The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2017, 20:41
Tak czy inaczej te informacje są jednak niepokojące. Dotychczas docierały do nas informacje, że zarząd reguluje wszystkie zobowiązania na bieżąco. Tutaj Knura sobie tego przecież nie wymyślił, tylko rzeczywiście jest opóźnienie. Mam nadzieję, że nie przekłada się to na np. płynność względem pracowników klubu i pilkarzy
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 07.03.2017, 20:41
Wydaje mi się, że Wisła nawet proponowała reklamę na spodenkach lub rękawkach w zamian za anulowanie długu.
Nawet na to nie było na zgody.......

... nie mówiąc o anulowaniu ;(
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.03.2017, 21:03
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Gdyby to dotyczyło źks żydovii to od razu by to zaproponowali...
Rok temu parchom miasto anulowalo dlug za dzierzawe na ponad milion zlotych w zamian za banery ledowe na stadionie, za ktore zaplacilo miasto
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 07.03.2017, 21:58
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Rok temu parchom miasto anulowalo dlug za dzierzawe na ponad milion zlotych w zamian za banery ledowe na stadionie, za ktore zaplacilo miasto
No o tym pisałem. A tutaj ścierwa czepiają się,że mamy autokar, który jest dzięki partnerom. Noż .......a
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.03.2017, 22:12
W krakowskich redakcjach chyba zabrało maści na ból dupy. Średnio co 3 dni któraś wypluwa jakiegoś paszkwila.

No cóż, zawsze nad wami ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.03.2017, 22:33
Mnie to wcale nie dziwi, że spóźniają płatności do miasta, podejrzewam, ze miasto jest ostatnim priorytetem Wisły, jeśli chodzi o zobowiązania.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 07.03.2017, 22:59
A mnie wcale nie dziwi, że w klubie wciąż jest źle... Mimo tego, iż nowy zarząd zrobił dużo i robi wszystko aby sytuacja się polepszyła to nie są w stanie w tak krótkim czasie wyjść na prostą z tak wielkim początkowym minusem.

W kibicach drzemie moc, ale max 10 koła takimi może się nazywać, reszta (w tym wielu z was) nie jest godna podania ręki. ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ z was potrafi tylko pisać bzdety na forum, nieznaczna część wspomaga finasowo klub.

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.03.2017, 23:08
Nawet nie ma co komentować to art. na poziomie gimbazy wstyd się pod takim czymś podpisywać a Pan się podpisał, jeszcze ktoś to autoryzował do publikacji.
Nawet zejszło potrafiło fajny art. o naszych Hiszpanach zrobić a tu proszę krakowskie media z takim żenującym gównem wyjeżdżają, brawo Panie Knura !
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 07.03.2017 o godz. 23:15.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.03.2017, 09:21
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Mnie to wcale nie dziwi, że spóźniają płatności do miasta, podejrzewam, ze miasto jest ostatnim priorytetem Wisły, jeśli chodzi o zobowiązania.
Dokladnie, przeciez prawda jest taka ze miasto przed zamknieciem wniosku licencyjnego miasto zawsze podpisze ugode na przelozenie splaty. Nikt przy zdrowych zmyslach w magistracie nie wyslalby Wisly do czwartej ligi. Wierzyciele prywatni juz nie musza lub nie sa w stanie byc az tak wyrozumiali.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2017, 09:29
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Nawet nie ma co komentować to art. na poziomie gimbazy wstyd się pod takim czymś podpisywać a Pan się podpisał, jeszcze ktoś to autoryzował do publikacji.
Nawet zejszło potrafiło fajny art. o naszych Hiszpanach zrobić a tu proszę krakowskie media z takim żenującym gównem wyjeżdżają, brawo Panie Knura !
he? Co dokladnie jest na poziomie gimbazy?

Facet przedstawil oficjalne liczby i zacytowal randych oraz czlonkow komisji budzetowej - nie wiem gzdie tutaj masz problem. Twierdzisz, ze zmyslil liczby i wypowiedzi?

Ty moze lubisz kiedy ukrywa sie przed toba problemy lub jestes osoba, dla ktorej problem nie istnieje o ile sie o nim nie mowi. Ja osobiscie wole wiedziec co sie z moim klubem dzieje i ciesze sie, ze ktos trzyma reke na pulsie.
Ostatnio edytowane przez As : 08.03.2017 o godz. 09:33.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 08.03.2017, 09:46
Dokładnie o tym pisałem. Knura ani sobie tego nie wymyślił, ani nie dodał nic od siebie. Mamy jedynie suche fakty. I jakkolwiek by o nich nie mówić są niepokojące. Gdzieś tam pojawiły się znowu ploty o problemach z przelewami wypłat. Mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności i nie jest to prawda.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.03.2017, 10:30
As napisał(a):Wyświetl post
Choćby wzmianka o romskiej rodzinie od "anonimowego pracownika urzędu", który mimo, że opiera się na bzdurach wynikających z jego ignorancji (tzn. o ile ten anonimowy pracownik w ogóle istnieje) nie tylko nie zostaje poprawiony przez "redaktora", ale i zacytowany!

Knura to zwykła hiena żerująca na kliknięciach. Trafia na podatny grunt, bo Wisła jest bardzo medialna i tak to się kręci.

Co zaś do sytuacji klubu - tego typu publikacje na pewno jej nie poprawią.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 08.03.2017, 10:42
"dlaczego, skoro piłkarze jeżdżą autokarem takim samym jak Real Madryt" komentuje anonimowo jeden z urzędników.

Inna osoba porównuje Wisłę do Romów mieszkających w Polsce.

Zawsze jestem pełen podziwu jak wielu z was pieje z zachwytu nad działaniami zarządu, a później byle grubas dla klików wyskakuje z tekstem, gdzie najbardziej kontrowersyjne tezy stawiają ANONIMOWI urzędnicy i wy to łapiecie. Knura się nie może mylić? A kim on jest? Policjantem z wydziału śledczego, detektywem Rutkowskim czy porucznikiem Colombo? Pelikany, pelikany everywhere.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 08.03.2017, 10:43
Przedmówca już Ci dał jeden przykład, ja dołożę drugi z autokarem, zamiast chwalić naszych działaczy że w tak trudnej sytuacji potrafią załatwić sponsorów choćby w barterze to w art. masz wydźwięk że TS nie płaci za stadion a kupuje autokar. Żenada i tyle, jeśli tego nie widzisz to polecam kropelki do oczu potrafią wyostrzyć obraz.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.03.2017, 10:48
Zrobiliśmy 10 transferów. Nie dziwota że tym ktorzy nas chcieli ujebac nóz w kieszenie się otwiera, bo nie dość , że Wisła nie upadna to na dodatek się podnosi. I tempo tego podnoszenia też jest złe.
W pol roku z trupa, zadna spolka zadna firma bez mega kapitalu zewnetrznego się nie podnosi w trybie natychmiastowym. Nasi hajs na "malo znaczące" zobowiazania przeznaczyli na pilkarzy. Przeznaczyli je po to by
a) był trzon druzyny na nastepny sezon
b) była wyzsza pozycja ktora zagwarantuje wieksze premie od e-klasy a co za tym idzie bedzie hajs na splate zaległych gówno zobowiązań w tym miasto (lub nie )
Tak jak napisano powyzej, miasto wszystko na koniec podpisze, wiec w piramidzie zobowiązań ten dlug jest na szarym końcu.
a porównania do romskiej rodziny...bardzo słabe, wrecz zenujace. nie wiem po co knura kawał ch to pisał, ale laurke wystawił sam sobie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2017, 11:04
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Choćby wzmianka o romskiej rodzinie od "anonimowego pracownika urzędu", który mimo, że opiera się na bzdurach wynikających z jego ignorancji (tzn. o ile ten anonimowy pracownik w ogóle istnieje) nie tylko nie zostaje poprawiony przez "redaktora", ale i zacytowany!

Knura to zwykła hiena żerująca na kliknięciach. Trafia na podatny grunt, bo Wisła jest bardzo medialna i tak to się kręci.

Co zaś do sytuacji klubu - tego typu publikacje na pewno jej nie poprawią.
No ale jezeli, jakas Grazyna z UM, ktora sie na pilce nie zna i nie wie, ze Wisla autokar dostala w barterze to dlaczego redaktor mialby o tym nie poinformowac? Nie rozumiem poprostu dlateczego wolisz nie wiedziec o ignorancji radnych niz o niej wiedziec.

Przedmówca już Ci dał jeden przykład, ja dołożę drugi z autokarem, zamiast chwalić naszych działaczy że w tak trudnej sytuacji potrafią załatwić sponsorów choćby w barterze to w art. masz wydźwięk że TS nie płaci za stadion a kupuje autokar. Żenada i tyle, jeśli tego nie widzisz to polecam kropelki do oczu potrafią wyostrzyć obraz.
Cos Ci sie chyba myli, dziennikarz nie jest od chwalenia czy krytykowania tylko od przekazywania informacji. To wlasnie Knura zrobil. Sprawdzil liczby, przeprowadzil kilka wywiadow i podal dalej.
Wy natomiast macie problem nie z ignorancja randych czy z trudna sytuacja finansowa tylko z tym, ze ktos was o tym smial poinformowac.

Sorry chlopaki ale kiedy zamykacie oczy to swiat nie przestaje istniec, jesli ktos was o sytuacji Wisly nie poinformuje to wcale nie znaczy ze jest ona bardzo dobra.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 08.03.2017, 11:28
As co Ty w ogóle .......isz? wiesz od czego jest dziennikarz? od rzetelnych informacji, no chyba, że pracuje w gw to wtedy może pisać wszystko. Więc skończ się ośmieszać, bo idąc Twoim tokiem myślowym to można ze mną zrobić wywiad na temat Cracovii i ...., że nie będzie prawdy ale będą informacje ode mnie przekazane przez dziennikarza...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.03.2017, 11:49
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post

Z tymi Romami to akurat sam Knura sobie dopisał.. uwielbiam te teksty "cos tam cos tam.. - mowi na anonimoowo xxx".

ZADEN urzednik, polityk, radny nie uzylby takich slow o jakichs biednych Romach do takiego ćwoka przypadkowego dziennikarza. bo po prostu by sie bal (nie ma pewnosci czy ten dziennikarz to nagrywa, czy gdzies nie poda jego nazwiska), za duży przypał, ktory narobilby mu smrodu po całości
Ostatnio edytowane przez aNouc : 08.03.2017 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2017, 12:31
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
As co Ty w ogóle .......isz? wiesz od czego jest dziennikarz? od rzetelnych informacji, no chyba, że pracuje w gw to wtedy może pisać wszystko. Więc skończ się ośmieszać, bo idąc Twoim tokiem myślowym to można ze mną zrobić wywiad na temat Cracovii i ...., że nie będzie prawdy ale będą informacje ode mnie przekazane przez dziennikarza...
Dziennikarz przekazal garsc niewesolych informacji na temat finansow klubu (wg mnie totalnie pod kontrola zarzadu) oraz cytaty z niezorientowanych randych na temat autobusu. Na forum zaczela sie histeria, pojazd po pismaku i zero merytorycznej dyskusji ...ale to ja sie osmieszam OK. Trudno wezme to na klate.

Natomiast zgadzam sie calkowicie, ze dziennikarz powinien przekazywac rzetelne informacje przyz czym niektorzy tu blednie mysla, ze rzetelne = dobre / pochlebne.

Nie chce mi sie juz wiecej gadac o Knurze, przedstawilem swoj punkt widzenia wy przedstawiliscie swoj. Roznimy sie - trudno, zycie.

Co do faktow w artykule to:

1. Zarzad Wisly moze sobie pozwolic na utrzymywanie zadluzenia wzgledem miasta poninewaz miasto udzieli prolongaty splaty dlugu w obliczu ewentualnych problemow z licencja. Wcale mnie nie dziwi, ze wola splacac pilkarzy lub firmy, ktore napewno by takie laskawe nie byly.

2. Co do wypowiedzi radnych to w Krakowie mamy 43 rajcow - czesc z nich napewno interesuje sie futbolem tak jak ja krykietem. Wydaje mi sie calkiem mozliwe ze np. Malgorzata Jantos nie ma pojecia o tym co sie w Wisle dzieje, nie potrafilaby powiedziec jak nazywa sie trener a juz napewno ma wiedzy na temat umow sponsorskich Wisly i co z ich tytuly dostaje Wisla.

Mnie bardziej intersuje to co ma do powiedzania Stawowy a nie to co jeden czy drugi radny mowi anonimowo.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.03.2017, 14:03
Sorry ale zeby z gory zakladac, ze kazdy artykul autorstwa Knury (Migi, Jawora i reszty tych smiesznych "dziennikarzy") jest rzetelny, trzeba byc niespelna rozumu. Artykul ma negatywny wydzwiek, do tego autor manipuluje i jest nierzetelny. Jesli tego ktos nie widzi to tez jest niespelna rozumu. Tytul -"ZADŁUŻENIE WISŁY WCIĄŻ ROŚNIE.žTO NIE JEST DOBRY SYGNAŁ" bo dlug wzgledem miasta urosl o pol miliona od pazdziernika wedlug Stawowego. W tym samym czasie Wisla moze splacila milion innych dlugow? Ale nie, zly sygnal, romowie, bida piszczy ale fura musi byc.
Rzetelny to bylby taki. Na podstawie danych podanych przez tego i tego, potwierdzonych przez tego i tego, Wisla splaca zalegle zobowiazania zgodnie z umowa z UM z wrzesnia. Nie placi jednak zobowiazan biezacych od pazdziernika. Niestety na dzien dzisiejszy nie jestesmy w stanie napisac, czy w zwiazku z tym beda mozliwe postepowania prawne i ewentualnie jakie konsekwencje moglby poniesc klub. Sadzac jednak po wczesniejszej ugodzie miedzy klubem a miastem sytuacja zapewne sie powtorzy i oprocz naleznych pieniedzy klub bedzie musial zaplacic ewentualne odsetki. Koniec artykulu.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 08.03.2017 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2017, 14:14
AS ma racje - boicie się dopuścić do siebie myśli, że nie jest kolorowo jak propaganda idzie...

Zrozumiecie, że wciąż jesteśmy w dupie!! Jakim cudem w pół roku zarząd z niewielkimi dochodami i z małymi sponsorami wyrówna rachunki przeszłości

Knura nawet nie czytalem bo nie chce sie w....... ale jak przytacza zwykłe fakty to co?

Tylko głupiec może myśleć , że jest super i zarząd zrobił extra robote. Jakby tak było to za 2 lata mamy najwyższy budżet w lidze.

Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 08.03.2017, 14:19
As nie ma racji, ten artykuł to presstytucja, a nie obiektywne dziennikarstwo, jakieś dorabianie gęby klubowi.

Brakuje jeszcze świadka TVNu Od dawna można odczuć, że ten Pan dziennikarz ma jakieś uprzedzenia i obiekcje w stosunku do naszego klubu.
Ostatnio edytowane przez heoij : 08.03.2017 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.03.2017, 14:34
Dziennikarz przekazal garsc niewesolych informacji na temat finansow klubu (wg mnie totalnie pod kontrola zarzadu) oraz cytaty z niezorientowanych randych na temat autobusu. Na forum zaczela sie histeria, pojazd po pismaku i zero merytorycznej dyskusji ...ale to ja sie osmieszam OK. Trudno wezme to na klate.

Natomiast zgadzam sie calkowicie, ze dziennikarz powinien przekazywac rzetelne informacje przyz czym niektorzy tu blednie mysla, ze rzetelne = dobre / pochlebne.

Nie chce mi sie juz wiecej gadac o Knurze, przedstawilem swoj punkt widzenia wy przedstawiliscie swoj. Roznimy sie - trudno, zycie.

Mnie bardziej intersuje to co ma do powiedzania Stawowy a nie to co jeden czy drugi radny mowi anonimowo.
1. niezorientowanych ANONIMOWYCH radnych na temat autobusu
2. "rzetelne informacje", czyli powoływanie się także na anonimowych radnych. Dziękuje bardzo za taką "rzetelność"
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 08.03.2017, 15:09
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Knura nawet nie czytalem bo nie chce sie w....... ale jak przytacza zwykłe fakty to co?
Może najpierw przeczytaj, potem pomyśl a na koniec się wypowiedz a nie na odwrót
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.03.2017, 15:25
Artykuł jest nierzetelny. Źródła anonimowe są generalnie ok, problem w tym, że obie cytowane bez nazwisk osoby zdają się traktować autobus jako własność Wisły. Dziennikarz wie, że to nieprawda - pisze o tym w artykule - a jednak przywołuje wypowiedzi sugerujące, że jest inaczej.

Druga sprawa: porównanie do romskiej rodziny. To jest opinia, a nie fakt. Nie należy przywoływać anonimowych opinii, można przywoływać anonimowe relacje dotyczące faktów! Jeśli anonimowy urzędnik w mieście X powie, że prezydent miasta ukradł 100 000 żarówek, to dziennikarz powinien zweryfikować tę informację, a po uzyskaniu pewności, że jest prawdziwa, może ją publikować, chroniąc tożsamość źródła.

Ale jeśli urzędnik powie, że prezydent miasta zachowuje się jak romska rodzina, to dziennikarz nie ma prawa tego publikować, bo to opinia, a opinie mają walor faktów tylko wtedy, gdy można je podpisać nazwiskiem jakiegoś autorytetu. Zatem przytaczanie porównania Wisły do romskiej rodziny miałoby sens, gdyby powiedział to ktoś pokroju Santiaga Bernabeu (gość znał się na zarządzaniu klubem piłkarskim) albo Jerzego Ficowskiego (ten znał się na kulturze romskiej).

Ergo: pan Knura nie jest dobrym dziennikarzem. Moje anonimowe źródło twierdzi nawet, że jest jak rodzina Eskimosów: rozumiem, że chodzi o to, że je wyłącznie mięcho, i to najchętniej na surowo, a mieszka w domu bez okien.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 08.03.2017, 15:25
Ok, są jakieś niepotrzebne wstawki o Romach itd. Natomiast problemy z regulowaniem bieżących zaległości są faktem a nie bajdurzeniem czy wymysłem Knury. Zresztą potwierdził to mimowolnie Juszczyk. Nie mówiąc już o tym, że gdy ostatnio ukazywały się o nas niepochlebne artykuły to klub za dwie sekundy sprostowanie publikował. A teraz cisza.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2017, 15:29
Może najpierw przeczytaj, potem pomyśl a na koniec się wypowiedz a nie na odwrót
Nie posiadam takich narzędzi, aby zweryfikować czy prawdą jest to co przytacza w liczbach, co nie zmienia faktu, że nie dzięki Knurowi wiem, że jest nędznie i źle.... Trzeba być nieogarniętym gimbusem aby łykać kity, że jesteśmy na prostej.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 08.03.2017 o godz. 15:33.

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.03.2017, 17:51
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie posiadam takich narzędzi, aby zweryfikować czy prawdą jest to co przytacza w liczbach, co nie zmienia faktu, że nie dzięki Knurowi wiem, że jest nędznie i źle.... Trzeba być nieogarniętym gimbusem aby łykać kity, że jesteśmy na prostej.
Nikt nie pisze że jesteśmy na prostej ale zrobiliśmy już parę dobrych kroków ku normalności. Trzeba być ślepym by nie widzieć.

Co do samego art. można napisać histerycznie Wisła nadal nie płaci i jest jak romska rodziną lub rzeczowo Wisła jeszcze nie odzyskała płynności finansowej. I tu już tylko nastawienie autora...

Autor nie dodał dziwnue, że autobus jest w barterze i złotówki nie wydajemy.
A już pisanie, mówi się na mieście no cóż...

Co do meritum, spłacamy raty długu ale rata długu plus bieżącą splata to już duży wydatek. I tu trzeba większej kasy.
Ostatnio edytowane przez borys : 08.03.2017 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.03.2017, 19:09
Oprócz narzędzi trzeba mieć mózg ale pelikany co łykają artykuły z krakowskiej nie mają nawet namiastki tego organu ....
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.03.2017 o godz. 11:10.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.03.2017, 19:50
I nie zapomnij o tym, co masz zrobić potem jak to masz w zwyczaju.

Daj jeden przykład klubu sportowego, w którym w ciągu 2 lat z bankruta zarząd zrobił najbogatszy klub ligi? Chyba, że mówimy o cudach, a nie 'extra robocie'
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 08.03.2017 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów