|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
To tak jakby mówić, że selekcjonera trzeba oceniać tylko przez pryzmat eliminacji.
Trochę głupota, tym bardziej jeśli gość przejmuje zespół po 2/3 rozegranych meczów. Oczywiście, że runda finałowa ma znaczenie, jeśli Kiko by przegrał wszystko jak leci to oczywistym jest fakt, że jego pozycja nie byłaby za mocna, mimo sukcesu w sezonie zasadnicznym. Na co komu trener, którego drużyna pęka w kluczowych momentach? Mimo wszystko raczej wątpię, żeby nam to groziło. W najgorszym wypadku zajmiemy miejsca 5-6, a w najlepszym załapiemy się na puchary. Jakoś wątpie, żebyśmy nagle zaczęli od wszystkich zbierać w czerep jak leci i spadli na pozycje 7-8. Generalnie niektórzy zapominają, że w rundzie finałowej nie zdobywa się aż tak dużo punktów. Wątpię, żeby lider zdobył 2 punkty średnio w 7 meczach, bo poziom jest w miarę wyrównany. Z resztą my generalnie lepiej punktujemy z czołówką niż z dołem tabeli. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ogromnym plusem terminarza jest fakt, że już 6 maja będziemy wiedzieli o co walczy Wisła.
Przegrana z Legią jest wkalkulowana, ale jeśli stracimy punty z Lechią to szanse na zajęcie miejsca pucharowego spadną do absolutnego minimum. Abstrahując od tego powinni ogłosić decyzję o przedłużaniu kontaktu z Kiko jak najszybciej. To będzie świadczyło, że w klubie panuje stabilizacja, a i w opinii większości kibiców będzie to dobra decyzja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
Dla mnie sytuacja na przyszly sezon jest jasna i klarowna. Aby maszyna czyli druzyna ruszyla trzeba znow grac o najwyzsze cele tak by nie blaznic sie z tymi durnowatymi deklaracjami ze wazny jest tylko przyszly mecz a pozniej los pokaze. Przez takie dzialania mamy lige w ktorej nie ma wielkiej roznicy punktowej miedzy 5 druzyna w tabeli a przedostatnia. Tak nie mozna postepowac bo to tylko oslabia i tak juz marny wizerunek ekstraklasy. Mario Gomez wspominal w jednym z wywiadow ze male roznice pkt swiadcza o slabosci ligi i wyniki klubow bundesligi w tym sezonie zdaje sie potwierdzaja jego slowa. Kazdy w tej lidze powinien miec jasno okreslona role. 18 zespolowa ekstraklasa wyeliminuje paulo coelhowa polityke grania tylko jednego meczu a zacznie sie wreszcie normalnie wygrywanie z przeciwnikami. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://www.dziennikpolski24.pl/regio...acje,12028292/
Ważny wywiad z Kiko, gdzie porażkę z Górnikiem bierze w całości na siebie. To się chwali. W wywiadzie można między wierszami też przeczytać, że do przedłużenia kontraktu brakuje tylko przedłożenia umowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To na koniec chciałbym zapytać, czy chciałby Pan, żeby klub przedłużył umowę z Kiko Ramirezem?
- Nie ma nawet dwóch zdań! Trener przyszedł, poukładał drużynę i już można powiedzieć, że zrobił bardzo dobry wynik. Ostatnio straciliśmy trzy bramki, ale generalnie tracimy zdecydowanie mniej goli niż jesienią. Taktycznie wyglądamy dobrze, ciekawe są też treningi, Kiko Ramireza, można od niego wiele się nauczyć, nawet będąc już doświadczonym zawodnikiem. Po tych kilku miesiącach pracy z Kiko Ramirezem, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że chciałbym, żeby trener został z nami na dłużej. http://www.dziennikpolski24.pl/sport...egia,12029974/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby Wisła dalej rządził Kapka z Rogalą martwiłbym się o los Kiko po meczu w Łęcznej, jednakże teraz dzięki ogarom z TS jestem całkowicie spokojny, i już sobie ułożyłem grafik inwentaryzacji w pracy żeby jutro o 18 spokojnie zasiąść w kapciach z kawką przed TV
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie rozumiem i mam pretensje do Ramireza ,że nie wziął nawet na ławkę rezerwowych ani Valencii ani Videmonta. Za to obrońców bocznych było aż trzech: Bartkowski , Bartosz i Spicić . Wystarczyło by dwóch. Widać ,że Kiko to defensywny trener ,dla którego (nie mówię ,że to źle) priorytetem jest zagrać na 0 z tyłu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Z tym, że Bartosz grał skrzydłowego (całkiem nieźle). Mógł już Spicicia nie brać, bo ponoć Bartkowski jest uniwersalny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bartosz już dawno nie jest obrońcą, ale skrzydłowym. Powinien w końcu wyjść w 1 składzie za Boguskiego.
Videmont już pokazał klase w meczu z Łęczną. A Valencia nie pasował do taktyki Kiko w myśl której Wisła miała urwać punkty z Legią kolektywem, a nie indywidualnościami. Jak zobaczyłem, że Ondrasek i Zachara wchodzą w końcówce to sobie pomyślałem "oho, Kiko chce wygrać". Bardzo dziękuję Panie Kiko za dzisiejszy mecz Widać, że chcesz osiągnąć COŚ z Wisłą. Czas pokaże co to będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
niepowinnismy sie zbytnio martwic pucharami w tym sezonie narazie wazne jest to ze wisla wychodzi na prosta jak tak dalej bedzie to w przyszlym sezonie mozemy zaczac mowic o celach teraz zawczesnie zreszta w tym sezonie do pucharow to tylko matematyczne szanse na ten moment spokojnie do celu 17/18 wisla mistrz!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dokladnie.Przypomnijmy ze głownym celem Kiko Ramireza bylo uratowanie zespołu -czyli pozbieranie ich do kupy i ochrona a przed grą w grupie spadkowej.I tutaj cel spelnony,Kiko wywiazal sie z tego wrecz wzorowo .Bo awans zapewił nam duzo wczesniej/ natomaist o pucharach...a ktoz mysłal o tych Pucharach po roku temu? byly zupelnie inne problemy.m.in gra w 4 lidze,takze ten tego ![]() na ten moment musimy utrzymać zespoł,dobra atmosfere,i powoli myslec o przyszlosci,(trnansfery,mlodziez,sponsorzy.).No i o samym Kiko ,czyli podpisac z nim kontrakt.natomiast puchary.....bedzie ciezko,ale jak ich nie bedzie to naprawde nic sie nie stanie. Wisla i tak jest wysoko i z tego nalezy sie cieszyc,ze na teraz jest gdzie jest. P.S A co do Kiko to ten no name z 4 ligi hiszpanskiej zrobil 3 miejsce w lidze za Legia i Amika(gdzie sa lepsze warunki i komfprt pracy) ,nic o niej nie wiedziac.tu pozdoweinia dla wsuzyskich znafców typu Mielcarski i inni.Nie ma to jak skreślać czlowieka nic o nim nie wiedząc.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.05.2017 o godz. 21:19.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Jak jest możliwość to trzeba walczyć. Nie mozna pozwalać na minimalizm. My jesteśmy Wisla Krakow, a nie z całym szacunkiem jakaś pogoń lub inne gówno
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Gdzieś poszła plotka. że Kiko przedłuży. Dla mnie żadne zaskoczenie szczerze mówiąc
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Widocznie Junco skompletuje skład na puchary latem skoro o tym mówią. Nie ma co czekać kolejnego roku(6 dla przypomnienia )jak jest szansa to walczyć. Wzrośnie prestiż klubu to może przyciągnąć kolejnych sponsorów a to oznacza kolejne pieniądze.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
Przede wszystkim żeby to wszystko miało sens, w zawodnikach musi być wrobiony nawyk walki o jak najwyższe cele. Zawsze.
Bez tej mentalności Wisła utonie w ligowej szarzyźnie i nigdy nie wróci na właściwe tory. Dlatego absolutnie popieram podejście Kiko i mocno podejrzliwie patrzę na wszelakie głosy zachęcające do odpuszczania, ogrywania i tym podobne. |
|
|
|
Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Kilka akapitów wyżej właśnie o tym napisałem.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
patrząc dalej w horyzont - zapodaję tezę, że Kiko to trener, który do wielkich sukcesów nas nie poprowadzi - ot człowiek, który dzięki dobremu składowi jest w stanie poprowadzić zawodników do 4.. no, max 3 miejsca. zapraszam do dyskusji
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A o czym tu dyskutować
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ba, za jakiś czas całe forum będzie jechało po Kiko. Bo z natury rzeczy kiedyś zaczniemy grać słabiej i przegrywać ważne mecze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Równie dobrze ja mogę napisać, że Kiko nie zostanie zwolniony, a sam odejdzie za 3 lata kiedy wypełni swój kontakt awansują z Wisłą 2x do 1/8 Ligi Europy, pokonując po drodze hiszpańskie kluby i w 2020 roku obejmie np: Seville, robiąc sobie tym samym piękny prezent na 50 urodziny.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A gdzie Polska dewiza czy się stoi czy się leży 20 tys. się należy? Nie podoba mi się ta zmiana!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Do zwolnienia natychmiast!!! słaby trener a nie czekaj....jeszcze nie przegraliśmy
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|