The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2017, 18:04
chwila, chwila czy ja pisałem ze MNIE nie stać na bilet ?

uważam że są za drogie skoro stadion jest pusty
patrz -> "cenowa elastycznosc popytu"

i najwazniejsza sprawa o ktorej kazdy powinien pamietac

frekwncji nie zrobia fanatycy, ci i tak przyjda na mecz chocby i za 55pln i w deszczu
tak duzy stadion zapelnimy tylko tzw. "casualami" (uwaga w sensie bizensowym a nie kibicowskim "casuals" )

oni nie będa przepłacać i godzić sie na każdą chujnie
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 28.02.2017, 18:13
To ile Twoim zdaniem powinny kosztowac bilety?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.02.2017, 18:16
Dajcie już spokój, bilety na Wisłę są tanie.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.02.2017, 18:35
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dajcie już spokój, bilety na Wisłę są tanie.
powtórzę jeszcze raz.są tanie biorąc pod uwagę pojedynczą osobę .gdy pojdzie ojciec z dwójką,trójka dzieci i z różnych względow nie zechce/nie moze skorzystac z sektora rodzinnego wtedy wydatek jest już spory.oczywiście gdy stadion jest pełny nie ma powodu by robic jakieś znizki ale teraz gdy na "A" na którym siedze jest mnostwo wolnych miejsc dlaczego nei mozna wprowadzić jakiegoś rozwiązania obniżającego cenę dla grupy czy rodziny?powiedzmy ojciec wchodzi za 100% ceny a dzieci za 25%?pomijając czysta kasę za bilety wieksza frekwencja to taka wartośc dodana,argument w rozmowach ze sponsorami.ja kupuje trzy karnety dla mnei i corek.nie jest to tanio ale zaciskam zęby i placę.i pewnie dalej będe placił bo dzięki Bogu na Wislę chodze od ,82 r i nie wyobrazam sobei że moglbym przestac.ale na takich ludziach frekwencji ani dochodu z biletów nei zbudujemy.trzeba tez wyjśc do kibica (widza) okazjonalnego a także oddanego ale biedniejszego.
ja sie dziwie innej rzeczy.pisalem o tym i nawet rozmawiałem kiedys o tym z kims z klubu.dlaczzego nie ma możliwości kupna karnetu NA SWOJE MIEJSCE/WOLNE MIEJSCE w dowolnym momencie tylko w wyznaczonych "okienkach".przeciez system komputerowy chyba ogarnie tak "skomplkowana" operacje?a dlaa wielu osob-w tym dla mnei,latwiej jest kupować karnety "trzy razy" niz jednorazowo wydac ponad 1500 zl.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.02.2017, 19:05
Ciekawe kiedy pojawi się nowa strona internetowa.
Rzecznik klubu wspominał w styczniu, że jest to kwestia najbliższych tygodni........
Fajnie byłoby zobaczyć ją już w marcu.

Odnośnie biletów, nie oszukujmy się ceny są dobre, klub też nie może sprzedawać za grosze. Wszystko musi się bilansować.
U nas na meczach sektor E jest dość mocno wypełniony, porównując np. z sektorem C czy G.
Oczywiście przoduje tutaj narożnik D, który praktycznie w każdym spotkaniu jest ,,dobity", ale wiadomo sporo osób z C tam przeszło.

Trzeba zdać sobię też sprawę, że jeśli uda nam się w perspektywie 1-2 lat wejśc np. do LE, czy realnie wrócić do walki o tytuł to te ceny mogą jeszcze wzrosnąć o te powiedzmy 10-20%.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.02.2017, 20:19
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kiedy pojawi się nowa strona internetowa.
Rzecznik klubu wspominał w styczniu, że jest to kwestia najbliższych tygodni........
Fajnie byłoby zobaczyć ją już w marcu.
Pewien jestes?. Wydawalo mi sie, ze mowa byla o kilku miesiach a nie tygodniach.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 28.02.2017 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.02.2017, 20:48
picasso napisał(a):Wyświetl post
...
Doskonale Cię rozumiem, na mecze chodzę z córą, czasami zabieramy też żonę - wtedy robi się jakaś tam bardziej okazała kwota. Co nie zmienia faktu, że pojedyncze bilety są tanie...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.02.2017, 21:12
Cytat:
Pewien jestes?. Wydawalo mi sie, ze mowa byla o kilku miesiach a nie tygodniach.
Tak Damian Juszczyk, chyba początkiem stycznia pisał, że to kwestia najbliższych tygodni, ewentualnie miesięcy, ale mają nadzieję, że to kwestia tygodni.
Choć powiem szczerze, że bardziej nastawiam się na kwiecień-maj, niż marzec choć jestem bardzo ciekaw nowej strony www.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 28.02.2017 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.02.2017, 21:16
To w takim razie chyle czola, jestes mistrzem dedukcji.
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.02.2017, 22:31
Wisła grająca o czołowe miejsca moim zdaniem może spowodować że średnia frekwencja będzie oscylowała w okolicach 18-20 tysięcy widzów. Moim zdaniem to jest maksimum.
Powodem tego jest poziom zamożności społeczeństwa. Ludzie śmieciami palą bo energia jest droga to nie ma co się spodziewać że będą szturmować stadiony. Ogólnie duża część społeczeństwa ogląda złotówkę z obu stron przed ich wydaniem. Dopóki ludzie nie będą żyć bardziej na luzie dopóty te stadiony nie będą zapełniane w większości i nawet na Lechii bijącej się o mistrza będzie przychodzić w przedziale 15-20 tys. średnio.
Poziom piłkarski też swoje robi i wielu kibiców woli się pasjonować meczami Barcelony czy Bayernu na NC+ czy Eurosporcie niż utożsamiać się z polską piłką.
I szkoda bo nie zanosi się by te nowe stadiony przestały świecić pustymi miejscami, tak jak nie zanosi się by te s....ysyny z wiejskiej nie przeszkadzały Polakom się bogacić.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.03.2017, 00:37
Zapominacie tez o tym, ze byly czasy, kiedy Canal + transmitowal 3/4, w lepszym czasach max z 5 meczow w kolejce i nie raz zdarzalo sie, ze nie transmitowali Wisly.

W czasach kiedy mozesz sobie obejrzec kazdy mecz, w domowym ciepelku, nie wydajac na to ani jednej dodtkowej zlotowki, ciezko ludzi przekonac do przyjscia na stadion przy ulewnym deszczu, czy mrozie.

Naprawde szanujmy te pieciocyfrowa frekwencje - oczysci sie atmosfera wokol klubu, beda lepsze wyniki - frekwencja tez pojdzie w gore. Moim zdaniem i tak nie jest zla.

No i zgadzam sie z Mixu- sam bilet na mecz moze nie jest najdrozsza sprawa tutaj, ale na mecz tez trzeba dojechac, jakies piwko czy kielbaska - nie oszukujmy sie, w domu wyjdzie to o wiele taniej.

Na miejscu klubu (i chyba napisze maila do klubu z ta propozycja) zamiast tradycyjnym karnetow, znizka dla stalych bywalcow. Niektorzy nigdy nie przekonaja sie do wydania kilkuset zlotych naraz, zwlaszcza studenci, ktorych w Krakowie pelno. O co mi chodzi? Dla przykladu - na poczatku rundy poszedlem na Korone na sektor E i wydalem na to 45 pln. Jezeli pojde na kolejny mecz to zaplace 35pln zamiast 45pln. Mozna naturalnie ten system udoskonalic i modyfikowac - pare meczy z rzedu to jakis (malo atrakcyjny) gratis itd.

Tradycyjne karnety spowodowane troche tez innym trybem i stylem zycia ludzi w miescie, musza odejsc do lamusa.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.03.2017, 10:32
patti napisał(a):Wyświetl post
Popatrzmy na fakty:

Sezon 2012/13 - srednia frekwencja na R22 - 12,913 (Wisla zajela 7 miejsce)
Sezon 2013/14 - frekwencja - 12,507 (Wisla 5 miejsce)
Sezon 2014/15 - frekwencja - 12,159 (Wisla 6 miejsce)
Sezon 2015/16 - frekwencja - 12,239 (Wisla 9 miejsce)
Obecny sezon - frekwencja - 12,928 (Wisla obecnie na 7 miejscu)

Info za: http://www.ekstraklasa.org/rozgrywki/srednia-frekwencja

Ten sezon jest przelomowy.... miala byc 4 liga z meresinskim, a jest walka o pierwsza polowke z TS-em.
Ale jaka 4 liga z meresinskim? skonczcie powtarzac juz te glupoty.... totalna bzdura
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 01.03.2017, 11:03
Cytat:
Ale jaka 4 liga z meresinskim? skonczcie powtarzac juz te glupoty.... totalna bzdura
Na prawdę trzeba Ci przypominać co się działo u Nas ponad pół roku temu ?

Trzeba się cieszyć z tego co jest teraz, bo gdyby nie TS, to lepiej nie myśleć co Nas mogło spotkać.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.03.2017, 11:19
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Zapominacie tez o tym, ze byly czasy, kiedy Canal + transmitowal 3/4, w lepszym czasach max z 5 meczow w kolejce i nie raz zdarzalo sie, ze nie transmitowali Wisly.

W czasach kiedy mozesz sobie obejrzec kazdy mecz, w domowym ciepelku, nie wydajac na to ani jednej dodtkowej zlotowki, ciezko ludzi przekonac do przyjscia na stadion przy ulewnym deszczu, czy mrozie.

Naprawde szanujmy te pieciocyfrowa frekwencje - oczysci sie atmosfera wokol klubu, beda lepsze wyniki - frekwencja tez pojdzie w gore. Moim zdaniem i tak nie jest zla.

No i zgadzam sie z Mixu- sam bilet na mecz moze nie jest najdrozsza sprawa tutaj, ale na mecz tez trzeba dojechac, jakies piwko czy kielbaska - nie oszukujmy sie, w domu wyjdzie to o wiele taniej.

Na miejscu klubu (i chyba napisze maila do klubu z ta propozycja) zamiast tradycyjnym karnetow, znizka dla stalych bywalcow. Niektorzy nigdy nie przekonaja sie do wydania kilkuset zlotych naraz, zwlaszcza studenci, ktorych w Krakowie pelno. O co mi chodzi? Dla przykladu - na poczatku rundy poszedlem na Korone na sektor E i wydalem na to 45 pln. Jezeli pojde na kolejny mecz to zaplace 35pln zamiast 45pln. Mozna naturalnie ten system udoskonalic i modyfikowac - pare meczy z rzedu to jakis (malo atrakcyjny) gratis itd.

