|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: W jakiej formie chcesz temat meczowy? | |||
| Tekst, grafiki i statystyki |
|
128 | 92,75% |
| Sam temat bez niczego |
|
10 | 7,25% |
| Głosujących: 138. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wislafan123, powinieneś sobie podać rękę z Merkurym.
Wy byście nawet zdołowali gościa, który świeżo trafił kumulacje w lotto Ja mam tylko jedną uwagę co do meczu - Stilic imo lepiej sprawdza się na pozycji klasycznej dychy. Był trochę zagubiony dziś jako podwieszony do Brozka. No ale zapewne jak wróci Brlek to Kiko go cofnie trochę do tylu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
BTW Mały przez święta to zamiast żurku musiał melisę wpierdzielać bo to był chyba jego pierwszy mecz w którym ani razu nie machał łapami do kolegów i nie sapał do sędziego. A sadlok to chyba specjalnie sie wykartkował przy tym aucie.
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 17.04.2017 o godz. 20:32.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jedyny minus to fakt, ze 5 drużyna ma beznadziejny terminarz - cała pierwsza trójka na wyjeździe.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
W końcu jakiś mecz, w którym nie czekało się ze strachem na rożne przeciwnika.
A Pol wygląda na świetnie poukładanego taktycznie. Grał z tyłu to gryzł wszystkich. Wszedł Alan to zagrał wyżej i dryblingu trochę pokazał. Brawo. |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zagraliśmy jak zwykle - do bólu skutecznie, na zimno. Bardzo jestem zadowolona.
Na minus jednak dla mnie Mąka. Jak on mnie dziś denerwował - sporo głupich strat, słabych podań... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Llonch najlepszy na boisku , ale ma chlop siły do zapierdalania
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Głowackiemu się czas zatrzymał, co ten gość gra to nie mam pytań. Generalnie wszyscy zagrali bardzo dobrze albo kapitalnie. Cieszy, że przy Kiko większość graczy zanotowała spory skok jakościowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Najlepszy dzis Llonch,jak on tak bedzie dalej grał,i sie rozwijał...to hu,hu.....bedzie z niego pociecha i to duuuza.Najlepszy transfer Wisly.
A Hajto dalej te fajki szmugluje? Dzis druzyna zagrala dobrze,kazdy walczy z zębem i gryzie trawe,to trzeba oddac Kiko ze to wlasnie dał Wisle,kazdy pilkarz z.apierdala az miło. Legia,Lech,Wisła,..pierwsza 3-ka ligi na wiosne.A 4 miesiace temu byla strefa spadkowa. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
1:0 to najniższy wymiar kary dla kretów, zwycięstwo w 100% zasłużone. Chyba NIESKUTECZNIE - jakbyśmy zagrali skutecznie to byłoby 3, 4:0
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 17.04.2017 o godz. 21:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
WislaFan123:
Cytat:
Sorry, ale innego komentarza nie da się napisać. Jeżeli ktoś twierdzi, że Llonch zagrał tak sobie to powinien ten mecz oglądać do skutku. Cytat:
Podsumowując gdyby tylko była lepsza skuteczność to można byłoby napisać o perfekcyjnym meczu z naszej strony. Całkowita dominacja nad Zagłębiem, pełna kontrola. Zwraca uwagę nasze zachowanie po strzeleniu bramki. W końcu nie oddaliśmy pola przeciwnikowi a w dalszym ciągu utrzymujemy się przy piłce i to my byliśmy bliżsi strzelenia drugiej bramki. Zwraca także uwagę świetne przygotowanie kondycyjne. LLonch to absolutnie fantastyczny zawodnik. Jest wszędzie, kilka kluczowych przechwytów uruchomiających szybkie kontry, które mogły zakończyć się bramką. Po wejściu Urygi pokazał także, że potrafi dać sporo jakości z przodu. Dla mnie w chwili obecnej jest to już przynajmniej poziom Czarka Wilka z dobrych lat. Jak najszybciej należy przedłużyć z nim umowę. Osobne słowa o Ramirezie. Widać olbrzymi postęp w naszej grze, świetną organizację, dyscyplinę taktyczną. Nie ma w naszej grze przypadku. Mam nadzieję, że także zwiąże się z nami na dłużej. Generalnie po kilku latach na prawdę widać, że wszystko zmierza w dobrym kierunku i wszystko sensownie funkcjonuje. Oby tak dalej!
Ostatnio edytowane przez Martinus : 17.04.2017 o godz. 21:12.
![]()
Eppur si muove!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Llonch gracz meczu. Znakomita dynamika, agresja, inteligencja boiskowa. Pokazał się kilka razy pięknie w grze do przodu. Wiem, że kilka osób już to tutaj napisało, ale to trzeba powtarzać bez końca - ten gość w takiej formie to skarb.
Jest problem ze skutecznością. Z Łęczną zgramy zapewne z drugą linią w składzie Małecki LLonch Mączyński Brlek Stilić z ofensywnie ustawionym Cywką. Chciałbym zobaczyć Videmonta dłużej. Uryga dziś dał świetną zmianę. Walczył z pianą na ustach. 5 miejsce po sezonie zasadniczym to jest ogromny sukces. Brawo piłkarze, brawo trenerzy, brawo zarząd. Junco i Ramirez to jest dokładnie to, czego potrzebujemy. Rozumiem, że Kiko zostaje z nami. Oby na długo! Teraz wygrać z Łęczną i grać do końca w rundzie finałowej, budując drużynę na nowy sezon. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
crux.a
Bez Mązcyńskiego, w 87 dostał kartkę. |
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czemu nikt nie zauważa, że Paweł Brożek znowu nic nie grał.. w tym sezonie "tylko" 49 piłkarzy ekstraklasy strzeliło tyle samo lub wiecej bramek co Paweł Brożek a zagrał w 24 z 29.. Szlak mnie trafia jak widze, że znowu wchodzi w pierwszym składzie, ja nie wiem za co on ma ten plac..
Aha do tego dołożył 2 asysty czyli tyle co 114 piłkarzy w ekstralasie... Zagrożenie i presing ktory wywiera na obrone przeciwknika zostawiam bez komentarza.. Oprócz Pawła czyli naszej trzeba to powiedzieć Świętej krowy która ma 1 plac chociaż od początku sezonuu nie gra totalnie nic i gramy w 10tke cała reszta bardzo dobre zawody ! Wszyscy piłkarze na wysokim poziomie. ![]()
Polecam wszystkim niesamowite urządzenie jakim jest Airwheel
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Llonch na tę chwilę wygryzły Pogbe ze Manchesteru. Dziękuje dobranoc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tak sobie myślę... trochę wspominam... Jak Petrescu wylądował w Unirea, to na początek też wprowadził ład taktyczny i dyscyplinę... (podobnie jak w naszej E-klapie, tam również największe tuzy grały w stolicy, czyt,w Bukareszcie..)...
Jak ta piękna przygoda się skończyła - wszyscy pamiętamy. Dzisiejszy mecz pokazał, że jest u nas dyscyplina w grze. Nawet jak nie idzie, może się nie chce, pogoda nie sprzyja, wczoraj było pite - nieistotne, gramy swoje... Bez wielkiego polotu, czasami niedokładnie, może trochę chaotycznie, ale co ma wpaść, to wpada - i to zazwyczaj do właściwej bramki. Cieszmy się z tego i doceniajmy to - jeszcze niedawno sam się zastanawiałem, czy przy panującym ówcześnie bałaganie IV liga nie byłaby najlepszym rozwiązaniem, a tutaj proszę... ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Niech nas wprowadza do LM, śmiało
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wrociłem, teraz mozna na trzezwo napisac komentarz. Kolejny bardzo dobry mecz przy Reymonta, Zagłebie probowało cos zrobic tylko i wyłacznie na poczatku jednej i drugiej polowy ale nie za bardzo im to wychodzilo. Swietny mecz Pola, Mały znowu krecił rywalami jak chciał i do tego jeszcze kolejny piekny gol w jego wykonaniu az sie zdziwilem, ze nie znalazł sie w 11stce kolejki. Mamy bardzo poukładana druzyne, jak brakuje jednego zawodnika to na spokojnie moze go zastapic kolejny. Troche mi Brleka dzisiaj brakowalo, to jest w tym momencie (przynajmniej dla mnie) nasz najlepszy zawodnik. Troche szkoda, ze wiecej goli nie zdobylismy a bylo ku temu sporo okazji. Najwazniejsze, ze gorna osemke mamy i na spokojnie mozemy sie przygotowywac do ostatniego meczu fazy zasadniczej. No coz,Teraz bedzie mozna troche pokrecic składem skoro paru zawodnikow wypadlo przed Gornikiem.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 17.04.2017 o godz. 23:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Albo mi się wydawało albo Sadlok cierpliwie czekał jak sedzia wyciągnie kartonik. Wygląda na to, że bardzo chcemy wjechac w kluczowe spotkania trzonem obrony...Ciekawe co Kiko knuje?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
cieszy fakt że nawet jak tak wychwalany Brlek musi pauzować, to wyrownany skład pozwala tak go zastąpic że ten brak był kompletnie nieodczuwalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Moje odczucia takie:
Najlepsi na boisku Cywka do spółki z Lionchem. Na 3 miejscu Mały, kilka świetnych piłek i ta bramka miodzio ![]() Reszta zawodników zagrała bardzo solidnie na swoim poziomie. Co do Llioncha. Chłopak lepiej gra z przodu niż z tyłu. Jak dla mnie wystawianie go jako defensywnego powoduje że jego potencjał jest niewykorzystywany. Powinien grać jako taki łącznik między Mąką a Stilicem. Szkoda, że piętka Bogusia nie weszła, bo miałby chłopak bramkę kolejki. Ale za to Mały przyładował super woleja. Ogólnie dobry mecz, mogło być spokojnie z 3;0 ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
Te bajania o rumuńskim Geniuszu Karpat jak zwykle doprowadzają do mdłości. Niektórych ciągnie w tamte okolice. I do Ruskich też. A co do Kiko, to jest dobrym trenerem i właśnie teraz Wiśle się przydał. Ale przesadzanie w jego ocenie to jak widać tradycja. Na początku na minus, teraz przesada na plus. Aż tak wiele nie zmienił, żeby mówić, że jest głównym powodem na powrót Wisły na dobre tory. Wręcz od kilku meczów wygląda jakby już się pogodził, że swojego stylu nie zaprowadzi. Wisła jakby wraca do tego, co grała wcześniej. Nie chodzi o krakowski futbol (choć krótkimi momentami to widać), ale o to co widać było w poprzednich kilku sezonach. Te zrywy do konktr, trochę chaosu. Wybijanie na oślep, bilard główkowy zamiast przyjęcia. Ale ogólnie mimo wszystko pozytywnie, przynajmniej częściowo ofensywna gra. Nie ma tu defensywy w styl Atletico. A do tego zmierzał Kiko. Więc trochę rozsądku by się przydało w ocenie Ramireza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie wiesz do czego zmierza Kiko, bo próby oceniania tego po tak krótkim czasie są idiotyczne. Rzygam już wspomnieniami "krakowskiego futbolu" który od lat był synonimem estetycznego frajerstwa i impotencji. Miliard podań w strefach gdzie przeciwnik nie pressuje a potem strata bez stworzenia zagrożenia. I tak bez żadnych zmian do usranej śmierci bo Moskal inaczej nie umie, nie ważne jaki ma skład. Dziwnym trafem Petrescu coś osiągnął w piłce jako trener, ale o czym tu mowa. --------------- Spodziewałem się trudnego meczu, była totalna dominacja. Wynik nie oddaje tego jak bezradne było Zagłębie. Małecki błysnął formą po kilku słabszych meczach. Powinien poza bramką mieć co najmniej dwie asysty po takich dograniach. Mamy pewną ósemkę. Kto by się spodziewał po serii Wdowczyka? Na pewno nie ja. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
I to ty śmiesz mówić o głupocie i bełkocie? Zgranie do zawodnika nadbiegającego z głębi pola to nowy schemat? ![]() Przecież coś tak głupiego, że w głowie się nie mieści. Ty nawet nie jesteś w stanie napisac konkretnie o jakie zagrania ci chodzi. Czy zgranie do nadbiegającego na skrzydle, czy w środku. Ale jakby nie było, to oba zagrania są stare jak świat w Wiśle. Na boku robił to Jović, Burliga, Sadlok. W środku Brożek, a nawet Boguski. Więc o czym ty człowieku piszesz? Nowe to były machinacje przy rozgrywaniu rożnych i wolnych. Ale i tego już za bardzo nie robią. Nowość to też cofnięcie się i nie tracenie sił na pressing (to akurat może nie być złe). Chociaż Sobol już tego chyba próbował. Plus Kiko to ustawianie taktyczne tak, żeby nie było luk. Czasem to wychodzi. |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Specjalnie
Ale się zarzekał, że z sędzią nie uzgadniał![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A sadlok to chyba specjalnie sie wykartkował przy tym aucie.
J.w. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tydzień temu Brlek, wczoraj Sadlok i wydaje mi się że Mąka też chciał kartkę. Mam wrażenie, że jedynie Gonzales nie był zaplanowany do odpoczynku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mecz na + ale Boguski wku...wia i irytuje. nie chcę go już widzieć w Wiśle, z piętki będzie strzelał ale dobitka 8 metrów nad bramką, no bez żartów. mamy na skrzydło kilku gości, niech się ogrywają a Boguski jak Wenger OUT! Llonch i Cywka są niesamowici, płuca też drużyny i motor napędowy, respekt dla nich za fizyczne przygotowanie. czas zrobić 3 krok a później jeszcze 7 kolejnych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Najlepszy komentarz odnośnie narzekania na Lloncha
![]() |
|