The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2017, 17:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, a później kiedy źródełko wyschło o mało nie sprowadziła nas do czwartej ligi.
Ale Ty jesteś przypadkiem nieuleczalnym.
Wolfy, do 4 ligi (choć będąc precezyjnym, to UFA wpłaciła kase 29/30 marca a 31 marca Wisla uregulowala wiele rzeczy, gdyby nie zdazyla to juz bylo pewne ze licencja tylko na 1 lige od sezonu 2014/2015) to najpredzej moglo nas pociagnac rzucanie rac na derbach, strzelanie rac na stadion od Wislakow,a później strajk. To kosztowalo klub bezposrednio ok 3 mln, potezne straty wizerunkowe na tej wojnie, a posrednio zmusilo to lysego do podpisania umowy z ufa na bardzo niekorzystanych warunkach, w szczegolnosci w momencie kiedy Cupial mial zablokowana mozliwosc finansowania Wisly a wrecz dostal od jednego z bankow nakaz sprzedazy klubu jesli chce kredyt na TF (to bylo niezalezne od tego refinansowania na 1,2mld ktore mialo miejsce duzo pozniej).

Pozatym, jedną z osób w klubie która byla bardzo sztywna jesli chodzi o umowy sponsorskie i Skyboxy byla akurat osoba trzymajaca sie mocno z kibicami, a jednoczesnie majaca przelozenie na Cupiala i wiesz zapewne o kogo mi chodzi.

Następnie byla publiczna i duza fala krytyki na Gaszyńskiego i Jankowskiego, przychodzenie WSH na spotkania z kibicami, wiec kolejne psucie wizerunku.

Jak wtedy robilo SKWK to bylo super? A teraz jak ich dzialania sie ocenia to jest zle? Przeciez to Cupial na sam koniec posplacal wiele dlugow i zostawil Wisle w calkiem przywzoitej sytuacji finansowej.

Owszem nie wygląda to źle co jest teraz - ale to tyle i aż tyle. Ludzie jaraja sie transferami więc dlatego mowie zeby poczekać do konca sezonu jak sie one przeloza + Kiko. Ale jest musze przyznac ze poki co Ivan genialny transfer, reszty nie ma co oceniac. Jedynie moge przypomniec co pisalem o Semirze (ktorego bardzo lubie) ze nie ma co sie jarac bo gosc 9 miesiecy nie gral i jesli wogole wroci do tej formy, to sporo czasu minie. I poki co zarowno w sparingach lidze jak i na treningach sie to potwierdza bo wyglada bardzo slabo.

Ludzie, troche obiektywizmu
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 23.02.2017 o godz. 17:09.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.02.2017, 17:10
BTW Widze ze marketing dziala preznie. - rekalama led na Arenie w godzinach szczytu... no no no
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 23.02.2017, 17:19
regan napisał(a):Wyświetl post
BTW Widze ze marketing dziala preznie. - rekalama led na Arenie w godzinach szczytu... no no no
Z ciekawości, co promuje, karnety, mecz z Jagą?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.02.2017, 18:30
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, do 4 ligi (choć będąc precezyjnym, to UFA wpłaciła kase 29/30 marca a 31 marca Wisla uregulowala wiele rzeczy, gdyby nie zdazyla to juz bylo pewne ze licencja tylko na 1 lige od sezonu 2014/2015) to najpredzej moglo nas pociagnac rzucanie rac na derbach, strzelanie rac na stadion od Wislakow,a później strajk. To kosztowalo klub bezposrednio ok 3 mln, potezne straty wizerunkowe na tej wojnie, a posrednio zmusilo to lysego do podpisania umowy z ufa na bardzo niekorzystanych warunkach, w szczegolnosci w momencie kiedy Cupial mial zablokowana mozliwosc finansowania Wisly a wrecz dostal od jednego z bankow nakaz sprzedazy klubu jesli chce kredyt na TF (to bylo niezalezne od tego refinansowania na 1,2mld ktore mialo miejsce duzo pozniej).

Skąd Ty takie bzdury bierzesz ? Gdzie Was hodują? Jakie 3 - od razu 10 milionów za race !!!!

Jeszcze wybielanie łysego idioty że "został zmuszony" do podpisania gównianiego kontraktu to już naprawdę przesada.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.02.2017, 19:29
Z ciekawości, co promuje, karnety, mecz z Jagą?
Właśnie nie do końca wszystko widziałem, bo zauważylem dopiero na światłach na alei pokoju. Natomiast widzialem napis"wszyscy na mecz" nasz herb, i jakiś urywek z jakiegoś meczu, więc może promuje mecz z Jagą
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 23.02.2017, 20:00
Rzucanie rac na boisko w lutym 2015 zmusiło łysego do podpisania umowy z ufa w marcu 2014? Co on jest k*urwa jasnowidz?
Przez tą niechęć do TSu już Ci się fakty mieszają...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.02.2017, 20:28
TS wykonuje fenomenalną robotę.

Wystarczy zobaczyć konferencję z wczoraj, związaną z prezentacją autokaru, na której prezes grupy Antrans komplementuje nowy zarząd i P. Prezes Marzenę Sarapatę, mówiąc że to skarb i dawno takich ludzi jak Pani Marzena w tym klubie..... i tu ucina. Pewnie miał na myśli, że dawno kogoś tak profesjonalnego i oddanego Wiśle u nas nie było, a skoro osoby z zewnątrz tak mówią to musi wiele znaczyć.

Dzieje się bardzo dużo, zdecydowanie na plus. Wspierajmy klub na stadionie, bo to tylko ułatwi im pracę i przyspiesz powrót na szczyt.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.02.2017, 21:46
Klub w koncu zaczyna funkcjonować normalnie.tyle.

Tylko ze my mamy zatarte spojrzenie,bo startowalismy z pozycjii nienormalnej ,wiec taka sytuacja jak dzis ,sponsorzy ,autokar to duze nowości.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.02.2017, 22:29
najgorsze jest to,ze musimy oddac kasę Mendziarze.i o ile sama kwota nie stanowi jakiegos wiekszego problemu bo pol bańki € lezy zamrozone w UEFIE na ten cel i musielibyśmy dołozyc cos kolo 200 tyś (czyli Popovica) to niestety ta Menda chce odsetek ktore móga siegnąc nawet ponad 700 tyś €
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 24.02.2017, 01:10
rokfor napisał(a):Wyświetl post
Rzucanie rac na boisko w lutym 2015 zmusiło łysego do podpisania umowy z ufa w marcu 2014? Co on jest k*urwa jasnowidz?
Przez tą niechęć do TSu już Ci się fakty mieszają...
O czym Ty mówisz? Race to najpierw derby 23 luty 2014, a kolejne race od Wiślaków na meczu z Ruchem 8 marca... A na fali pelnego stadionu i wygranej na derbach mozna bylo mocno z frekwencja pojechać.

A kto mówi o niechęci do TS? Ja tylko obiektywnie oceniam, i tylko tak jak ja zaznaczylem wczesniej a teraz kolejna osoba przypomniala, ze wiekszosc ludzi ma zaciemniony obraz bo zapomina ze TS przejal spolke w calkiem niezlym stanie bo Cupial sporo posplacal.

Ja cały czas tylko chłodze nastroje... Ludzie się tak jarają, a pytanie - czy wyniki finansowe i sportowe po pol roku obecnośći TS sie poprawily? Nie, są w podobnym miejscu jak je przejmowali. I nie, to nie jest zarzut tylko nie ma co sie nie wiadomo jak podniecać - wyjdzie to na koniec sezonu

Wojtas, a za TF co takiego bardzo nienormalnego było?
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 24.02.2017, 07:29
O czym Ty mówisz? Race to najpierw derby 23 luty 2014, a kolejne race od Wiślaków na meczu z Ruchem 8 marca... A na fali pelnego stadionu i wygranej na derbach mozna bylo mocno z frekwencja pojechać.

A kto mówi o niechęci do TS? Ja tylko obiektywnie oceniam, i tylko tak jak ja zaznaczylem wczesniej a teraz kolejna osoba przypomniala, ze wiekszosc ludzi ma zaciemniony obraz bo zapomina ze TS przejal spolke w calkiem niezlym stanie bo Cupial sporo posplacal.
Problem w tym, ze nie możemy się porozumie jest taki, ze Ty zakładasz, ze częsc osób twierdzi, że obecnie w Wiśle jest super, ze wszystko działa jak w dobrym zachodnim klubie i nie ma czego poprawiać. Ja uważam (i niektórzy tez) ze jest lepiej niż wtedy w wielu sprawach i tyle, a może aż tyle.

Cytat:
Ja cały czas tylko chłodze nastroje... Ludzie się tak jarają, a pytanie - czy wyniki finansowe i sportowe po pol roku obecnośći TS sie poprawily? Nie, są w podobnym miejscu jak je przejmowali. I nie, to nie jest zarzut tylko nie ma co sie nie wiadomo jak podniecać - wyjdzie to na koniec sezonu
Może i Cupiał spłacił ale to chyba coś normalnego powinno być, a nie urastać do wydarzenia 20 lecia. W spadku parę trupów w szafie mimo wszystko też zostawił. Pisząc Cupiał nie mam na myśli tylko jego osoby ale wiele osób zarządzających klubem.

Cytat:
Panii księgowa mówiąca, że nie ma pieniędzy choć jakieś pieniądze są ale przeznaczone dla kogoś innego, a nie dla zwykłego człowieka w klubie. Skoro masz wiedzę, to będziesz wiedział o sprawie pod tytułem "zaświadczenie o niekaralności" chyba gdzieś pod koniec 2012 roku. Nie jest to wielka sprawa dotycząca wielkich pieniędzy ale zwykła ludzka. Wydaje się śmieszna, a takowa nie była.

Sprawę zwolnień za "ustawę hazardową" też powinieneś znać.

.
Ostatnio edytowane przez PvD : 24.02.2017 o godz. 08:09.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 24.02.2017, 10:29
PvD napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, ze nie możemy się porozumie jest taki, ze Ty zakładasz, ze częsc osób twierdzi, że obecnie w Wiśle jest super, ze wszystko działa jak w dobrym zachodnim klubie i nie ma czego poprawiać. Ja uważam (i niektórzy tez) ze jest lepiej niż wtedy w wielu sprawach i tyle, a może aż tyle
Nie że jest jak w zachodnim klubie, ale że teraz jest super, a za TF bylo wsszystko dramatycznie

Cytat:
Może i Cupiał spłacił ale to chyba coś normalnego powinno być, a nie urastać do wydarzenia 20 lecia. W spadku parę trupów w szafie mimo wszystko też zostawił. Pisząc Cupiał nie mam na myśli tylko jego osoby ale wiele osób zarządzających klubem.
Zgadzam się ze przynajmniej coś takiego jak biezaca plynnosc (co nie musi jednoczesnie oznaczac ze spolka jest rentowna) to powinno być coś normalnego. I ponownie - nie robie z tego cos niesamowitego, tylko przypominam (nie trzeba bylo miec info z wew ze Cupial sporo posplacal wystarczylo czy tac artykuly prasowe i oswiadczenie TF), że jednak SA pod ramionami TS, startowala z duzo lepszej sytuacji niz byla spolka w 3 poprzednich latach, bo w koncu na sam koniec banki puscily i mogl porobic przelewy.

Cytat:
Panii księgowa mówiąca, że nie ma pieniędzy choć jakieś pieniądze są ale przeznaczone dla kogoś innego, a nie dla zwykłego człowieka w klubie. Skoro masz wiedzę, to będziesz wiedział o sprawie pod tytułem "zaświadczenie o niekaralności" chyba gdzieś pod koniec 2012 roku. Nie jest to wielka sprawa dotycząca wielkich pieniędzy ale zwykła ludzka. Wydaje się śmieszna, a takowa nie była.
Tu się zgadzam. W klubie nie bylo wielkiego szacunku i doceniania pracownikow, a to w jaki sposob dysponowano paensjami bylo jednym z przykladow. Ale zarowno dla obecnych pracownikow czy bylych pracownikow to pstryczek w nos. Mowienie jaki ten klub nie jest wielkie itp - bzdura skoro o podsrawowe rzeczy nie mogli zadbac. Pomijam tez nie raz traktowanie zawodnikow i to co np Probierz robil z Jaliensem. Ale TS ma tez juz swoje na sumieniu - dopiero po jakims czasie zdali sobie sprawe ze nie ma co walic w dziennikarzy bo to sie odbije, o ile po czessci moge zgodzic sie z wyrzuceniem Fedora z Lozy Prezydenckiej to forma w jakiej to zrobiono byla dramatyczna i uderzyla mocno wizerunkwko w klub, czy juz komiczna sytuacja wyrzucenie Piotrka Skrobowskiego z lozy.

Cytat:
Sprawę zwolnień za "ustawę hazardową" też powinieneś znać.
Ostatni ludzie w klubie, przy których można było powiedzieć że Wisla ma marketing, nie obrazajac marketingu samego w sobie. Niby za Basalaja bylo tych ludzi troche, PR byl naprawde swietny i o Wisle dobrze sie pisalo, ale jednak nie przekuwalo sie to mocno na sponsorow i frewkencje.

Generalnie oczywiście za czasów TF podstawowym problemem był brak budowania dlugoterminowej wartości klubu, olewanie marketingu i akademii. Ale nie osoba Cupiala sama w sobie i jego doradcow byla problemem, ale fakt ze Cupial byl wlascicelem Wisly przez TF - bardzo czesto to wlasnie korproacyjnosc TF zabijala Wisle i ograniczala pewne decyzje, inaczej by bylo jesli Cupial prwaytnie bylby wlascielemem. Ale rowniez tez powtorze, denerwuje mnie uderzanie w TF za wszystkie bledy szczegolnie te z ostatnich 3-4 lat (niestety nie przewidzieli ze az tak banki im sie do dupy dobiora i ze az tak kurek beda musieli przykrecic), ale byla jedna osoba w klubie ktora byla blisko kibicow i miala przelozenie na Cupiala - niestety czesto podejmowala zle decyzje, moglo wiele rzeczy lepiej dzialac - TF przejmowala sie jak pewne tranzakacje byly wysokie jednostkowo a nie jak duzo mniejszych rzeczy bylo.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 24.02.2017, 12:28

Racja, byłem pewien że umowę podpisali wcześniej. Jednak to mi się fakty pomieszało , zwracam honor.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 24.02.2017, 21:57
W tym tygodniu bodaj miał być proces Wdowczykiem. Ktoś ma jakieś informacje.?
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 24.02.2017, 22:08
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
W tym tygodniu bodaj miał być proces Wdowczykiem. Ktoś ma jakieś informacje.?
Gdzieś czytałem, że przesunięto rozprawę.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 25.02.2017, 02:47
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Skąd Ty takie bzdury bierzesz ? Gdzie Was hodują? Jakie 3 - od razu 10 milionów za race !!!!

Jeszcze wybielanie łysego idioty że "został zmuszony" do podpisania gównianiego kontraktu to już naprawdę przesada.
Umknęła mi Twoja odpowiedź. Staram się nie obrażać ludzi, ale zrobie wyjątek - jesteś idiotą. Poprostu, inaczej nie da rady tego określić jeśli poziom gimanzjalny czytania ze zrozumieniem to za dużo.

Jakie race? Od poczatku zaznaczylem ze chodzilo o wywolanie wojny i zrobienie strajku - ta frewkencja po 4-5 tys zrobila taka strate.

Nie wybielam lysego, wiem co robil ze zmianami w umowie w ostatniej chwili. Tak wiem rowniez (a kto wie czy Ty to wiesz) ze "wewnatrz" byla wersja ze race na derbach nie mialy byc rzucone tylko jedna osoba sie zagotowala a pozniej poszedl efekt domina bo pomyslano ze jednak trzeba rzucic. Ale to byl punkt zapalany, pozniej wystrzal rac od Wislakow. Kazda strona pozniej byla uparta i nikt nie chcial odpuscic, a tylko cud uratowal Wisle wtedy.

Oczywiście, lysy wczesniej nie zrobil wiele zeby poprawic sytuacje finansowa, bo jego ciecie kosztow konczylo sie kolejnymi sprawami, tyle ze bez konfliktu jakos by to spokojnie sobie trwalo. Wizerunkowo i finansowo byl dramat...

I zarowno dzialania lysego, i konflikt i nakaz sprzedazy Wisly przez banki (Cupial nie mogl finansowac Wisly, dopiero miesiac pozniej podpisal umowe kredytowa z innym bankiem), mogly w kumulacji doprowadzic do pierwszej ligi. 2-3 pozniej poszly by przelewy i pies pogrzebany by byl, jak dobrze pamietam UFA w momencie podpisania umowy z Wisla wplacila 2mln pln, odrazu to sie szybko rozeszlo bo straty byly potezne
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2017, 10:19
Swoja droga (przepraszam za lekki kurs poza temat) szokujacy wzrost wartości majatku BC wg ostatniego Forbesa
http://100najbogatszychpolakow.forbes.pl

Może jakaś reklamka na koszulki, hmm...?
Odpowiedz cytując
matiuszek
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 25.02.2017, 10:56
Pewnie dlatego, że pozbył się studni bez dna
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.02.2017, 10:58
matiuszek napisał(a):Wyświetl post
Pewnie dlatego, że pozbył się studni bez dna
Raczej zrestrukturyzował swoje firmy pod przymusem banków. Wisła to mały dodatek była do jego biznesów.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.02.2017, 11:13
No lepszego nie będzie
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 25.02.2017, 12:21
Oprocz sponsora na koszulkach przydalby sie sponsor na stadion. Tylko nie wiem do kogo by kasa w takim wypadku splywala, czy do klubu czy do miasta. Jak to jest w Warszawie, Poznaniu i Gdansku?
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 25.02.2017 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 25.02.2017, 12:30
Być może w takiej sytuacji w zamian za np. reklamę na rękawach czy plecach takowego sponsora Wisła Kraków nie musiałaby płacić za wynajem, bądź miałaby spore zniżki. A co za tym idzie mogłaby zarabiać dużo więcej na meczach.

Warto zwrócić uwagę, że nieśmiało ale jednak pomalutku rośnie też frekwencja. Do przodu małymi kroczkami.
Wisła-Korona 10 511 widzów
Wisła-Jagiellonia 11 210 widzów

Licząc, że średnia za bilet to 35 zł: 699x35=24 465 zł
Niby nie wiele ale jednak zawsze coś więcej wpada do klubowej kasy.

Mam nadzieję że tendencja zostanie podtrzymana na kolejnym domowym meczu z Wisłą Płock.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 26.02.2017 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 27.02.2017, 08:29
Jak wygramy z Piastem i zrobimy dobry wynik na Legii to wtedy jest szansa na 15 tysięcy. A i pogoda będzie się poprawiać.

Zdjęcie z miodem Bartnik może sugerować nowego partnera.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 27.02.2017, 10:16
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jak wygramy z Piastem i zrobimy dobry wynik na Legii to wtedy jest szansa na 15 tysięcy. A i pogoda będzie się poprawiać.

Zdjęcie z miodem Bartnik może sugerować nowego partnera.
Żadne wyniki nie pomogą jeżeli nie będzie bardziej zakrojnych działań promocyjnych w ostatnich 9 meczach u siebie mamy 7 zw i 2 remisy u siebie, a na spotkaniu z v-ce liderem i byłą zgodą przychodzi ledwo 11 tyś.

Na meczu z Wisłą Płock nie ma co liczyć na poprawę, bo pomijajac marketing, i kibicowsko i sportowo słaby mecz, ale po wygranej z nimi i dobrym układzie w tabeli faktycznie mogą sie zaczac mecze o stawke i na meczach z Lechem i Zaglebiem faktyczenie mozna liczyc na duza frekwencje, ale nie mniej jednak nalezy wyslac pilkarzy na miasto, zrobic fajne filmiki i PUSZCZAĆ SPONSROWANE ADSY na FB, żeby taki filmik nie dotarł do 20-30tys jak to zazwyczaj jest, tylko do jakiś 100-120tys
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 27.02.2017, 10:24
moim skromnym zdaniem nie doceniacie pogody ?
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 27.02.2017, 11:00
Co do miodu to ja to odebrałem nie jako cichy product placement tylko jako zwykłe nawiązanie do maskotki jagiellonii dlatego dali miód który znajdziecie w każdym spożywczaku, pewnie w tym przy hotelu agh też

Zastanowiłbym się nad polityka biletową, czy bilety na sektor E nie powinny być nieco tańsze (np. symboliczne 5zł) - w tym momencie kosztują tyle samo co odpowiedniki po drugiej stronie a lepiej ściągać ludzi na te widoczne w tv sektory, zawsze lepiej marketingowo wygląda gdy są pełne krzesełka a nie świecą pustkami. Do tego warto zastanowić się nad zapełnieniem Skyboxów, na legi robia tak, że serialowe gwiazdki siedzą na vipowskich ale normalnie na krzeselkach a nie gdzies zabunkrowani za szkłem i to operator kamery pokazuje normalnie a u nas jedynie pokazują p. Kmiecik która choć nam jest dobrze znana, raczej dla postronnego widza to "o jaka sympatyczna starsza pani w barwach". Poświecić kamerą na mordę Dancowi, Nowickiemu, to znane osoby i wiadomo że się identyfikują z klubem a oszklone sektory tylko dla partnerów biznesowych którzy wolą się nie ujawniać z personaliów.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.02.2017, 11:06
Żadne wyniki nie pomogą jeżeli nie będzie bardziej zakrojnych działań promocyjnych w ostatnich 9 meczach u siebie mamy 7 zw i 2 remisy u siebie, a na spotkaniu z v-ce liderem i byłą zgodą przychodzi ledwo 11 tyś.
Nasza frekwencja wcale tak źle nie wygląda, a będzie jeszcze lepiej. Wynik z Jagą pójdzie w świat i "hiszpańska" Wisła zacznie budzić większe zainteresowanie, przede wszystkim u okazjonalnie odwiedzających stadion.

Wyniki są najlepszą reklamą. Wchodzisz na dowolny portal, a tu tekst, że Wisła nie dała szans wiceliderowi. Nawet najlepsza reklama na FB tego nie przebije.

Jeśli tylko dopisze pogoda i jeśli na dwóch wyjazdach zaprezentujemy się godnie, to jestem spokojny o frekwencję na meczu z Płockiem, nawet jeśli nie jest to żaden prestiżowy rywal.

azkaz napisał(a):Wyświetl post

Zastanowiłbym się nad polityka biletową, czy bilety na sektor E nie powinny być nieco tańsze (np. symboliczne 5zł) - w tym momencie kosztują tyle samo co odpowiedniki po drugiej stronie a lepiej ściągać ludzi na te widoczne w tv sektory, zawsze lepiej marketingowo wygląda gdy są pełne krzesełka a nie świecą pustkami.

Moim zdaniem dobry pomysł. Poza tym te miejsca, kiedy tylko wyjdzie słoneczko, wcale nie są takie dobre.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 27.02.2017 o godz. 11:34.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 27.02.2017, 11:33
bilety ogólnie sa za drogie
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 27.02.2017, 11:47
Na Lechii, liderze, duże miasto, nowy stadion - 13 tyś ludzi w sobotę.
Na Lechu 10,5 tyś jak ostatnio grali u siebie.
Na Legii 14 tyś z Termalicą

Nasze 11 tyś wygląda dobrze i jest bardzo dobrym punktem wyjścia. Przy wynikach i grze jak powyższe drużyny u nas byłoby stałe 20-25 tyś ludzi.

Od zawsze mówię, że Wisła ma jeden z największych jak nie największy potencjał kibicowski w Polsce. Tylko niestety jest to specyficzna grupa kibiców. I nie ma się co na to obrażać tylko trzeba dążyć do ściągnięcia ich na stadion.

Co rozumiem przez specyficzna?

Otóż bardziej roszczeniowa niż gdzie indziej, przyzwyczajona na skutek przeszłości do innego poziomu gry, stawki o którą toczy się mecz, ale jednocześnie bardzo stęskniona silnej Wisły i meczów z jej udziałem. Wystarczył mecz nie o MP, nie o puchar, nie o grę w pucharach.. Wystarczył mecz o czołową 8-kę, z zupełnie nie medialną drużyną, aby przyszło ponad 20 tyś ludzi. Tu nie decyduje kryterium ceny.

W Krakowie jest potężny potencjał kibicowski i krok po kroku trzeba go mobilizować. Krok po kroku będzie lepiej wraz ze wzrostem poziomu sportowego drużyny i stawki, o którą gra. To widać też na mediach społecznościowych jak aktywni są kibice Wisły.
Ostatnio edytowane przez nesta : 27.02.2017 o godz. 11:50.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 27.02.2017, 11:50
Jak za drogie ? O czym ty mówisz... Na mecz okręgówki po 10 zł bilety nieraz są.
A u nas najtańszy 15 zł (ulgowy). Moim zdaniem ceny biletów są dobre lub ciut za niskie. Ceny biletów nie są w żadnym wypadku głównym czynnikiem wpływającym na wysokość frekwencji. Wysoka frekwencja = dobra gra + mecze "o coś".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów