|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja myślałem,ze najwiecej tam gimbazy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
najwierniejszymi de facto kibicami Wisły aktualnie nie są wcale harpagany z C, a mężczyźni w wieku 40+ siedzący na górnych A/E/H, którzy na Wisłę chodzą od dzieciństwa nieprzerwanie i chodzili na mecze nawet wtedy gdy patriotom z młyna się to nie widziało (np. w trakcie protestu przeciwko Bednarzowi)
![]()
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
sporo osób z E nie chodziło na mecze w trakcie protestu przeciwko Bednarzowi.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
zapomniałeś napisać o narożniku, który praktycznie na każdym meczy jest pełny..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
co to za znowu jakies .......enie i szukanie podziałów ? To że się chodziło za bednarza to akurat nie jest powód to dumy . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to swoją drogą, choć to raczej wynika z tego, że tam są najtańsze miejsca na stadionie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ta sama cena, co na młynie.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
5800 to raz, dwa - skoro ceny takie same, dlaczego nie wybierają młyna, hmmm?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
dół narożnika jest tańszy od C
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
, ponieważ jest tam znacznie gorsza widoczność.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
PRzeiceż taka jest kolej rzeczy - ilu starszych zaczynało na młynie? Ilu z nich chodziło 10,20 lat na młyn a potem przenosiło się na spokojniejsze sektory? Coś w tym dziwnego? Dobrze, że starsze osoby przenosza się na boki, a młodzi zasiadają na młynie. Oby tak było zawsze! Ale pisanie postów w takim tanie to zwykłę tworzenie podziałów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Poza tym duzo z C przeisadlo sie na E i D bo sie obrazili na WSH. Problem jest inny. Przemiana pokoleniowa kuleje, brakuje nowych twarzy i to jest problem ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak delikatnie zmieniając temat - czy jest jakiś konkretny powód, dla którego nie można kupić biletu na Wisłę przez internet nie posiadając karty kibica? Wiele klubów ekstraklasy sprzedaje bilety przez internet bez KK, wystarczy podać imię, nazwisko i PESEL. Dlaczego nie może tak być u nas? Czy klubowi aż tak zależy na 20 zł za wyrobienie karty raz na dwa lata?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Kiibice z D, E lub A/H dawniej chodzili na młyn. Ale wiek robi swoje. Co więcej kolego ja też czuję się PATRIOTĄ i gardzę ścierwami, którzy stosują to słowo w pejoratywnym znaczeniu. A jak ktoś chodził za Bednarze podczas protestu to zwykły pajac był i łamistrajk. Ja solidaryzowałem się z ludźmi, którzy dostali zakaz tylko dlatego, że byli w knajpie, kiedy jakiś debil odłączył swój mózg. I robiło tak sporo ludzi z D i E. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do chętnych na wyjazd do Warszawy w niedzielę 30 kwietnia - odsprzedam bilet na PolskiBus, odjazd z Krakowa o 10:25, przyjazd o 15:20. odsprzedam za 21 zł (aktualna cena na stronie to 26 zł), zainteresowanych proszę o kontakt na priv
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
Inspektor jesteś pół..., szkoda na ciebie męczyć klawiaturę.. Jak było pełne C prawie na każdym meczu to na E na słabych meczach była garstka ludzi. To nie jest ten sam sektor co kiedyś. Jest mnóstwo osób z sektora c które przeszły na E z różnych powodów. Jedni może się obraził na początku ze względu na sposób w jaki odbyła się zmiana zgodowiczów, dla innych to zwykła zmiana pokoleniowa która musiała nastąpić. Chodzą na E i drą japę dalej, sektor się ożywił i prezentuje całkiem inny przekrój społeczny niż to było kiedyś. Ludzie pracują, mają kasę i mogą chodzić gdzie chcą. E już nie jest typowo piknikowe tak jak kiedyś, choć w meczach "premium" nadal się nimi zapełnia. Żeby dzielić kibiców Wisły trzeba być zwykłą pałą... To że ludzie mają swoje zdanie jest normalne i dobrze, że ogromna większość z nich ma cel nadrzędny którym jest Wisła. Patriotów 30+ i starszych, którzy protestowali za Bednarza jest więcej teraz na E niż starych lamusów, więc zamknij swe usta bo i tak masz niewiele do powiedzenia. To że na C jest mniej ludzi świadczy tylko o tym, że kuleje wychowanie młodzieży i ktoś powinien się za to zabrać tak jak my kiedyś. Wychowanie, nie musi oznaczać samych nakazów, obowiązków itp. Jeżdżenie osiedlowe na mecze to była kiedyś cała otoczka i w tej przygodzie wynik nie stał na pierwszym miejscu, nie każdy też musiał być chuliganem... C E D B jest teraz miejscem wielu zaangażowanych kiedyś osób, więc jak chcesz sobie coś zawlaszczać i czujesz się pokrzywdzony to udaj się na marsz kodu a nie wylewaj swoich frustracji na innych. Ciągle się wyłaniają stare grzyby, które przy każdym meczu wyciagają swoje wykałaczki z ryja, żeby połamać zęby o klawiaturę, udowadniając wyższość Wisły nad Wisłą . Jestem z X, po latach wróciłem na swoje miejsce i głęboko mam takich leszczy, którzy dopisują do tego swoją skrzywioną ideologię.
Ostatnio edytowane przez Olo : 24.04.2017 o godz. 21:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
Co do młynów to regress widać na większości stadionach, czasy sie zmieniły, kiedyś zajawka na kibicowanie była większa, nie było technologii, internetu, ludzie szukali bakcyla na stadionach, podwórku etecera. Teraz mam wrażenie że ten klimat z dawnych lat utrzymuje się tylko w jednym województwie, na Górnym Śląsku w którym zajawka na kibicowanie wciąż jest bardzo mocna jak z przed lat w reszcie Polski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja mam 35 lat i od kilku chodzę na zachodnią.
Jest wokół mnie ekipa która jest na każdym meczu w tych samych miejscach, ale na meczach top są akcje że przyjdzie 15 spóźniona 4-osobowa rodzina z popcornem i colą - także sami wiecie. Ważne abyście chodzili, odłóżcie troszkę kaski to roczniaka kupicie i jest pozamiatany problem kto chodzi a kto nie. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wielu kibiców na sektorze A ma karnety "Telefonikowe" i nie ma się co oszukiwać , po sezonie wielu z nich przestanie chodzić , lub będzie sporadycznie bo darmoszka się skończyła. Co do dzielenia kibiców i trybun. .. Wszyscy mają coś na sumieniu. Nie szanując lub nawet gardząc drugim spodziewaj się tego samego.
![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jest jakiś sposób na zakup biletu dla kumpla bez karty kibica? Przyjechał z NL i chce się ze mną zabrać w sobotę a kolejka przed meczem pewnie będzie konkretna...
Jak np kupię na kk innego kumpla to da rade wejść na samo potwierdzenie zakupu?próbował ktoś może? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
W Krakowie jestem tylko na samym meczu, nie mam możliwości szybszego zakupu na miejscu.
|
|
|