|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Obok Grzegorza Kaliciaka był najlepszy w sparingach, więc sądzę, że miejsce w składzie ma zapewnione.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 03.02.2017 o godz. 01:03.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Van Nisterlrooy też parę bramek w sparinach strzelil a mimo to chcesz Brożka/Zdenka wystawic
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pobierze ktoś wideo z meczu i wyśle mi prywatny link do YouTube w wiadomości?
Boję się, że sztab do wieczora "zarządzi" usunięcie, a do 18 jestem w pracy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Niezły mecz, a przynajmniej te fragmenty, które było widać przez mgłę. Na minus - rozkojarzony Mączyński. Z taką formą Krzyśka, to Brlek wydaje się z tej dwójki o wiele lepszym wyborem, przynajmniej na tę chwilę. Bartkowski nie zaliczył chyba żadnego podania do przodu, a do tego spierrdolił aż miło przy bramce dla Sosnowca. Mam nadzieję, że to tylko wypadek przy pracy.
Bardzo dobre wejście Lloncha, widać, że facet ma ochotę zapieprzać na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zgadzam się. Dodam tylko jeszcze, bez wdawania się w szczegółowe oceny, że przynajmniej oczy nie krwawią jak się ogląda teraz Wisle. Zawodnicy są w stanie utrzymać się przy piłce i to co robią przypomina piłkę nożną. Czyli jest jakaś płynność, organizacja i pomysł. Zobaczymy jak to pójdzie w lidze.
Llonch mi się podobał, bo myślałem, że to tylko taki przecinak, a on potrafi też rozegrać i technicznie oczywiście będzie w tej surowej lidze w czołówce.
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.02.2017 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Było również widać w sparingu, że partnerzy na boisku już szukają wzrokiem Lloncha, by przekazać mu piłkę. Nie trzeba było im długo tłumaczyć, że to dobry zawodnik. Ciekawe, jak Kiko ustawi środkową linię. Póki co pewnie wyjdzie w 11 na Koronę Mąka z Popoviciem, choć ten pierwszy jest ewidentnie pod formą...
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
nie no, tak dużo postów to już nie piszę
aby za bardzo nie rozmywać - Mąka wygląda jakby widział gdzieś na horyzoncie lepsze opcje i nie do końca chciało mu się tu zapierniczać. |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Oglądał ktoś mecz z Podhalem?
Jak się zaprezentowały nasze nowe ananasy? Poza golem Evera? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
szprotson - wiem, ale nie chce mi się oglądać całej powtórki. Ciekawa jestem opinii tych, co widzieli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ever oprócz bramki próbował, szarpał, ale widać brak zgrania, także nie wiele z tego było. Na pewno widać, że jest mocny motorycznie. Co do Christiana(?) to mało widoczny. 2-3 klepki, technika Michała Czekaja to to nie jest. Bez fajerwerków, ale bez tragedii.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Zapomniałeś dodać, że połowa kontaktów z piłką kończyła się stratą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ponadto, poza tymi zrywami to Ever będąc poza grą dość wolno truchtał po boisku większość czasu. Nie podążał za akcją, nie podchodził do podań, oglądał jak pykają koledzy. Boguski zapiepszał biegowo dużo bardziej od jednego do drugiego pola karnego w każdej akcji. A Ever nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czyli co Ever słaby
![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie powiedziałem tego. Ostatnio był tutaj film z występami Evera z jego ligi. Kilka osób słusznie zauważyło, że tempo gry tam było dość wolne, dużo grania na truchcie, zamiast w biegu. I tak też truchtająco grał w tym sparingu - wolno przesuwał się po boisku gdy kopali inni.
Ever po prostu będzie musiał zmienić swoje nawyki, będzie musiał nauczyć się więcej biegać i być może popracować nad kondycją. Technicznie to raczej dobry piłkarz.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 24.03.2017 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dajcie mu czas a nie go skreślacie po jednym meczu....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Też był dobry technicznie, ale strasznie powolny.To czy Kolumbijczycy będą wzmocnieniami będziemy mogli realnie ocenic dopiero jesienią. Przypominam ile trwał proces aklimatyzacji w przypadku Brleka, który wcześniej grał przecież w Europie. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Faktycznie, analizując grę Valencii można było odnieść wrażenie, że taktyka nie jest jego najmocniejszą stroną, ale z drugiej strony trudno oczekiwać od młodego chłopaka z Kolumbii, by w pierwszym test-meczu w Europie był zgrany z resztą drużyny i realizował wszystkie taktyczne zadania. Mnie natomiast podobało się, że nie boi się dryblować - okej, wiele razy kończyło się to stratami, ale uważam, że Wiśle przyda się odrobina polotu i fantazji. Dla mnie występ na mały plus. Ciężko mi ocenić grę drugiego z Kolumbijczyków.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Sami specjalisci tutaj, zagrał 45 minut i juz zaczynacie go podsumowywac. A widac, ze chlopak ma potencjał i jak sie zgra z druzyna moze jej wiele dac. Za bardzo chcial sie pokazac w pierwszym meczu przez co te straty. Melikson na poczatku tez wdawał sie w dryblingi i duzo pilek tracił a potem wiadomo jak wystrzelił. Co do drugiego kolumbijczyka za duzo to on pilek nie dostawał zeby duzo sie o nim rozpisywac. Ogolnie sparing dobrze zagrany, rezerwowi jak Bartkowski pokazali sie z bardzo dobrej strony owszem rywal słaby ale kazdy dobry wystep podbudowuje rezerwowych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
https://www.youtube.com/watch?v=pw9CBxQWyrA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Melikson przynajmniej biegał... i to biegał szybko. Ten Ever truchtał. Idzie środkiem lub stroną Małeckiego/Sadloka atak na naszą bramkę a Ever stoi na linii środkowej i patrzy. W pewnym momencie ustawiony wyżej Boguski zapieprza ostro żeby zrobić wsparcie dla prawego obrońcy, a Ever dalej stoi/idzie/truchta na linii środkowej. W i drugą stronę - idą akcje lewą stroną lub środkiem a Ever nie zamyka słupka, nie biegnie w pole karne, nie podąża za akcją, stoi w środku pola i patrzy jak grają koledzy. Nie robi tego co zrobił w ostatnim meczu Bartosz. Z jednym wyjątkiem - zrywa się do biegu w akcji, w akurat której trafił sobie gola. Gość jest pewnie dobry, ale musi mu ktoś wpoić do głowy, że nie ma stania w środku boiska - rywal atakuje to należy biegać we własne pole karne i bronić, nasi atakują to należy biegnąć pod pole karne przeciwnika i zamykać prawe skrzydło. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
niestety z powodow zawodowych , nie sledzielm sytuacji ostatnio , czy jest jakas relacja ze sparingu ktory byl PO meczu z Lechem ?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to jakies info tekstowe, nawet nie wiem z kim gralismy , sklady wynik itp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Michał Buchalik (46 min – Michał Miśkiewicz) – Jakub Bartkowski, Kacper Laskoś (57 min – Jakub Ptak), Alan Uryga, Matija Spicić (57 min – Wojciech Słomka) – Jakub Bartosz, Pol Llonch (54 min – Przemysław Porębski), Ever Valencia, Semir Stilić (46 min – Cristian Echavarria), Hugo Videmont – Zdenek Ondrasek (46 min – Mateusz Zachara). ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dziękować!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jutro w sparingu z Puszcza bedzie mial szanse zadebiutowac junior Patryk Plewka. Zapamietajcie sobie to nazwisko
bedzie kiedys o nim bardzo głośno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Karherop
Mówisz nowy Messi? OK ja zapamiętam. ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|