|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wisła zagrała po prostu słabo. Brakowało walki i ambicji. Kolejny mecz Urygi, który potwierdził, że jest bardzo, bardzo słaby piłkarzem. Rozegrał z tego co wiem około 100 meczów w Ekstraklasie, ale kompletnie tego nie widać. Zagrał w Niecieczy, zawalił bramkę, wczoraj to samo. Gość jest kompletnie niezwrotny i nie przekonuje. Szczerze mówiąc, to mam nadzieje, że nie dostanie propozycji przedłużenie nowego kontraktu. Powiem inaczej, dziwiłbym się gdyby dostał, tylko dla tego, że jest wychowankiem.
Kolejną sprawą jest pozycja dla Brelka. Bardzo lubię i cenie Stilicia, ale wydaje mi się, że optymalną pozycją dla Brleka jest - ofensywny pomocnik. Od kiedy Brlek został cofnięty do środka, to moim zdaniem bardzo dużo stracił. Wcześniej kreował, ciągnął grę Wisły, ale musi grać tuż za napastnikiem, takie jest moje zdanie. Mimo wszystko najbardziej zwiódł mnie Ondrasek. Spodziewałem się więcej. Wczoraj ruszał się jak mucha w smole. Zagrał kompletnie bez ambicji. Myślałem, że za wszelką cenę będzie chciał wykorzystać swoją szansę, ale kompletnie ją zmarnował. Pamiętam jak przychodził do Wisły, to biegał jak szalony. Trzeba zastanowić się nad bramkarzami również. Załuska jest niewątpliwie z całej trójki najlepszy, ale przyspawany do linii. Było parę takich sytuacji, gdzie powinien wyjść. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kubeł zimnej wody...
Troszkę mam mieszane uczucia po tym meczu. No bo jesli wypelnilismy plan maksimum to naprawdę można machnąć ręką i przejść koło wyniku obojętnie. Jednak wygłaszając jakieś tam deklaracje to niestety trzeba sobie uświadomić fakt, że teraz zdobyć 2pkt może być o wiele trudniej. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przynajmniej skonczy sie to durne gadanie o pucharach
mamy 5 pkt straty, czyli zeby wyprzedzic Lechie musimy zdobyc 6 pkt wiecej, przy 4 meczach na wyjezdzie w tym na Lechu i Legii, to jest nierealne Pozostale 7 meczów nalezy wykorzystac na budowe druzyny na nowy sezon sprawdzic Bartkowskiego, Kolumbijczykow, Laskosia, Porębskiego itd (oczywiscie nie wszystkich na raz tylko po 2 w kazdym meczu) ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
ja to widzę tak Llonch nie ma mózgu jeśli gra mąka to za niego myśli i on sobie może biegać jeśli go nie ma widać co się dzieje. Spicic nie radził sobie z nowym targiem to jak miał sobie poradzić z łęczną w ogóle wpuścić go na boisko to już był strzał w kolano lepszy byłby bartosz na 100%.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W Wiśle zbyt dużo daje się szans zawodnikom zwyczajnie słabym, gdy w końcu od nas odchodzą tułają się po niższych ligach etc. Manuel Junco ma za zadanie w letnim okienku transferowym sprowadzić zawodników do ataku, mam nadzieję że będą oni coś więcej potrafili od graczy z zimowego zaciągu, który pod względem jakości wygląda blado. Nie ma możliwości by Wisła mogła grać o wyższe cele przy tym materiale ludzkim. Zajęliśmy 5 miejsce po rundzie zasadniczej mając na koncie 12 porażek i 5 remisów, przy takich statystykach w żadnej poważnej lidze nie bylibyśmy tak wysoko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze sprowadzi kogos lepszego niz Spicic Bartkowski Hugo bo narazie to tylko marnujemy kase na nich a wiadomo ze z tym nie za wesolo u nas. Uryga to jak od nas odejdzie to marnie skonczy bo nikt nie bedzie juz go ciagnal za uszy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Olali to spotkanie, nie chcialo im sie grac, Gornik stosowal wysoki pressing a oni sobie z nim nie radzili. W kazdym meczu powtarzam nie bawcie sie w podania do obrony zwłaszcza jak rywal blisko, jeden taki bład i od razu Gornik to wykorzystał. To powinno wygladac odwrotnie, to oni powinni sie przed nami bronic a nie my przed nimi. Puchary? niepotrzebnie Kiko przed meczem mowi o tym, pilkarze wygladali jakby nie chcieli w nich grac, jakby gorna osemka ich zadowalała. Mam nadzieje, ze w kolejnych meczach tak juz grac nie beda. To jest na prawde dziwne, ci sami pilkarze, ta sama ekipa, u siebie graja bardzo dobrze i rywale sa bez szans a na wyjazdach nagle grac nie potrafia. Tego nie da sie wytłumaczyc w zaden sposob.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Mecz wyglądał jak wyglądał, bo nie było Stilicia, Mąki i Gonzaleza. Mąka i Gonzalez wrócą na pewno na stolycę, natomiast Bośniaka tak naprawdę nie było jeszcze w żadnym meczu, no ale w końcu musi zatrybić, więc może akurat w następnej kolejce.
Zwróćcie uwagę, jak niewiele brakło do remisu. Jedna prawidłowa decyzja sędziego (Cywka był faulowany) i z 1-3 robi się prawdopodobnie 2-2. Ramirez już wie, że Uryga i Spicić to miłe chłopaki i warto dać im szansę na rozwój u nowego pracodawcy. O następny mecz jestem spokojny - wyjdą na pełnym zaangażowaniu, będą jeździć na dupach i wcale nie wykluczam niespodzianki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Mecz z cyklu do zapomnienia, trochę za bardzo opuścili, Łęczna weszła na zaangażowaniu i zrobiło się 1-3. Panowie, zimna głowa, a będzie dobrze. Nie jesteśmy jeszcze na tym etapie, więc trzeba poczekać na przyszły sezon. Wygramy w Warszawie i się dopiero zacznie
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Miałem wielką nadzieję,że nie oddamy wczoraj punktów Smudzie bo go nie lubię.Cóż... naiwność.
Jak dla mnie cel na końcówkę sezonu - utrzymać 5 miejsce bo puchary to mrzonki, z czym (kim) do gości. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ładnie spieprzyli sprawę piłkarzyki. Mogliśmy mieć 3 pkt. straty do Lechii, a mamy 5. A żeby ją wyprzedzić trzeba zgromadzić o 6 pkt więcej. Obecnie Lechia ma 27 pkt, a Wisła 22. W następnej kolejce gramy na Łazienkowskiej, a Lechia u siebie z Termaliką. Najprawdopodobniej skończy się to tak, że Lechia wygra, my przegramy i na 6 kolejek przed końcem będziemy mieć 8 ( a tak naprawdę 9) pkt. straty do Lechii. Nie będzie pucharów. Przynajmniej ja straciłem już wiarę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Nie do końca, wygrać z Legią, Lechią i będzie ok. Przecież oni bezpośredni mecz też mają, będzie ciekawie do samego końca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
fuks tym razem nie dopisal i zlala nas jakas Leczna , to dobry kubel zimnej wody , zwlaszcza dla tych co naprawde uwierzyli w puchary europejskie
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 23.04.2017 o godz. 09:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie ma sianka, nie ma granka.
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Info sprawdzone, czy zakładasz taką teorię? Serio pytam, bo chciałbym wiedzieć.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Pragnę przypomnieć, że każdy ptk jest ważny, zwłaszcza w walce o zachowanie 5 miejsca, bo zespoły z 6,7 i 8 pozycji są tuż za nami. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Masz rację kolego. Niektórym tutaj, marzy się liga z 18-toma drużynami. Bez podziału na grupy. Takich meczów w sezonie, byłoby na końcu multum, bo pańszczyzna odrobiona.
![]()
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Jak Ondraska pożegnamy to kim grać? Zachara pewnie też odejdzie, więc zostaniemy z Broziem, który z miesiąca na mecz coraz bardziej się sypie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Oglądałem ten mecz na żywo - było fatalnie, co tu dużo gadać.
Muszę niestety zrobić wycieczkę osobistą... Alan, do cholery, weź się w garść. Wspierałem tego chłopaka zawsze, starałem się bronić, dostrzegać pojedyncze plusy, ale po prostu nie mogę teraz odpuścić. Ciężko się na to patrzy, jak górnym pułapem jest bycie przeciętnym - dobry mecz to ten, w którym zaliczy się 100% bezpiecznych podań do najbliższego, byle się pozbyć piłki. Zero pomysłu na pociągnięcie akcji, przesunięcie ciężaru, wyciągnięcie napastnika, cokolwiek! Byle tylko oddać piłkę Arkowi albo, co gorsza, Łukaszowi i niech oni myślą. Kolejną rzeczą która po prostu nie przystoi piłkarzowi jest to idiotyczne stawanie w miejscu i skakanie wokół piłki, zamiast balansu ciałem i prowadzenia jej przy nodze. W tym momencie zazwyczaj cały zespół przeciwnika podchodzi wyżej i już robi się ciepło. W obronie też niestety było beznadziejnie - nie wystarczy odbudować ustawienia w linii, żeby być dobrym obrońcą. Trzeba pilnować zawodnika, wg przeciwnika regulować swoje ustawienie, a nie UDAWAĆ KRYCIE, no do cholery. Jeszcze w akcji jak w akcji, zdarza się, ale przy stałym fragmencie żeby rywal uciekł na dwa metry? Nie wiem, czy zawodnicy przeglądają to forum, ale jak można być takim asekurantem? Alan, nie wiem, czy psycholog, czy trener mentalny, nie wiem, cokolwiek - jesteś jeszcze młody. Albo teraz dociśniesz, bo masz do tego warunki, albo nic z tego nie będzie, sory. Odnośnie meczu na minus praktycznie wszyscy, niestety, oczy bolały patrzeć jak się męczyli. Najgorzej Videmont i Ondrasek, którzy nie mają siły biegać już w pierwszej połowie. Oby to była nauczka na przyszłość. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Następny..Naprawdę zajebisty argument przytoczyłeś...Ręce opadają jak się to czyta...
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Pierwsza i trzecia bramka - Uryga. Fakt, po bledzie Lloncha ale kuerwa polecam zobaczyc jakie krycie stosowal nasz as obrony. Poza tym Brlek ze Stiliciem w srodku to zly pomysl bo wtedy zostaje sam Llonch do walki o pilke w tej strefie. Ani Brlek ani tymbardziej Stilic sie do tego nie nadaja. Kolejna rzecz - Ondrasek nie nadaje sie do grania z Brlekiem i Stiliciem. Praktycznie brak umiejetnosci do gry kombinacyjnej, zero techniki, zero pomyslu. Nadaje sie na dlugie lagi od obroncow albo jakies wysokie dosrodkowania.
Wroci Brozek, wroci Sadlok, wroci Gonzalez, wroci Maczynski, zagramy Chorwatem/Bosniakiem na 10tce i duzo lepiej to bedzie wygladac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Ten mecz wylał też kubeł zimnej wody wszystkim tym, którzy zdążyli okrzyknąć transfer Lloncha transferem dekady i nazywać go Wiślackim Kante (!)
Po tym co zrobił z nim wczoraj Bonin to szkoda słów... Fajnie się patrzy na jego gre, nie zaprzeczam. Ale za wcześnie kreujemy bohaterów. Wczoraj tak naprawde to on grał najgorzej (poza uryga- brak konkurencji wbrew materii) i zawalił przy 2-óch bramkach. A z jednym obrońcą za plecami nie można popełniać takich błędów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
A liczysz, że w lecie przyjdzie dwóch nowych napastników? Zachare nie podpiszemy, a po Zdenka ktos sie zgłosi (bo z tego co pamietam to ma umowe do końca 2018).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak...tylko sęk w tym, że potrzebujemy długiej ławki, właśnie po to, żeby rezerwowymi zawodnikami wygrywać mecze, z ostatnią drużyną w tabeli. I proszę Cię...nie szukaj na siłę miejsca dla Ondraska na boisku. Jak zacznie grać w piłkę, będziemy Go chwalić. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Barti : 23.04.2017 o godz. 10:41.
![]()
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Napisałeś, że do czegoś się nadaje i myślałem, że ty tak serio ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
co do napastników to mamy w składzie łącznie 1. 0.5 napastnika to Brożek 0.25 Zachara i 0.25 Ondrasek. niestety
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 23.04.2017 o godz. 10:53.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
>obwiniaj Pola o wynik Prawda jest taka, że cały zespół był żałosny, z wyjątkiem mniej żałosnych Głowackiego, Cywki i Brleka. Jak widzę wymagania odnośnie piłkarzy, którzy przyszli za darmo to nie mogę się od śmiechu powstrzymać. Piłkarze będący gwiazdami swoich zespołów, nieważne, czy to w BBVA czy 4 lidze estońskiej dostają dłuższe kontrakty, a jeśli ich nie podpisują, to nie z myślą o grze w Wiśle, a w lidze holenderskiej, czy (gdy ich ambicje są duże) lidze kazachskiej, gdzie za śmieciowe umiejętności płaci się duże pieniądze. To, że w FM udało się wam ściągnąć kogoś, kto te 15 bramek w sezonie pakuje, to nie znaczy, że jest to tak samo łatwe w rzeczywistości |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|