|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Najlepiej w pakiecie z koleżanką
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Ciekawe nazwiska które chętnie widziałbym w naszym zespole:
1. DELEV 2. GYURCSO 3. MISAK 4. MEREBASHVILI 5. AANKUR 6. PALANCA 7. STARZYŃSKI 8. BADIA Są to zawodnicy naprawdę robiący różnice na boisku. Szkoda tylko że są to w 90% pomocnicy na których również nie możemy narzekać. Ale generalnie za Boguskiego widziałbym Badie do składu. Małego przesunąć na prawą flankę, hiszpana ustawić na lewą i mamy skrzydła jak tralala. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przeglądałem jeszcze mniej stabilne finansowo rozgrywki - 2 liga portugalska, mało pieniędzy = krótkie kontrakty. Na pozycję napastnika znalazłem jeszcze 4 graczy, którym kończą się kontrakty w czerwcu:
1. Alan Junior - 24 l. zawodnik Ad Fafe. 33 mecze w 2 lidze portugalskeij, 13 goli. Beniaminkowi nie idzie najlepiej, raczej polecą z ligi. Kiedyś wyciągnięty przez skautów Bragi z Coritiby, ale nie spełnił oczekiwań, oddali go za darmo do obecnego klubu. Ogromny minus - jest Brazylijczykiem, czyli spoza gracz spoza UE. http://www.transfermarkt.pl/alan-jr-...spieler/259000 2. Kwame Nsor - 24 l. napastnik Uniao Madeiry, 29 meczy 16 goli + 1 występ w pucharze Portugalii z bramką. Niby 11 miejsce zespołu, ale 6 pkt dzieli ich od 3 miejsca. Pierwszy sezon, w którym odpalił, wcześniej ani w Metz, ani w Belgii ani w Kaiserslautern się nie nastrzelał. Niegdyś powoływany do Ghany U20, gdzie nawet strzelił 2 bramki na PNA U20. Znów gracz spoza UE http://www.transfermarkt.pl/kwame-ns...spieler/147602 Skrzydłowych wypatrzyłem dwóch, za to już z UE: 1. Rui Costa 21 l. , gracz Varzim 13 goli, 2 asysty w 36 spotkaniach. Jego gole wywindowały Klub na wysokie 3 miejsce, ale do awansu brak im aż 10 pkt, a zostało 5 kolejek. Jest to jego pierwszy sezon, w którym został oddelegowany do 1-wszego składu drużyny. Może grać na prawym skrzydle, ale też gra za napastnikiem. Portugalczyk http://www.transfermarkt.pl/rui-cost...spieler/451858 2. Paulinho , 24 l. zawodnik Gil Vicente. 31 spotkań, 15 bramek i 3 asysty. Gra, gdzie trzeba - oba skrzydła, szpica, "10". W tym seoznie założył 10 razy opaskę kapitana. Jego klub kolejny sezon bez awansu. Z obecnym klubem spadł z 1 ligi, gdzie rozegrał w 2 sezonach 34 mecze. Portugalczyk http://www.transfermarkt.pl/paulinho...spieler/211072 ![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/bundesliga/n...ga,nId,2387772
Czy sprowadzenie Kuby na sezon, po którym są MŚ, jest nierealne? Z tego co wiem przed Euro 2016 Błaszczykowski był na tak co do przyjścia do nas. Fakt, że wtedy jego sytuacja też była trochę inna (w ogóle nie grał), no ale...
Ostatnio edytowane przez Virusman : 28.04.2017 o godz. 08:00.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Żeby Kuba do nas wrócił to przypuszczam że muszą zajść dwa czynniki:
1. Klub musi się zgodzić na rozwiązanie kontraktu (bo nie stać nas nawet na 1/8 jego obecnej pensji z VW w przypadku wypożyczenia) 2. Pasowałoby, żeby to się zgrało z zakończeniem kariery przez Arka, tzn. nie jest to rzecz jasna absolutnie warunek konieczny a ja mam nadzieję, że Głowa jeszcze pogra ile da radę, ale Kuba to naturalny materiał na kapitana (i chyba jedyny, spośród wszystkich realnych kandydatów jakoś nie widzę ani Brozia ani RB9 na tym stanowisku, ew. Mały który idzie w dobrym kierunku ale jeszcze musi poczekać). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
apeluje do adminów o zamknięcie tego tematu, jest tożsamy z POLITYKA TRANSFEROWA (a jeszcze jest trzeci do samej merytoryki - informacje bez komentarzy) bez sensu lecieć z dyskusją o tym samym na dwa fronty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W Polityce transferowej dyskutujemy o faktach, tutaj nie.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Wszystko zależy kto się po Kubę zgłosi. On chcę grać o najwyższe cele, wiec osobiście uważam że spróbuje jeszcze rok-dwa zagranicą. No chyba że Wisła zakwalifikuję się do europejskich pucharów, do tego znacznie poprawi swoją sytuacje ekonomiczną. Wtedy, może...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
a ja wcale nie wykluczam powrot KUBY do Wisly - nie jest on typem karierowicza na sile jak Zuraw itp . ma chlop leb na karku (podobno) honor - swoje zarobil i na tyle jest łebski ze wie ze kariery sportowej juz nie zrobi w powaznej lidze .......moze sie myle , moze pojedzie na Cypr, do ruskich albo innych allahow ......a moz to bedzie przyklad klesia ktory cche zakonczyc kariere tam gdzie ja zaczął .....moze to tylko pobozne prosby .......ale wierze w to jakos dziwnie , zwlaszcza przy obecnym zarzadzie Wisly ......przede wszystkim mam nadzieje na NAPASTNIKA ......bo ile mozemy leciec na farcie i grac Ondraskami , Brozkami i Zacharami
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Kuba staje się o tyle możliwszy dla nas, że wydaje się już nie dawać rady nawet na poziomie Wolfsburga. Więc jeśliby tam coraz więcej siedział na ławie to w zimie pewnie będzie szukał klubu do grania żeby grać przed MŚ i może wtedy.
Poza tym pytanie na ile ważne jest dla Niego w tej chwili zarabianie kasy? Jeśli nadal ważne to będzie na Zachodzie jak długo się da. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kuba ma dopiero 31 lat jeszcze nie przyjdzie do nas,spokojnie może pograć w innym klubie Bundesligi
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Oczywiście najprawdopodobniej nic z tego nie będzie, ale mam nadzieje, ze ktoś z klubu jednak monitoruje jego sytuację. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Kuba zadeklarował, że chciałby zakończyć karierę w Wiśle, Wisła z pewnością również chciałaby by taki gracz jak Kuba kończył karierę u nich.
Zjazd sportowy Kuba zaliczył, nie ma co się oszukiwać. Obecnie nie regularnie gra w Wilkach, być może spróbuje jeszcze raz w innym klubie w Bundeslidze, tylko i wyłącznie dlatego że wyrobił sobie jako taką markę w tej lidze. Pozostałe poważne kluby z poważnych zachodnich lig się Kubą już niestety nie zainteresują. Gdyby udało by się awansować do pucharów (osobiście jestem temu przeciwny, nie pchajmy się tam) to łatwiej byłoby zakontraktować Kubę. Aczkolwiek uważam że przy dobrych rozmowach uda się już go ściągnąć latem! ![]() Odnośnie tweetu na górze, stać nas na to by zatrzymać Petara u siebie na kolejny sezon. Nie tak dawno Brlek dopiero pokazał swoje umiejętności w Polskiej lidze, dajmy mu się tu wyszaleć, niech stanie się gwiazdą ligi i za 1.5 roku sprzedajmy go za 3x wyższą cene niż obecnie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Odnośnie transferu Petara i tego, że jesteśmy w stanie go zatrzymać to nawet trochę się zastanowiłem czy na serio to napisałeś. Nikt klubowi ze środka polskiej tabeli nie da !sic 4.5mln euro za pomocnika, który nie robi liczb jak Kosta i jest w wieku Petara. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
oddac tego cieniasa nawet za darmo to bylby majstersztyk
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Brlek jest o rok młodszy od Adriana Mierzejewskiego, który w wieku 24 lat został sprzedany za 5 baniek. Mając na uwadzę, że Petar zrobił duży postęp przez ostatnie pół sezonu, twierdzę że zrobi jeszcze większy teraz, kiedy to ma ustabilizowaną pozycję w składzie, a także nie musi się martwić o pensję (jak to było za czasu przejęcia klubu przez pana Meresińskiego). Uważam, że Petar odpali na dobre w następnym sezonie, stanie się gwiazdą ligi i po następnym sezonie będziemy mogli rozważyć oferty rzędu 4mln ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jeden z niemieckojęzycznych portali ogłosił że w najbliższym okienku transferowym Wisła ma otworzyć wór z pieniędzmi: https://www.transfermarkt.pl/wisla-k...hte/verein/422
Mirror dla potomnych: http://i63.tinypic.com/efjh9k.jpg ![]() ----- Nie ma to jak pomylić Badię z Messim...
Ostatnio edytowane przez InQ : 02.05.2017 o godz. 14:45.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale ciekawe ile Messi by bramek załadował w naszej lidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Stary i slaby fizycznie mam nadzieje ze Junco ma lepszego kandydata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
To o Ondrasku? Przecież ciężko będzie nam o lepszego rezerwowego napastnika (czasami nawet trzeciego).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno rozmawiamy z Martin Dubravka bramkarzem Slovan Liberec lecz ma oferty też z Sparty, Slavii Praga i Zagłębia
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Płacimy mu tyle, że patrząc na pieniądze powinien być pierwszym na zmianę z Brożkiem, a nie zapychaczem miejsca na ławce, które przy dwóch ogarniętych pierwszych napastnikach mógłby zająć Krzysiu Drzazga
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Może by wykupić tego piłkarza ? https://www.transfermarkt.pl/karol-a...spieler/253290 oraz tego https://www.transfermarkt.pl/damian-...spieler/199299 ?
![]()
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 03.05.2017 o godz. 00:02.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
może by wykupić
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Widziałem dziś info, nt. Sobiecha szukającego nowego pracodawcy. Czy Wisła powinna rozważyć możliwość sprowadzenia do nas Artura, czy to jednak nie typ napastnika dla nas? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|

|
||||||