The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2017, 00:53
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
A jak Llonch prezentował się w sparingach? Lepiej niż Valencia?
Obok Grzegorza Kaliciaka był najlepszy w sparingach, więc sądzę, że miejsce w składzie ma zapewnione.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 03.02.2017 o godz. 01:03.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 03.02.2017, 09:13
Van Nisterlrooy też parę bramek w sparinach strzelil a mimo to chcesz Brożka/Zdenka wystawic
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 04.02.2017, 13:08
Pobierze ktoś wideo z meczu i wyśle mi prywatny link do YouTube w wiadomości?
Boję się, że sztab do wieczora "zarządzi" usunięcie, a do 18 jestem w pracy.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.02.2017, 14:27
Niezły mecz, a przynajmniej te fragmenty, które było widać przez mgłę. Na minus - rozkojarzony Mączyński. Z taką formą Krzyśka, to Brlek wydaje się z tej dwójki o wiele lepszym wyborem, przynajmniej na tę chwilę. Bartkowski nie zaliczył chyba żadnego podania do przodu, a do tego spierrdolił aż miło przy bramce dla Sosnowca. Mam nadzieję, że to tylko wypadek przy pracy.

Bardzo dobre wejście Lloncha, widać, że facet ma ochotę zapieprzać na boisku.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.02.2017, 16:53
Zgadzam się. Dodam tylko jeszcze, bez wdawania się w szczegółowe oceny, że przynajmniej oczy nie krwawią jak się ogląda teraz Wisle. Zawodnicy są w stanie utrzymać się przy piłce i to co robią przypomina piłkę nożną. Czyli jest jakaś płynność, organizacja i pomysł. Zobaczymy jak to pójdzie w lidze.

Llonch mi się podobał, bo myślałem, że to tylko taki przecinak, a on potrafi też rozegrać i technicznie oczywiście będzie w tej surowej lidze w czołówce.
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.02.2017 o godz. 16:59.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.02.2017, 17:22
Było również widać w sparingu, że partnerzy na boisku już szukają wzrokiem Lloncha, by przekazać mu piłkę. Nie trzeba było im długo tłumaczyć, że to dobry zawodnik. Ciekawe, jak Kiko ustawi środkową linię. Póki co pewnie wyjdzie w 11 na Koronę Mąka z Popoviciem, choć ten pierwszy jest ewidentnie pod formą...
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 13.02.2017, 21:49
szprotson napisał(a):Wyświetl post
myslalem ze Ci zawiesili konto czy coś i ten xman to Ty
nie no, tak dużo postów to już nie piszę

X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Z folderu: "avatary" na laptopie. Chyba zajmumałem od Ciebie dawno temu. Już zmieniam, wybacz.
nie ma problemu, senior.

aby za bardzo nie rozmywać - Mąka wygląda jakby widział gdzieś na horyzoncie lepsze opcje i nie do końca chciało mu się tu zapierniczać.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 24.03.2017, 19:01
Oglądał ktoś mecz z Podhalem?
Jak się zaprezentowały nasze nowe ananasy? Poza golem Evera?
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.03.2017, 19:20
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś mecz z Podhalem?
Jak się zaprezentowały nasze nowe ananasy? Poza golem Evera?
Podbijam. Też jestem ciekawy właśnie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.03.2017, 19:34
na jutube macie
https://www.youtube.com/watch?v=8qhJ7mSclzA
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 24.03.2017, 19:44
szprotson - wiem, ale nie chce mi się oglądać całej powtórki. Ciekawa jestem opinii tych, co widzieli.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 24.03.2017, 20:20
Ever oprócz bramki próbował, szarpał, ale widać brak zgrania, także nie wiele z tego było. Na pewno widać, że jest mocny motorycznie. Co do Christiana(?) to mało widoczny. 2-3 klepki, technika Michała Czekaja to to nie jest. Bez fajerwerków, ale bez tragedii.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 24.03.2017, 21:14
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Ever oprócz bramki próbował, szarpał, ale widać brak zgrania, także nie wiele z tego było. Na pewno widać, że jest mocny motorycznie. Co do Christiana(?) to mało widoczny. 2-3 klepki, technika Michała Czekaja to to nie jest. Bez fajerwerków, ale bez tragedii.
Zapomniałeś dodać, że połowa kontaktów z piłką kończyła się stratą.

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.03.2017, 21:18
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś dodać, że połowa kontaktów z piłką kończyła się stratą.
Ponadto, poza tymi zrywami to Ever będąc poza grą dość wolno truchtał po boisku większość czasu. Nie podążał za akcją, nie podchodził do podań, oglądał jak pykają koledzy. Boguski zapiepszał biegowo dużo bardziej od jednego do drugiego pola karnego w każdej akcji. A Ever nie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.03.2017, 21:35
Czyli co Ever słaby
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 24.03.2017, 22:20
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Czyli co Ever słaby
Nie powiedziałem tego. Ostatnio był tutaj film z występami Evera z jego ligi. Kilka osób słusznie zauważyło, że tempo gry tam było dość wolne, dużo grania na truchcie, zamiast w biegu. I tak też truchtająco grał w tym sparingu - wolno przesuwał się po boisku gdy kopali inni.

Ever po prostu będzie musiał zmienić swoje nawyki, będzie musiał nauczyć się więcej biegać i być może popracować nad kondycją. Technicznie to raczej dobry piłkarz.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 24.03.2017 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.03.2017, 07:11
Dajcie mu czas a nie go skreślacie po jednym meczu....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.03.2017, 10:10
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Nie powiedziałem tego. Ostatnio był tutaj film z występami Evera z jego ligi. Kilka osób słusznie zauważyło, że tempo gry tam było dość wolne, dużo grania na truchcie, zamiast w biegu. I tak też truchtająco grał w tym sparingu - wolno przesuwał się po boisku gdy kopali inni.

Ever po prostu będzie musiał zmienić swoje nawyki, będzie musiał nauczyć się więcej biegać i być może popracować nad kondycją. Technicznie to raczej dobry piłkarz.
Jak to przeczytałem to skojaczyło mi się z ... Andresem Riosem Też był dobry technicznie, ale strasznie powolny.

To czy Kolumbijczycy będą wzmocnieniami będziemy mogli realnie ocenic dopiero jesienią. Przypominam ile trwał proces aklimatyzacji w przypadku Brleka, który wcześniej grał przecież w Europie.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.03.2017, 10:22
Faktycznie, analizując grę Valencii można było odnieść wrażenie, że taktyka nie jest jego najmocniejszą stroną, ale z drugiej strony trudno oczekiwać od młodego chłopaka z Kolumbii, by w pierwszym test-meczu w Europie był zgrany z resztą drużyny i realizował wszystkie taktyczne zadania. Mnie natomiast podobało się, że nie boi się dryblować - okej, wiele razy kończyło się to stratami, ale uważam, że Wiśle przyda się odrobina polotu i fantazji. Dla mnie występ na mały plus. Ciężko mi ocenić grę drugiego z Kolumbijczyków.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.03.2017, 11:24
Sami specjalisci tutaj, zagrał 45 minut i juz zaczynacie go podsumowywac. A widac, ze chlopak ma potencjał i jak sie zgra z druzyna moze jej wiele dac. Za bardzo chcial sie pokazac w pierwszym meczu przez co te straty. Melikson na poczatku tez wdawał sie w dryblingi i duzo pilek tracił a potem wiadomo jak wystrzelił. Co do drugiego kolumbijczyka za duzo to on pilek nie dostawał zeby duzo sie o nim rozpisywac. Ogolnie sparing dobrze zagrany, rezerwowi jak Bartkowski pokazali sie z bardzo dobrej strony owszem rywal słaby ale kazdy dobry wystep podbudowuje rezerwowych.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.03.2017, 17:41
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Sami specjalisci tutaj, zagrał 45 minut i juz zaczynacie go podsumowywac. A widac, ze chlopak ma potencjał i jak sie zgra z druzyna moze jej wiele dac. Za bardzo chcial sie pokazac w pierwszym meczu przez co te straty. Melikson na poczatku tez wdawał sie w dryblingi i duzo pilek tracił a potem wiadomo jak wystrzelił. Co do drugiego kolumbijczyka za duzo to on pilek nie dostawał zeby duzo sie o nim rozpisywac. Ogolnie sparing dobrze zagrany, rezerwowi jak Bartkowski pokazali sie z bardzo dobrej strony owszem rywal słaby ale kazdy dobry wystep podbudowuje rezerwowych.
Melikson straty WAAT?
https://www.youtube.com/watch?v=pw9CBxQWyrA
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 26.03.2017, 00:04
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Melikson straty WAAT?
https://www.youtube.com/watch?v=pw9CBxQWyrA

Melikson przynajmniej biegał... i to biegał szybko. Ten Ever truchtał.

Idzie środkiem lub stroną Małeckiego/Sadloka atak na naszą bramkę a Ever stoi na linii środkowej i patrzy. W pewnym momencie ustawiony wyżej Boguski zapieprza ostro żeby zrobić wsparcie dla prawego obrońcy, a Ever dalej stoi/idzie/truchta na linii środkowej.

W i drugą stronę - idą akcje lewą stroną lub środkiem a Ever nie zamyka słupka, nie biegnie w pole karne, nie podąża za akcją, stoi w środku pola i patrzy jak grają koledzy. Nie robi tego co zrobił w ostatnim meczu Bartosz. Z jednym wyjątkiem - zrywa się do biegu w akcji, w akurat której trafił sobie gola.

Gość jest pewnie dobry, ale musi mu ktoś wpoić do głowy, że nie ma stania w środku boiska - rywal atakuje to należy biegać we własne pole karne i bronić, nasi atakują to należy biegnąć pod pole karne przeciwnika i zamykać prawe skrzydło.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.04.2017, 15:04
niestety z powodow zawodowych , nie sledzielm sytuacji ostatnio , czy jest jakas relacja ze sparingu ktory byl PO meczu z Lechem ?
Odpowiedz cytując
matiuszek
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 08.04.2017, 15:35
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
niestety z powodow zawodowych , nie sledzielm sytuacji ostatnio , czy jest jakas relacja ze sparingu ktory byl PO meczu z Lechem ?
Sparing nie był transmitowany, dlatego na próżno raczej szukać jakiś relacji video
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 08.04.2017, 15:41
to jakies info tekstowe, nawet nie wiem z kim gralismy , sklady wynik itp
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.04.2017, 15:54
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
to jakies info tekstowe, nawet nie wiem z kim gralismy , sklady wynik itp
Zamilcz człowieku zamilcz bo mnie irytujesz od dłuższego czasu.Graliśmy z Puszczą wygraliśmy 2:0

Michał Buchalik (46 min – Michał Miśkiewicz) – Jakub Bartkowski, Kacper Laskoś (57 min – Jakub Ptak), Alan Uryga, Matija Spicić (57 min – Wojciech Słomka) – Jakub Bartosz, Pol Llonch (54 min – Przemysław Porębski), Ever Valencia, Semir Stilić (46 min – Cristian Echavarria), Hugo Videmont – Zdenek Ondrasek (46 min – Mateusz Zachara).
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 08.04.2017, 18:23
dziękować!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.04.2017, 21:38
Jutro w sparingu z Puszcza bedzie mial szanse zadebiutowac junior Patryk Plewka. Zapamietajcie sobie to nazwisko bedzie kiedys o nim bardzo głośno.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.04.2017, 21:58
Karherop
Mówisz nowy Messi? OK ja zapamiętam.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów