|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: W jakiej formie chcesz temat meczowy? | |||
| Tekst, grafiki i statystyki |
|
128 | 92,75% |
| Sam temat bez niczego |
|
10 | 7,25% |
| Głosujących: 138. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() Przed nami kolejne ligowe starcie. W najbliższy poniedziałek krakowska Wisła zmierzy się przed własną publicznością z zespołem Zagłębie Lubin. Będzie to ważny mecz dla ostatecznego układu tabeli przed podziałem na grupę mistrzowską oraz spadkową. Co ciekawe Wisła Kraków teoretycznie mają już zapewniony awans, ale w praktyce sytuacja może być zupełnie inna. Niekorzystne wyniki w pozostałych spotkaniach mogą sprawić, że walka o górną ósemkę może trwać do ostatniej ligowej kolejki sezonu zasadniczego. ![]() Do tej pory oba kluby spotykały się ze sobą czterdzieści pięć razy. Bilans spotkań jest zdecydowanie na korzyść podopiecznych Kiko Ramireza, którzy aż dwadzieścia pięć razy schodzili z placu gry, jako zwycięzcy. Dziewięć z dotychczasowych spotkań zakończyło się podziałem punktów a pozostałe jedenaście to zwycięstwa Miedziowych. ![]() Tradycyjnie już przyjrzymy się najbardziej kreatywnym i wartościowym piłkarzom naszych najbliższych rywali. ![]() Uwaga na kartki! ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez W.S : 14.04.2017 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wypada wygrać i zepchnąć miedziowych do dolnej ósemki, biorąc tym samym srogi rewanż za poprzedni sezon.
2-0 dla Wisły, bramki Sadloka i Brożka |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Obstawiam że Stilić za Brleka a Valencia na ławke.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2016
Offline |
|
|
Brakuje trochę lektury przedmeczowej wraz z świetną grafikom :( Co do samego meczu zwłaszcza u siebie jesteśmy mocni, jak Partyko pisał czas na rewanż za zeszły sezon. Teraz to MY ich wyrzućmy z 8 tak jak oni Nas rok temu. Łatwo nie będzie bo Zagłębie dość dobrze gra na wyjazdach. Liczę na 3:1 dla Nas po podobnym meczu jaki zagraliśmy z Jagiellonią. Bramki: Brożek x2, Stilić. PS: Trzeba zwrócić szczególną uwagę na stałe fragmenty Starzyńskiego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Lapcie grafike
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To jest symboliczne.
Jak jest mecz z Legia Lechem Derby... to grafika jest 3 tygodnie przed meczem, jest pompa marketing frekwencja. ... mecz szary ligowy z Zaglebiem... grafiki nie ma... pompy tez nie, marketingu no i co za tym idzie frekwencji . . . ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kiko bardzo chwali Stillicia, więc mam nadzieję że nie rzuca slow na wiatr i zobaczymy jego dobra dyspozycje.
Presja na wygrana i na srogi rewanz na Zaglebiu jest duza. Oby nie sparalizowala. Wydaje się też że duza konkurencja w zespole wyeliminuje efekt przechodzenia pilkarzy obok meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ważne żeby nam się zagrożeni piłkarze wykartkowali przed Łęczną, tak żeby do meczu z pierwszą ósemką przystąpić bez zagrożeń w pełnym składzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak to sie fajnie składa bo sezon temu mecz z Zagłebiem w ktorym musielismy wygrac zeby byc w gornej osemce a teraz mecz z Zagłebiem w ktorym to my mamy przewage nad reszta. Podobno krety sezon temu spiewali "spadniesz ....o, spadniesz" (nawet nie pamietam tego), fajnie by było zaspiewac im to samo w poniedziałek po wygranym meczu (chociaz zostaje jeszcze 30 kolejka). Trzeba ten mecz za wszelka cene wygrac i zrewanzowac sie z ten poprzedni wynik.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Na jaką melodię? Chętnie zaśpiewam to moim koszernym kolegom z pracy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Domyślam się, że jest to okrzyk podobny co,, Walczyć, Wisła walczyć! " itp.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A, no tak. Możliwe. Szkoda
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=XgvfOjifZl4
Na melodię z refrenu zaśpiewaj "spadniecie kurvy, lalala lala la" W sumie na trybunach w poniedziałek też się to może ponieść, z tekstem: "chvja ma w gębie, lalala lala la, kurva zagłębie, lalala lala la" Albo pro-Wisła: "tylko Wisełka, krakowski nasz TS" ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
"Ja Kocham Legie" - data debiutu rok 2001
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Lejemy i patrzymy czy równo puchnie !
W końcu lejka zobowiązuje! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
To Llonch chyba pokazał ostatecznie, że potrafi grać do przodu! : )
Może trochę zamknie usta niedowiarkom... Na plus też Cywka, uwielbiam tego gościa w tej rundzie, głównie za motorykę, za ten ciąg do przodu. Z Llonchiem wnieśli do naszego zespołu sporo serducha. Brawo |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak mnie ten Gonzalez denerwuje, bodaj trzeci mecz w którym jedzie gościa z łokcia i dostaje za to żółtko.....Kiedyś trafi na takiego sędziego,że z automatu da mu czerwo! Ważne 3 pkt mamy pierwszą ósemkę z Łęczna pewnie rotacja składu
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Mały super, taki jak na wiosnę rok temu (i nie mówię tu tylko o bramce).
Sadlok i Mączyński podobnie bardzo wysoka forma, miło popatrzeć. Llonch i Cywka niesamowita waleczność i motoryka. Płuca tej drużyny. Na przeciwległym biegunie niestety Boguski, który jakoś nie może się odnaleźć od kilku spotkań, oraz Gonzalez, który potrafi strasznie nerwowe zachowanie wprowadzać. Co prawda większość tych sytuacji później naprawia, co niejako świadczy o jego wysokich umiejętnościach, ale... po co to? Gratulacje dla zespołu, należało się to nam wszystkim! Jechać do Lublina teraz i przypieczętować dobrą rundę. Swoją drogą, jak myślicie, Spicić czy Bartkowski za Maćka? |
|
|
|
Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
up.
Definitywnie Bartkowski. Myślę, że gość sprowadzony do Wisły na dłuższy okres niz Spicić. Jestem ciekaw jego gry. Na pewno będzie chciał się pokazać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pięknie piłkarze rosną przy Kiko.
Brawo dla wszystkich! Ale Llonch... jak tacy gracze są w III lidze hiszpańskiej to panie Junco proszę tam jechać z Kiko na zakupy. Głowa profesor. Mały znów jak dawniej. Napastnik priorytet do sprowadzenia, wtedy takie mecze będziemy wygrywać po 2,3 zero lekko, bo Zagłębie moze dziękować za najniższy wymiar kary. Dawno nie widziałem tak rozbujanej Wisły jak w drugiej połowie. Mega szybko, pomysłowo, ładnie sie wszystko kleiło. I atmosfera na meczu mistrzostwo. Dużo bardziej mi sie podobało niz na Lechu. No ale nie od dziś wiadomo, ze większy młyn zrobi 12 tys tych, którym się chce niz 30 tys wśród których mnóstwo sezonowcow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Piękny wynik, mam nadzieję, że pogrąży on Zagłębie w dolnej ósemce.
Brawo Mały, brawo cała drużyna. Mecz perfekcyjny również pod względem kartek - na rundę finałową jesteśmy praktycznie wyczyszczeni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Głowa owszem, genialny mecz. Jednak jesli chodzi o Wisle, dalej duzo gorzej niz za najlepszych momentow za Wdowczyka. Poprostu tu ma farta Kiko ze bez kontuzji i trochre lawki, ale dalej gra opiera sie na starych gosciach. Za Kiko Wisla jedyne w sumie co ma to farta - ta bramka dzis tez kouriozm, przypadkiem na wslizgu zagral Cywka, glowka - popreczka i akurat Malemu na noge spadlo... Pytanie, do kiedy to szczescie bedzie, ale najwazniejsze, ze jest 8mka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jak ty możesz mówić, że gość, który zaliczył chyba z milion odbiorów, a po 3-4 wyszły kontry, po których powinny być bramki gdyby nie niepełnosprawność formacji defensywnej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Jak czytam takie wypowiedzi, to zastanawiam się, czy autorzy uważają, że Kiko powinien od ręki wpuścić nowych zawodników, rozwalić szatnię i morale, a później błąkać się w okolicy 12 - 13 miejsca.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 17.04.2017 o godz. 19:59.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Cywka i LLonch świetni. I to już reguła.
Na wysokim poziomie Głowa, Mączyński, Małecki i Sadlok. Reszta przyzwoita. Załuska przyspawany do linii i fatalny w grze nogami, Wisła zasługuje na lepszego golkipera. Ale największe brawa należą się Kiko. Świetnie przygotował drużynę taktycznie, właściwie cały mecz wszystko miał pod kontrolą. I jaki spokój w drużynie, jaka pewność co grać! I nawet ta zmiana Brożka na Urygę bardzo sensowna, bo w lewy sektor boiska przy ofensywnie usposobionym Sadloku i zmęczonym pod koniec Małeckim szło sporo piłek. Bardzo mądry, tylko pozornie dziwaczny ruch. Najwyraźniej w niższych ligach w Hiszpanii można znaleźć nie tylko zajebistych piłkarzy (Llonch) ale i trenerów, którzy już na starcie dystansują PSM. Do poprawy (od dawna) stałe fragmenty gry. Osobiście chciałbym też większej ilości minut dla Zachary, wydaje mi się, że łapie fajną formę. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Gość jest cały czas pod grą. Odbiera piłki w nieprawdopodobny sposób, przeszkadza rywalowi samym ustawianiem się i bieganiem. Podaje tam, gdzie akurat potrzeba: do tyłu, w bok, do przodu. Od niego rozpoczyna się dużo kontr. Podejrzewam, że dopiero jakaś strzelona bramka przekonałaby niektórych, że to super grajek. A Hajto (co prawda nie słyszałem) to zadufany w siebie dupek. Za Kiko Wisła gra gorzej niż za Wdowczyka? Może nie tak elegancko, ale cholernie skutecznie. Ci ze starej gwardii niewiele by sobie pograli, gdyby nie byli wspierani przez Ivana, Pola czy Petara. Nawet Hugo pokazuje, że jest gotowy wejść na stałe do pierwszego składu. Oddzielne zdanie dla Cywki: gość staje się coraz bardziej pewnym punktem drużyny i przestaję tęsknić za Bobanem: to, co Cywka zrobił przy golu (i w kilku innych sytuacjach) to przechodzi ludzkie pojęcie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 17.04.2017 o godz. 20:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Lionch taki sobie, Messi lepiej rozgrywa piłki do przodu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|

|