|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję, że aura nie wpłynie na wynik meczu bo będzie chyba grubo
![]() |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Oddsmakerzy też niższy kurs na nas wystawili
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Obawiam się płaczu po tym meczu i zwalniania Kiko
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
|
który to już Twój post o zwalnianiu ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Bawią mnie Wasze posty, w których to mówicie o Wiśle w kontekście faworyta, bo WASZYM zdaniem dziś wygramy.
Ja piszę o faktach: Lechia jest w dzisiejszym meczu faworytem, bo: a) zajmuje od nas wyższe miejsce w tabeli (odliczając podział punktów ma nad nami 14 pkt przewagi) b) z większą dozą prawdopodobieństwa znajdą się w EP, więc wyjdą dziś na dwukrotnej spinie c) posiadają szerszą kadrę Co nie zmienia faktu, że Wisła może dziś wygrać mecz. Gorąco wierzę, że tak się stanie. ![]() A Wy tu pompujecie balonik, "musimy wygrać, mecz jest pewny, 3 pkt u nas" - po tak napompowanym baloniku przychodzi wielki zawód, szukanie winnych, obwinianie trenera etc. Podobnie zachowujecie się, gdy są podane oficjalne składy meczowe i gdy zabraknie nawet na ławce Valenci "hurr, durr, gdzie jest Kolumbijczyk, przyjechał na wakacje czy co.." Albo gdy w składzie znajduje się Rafał Boguski "znowu on.. no ileż można" etc. Zapominając, że w innych meczach zdobywał dla nas bramki. A no i najświeższy przykład z Alanem. 90% z Was forumowiczów, jak i na fb z góry założyło, że przez grą z Alanem w obronie polegniemy, po meczy pieliście z zachwytu nad nim. Hipokryzja :V |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Toeju natomiast przewidział, że Alan w czasie pomiędzy meczem z Łęczną a meczem z Legią nagle nauczy się grać w piłkę. Takiemu to tylko zazdrościć daru jasnowidztwa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
P.s. podpunkt B) Misiu kolorowy gdzie tam jest fakt przedstawiony? podpunkt C) Kadra Wisły za 90minut.pl - 29 graczy (bez Popovica) / kadra Lechii za 90minut.pl - 30 podpunkt A) Tu tylko podrzucę link, moze kiedyś pojmiesz http://pl.soccerway.com/teams/compar...ids%5B%5D=1647 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Wylicz sobie jakie jest prawdopodobieństwo awansu Lechii do EP, a jakie nasze.
![]() Odnośnie Twojego linku, ostatnie 7 meczy: 2 zwycięstwa Wisły, 3 remisy, 3 wygrane Lechii. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
p.s. Widze ze z linku nie czytasz tego samego. Mogłbyś mi odpowiedziec kiedy ostatnio Lechia wygrała na wyjezdzie, i jaką serie ma u siebie Wisła Kraków? E: El Kabatr- no rejczel. Jak kazdego przeciwnika kimkolwiek by nie był i jakichkolwiek statystyk by nie posiadał!
Ostatnio edytowane przez szprotson : 06.05.2017 o godz. 19:18.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wychodzimy i ich napierdalamy, a nie jakieś wyliczenia i statystyki.
EDIT Człowiek siedzi w robocie i żałuję, że nie może pojsc. A tu nagle w przerwie oglada wywiad z Sadlokiem... Gramy kurewsko źle, 0-10 w strzałach U SIEBIE. A ten ....a mówi, że "kontrolują spotkanie" i " oczywiscie bedzie strzelał, o ile beda jakies okazje". Do tego z wyrazem twarzy i entuzjazmem w głosie, jakby mu kazali za karę grać dziś z zerowym zapałem.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 06.05.2017 o godz. 21:32.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
slepy kalosz to jedna sprawa
ale ktos zabraniał grac do 70 minuty? Cywka błysnał inteligencja, Sadlok kolejny mecz brakiem koncentracji zawala bramke A Rafał z Pawłem to niech na wakacje juz jadą, Bartosz z Zachara w jednej akcji po wejsciu mieli wiecej udanych zagran niz ta dwójka przez cały występ ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwszy poważny błąd Kiko w ustawieniu na przeciwnika. Cywka nie pomógł, Sadlok i Załuska bramkę też zajebali, ale to nie aż tak ważne jak całokształt tego meczu.Pierwsze 70 minut, gdy 'stara gwardia' była na boisku chyba nie wymaga komentarza. Jeśli ktoś nadal uważa, że Brożek i Boguski zasługują na 1 skład, a tym bardziej na nowy kontrakt, to niech wytrzeźwieje. Zachara w 5 minut po wejściu stworzył więcej zagrożenia, niż Brożek przez całą wiosnę. Nad Bogusiem się nie chcę pastwić, bo 90% forum ma o nim swoje zdanie.
Idzie nowe! Zachara i Bartosz dali nową jakość (może nie nową, ale jakąkolwiek). 70+ agresywna, wysokogrająca Wisła. Żółte kartki, zaangażowanie, i jeśli ktoś mówił o skakaniu o gardeł w kontekście poprzednich meczów, to ten mecz jest redefinicją. Pomijając grę, to, co się działo pod koniec to poezja. Zawodnicy na boisku na czele z Głową gotowi zabić za gola wyrównującego, Kiko i cała ławka żyjąca meczem. Llonch przy dzisiejszym zaangażowaniu całego zespołu z Bulteriera zmienił się w Yorka. Tak przegrywane mecze (choć wolałbym nie) oglądam z przyjemnością i satysfakcją, że kopaczom się w końcu chcę i wiedzą, za co walczą. Brawo za ostatnie 20 minut. Ave Wisła. Gil jest jakiś niedodupcony, ciężko jak chujowy był jego występ. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Bartosz za Boguskiego w następnym meczu .. prosze
Zachara za Brożka w następnym meczu .. prosze Nie bawić sie w obrone częstochowy tylko jechać do przodu ile fabryka dała ... prosze PS. Noż k..wa jego m.ć |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ku ku kuku kukukuku Kuświk Ty ....o
Tyle na gorąco. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mecz pokazał że Boguski Brożek i Małecki nadają się na siedzenie na ławce i reszta będzie dobrze
pozdrawiam pana gila p.s z małej litery bo nie mam szacunku do niego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Temat sędziego zostawiam na osobną dyskusję, ale to co grała Wisła to skandal.
Nie wiem czy kopacze nie chcieli grać, czy Ramirez kazał im stać jedenastką na swojej połowie w pierwszych 45 minutach, ale nie zrobili nic, żeby dać choć cień nadziei na zwycięstwo i ew.walkę o puchary. Nie oddać żadnego strzału przez 60 minut u siebie to wstyd, sytuacja niegodna takiego klubu. Trzeba próbować budować zespół na przyszły sezon. Budować naprawdę solidnie. Tu nie ma już miejsca dla takich zawodników, jak Brożek czy Boguski, jeśli ambicją są europejskie puchary. Za długo ci ludzie tu grają. Z całym szacunkiem dla Pawła, ale jego ruchy są teraz dużo wolniejsze, brak mu dynamiki, startu do piłki, dryblingu. Oglądając go mam wrażenie, że mega się męczy na tym boisku. Boguski to tragedia od dawna, raz na jakiś czas zdarza mu się przebłysk. Jak można tak długo opierać drużynę na takich zawodnikach. To stawia też pod znakiem zapytania wartość transferów zimowych, skoro w pierwszym składzie wciąż od tylu lat pozostaje Rafał z Pawłem. Jeśli Wisła chce o coś grać, musi tych zawodników zastąpić! Nie rokują już od dawna, na wyższy poziom nie wejdą. W pucharach można by się było spodziewać tylko kompromitacji z tymi graczami w obecnej formie i wieku. Rozumiem jeszcze pozostawienie w kadrze Arka Głowackiego i Patryka Małeckiego, bo oni wciąż są w stanie coś dać drużynie. Ale na nowy sezon potrzebny jest konkretny napastnik i skrzydłowy. Zresztą widać było doskonale, jak bardzo Wiśle potrzeba świeżej krwi po zmianach jakie zostały przeprowadzone w meczu. Zachara i Bartosz zagrali o niebo lepiej od poprzedników, biegając, walcząc, pokazując pazur. A taki Boguski jest na boisku statystą i trudno tego nie widzieć. Osobną kwestią jest głupota Cywki, który osłabił zespoł, ale warto zauważyć, że nie mamy teamu na puchary i awans do nich byłby mega sensacją. I chyba zagrożeniem - bo w tym składzie kompromitacja byłaby nieunikniona. Mam nadzieję, że ktoś przejrzy na oczy w tym klubie i nie pomyśli o przedłużeniu kontraktu z takimi piłkarzami, jak Boguski, Brożek czy Uryga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem dla Ramireza czy nie widzicie, że my w każdym kolejnym spotkaniu mamy mniej sytuacji podbramkowych, nie mówiąc o celnych strzałach. Trener musi zauważać, że niektórzy zawodnicy są bez formy. Gdzie w profesjonalnej lidze zawodnicy, którzy nic nie grają dostawali by tyle szans co obecnie Boguski, Małecki, Brożek. Gra w środku pola trzema zasadniczo defensywnymi pomocnikami nie ułatwia nam gry do przodu to pozorne polepszenie organizacji gry made in Ramirez wychodzi nam bokiem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zenada, zenada i jeszcze raz zenada - inaczej tego meczu nie da sie podsumowac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
DRUGI mecz z rzędu, w którym Sadlok kryje na radar zawodnika w swojej strefie i tracimy w ten sposób bramkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ja nie wiem kto na siłe pcha do składu Brożka i Boguskiego. Są tak samo przyspawani do wyjściowej 11 jak wcześniej Alan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wnioski
1. Brożek out (nie ma sił w nogach), Zachara do pierwszego składu, plus nowy kontrakt. Bartosz do pierwszego składu na skrzydło, plus nowy kontrakt na 5 lat. 2. Ambicje Zarządu na grę w Pucharach i równorzędną walkę z ligową czołówką (Lech, Legia, Jagiellonia, Lechia) zostały brutalnie zweryfikowane. Do wejścia Zachary i Bartosza nie istnieliśmy w ofensywnie, byliśmy pod tym względem rozdeptani i stłamszeni przez Lechię, w ofensywnie była to różnica jakości 2 klas rozgrywkowych. Dopiero gdy Zachara i Bartosz weszli, coś potrafiliśmy zrobić. 3. Latem do znacznego wzmocnienia / przebudowy ofensywa. Boguski, Brożek - czy to dalej ma sens? Moim zdaniem już nie, co dobitnie pokazali dzisiaj Zachara i Bartosz. Czas na nowe twarze. Obydwoje zbliżają się do wieku 35 lat, grają jak Garguła i Żuraw w swoich ostatnich sezonach w Wiśle gdy mieli po 34/35 lat.Czyli chcieli by jak dawniej ale lata już nie te, tempo, dynamika, motoryka dużo gorsza. Małecki jeszcze ok ale nie jako pewniak do gry. Bartosz jest na ten moment lepszy niż Boguski czy Małecki. Bartosz będzie tylko lepszy, Małecki tylko gorszy. Moim zdaniem out Brożek, Boguski, Ondrasek, Stilić i potrzeba minimum 4 nowych, perspektywicznych, dobrych, wybieganych i szybkich grajków do ofensywy.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 06.05.2017 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wszyscy byli godni podania ręki i to jest dla mnie najważniejsze
ps co sie stało z Piotrem Nowakiem ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Ramirez popełnił błąd przy wyborze taktyki i tyle, to chyba pierwszy mecz, o którym można powiedzieć, że walnie przycyznił się do naszej porażki. Boję się troche ewentualnych orzeczeń Komisji Ligi po tym meczu. @up Twitter Lechii podał w drugiej połowie, że jest już z nim lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 06.05.2017 o godz. 22:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzimi
Nie zapominaj o Stiliciu, bo nie zasłużył na pominięcie go. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Kupa przez pol meczu i wylaczenie sie mozgu Cywki,potem walka byla godna. Karny na Gonzalezie w powtorce jeszcze wyrazniejszy niz z trybun.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ziomeczki, pamietajcie ze mielismy jebnąć do 4 ligi
![]() Planem była pierwsza ósemka. ![]()
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|