Tradycyjne karnety spowodowane troche tez innym trybem i stylem zycia ludzi w miescie, musza odejsc do lamusa.
o to to !
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.03.2017, 11:42
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Wisła grająca o czołowe miejsca moim zdaniem może spowodować że średnia frekwencja będzie oscylowała w okolicach 18-20 tysięcy widzów. Moim zdaniem to jest maksimum.
Powodem tego jest poziom zamożności społeczeństwa. Ludzie śmieciami palą bo energia jest droga to nie ma co się spodziewać że będą szturmować stadiony. Ogólnie duża część społeczeństwa ogląda złotówkę z obu stron przed ich wydaniem. Dopóki ludzie nie będą żyć bardziej na luzie dopóty te stadiony nie będą zapełniane w większości i nawet na Lechii bijącej się o mistrza będzie przychodzić w przedziale 15-20 tys. średnio.
Poziom piłkarski też swoje robi i wielu kibiców woli się pasjonować meczami Barcelony czy Bayernu na NC+ czy Eurosporcie niż utożsamiać się z polską piłką.
I szkoda bo nie zanosi się by te nowe stadiony przestały świecić pustymi miejscami, tak jak nie zanosi się by te s....ysyny z wiejskiej nie przeszkadzały Polakom się bogacić.
Przestań że chłopie bzdury opowiadać, pierniczycie to samo od zawsze.
Poziom zamożności nie ma nic do rzeczy.
Problem jest w poziomie mentalności ludzi, a nie żadnej zamożności. Nie opowiqdajcie tych niepopartych żadnymi faktami bajek. W Krakowie żyje sie dobrze, brakuje rąk do pracy, ne ma kto pracowac i nie ma żadnego problemu zamożności.
Jest za to problem w głowach i w tym jak wychowujemy sobie kibicow i jak ich traktujemy.
WSH jest tego przykładem, zamiast lac zydow lali swoich i potem dziwią się, że na młynie puchy....
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2017, 11:49
No dokładnie, Kraków to bogate miasto, wystarczy popatrzeć na zapełnione knajpy, restauracje, ludzi ogólnie. To na prawdę nie jest problem żeby wydać średnio 30zł 2x na miesiąc jakby ktoś chciał. Chodzi o głowy, mentalność, po prostu chęć.
Cena biletów nie ma nic do rzeczy.
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.03.2017, 12:46
regan napisał(a):Wyświetl post
Przestań że chłopie bzdury opowiadać, pierniczycie to samo od zawsze.
Poziom zamożności nie ma nic do rzeczy.
Problem jest w poziomie mentalności ludzi, a nie żadnej zamożności
Ja w tym widzę zależność. Przez brak zamożności i ogólnego luzu życia codziennego w Polsce nie wykształciła się jeszcze "kultura" spędzania wolnego czasu. Nie będę się tu wdawał w filozofie tylko po prostu gdzieś kiedyś czytałem artykuł o tym i w pełni się z nim zgadzam.
Oczywiście problem frekwencji jest bardzo złożony i ma na niego wpływ wiele czynników które zostały już tu zauważone.
Ostatnio edytowane przez Mixu : 01.03.2017 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.03.2017, 14:12
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Ja w tym widzę zależność. Przez brak zamożności i ogólnego luzu życia codziennego w Polsce nie wykształciła się jeszcze "kultura" spędzania wolnego czasu. Nie będę się tu wdawał w filozofie tylko po prostu gdzieś kiedyś czytałem artykuł o tym i w pełni się z nim zgadzam.
Oczywiście problem frekwencji jest bardzo złożony i ma na niego wpływ wiele czynników które zostały już tu zauważone.
Mam zupełnie odmienne zdanie. W Krakowie są setki tysięcy osób które na szeroko pojęta rozrywkę mogą przeznaczyć miesięcznie kilkaset złotych. Nie przypadkowo teatry, opery pękają w szwach, wielkie kina spokojnie sobie radzą, nie mówiąc już o atrakcjach typu parki trampolin, dinolandy czy inne pierdoły. Nie wspominając już o cotygodniowym melanżu na mieście.

Moim zdaniem kluczowy jest:

- poziom sportowy - ludzie chętnie przyjdą na widowiska na wysokim poziomie. I nie chodzi tutaj tylko o miejsce w tabeli ale o faktyczny poziom widowiska. Obiektywnie musimy przyznać ze czasami oglądając mecze w E-klapie to aż zęby bolą + moim zdaniem jak by to dobrze policzyć to z 20 minut w każdym meczu mija na leżeniu, wywracaniu sie, symulowaniu, przeciąganiu, dyskutowaniu co powoduje ze mało jest w tym dynamiki i płynności. Mówiąc krotka intensywność jest niska

- PR jaki ma E-klapa - spotykam wiele osób które dowiadując się ze chodzę od lat regularnie na E-klape pytają ile razy musiałem uciekać przed policja albo bić się z kibicami. Niestety ale ogólnie społeczny odbiór kibicowania piłkarskiego jest taki jaki jest i wiele osób to odstrasza.

- "folklor" stadionowy - wydaje mi się ze jest tez sporo osób które nawet nie lubią piłki ale lobią klimat wydarzenia sportowego jednak nie chcą słuchać o jebaniu, gazowaniu, paleniu itd itp i nie do końca ogarniają śpiewanie PDW czy JZS etc

- kwestie organizacyjne - teraz i tak już jest lepiej ale jak czasami widziało się kolejkę do Reymonta a otwarta polowa kas to się człowiek zastanawiał kto ten bajzel ogarnia. Musi być sprawa dystrybucja biletów (ile to czasu minęło żeby można karta zapłacić na stadionie), sprawne wchodzenie na stadion, wychodzenie, catering, czyste krzesełka, kible etc Generalnie chyba jeszcze sporo brakuje żeby klub traktować kibiców jak swoich klientów - raczej jak się nie podoba to wypierdalaj na 2 stronę błoń.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.03.2017, 14:36
Moim zdaniem za duzo jest dup.cenia a za malo roboty. Do Warszawy zapisani?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.03.2017, 14:56
regan napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem za duzo jest dup.cenia a za malo roboty. Do Warszawy zapisani?
Forum jest od dupcenia a nie od roboty.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2017, 15:16
Panowie generalnie to wszyscy tutaj macie racje. Problem jest taki, ze widzicie ludzi jako jednolita grupe, ktora z jakiegos konkretnego powodu nie chce przyjsc na mecze. Moim zdaniem ci z was ktorzy mowia o zamoznosci maja racje tak samo jak i ci, ktorzy twierdza, ze rozrywek w miescie jest mnostwo i wszystkie sa nabite.

Osobiscie uwazam, ze klub nie powinien kierowac zadnych akcji to obecnych kibicow Wisly. Jesli jestes kibicem Wisly to znasz swoje obowiazki. Wiesz kiedy sa mecze, wiesz jak kupic bilet itd.

Nalezy natomiast skierowac oferty do ludzi, ktorzy na Wisle (czy wogole na meczu pilkarskim) nigdy nie byli, ktorzy nawet nie wiedza jak kupic bilet. Nie kazdy ma tate, brata czy kolege ktory nowicjuszowi pokaze co i jak, pomoze ogarnac KK i kupic bilet.
Nalezy takich ludzi przekonac, ze lepiej te 30 zlotych zostawic na Reymonta a nie w Multikinie. W krakowie i okolicach sa dziesiatki tysiecy ludzi, ktorzy uwielbiaja atmosfere meczow na Wisle tylko jeszcze o tym nie wiedza bo nie mieli okazji jej zakosztowac.

Reasumujac, moim zdaniem potencjal jest w ludziach, ktorzy jeszcze nie "odkryli" Wisly.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.03.2017, 17:36
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post

ale jeden system nie przeszkadza drugiemu.i nie zgodze się,że tradycyjne karnety odejdą do lamusa.ja i myslę wiele osób będzie dalej je kupowac.ich niezaprzeczalną zaletą jest gwarancja stałego miejsca...ja od paru lat mam wokoł siebie tych samych sasiadów.a druga rzecz to dzięki karnetom mozna kupic taniej bilety na mecze pucharówe.mam nadzieję,ze już neibawem bo wiele osób pewnei zapomnialo już o wisle w europie.pora wrocić do dobrych tradycji
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 02.03.2017, 10:18
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
Na prawdę trzeba Ci przypominać co się działo u Nas ponad pół roku temu ?

Trzeba się cieszyć z tego co jest teraz, bo gdyby nie TS, to lepiej nie myśleć co Nas mogło spotkać.
Wiem co sie dzialo i wiem jak to TS przedstawia - byli inni ktorzy chcieli przejac to od Meresinskiego, TS ich ubiegl. TS od dawna chcial miec SA, wyrkozystal tylko sytuacje zeby moc przedstawic ze uratowal Wisle..

Tak wszyscy gadaja ogólnikami.

Skoro tak bardzo bylo blisko upadku, to w jakich sposób technicznie mialo do niego dojsc?
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.03.2017, 10:32
do usuniecia
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 02.03.2017 o godz. 10:48.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 02.03.2017, 10:50
Chyba na to troche za wcześnie. Będzie jeszcze 6 kolejek i 18 pkt do zdobycia

Sezon 13/14 - 42pkt
13/15 - 41 pkt
15/16 - 38 pkt

Tyle punktów miały drużyny na 8 miejscu po 30 kolejkach. Więc jeszcze troche brakuje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.03.2017, 11:05
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Skoro tak bardzo bylo blisko upadku, to w jakich sposób technicznie mialo do niego dojsc?
Meresiński był goły i wesoły, za to wyciągał kasę z klubu. Nie był w stanie przedstawić źródeł finansowania ani planu Komisji Licencyjnej. Brak możliwości rozegrania trzech meczy (walkowery) to relegacja. Wystarczy? Jesli nie, to był wariant rozegrania do końca sezonu meczy juniorami (bo większość poza kilkoma związanymi z klubem rozwiązałaby kontrakty), model w naszej e-klapie już przerabiany.

Twoje teorie o chętnych bijących się o Wisłę są:

1) Nielogiczne - skoro tak bardzo chcieli, to czemu nie zgłosili się zamiast TS-u? Czemu nie zgłosili się skoro Wisła była do kupienia od lat? Czemu siedzieli cicho?

2) Nie poparte faktami - zwyczajnie zmyślasz, konfabulujesz.

3) Sprzeczne z informacjami które podawały osoby blisko związane z Wisłą, takie jak rav. I od razu radzę Ci nie pisać, że rav=SKWK, wystarczająco się już skompromitowałeś.

Jesteś mitomanem. Problem w tym, że jest wiele osób zorientowanych na forum, które mogą i wielokrotnie Ci odpowiadały. Twoje próby bycia forumowym Katonem są już męczące. Masz jakieś sprawdzone informacje, to pokaż skan listu intencyjnego albo inny dokument potwierdzający Twoje informację. Takich, którzy rzekomo Wisłę by kupili, ale akurat mieli hydraulika w domu i kasy zabrakło w mediach było masę. Sposób na zrobienie sobie "popularki" bez żadnych kosztów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2017 o godz. 11:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 02.03.2017, 11:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Meresiński był goły i wesoły, za to wyciągał kasę z klubu. Nie był w stanie przedstawić źródeł finansowania ani planu Komisji Licencyjnej. Brak możliwości rozegrania trzech meczy (walkowery) to relegacja. Wystarczy? Jesli nie, to był wariant rozegrania do końca sezonu meczy juniorami (bo większość poza kilkoma związanymi z klubem rozwiązałaby kontrakty), model w naszej e-klapie już przerabiany.

Twoje teorie o chętnych bijących się o Wisłę są:

1) Nielogiczne - skoro tak bardzo chcieli, to czemu nie zgłosili się zamiast TS-u? Czemu nie zgłosili się skoro Wisła była do kupienia od lat? Czemu siedzieli cicho?

2) Nie poparte faktami - zwyczajnie zmyślasz, konfabulujesz.

3) Sprzeczne z informacjami które podawały osoby blisko związane z Wisłą, takie jak rav. I od razu radzę Ci nie pisać, że rav=SKWK, wystarczająco się już skompromitowałeś.

Jesteś mitomanem. Problem w tym, że jest wiele osób zorientowanych na forum, które mogą i wielokrotnie Ci odpowiadały. Twoje próby bycia forumowym Katonem są już męczące. Masz jakieś sprawdzone informacje, to pokaż skan listu intencyjnego albo inny dokument potwierdzający Twoje informację. Takich, którzy rzekomo Wisłę by kupili, ale akurat mieli hydraulika w domu i kasy zabrakło w mediach było masę. Sposób na zrobienie sobie "popularki" bez żadnych kosztów.
Tak, i ile tej kasy z klubu wyciągnał? A czemu Wisla mialaby nie rozegrać kolejnych meczów i nagle miala być katastrofa finansowa w klubie? Pensje byly wyplacone do czerwca, kasa byla i kolejn a umowy sosnroskich czy C+ by zeszla.

Kolejna sprawa przjecia - oczywiscie ze duzo osob sie interesowalo wczesniej przejeciem, ale wczesniej Cupial nie mial intencji zamieniania calego dlugu na akcje + chcial o wiele wieksza kase - te 7 mln za ktore poszlo do Meresinskiego czy TS, wczesniej w rozmowach nigdy sie nie przewijalo.

A tutaj anaulowal caly dlugo do TF i Kraktelu, posplacal zawodnikow i troche innych zaleglosci i tylko 7 mln za klub w tym w zasadzie tylko 1 mln trzeba bylo miec, reszte jesli sytuacja finanowa by na to pozwoalal (np kolejni sponsorzy) mozna by bylo splacac z kasy klubu tj dokladnie jak to teraz TS bedzie robic.

Jak Ci ktorzy byli zainteresowani klubem jak mial go Meresinski, mieli go od niego kupic, skoro on przez 5 tyg byl 2-3 razy w klubie? tu byl podstawowy problem zeby go spotkac i pogadac.

A w najgorszym razie, nie byloby wyboru i miasto by wzielo klub - z uwagi na stadion nie mogloby pozwolic na spadek.

Sorry, ale właśeni to co piszesz ni jak sie ma do rzeczywistości. rav=skwk, no czyli brak obiektywizmu dobra, widze ze tu jest bicie glowa w mur - historia wszystki zweryfikuje za jakiś czas
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.03.2017, 11:25
Tak, i ile tej kasy z klubu wyciągnał? A czemu Wisla mialaby nie rozegrać kolejnych meczów i nagle miala być katastrofa finansowa w klubie? Pensje byly wyplacone do czerwca, kasa byla i kolejn a umowy sosnroskich czy C+ by zeszla.
Zdążył wyciągnąć 500 tys. zł, więcej się nie dało w danym momencie. TS sądzi się z nim o 400 tys. zł (100 tys. było zapłatą dla niego za przejęcie klubu). Na nasze szczęście nie doczekał transz z C+.

Sponsorzy by się wycofali, bo nikt nie chce być wiązany z przestępcami. To wizerunkowe samobójstwo.
To co opisywałem miało miejsce w przypadku wielu klubów. Transze z C+ to o wiele za mało, żeby klub ekstraklasowy mógł przetrwać. Mówiła o tym m.in. prezes Jagiellonii.

Ja Ci mogę tłumaczyć, ale Ty i tak nie przyjmujesz pewnych rzeczy do wiadomości.

A w najgorszym razie, nie byloby wyboru i miasto by wzielo klub - z uwagi na stadion nie mogloby pozwolic na spadek.
Bzdura. Miasto nie miało żadnej intencji przejęcia Wisły.

To jest Twój problem. Masz pewne wyobrażenie o rzeczywistości, ale oparte jest ono tylko i wyłącznie o jakieś skrawki medialne do których sam dopisujesz historyjki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2017 o godz. 11:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.03.2017, 18:20
Wlsnafan123 - nie wiem czego nie rozumiesz. wszystkie kluby w Polsce są deficytowe - przynoszą straty. Aby nie zbankrutowac są trzy opcje:

- Mieć bogatego właściciela który co jakiś czas zasypie dziurę.
- osiągnąć sukces w europejskich pucharach
- sprzedawać zawodników a w ich miejsce ściągać tańszych o podobnej jakości.

Meresinski już wiemy że żadna z tych trzech opcji nie był. Sprzedał by każdego (czyli oprocz trójki która odeszła zapewne Mąkę, Sadloka itd) i najzwyczajniej w świecie nikogo w ich miejsce nie ściągnął. Gdybyśmy się utrzymali przytulil by kolejna transze z c+ i dalej sprzedawał kogo się da. Aż do bankructwa, bo w końcu komisja by nam licencji odmówiła. A wtedy upadłość i do widzenia. Ts musiałby zaczynać od czwartej ligi (w najlepszym razie).

zobacz sobie jak podobni biznesmeni "inwestowali" w Polonię, kluby z Łodzi i wiele innych.
Ddf
Odpowiedz cytując
zmięty
Member

Stary 02.03.2017, 21:09
szprotson napisał(a):Wyświetl post
nie.
ale to musisz przyznac bylo z dupy.
sorry, rzadko bywam. No wlasnie nie z czapy w ogole. Facet odwolany nie tylko z zarządu ale tez z RN. Klub niechętnie informowal o tych sprawach, byc moze ze względu na kulisy, ktore są podobne do sprawy Wesolego.

Dla mnie usuniecie Szymanskiego z klubu to spora rewolucja w zarządzaniu klubem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów