The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pozowski
Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2017, 22:33
Wniosek po meczu: Boguski i Brożek tylko na mecze u siebie.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.03.2017, 22:38
Nie uważam, że mecz słaby w naszym wykonaniu. Kilka błędów popełnionych, ale i tak byliśmy groźniejsi niż chociażby ze Śląskiem. Po strzeleniu bramki stało się coś trudnego do wyjaśnienia, bo odległość między 2 linią, a obrońcami to jakieś 30m? Na plus Cywka(znowu),Brlek,Llonch,Ondrasek. Videmont za bardzo chcę, ale skoro już zdobył tę asystę, to powinno z niego zejść ta cała presja i będzie już tylko lepiej. Na minus tym razem stara gwardia. Boguski bardzo słabo, Brożek podjął złą decyzję podając Małeckiemu kosztem Lloncha, Głowacki moim zdaniem winny bramce, bo Ivan zgodnie ze złotą zasadą A klasowych stadionów piłce przejść pozwolił, ale zawodnikowi już nie, a nasz kapitan nie upilnował swojego zawodnika, który w dalszej części asystował Badii. Przy odrobinie szczęścia w tym meczu mogliśmy mieć 2-3 bramki strzelone więcej.

Sadlok powinien dostać dożywotni zakaz dośrodkowywania dla dobra widowiska
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 04.03.2017, 22:41
O klasę lepsi. Zasłużona wygrana.
Widać, ze w tej drużynie jest ten team spirit.
Brakuje szybkiego napastnika do kontr.

8 punktów nad sąsiadką.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.03.2017, 22:42
Generalnie to kopanina. Ważne, że zwycięsko. Nie wiem czy tak to ma wygladac, że Załuska bije dzidę cały czas, ale nie gramy nic od tyłu.

Dla mnie numer 1 dziś to Brlek. To co on zadup.ca przez pełne 90 minut od bramki do bramki to szacun. Świetna wydolnośc chłopaka i faktycznie spory potencjał. Jak tak dalej się będzie rozwijał to zarobimy na nim grubą pengę.

Boguski dziś człowiek widmo, ale kogo za niego wpuścić, jak Videmont dla mnie porażka, facet potyka się póki co o swoje nogi. Ważne, że ta wrzutka na ślepo mu wyszła w końcówce.
Nie wiem, czy tylko ja mam takie wrażenie, jakby ten gość był obrażony na cały świat, albo się uważa za takiego asa.

Z dużych plusów to było dziś sporo nowych pomysłów na rożne - szkoda jednej akcji, kiedy Mały się poślizgnął, bo może coś więcej by z tego wyszło.
Widać po zachowaniu Zdenka po bramce, że faktycznie wszystkie informacje są prawdziwe - jest dobra atmosfera i ekipa w zespole.

Brawo za przełamanie i jedziemy do krawatów nie będąc faworytami, ale w dobrych nastrojach.
I przede wszystkim - nie wykartkowani.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 04.03.2017 o godz. 22:48.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Llionch super mecz
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 04.03.2017, 22:44
Fakt, cóż za przewrotność losu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.03.2017, 22:45
Nareszcie....

Jednak z ta grą defensywną nie jest tak wcale różowo jak się wcześniej wydawało.
Po golu Ondraska, kiedy Piast przycisnął i zaczął grać szybciej, po prostu gubiliśmy się w obronie.
Już myślałem, że skończy się przypadkowym golem dla gospodarzy w 90 minucie.
Na szczęście Videmont podał idealnie Brlekowi.

Druga wygrana na wyjeździe. Oby nie ostatnia.
Yes, yes, yes....!!!
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.03.2017, 22:45
Kilka przemyśleń na gorąco po dzisiejszym spotkaniu:

- Był to chyba nasz najsłabszy mecz pod wodzą nowego trenera. Zagraliśmy przeciętne zawody z bardzo słabo dysponowanym Piastem. Cieszy to, że potrafimy wygrać mimo kiepskiej gry i w końcu przełamać fatalną passę w meczach wyjazdowych.

- Załuska - miał kilka pustych przelotów, które przy lepszym rywalu mogą skończyć się stratą bramki. Widać brak pewności siebie przy grze na przedpolu.

- Cywka - w końcu znalazł dla siebie odpowiednią pozycję na boisku. Kolejny solidny występ tego zawodnika, wyrasta na największe pozytywne zaskoczenie tej rundy. Próbował podłączać się do akcji ofensywnych, jednak z różnym skutkiem (ten element do poprawy i mamy klasowego prawego obrońcę jak na polską ligę).

- Sadlok - kolejne spotkanie w wykonaniu tego zawodnika, w którym zanotował dużą liczbę strat wynikającą z często bezsensownych zagrań w pole karne. Zastanawiam się czy naprawdę nie mamy nikogo lepszego do wykonywania stałych fragmentów.

-LLonch - bulterier. W defensywie kozak. Przyjemnie ogląda się jego walkę o każdą piłkę. Niestety razi brak kreatywności u tego zawodnika, 90% podań do najbliżej ustawionego kolegi. Mimo wszystko, chyba już można ocenić ten transfer na plus.

- Brlek - rozkwita nam ten chłopak. Widać potencjał na solidny zarobek w niedalekiej przyszłości.

- Ondrasek - cieszy bramka zdobyta przez Zdenka po długiej przerwie. Oby wreszcie regularnie zaczął zdobywać bramki dla naszego zespołu. Sympatyczna reakcja po zdobytym golu. Kto wie, czy to właśnie nie on powinien rozpoczynać w pierwszym składzie, a Paweł wchodzić na podmęczonego rywala.

- Videmont - mimo asysty przy golu na wagę 3 punktów, nie przekonuje mnie na razie ten chłopak. Troszkę drewniany, wygląda jakby był obrażony na cały świat. Miejmy nadzieję, że pójdzie w ślady Petara i mimo nie najlepszych początków da nam jeszcze dużo radości.

- Nie wiem czy tylko mnie irytował sposób rozgrywania stałych fragmentów gry przez nasz zespół. Zerowe zagrożenie, element do poprawy.

- Przyjemnie patrzyło się na radość chłopaków. Widać, że w zespole panuje dobra atmosfera. W końcu mamy te upragnione 3 punkty na wyjeździe. Pierwsza 8 coraz bliżej, a wtedy kto wie, może puchary?
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 04.03.2017 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.03.2017, 22:50
Dokladnie,Videmont-zmanierowany Franuski piesek.Sory ale on tak wyglada od pierwszego meczu.

Co do gry to bylismy lepsi,i w sumie znowu moglismy nie wygrac.Ale szczescie dzis po naszej stronie,choc przewaga w meczu była i zasluzylismy w pelni na zwyciestwo.Choc straiclismy kontrole nad meczem ,po naszym golu,do momentu gola dla Piasta.

Wazne 3 pkt,brak kartek choc Sadlok chyba sie o nia prosił,i brak strat na Legie.A tam wiadomo moze byc róznie,dlatego tym bardziej TE 3 pkt wydaja sie byc podwójnie cenne.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 04.03.2017 o godz. 22:55.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 04.03.2017, 22:54
6,7 miejsce spokojnie w naszym zasięgu.

Zgadzam się z przedmówcą. Chyba najgorszy mecz pod wodzą Kiko, ale i tak lepsi od Piasta.

Będzie ciekawie na Łazienkowskiej.

4 mecze, 3 zwycięstwa, 1 porażka. Całkiem nieźle.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.03.2017, 22:57
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Kilka przemyśleń na gorąco po dzisiejszym spotkaniu:

- Był to chyba nasz najsłabszy mecz pod wodzą nowego trenera. Zagraliśmy przeciętne zawody z bardzo słabo dysponowanym Piastem. Cieszy to, że potrafimy wygrać mimo kiepskiej gry i w końcu przełamać fatalną passę w meczach wyjazdowych.

- Załuska - miał kilka pustych przelotów, które przy lepszym rywalu mogą skończyć się stratą bramki. Widać brak pewności siebie przy grze na przedpolu.

- Cywka - w końcu znalazł dla siebie odpowiednią pozycję na boisku. Kolejny solidny występ tego zawodnika, wyrasta na największe pozytywne zaskoczenie tej rundy. Próbował podłączać się do akcji ofensywnych, jednak z różnym skutkiem (ten element do poprawy i mamy klasowego prawego obrońcę jak na polską ligę).

- Sadlok - kolejne spotkanie w wykonaniu tego zawodnika, w którym zanotował dużą liczbę strat wynikającą z często bezsensownych zagrań w pole karne. Zastanawiam się czy naprawdę nie mamy nikogo lepszego do wykonywania stałych fragmentów.

-LLonch - bulterier. W defensywie kozak. Przyjemnie ogląda się jego walkę o każdą piłkę. Niestety razi brak kreatywności u tego zawodnika, 90% podań do najbliżej ustawionego kolegi. Mimo wszystko, chyba już można ocenić ten transfer na plus.

- Brlek - rozkwita nam ten chłopak. Widać potencjał na solidny zarobek w niedalekiej przyszłości.

- Ondrasek - cieszy bramka zdobyta przez Zdenka po długiej przerwie. Oby wreszcie regularnie zaczął zdobywać bramki dla naszego zespołu. Sympatyczna reakcja po zdobytym golu. Kto wie, czy to właśnie nie on powinien rozpoczynać w pierwszym składzie, a Paweł wchodzić na podmęczonego rywala.

- Videmont - mimo asysty przy golu na wagę 3 punktów, nie przekonuje mnie na razie ten chłopak. Troszkę drewniany, wygląda jakby był obrażony na cały świat. Miejmy nadzieję, że pójdzie w ślady Petara i mimo nie najlepszych początków da nam jeszcze dużo radości.

- Nie wiem czy tylko mnie irytował sposób rozgrywania stałych fragmentów gry przez nasz zespół. Zerowe zagrożenie, element do poprawy.

- Przyjemnie patrzyło się na radość chłopaków. Widać, że w zespole panuje dobra atmosfera. W końcu mamy te upragnione 3 punkty na wyjeździe. Pierwsza 8 coraz bliżej, a wtedy kto wie, może puchary?
Moze wygladało to tak niemmrawo bo uwazali na kartki
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.03.2017, 22:57
I co też ważne na czysto, jedziemy golić cwelkę w optymalnym składzie. Fakt, sprzydałby się taki zając w napadzie,nawet kosztem techniki. Ps. Brelk mi przypomina Kota ;-)
Porter
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 04.03.2017, 22:59
Paradoksalnie to, że dzisiaj się nie wykartkowaliśmy może być przeciwko nam. Nie wierze, że Głowa czy Sadlok nie dostaną kartki z eLką, a wtedy na Płock wyjdziemy ze Spiciciem na lewej i... No właśnie, przecież my nie mamy 2 nikogo na zmianę w środku obrony. Aż się boję o Alana, chociaż mocno kibicuję
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.03.2017, 23:00
Jeśli dalej byśmy tak punktowali to puchary wcale nie są żadną mrzonką. Tyle, że ciężko będzie podtrzymać 2+ punkty na mecz. Jestem w ogóle ciekaw, jak wyglądałaby tabela, gdyby wziąć pod uwagę mecze od momentu przejęcia drużyny przez TS?
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.03.2017, 23:05
Przed tą kolejką licząc 15 poprzednich spotkań Wisła ustępowała w tabeli tylko Lechii.
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 04.03.2017, 23:07
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dalej byśmy tak punktowali to puchary wcale nie są żadną mrzonką. Tyle, że ciężko będzie podtrzymać 2+ punkty na mecz. Jestem w ogóle ciekaw, jak wyglądałaby tabela, gdyby wziąć pod uwagę mecze od momentu przejęcia drużyny przez TS?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.03.2017, 23:10
Widzę tutaj huraoptymizm,fakt wygraliśmy na wyjeździe po długim czasie shit,ale graliśmy tragicznie dupy nie urwało.Dzida do przodu i jazda....niedęty droga,może jedno podanie dotarło ten długi przerzut do Cywki,a tak wszystko kończyło się na obrońcach....niektórzy piłkarze słabo albo przeciętnie na mega plus Załuska

P.s Wdowczyk co ty na to jak poleciało to z trybun
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.03.2017, 23:11
Jak dla mnie troche za dużo gramy wysoką piłką, tym bardziej ,że gramy trójką środkowych pomocników. Pozatym na wysokie piłki bardziej sie nadaje Ondrasek a nie Brożek.
Bardzo dobrze zagrał Cywka. Llonch to taki hiszpański Sobolewski,dobry mecz Sadloka, brawo za asyste dla Videmonta i dla bohateraz meczu Brleka.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 04.03.2017, 23:29
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
na mega plus Załuska
Szto? Jego najsłabszy mecz na wiosnę, wychodził do każdej piłki wrzucanej w pole karne i z żadną się nie spotkał, mogliśmy po tym stracić ze 2-3 bramki jakby ktoś z Piasta umiał kopnąć w piłkę, a nie tylko się po czole. Ogólnie pisałem, że Załuska będzie pewny na wiosnę i tak jest (w większości), ale dzisiaj wyglądał bardzo niepewnie
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.03.2017, 23:30
Brawa dla chłopaków. Wyszarpali to zwycięstwo, z resztą w pełni zasłużone mimo że to nie był nasz dobry mecz. Brakowało zimnej krwi na połowie przeciwnika i rozegrania piłki. Ale nie ma co pieprzyć bo 3 punkty wpadły.

Na plus:
Głowa - skała
Cywka - skałka
Llonch - zapierdalator, wszędzie go pełno, dla przeciwnika musi być strasznie deprymującym graczem.
Brlek - za gola mimo że brakuje mi u niego rozegrania piłki.
Mączyński - za defensywę.
Ondrasek - za wejście "Kobry". Gol i sytuacja po jego akcji po której mógł paść gol ale Brlek się "urwał"

Małe plusiki:
Sadlok - w ofensywie przydatny ale dość słabo sobie radził na lewej stronie z ofensywą Piasta.
Videmont - za udział w dwóch bramkach (1 spowolnienie obrońcy dzięki Kobra miał miejsce by strzelić i za asystę) i nagana za bojaźliwą grę i niedokładność.
Załuska - dość solidny chociaż czasami się minął z piłką.Mimo tego wydaje mi się że dodaje pewności drużynie.

Bez oceny:
Gonzalez - byłby to dobry mecz gdyby jego błąd nie sprokurował bramki dla Gliwiczan.
Zachara - niewidoczny

Na minus niestety nasze trio:
Boguski - słaby mecz
Brożek - słaby mecz
Małecki - słaby mecz

9 punktów na 12 możliwych. Nie jest źle co?
Ostatnio edytowane przez Mixu : 04.03.2017 o godz. 23:32.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 04.03.2017, 23:35
Mixu napisał(a):Wyświetl post

9 punktów na 12 możliwych. Nie jest źle co?
Mielcarski i tak by powiedział, że z Rumakiem mielibyśmy komplet
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.03.2017, 23:48
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.03.2017, 23:52
Dokładnie to jest ....a porażka, jakbyśmy mieli Rumaka to można by było powiedzieć że mieliśmy dzień konia a tak to ....a co .......
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 04.03.2017, 23:53
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy tak to ma wygladac, że Załuska bije dzidę cały czas, ale nie gramy nic od tyłu.

Videmont dla mnie porażka, facet potyka się póki co o swoje nogi. Ważne, że ta wrzutka na ślepo mu wyszła w końcówce.
Nie wiem, czy tylko ja mam takie wrażenie, jakby ten gość był obrażony na cały świat, albo się uważa za takiego asa.

Ty chyba nie wiesz co oglądasz. Videmont nie wrzucał "na ślepo", tylko mierzył i spokojnie podał. Na ślepo to Mączyński i Sadlok walili z wolnych i dośrodkowań. A potknął się raz. Więc nie "potyka się".

Załuska nie grał dzidą do przodu "cały czas" (to raczej Głowacki to robi - ale raz dzięki temu była bramka), bo nieraz rozgrywano od tyłu. Dzidą grają za często, ale nie non stop.

Videmont powinien wchodzić za Boguskiego w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 05.03.2017, 00:09
Zgadzam się z ocenami Mixu w 100%.
Jedyna uwaga jest taka, że Brlek nie będzie miał rozegrania, bo to zawodnik innego typu. Dynamiczny, zagarniający przestrzeń boiska w wielkiej ilości, tworzący przewagę, który jednocześnie pomoże w defensywie. Ale to nie będzie dycha.

Dla mnie też Llonch zdecydowanie zagrał najlepszy mecz w Wisle. Nawet nie chodzi o liczbę odbiorów, ale o kluczowe momenty w jakich następowały.

Bardzo wartościowe 3 pkt, zdobyte na terenie drużyny, która:
- zmieniła trenera
- walczyła jak o życie po serii 5 porażek
- wiedziała, ze zwycięstwo pozwoli jej oddalić sie od Lecznej i Ruchu.

Wiele drużyn by sobie połamało zęby.

A co do całości? Cóż, wbrew opiniom wielu, blisko mi do stwierdzenia Twarowskiego, ze to najlepszy mecz Wisły od czasu Ramireza. Wreszcie było trochę więcej dominacji w prowadzeniu gry. A chyba wiemy juz, że pięknej gry spodziewać sie za niego raczej nie możemy. I mam to gdzies
Ostatnio edytowane przez nesta : 05.03.2017 o godz. 00:11.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 05.03.2017, 00:19
I co do Videmonta.

Mega pozytywny wywiad na Wislaportal. Trzeba dać mu czas, wielu Polaków sie tu dłużej aklimatyzowalo od niego. Hiszpanie maja swojego trenera.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Czy slyszeliscie wypowiedz Mielcarskiego w calosci? Przeciez on akurat wrecz bronil decyzji Wisly.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Moim zdaniem Sadlok zrobil mecz. Asysta przy pierwszej bramce i kapitalne zachowanie przy drugiej. Wkrecil obronce pobiegl na obieg odciagnal obronce i tym zrobil Videmontowi miejsce na wypieszczona pilke do Brleka. Jak dla mnie Sadlok gracz meczu.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.03.2017, 00:32
Co do meczu: do 85 minuty kopanina bez ładu i składu. Końcówka tylko na jako takim poziomie.

Ogólnie:
Kiko - za dużo górnych, długich piłek, za dużo strat. Za mało gramy kombinacyjne, na małej przestrzeni.

Brożek - czemu w 44min nie odegrałeś do Lloncha?

Czepiacie się Sadloka ale to po jego zagraniach w pole karne padły obie bramki. Przy drugiej bramce wręcz zabawił się z jednym z piłkarzy z Piasta wkręcając go w murawę. Drugi gol to 50% jego zasługi, 25% Videmonta i 25% Brleka.

Chciało mu się i dużo wybiegał, ale czysto piłkarsko był kiepski. To bardzo duży przeciętniak nawet jak na nędzną ekstraklasę. Jović przy nim to gość z innej planety, i biegowo i technicznie.

Zgadzam się.

Może i puchary, jeśli tak to mega w....... z pierwszym lepszym zespołem "jesteśmy mega cieniasy z dalekiego ......".
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 05.03.2017 o godz. 00:42.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów