma sensu narzekać.
Los odda nam to w meczu w Białymstoku. Założycie się?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 06.05.2017, 23:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Na dzień dzisiejszy to Brożek był głównym hamulcowym. Z taką szybkością to na razie może grać w ... oldbojach.
Przykre.
Być może to minie i w przyszłym sezonie Brożek znowu pokaże poziom i żyłkę killera. Na dzisiaj oldboje.

Taktyka była jak zwykle. Żaden błąd. Takim składem musimy grać przede wszystkim w defensywie na 0 z tyłu. Mecze takich drużyn z reguł kończą się takimi wynikami: 0:0, 1:0, 0:1.
Dzisiaj Lechia zagrała mądrze przez 60 minut, a reszty dopełnił pozer i najlepszy aktor tego spotkania Peszko i zdecydowanie najsłabszy aktor tego meczu - Gil. Tyle błędów i dopuszczenie do takiej agresji dyskwalifikuje tego, pożal się Boże sędziego.
Do Cywki bym się nie czepiał. Drugi faul nie był na żółtą kartkę - Peszko poczuł rękę Cywki i zagrał umierającego ptaka z baletu Jezioro łabędzie.
Faul na Gonzalesie ewidentny - zostaliśmy przekręceni. Jednak nie ma sensu narzekać.
Los odda nam to w meczu w Białymstoku. Założycie się?
Czy aby na pewno los -przecież mistrz jest jeden i na pewno nie może to być Jaga
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.05.2017, 23:25
Ciekawe, czy pan Gil w rubryce sympatie klubowe wpisał Motor Lublin. Skandaliczne sędziowanie. Pokrzepione świeżym powietrzem nadmorskie gwiazdy padały jak muchy, a pan sędzia dawał się nabrać niemal na wszystkie ich triki. Brawo, brawo, brawo.

Moim zdaniem jedyny błąd Ramireza to wypuszczenie od pierwszych minut Boguskiego, Brożka i Małeckiego. Całe trio prezentowało się fatalnie.

Ale Kiko na pewno to sobie przemyśli. Przeżył tę porażkę mocniej niż niejeden z nas.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.05.2017, 23:37
Przedłużyć kontrakty Brożka i Boguskiego jeszcze o 10 lat, a co tam!!! Mecz przegrał Ramirez, ustawiająć defensywnie zespół u siebie hahaha!!! Z taką lechłą, jakby nie wiadomo z kim grali!!!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.05.2017, 23:42
A ja pierwszy raz w tej rundzie jestem zawiedziony. Nie oczekiwałem pucharów, wiadomo że o zwycięstwa będzie trudno ale nasi dzisiaj przez 70 minut nie zrobili nic żeby zasłużyć na jakikolwiek punkt.
Można ponarzekać na sędziego ale odnoszę wrażenie że dopiero jego decyzje spowodowały że zespół zaczął grać.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.05.2017, 23:45
Moim zdaniem założenie było słuszne: Lechia musi wygrać bo jest w czubie i gra o puchary i mistrza i jest bezpośrednio w odległości punktowej do lidera. My co najwyżej "mogliśmy", więc moim zdanie widać było różnicę w determinacji. W pomeczowej wypowiedzi Kiko widać, że Wisła miała grać od początku tak jak w drugiej połowie, czyli z wywieraniem presji i zażartą walką, która zaczęła się dopiero, gdy Gil zaczął drukować i naszym skoczyła adrenalina. Kiko nie mógł przewidzieć, że nasze skrzydła i żądło będą grać "stojko stojanova". Najbardziej dotkliwe było to, że "najlepsza środkowa pomoc w lidze", czyli Brlek-Mąka-Jonch dziś przegrali walkę o dominację w drugiej linii, a przynajmniej nie potrafili jej wygrać, co miało wpływ na to, że piłkarze stricte ofensywni nie mieli piłek. Ja jednak dalej uważam co pisałem w poście powyżej o Cywce, karnym i całym tym .chuju. w czarnym uniformie.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.05.2017, 23:48
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem założenie było słuszne: Lechia musi wygrać bo jest w czubie i gra o puchary i mistrza i jest bezpośrednio w odległości punktowej do lidera. My co najwyżej "mogliśmy", więc moim zdanie widać było różnicę w determinacji. W pomeczowej wypowiedzi Kiko widać, że Wisła miała grać od początku tak jak w drugiej połowie, czyli z wywieraniem presji i zażartą walką, która zaczęła się dopiero, gdy Gil zaczął drukować i naszym skoczyła adrenalina. Kiko nie mógł przewidzieć, że nasze skrzydła i żądło będą grać "stojko stojanova". Najbardziej dotkliwe było to, że "najlepsza środkowa pomoc w lidze", czyli Brlek-Mąka-Jonch dziś przegrali walkę o dominację w drugiej linii, a przynajmniej nie potrafili jej wygrać, co miało wpływ na to, że piłkarze stricte ofensywni nie mieli piłek. Ja jednak dalej uważam co pisałem w poście powyżej o Cywce, karnym i całym tym .chuju. w czarnym uniformie.
Miałem coś napisać o meczu, ale nie muszę - wszystko co najważniejsze napisałeś
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.05.2017, 23:53
Nie ma sensu się znęcać nad zasłużonymi graczami, więc nie będę powtarzał tego co większość forum SŁUSZNIE napisała. Klubu i kibiców najzwyczajniej w świecie nie stać na nabijanie rekordu występów lub jakieś przebłyski formy GWIAZDORÓW. . Człapanie, odbijanie się od piłki , gra na uwolnienie. Starczy tego. Pora wyciągnąć wnioski. Pomijając geniusz Gila, i cwaniactwo gdańszczan kolejny raz mam odczucie że połowa drużyny zapomina że gra na REYMONTA a nie w jakimś Pierdziszewie. W świetle tego co działo się z Wisełką rok temu, ósemka jest mistrzostwem i nie wymagam sportowo nic więcej ale człapaniem bez pomysłu i polotu zniechęcacie ludzi do kupowania biletów.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 06.05.2017, 23:59
Ktos spisał moze te wszystkie przekręty sędziego z dzisiejszego meczu?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.05.2017, 23:59
Cóż, dziś drużyna potwierdziła, żeby nie przesadzać i kończymy sezon. Bez bajdurzenia o mocnym rywalu, Lechia była niewiele mniej żenująca od nas, gdybyśmy tak "ambitnie" zagrali w Warszawie to zmasakrowałaby nas nawet człapiąca wówczas Legia. Gil był denny jak zawsze, ale to nie on oddał 0 strzałów w 1. połowie.

Najsmutniejszy wniosek jest niestety taki, żeby dać Brożkowi i Boguskiemu odejść już teraz. Różnicę między nimi, a kilka lat starszym Głowackim widać było jak na dłoni, nie tylko przez ostatnie 20 minut.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.05.2017, 00:09
Acha, odnośnie Cywki - kartki zasłużone. Obydwie. To, że on nie myśli i powstrzymuje kontrę faulem mając już żółtą to tylko i wyłącznie jego wina. Jak tylko zobaczyłem, jak zahacza Peszkę to już wiedziałem, że wylatuje z boiska.

To nie były kartki za brutalne wycięcia czy nadmiar fauli tylko za faule taktyczne, sędzia nie miał wyjścia jak go wywalić z boiska. Ew. mógł nie odgwizdać faulu na Peszce wcale (ale moim zdaniem faul był).

Co do pieprzenia, że nie mieliśmy wyjścia jak tylko grać defensywnie (ktoś tam wyżej takie kocopoły plótł) to szkoda mi słów. W poprzednich sezonach nie mieliśmy problemów z grą ofensywną u siebie z taką Lechią i tym mecze z nią wygrywaliśmy. O ile jestem skłonny się zgodzić, że Legia ma jakościowo dużo mocniejszy skład, to taka gra z przeciętną na wyjazdach Lechią to było proszenie się o wpierdziel. Oni uwielbiają jak przeciwnik się broni, a mają problem jak ktoś na nich mocno siądzie i prowadzi grę. Uważam, że oprócz naszego trio, które zagrało kaszanę, Cywki który nie myśli, równie winny porażki jest Ramirez, który ustawił zasieki i myślał, że znowu nam się fartnie.

Acha, Załuska dość pewnie a potem sobie sam wbił bramkę piętą. Nie żebym go jakoś specjalnie winił, bo strzał był z bliska. Ale tak czy siak gol kuriozalny.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.05.2017 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.05.2017, 00:32
Większość z Was chce pogonić Boguskiego z Wisły a zapominacie, że jest on najbardziej bramkostrzelnym zawodnikiem w tym sezonie. On jako pomocnik strzelił 20% wszystkich naszych bramek. Owszem, jest obecnie bez formy, podobnie jak Brożek czy Małecki. Być może problem jest gdzie indziej - wieku się nie oszuka i być może ten sezon jest dla nic za długi. Wpuszczanie tej trójki obecnie do pierwszego składu to robienie krzywdy i im i zespołowi. Być może jako zmiennicy by się nadawali.
Wszyscy zachwycają się Bartoszem. On już kilka razy był sprawdzany jako pomocnik. Czy ktoś przypomni mi choć jeden jego mecz w którym sprawdził by się na tej pozycji? A dzisiaj jakie są jego dokonania oprócz średniej jakości strzału oraz tego, że potrafi biegać szybciej od Boguskiego? Przypominam, że wszedł na podmęczonych Lechitów. Miał jakieś świetne dośrodkowania? Błyskotliwe dryblingi? Może jakiś rajd zakończony strzałem lub kluczowym podaniem? Żeby było jasne: uważam, że ten chłopak może być przyszłością i dostaje za mało szans gry.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.05.2017, 00:32
Kwintesencja ekstraklapy. Czekamy na przyszly sezon. Koniec i bomba a kto czytal ten traba.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 07.05.2017, 01:41
Bartosz zrobil troche zamieszania. Nie mozna wymagac od kogos cudow. Wszedl probowal szarpac nie udalo sie. Ale czy to powod zeby go skreslac lub nie dac mu szansy? Wg mnie powinien zaczac dostawac coraz wiecej szans na gre i to od poczatku
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.05.2017, 01:57
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Większość z Was chce pogonić Boguskiego z Wisły a zapominacie, że jest on najbardziej bramkostrzelnym zawodnikiem w tym sezonie. On jako pomocnik strzelił 20% wszystkich naszych bramek. Owszem, jest obecnie bez formy, podobnie jak Brożek czy Małecki. Być może problem jest gdzie indziej - wieku się nie oszuka i być może ten sezon jest dla nic za długi. Wpuszczanie tej trójki obecnie do pierwszego składu to robienie krzywdy i im i zespołowi. Być może jako zmiennicy by się nadawali.
Wszyscy zachwycają się Bartoszem. On już kilka razy był sprawdzany jako pomocnik. Czy ktoś przypomni mi choć jeden jego mecz w którym sprawdził by się na tej pozycji? A dzisiaj jakie są jego dokonania oprócz średniej jakości strzału oraz tego, że potrafi biegać szybciej od Boguskiego? Przypominam, że wszedł na podmęczonych Lechitów. Miał jakieś świetne dośrodkowania? Błyskotliwe dryblingi? Może jakiś rajd zakończony strzałem lub kluczowym podaniem? Żeby było jasne: uważam, że ten chłopak może być przyszłością i dostaje za mało szans gry.
Na ławce się tego wszystkiego nie nauczy. Wole jego grającego na młodzieńczej fantazji niż Boguskiego snującego się po boisku. Teraz powinien być jego czas na grę w pierwszej jedenastce, już o nic nie gramy (tzn. gramy... o utrzymanie 5. miejsca), najwyższa pora, żeby zebrał trochę doświadczenia.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 07.05.2017 o godz. 02:10.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 07.05.2017, 07:54
Boguski i Brozek do widzenia. Za zaslugi sa miejsca na cmentarzach nie gra w Wiśle i nowy kontrakt. Trzeba zakonczyc sezon z godnoscia i nie dopuscic do mistrzostwa Lecha lub Legii.
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Stary 07.05.2017, 08:06
LEchia wczoraj tak słaba że Gil ledwo dał rady .
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 07.05.2017, 08:08
Naksłabszym elementem wczorajszego meczu jest wystawienie po raz kolejny tego samego składu,jak można kłamać do kamer i mówić że w zespole jest jakaś rywalizacja?Kolejny mecz w którym wchodzą rezerwowi i całkowicie odmieniają mecz na lepsze,tak grająca Wisła od pierwwszej minuty zapisałaby sobie wczoraj 3 punkty.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 07.05.2017, 08:17
Sędzia postawił w zasadzie kropkę nad "i" co do wyniku. Ale z drugiej strony, jak pierwszy groźny strzał oddaje się ok 70 min, to raczej nie ma mowy o korzystnym wyniku. Teraz to już pozostaje nam gra o 5 miejsce.

Wydaje mi się, że rywale powoli przejrzeli grę i ustawienie forsowane przez Kiko. Mam nadzieję, że zaskoczy nas trener czymś nowym w przyszłym sezonie. Oby to 5 miejsce udało się nam dowieźć na koniec. Fajnie, by było wygrać coś jeszcze w tej grupie mistrzowskiej.

Na plus frekwencja powyżej średniej i atmosfera przez ostatnie 20 min
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.05.2017, 08:34
Idealny moment do tego by teraz testować
-Chorżake np
-Bartkowskiego, Bartosza, Słomke, Valecie itd

nowe ustawienie

A sezon wlasnie sie skonczył. Teraz otwieramy piwko i patrzymy kto spadnie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Samuraj
Junior Member

Od: 04.2016

Stary 07.05.2017, 09:10
Zgadam się z większością z was. Taktyka mogłaby być dobra, to Lechia musiała wygrać żeby jeszcze liczyć się w grze o mistrza, my mieliśmy naciskać i kontratakować. To udało się w poprzednim meczu domowym z Lechią który wygraliśmy 3:0 więc nie narzekajcie na Kiko bo Sobol za tamten mecz był wychwalany, zresztą słusznie.

Co do Brożka, Boguskiego to prawda zagrali słabo, maja już swoje lata i lepsi już nie będą, dobre mecze często przeplatają serią słabych. Boguski nasz król strzelców zagrał w tym sezonie może 5 dobrych meczów.. a kolejek było już 32. Są zasłużeni dla klubu i nikt tego nie kwestionuje ale... czy z racji zasług należy im dawać nowy kontrakt ? Nie, lepiej te pieniądze zainwestować w rozwój drużyny czyli na transfery lub pensje dla lepszych graczy.

Skończył się sen o pucharach więc teraz należy dawać więcej szans młodym: taki Bartosz na skrzydło, Zachara za Brożka, i nawet Uryga z Głowę ( bo musi się ogrywać) a do tego dać więcej szans Słomce, Valencii czy Bartkowskiemu. Kiedy ich ogrywać jak nie teraz gdy nie gramy już o coś.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów