|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Co masz na mysli inna liga niz Guzmics?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lepszy od Ryśka pewnie mu chodzi.Co do oceny Stilica to się z tobą nie zgadzam jeszcze będą z niego ludzie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wszyscy chwala Cywke, a to on przegral wazna glowke w 3 minucie i przez to malo nie bylo 0:1 dla Baby Jagi.
Załuska bardzo dobrze. Cywka ok, Llionch jeszcze musi nabrac jeszcze obycia, potencjal ma. Gonzales to najlepszy transfer na stopera od czasow Marcelo, Maly+Brozek+Bogus bardzo fajnie. Dobra wspolpraca ze srodkiem pomocy, praktycznie mozna powiedziec ze nie bylo w tym meczu slabego ogniwa, wszyscy wg mnie poza Broziem i Bogusiem na 7. Wspomniana dwojka na 8. Co do Stilica... czas gra na jego korzysc. Zachara fajna pietka po jednym z roznych. No i 8 Polakow w skladzie i 3 obcokrajowcow. Tak to powinno wygladac!
Ostatnio edytowane przez regan : 26.02.2017 o godz. 16:48.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Brawo, super meczyk! Jeszcze wszystko przed nami, dużo punktów do zdobycia i wiele do ugrania po podziale.
Ktoś mnie oświeci czy 2 żółte i w konsekwencji czerwo jest traktowane tak samo jak czerwo bezpośrednie? Czyli czy będzie pauzował w następnym meczu? ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Pamięta Kolega wejście smoka Wdowca?Ad. 4. Brak zgody. Za wcześnie, żeby oceniać, ale potencjał jest Llonch zagrał 3 mecze. Porównywać go do Cantoro można ewentualnie po 63.Ad. 6. Brak zgody. Za wcześnie, żeby oceniać, ale potencjał jest Ivan zagrał 3 mecze. Porównywać go do Marcelo czy Clebera można ewentualnie po 63.Ad. 8. Brak zgody. Za wcześnie, żeby oceniać, ale potencjał jest ![]() Kolega to się łatwo zako....., prawda? ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Jeśli dostałby bezpośrednio czerwień to wówczas pauza, obecnie bez konsekwencji. Uważam jednak, że kartki Małego i 2 kartka Ivana były zupełnie niepotrzebne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
@ ja
Dajcie sobie siana z tą cenzurą! Bezokolicznik - zakochiwać się. 3 osoba czasu teraźniejszego: zako..... się! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Może X-ray zaprezentuje jego statystyki z Jaga i te odbiory? Walczy, zapiernicza, idzie na raz, nie mozna mu odmowic chęci, jeszcze kilka spotkan i nam sie wyklaruje obraz. Porównanie do Popa srednie, zupelnie inni zawodnicy, Popo człapie i zagrywa do boku, toczył sie z pilka ślamazarnie, zaś Pol po odbiorze szybko pozbywa sie pilki i podaje ryzykownie bez kalkulacji ala do boku Popo. Co do Kiko... takie mam przeczucie - prawdziwek i tyle - mam nadzieje, ze sie mylę. Prawdziwek czy nie to fakty są takie, ze te 3 pierwsze mecze zdecydowanie na plus.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 26.02.2017 o godz. 20:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
Jak ktoś chce cenzurować np. słowo "wuj", to robi się to przy pomocy: \bwuj\b. Wtedy nie blokuje się słowa "przygotowuje". |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
natomiast zauwazcie Cywka,Brozek, Boguski Zaluska,Maczynski ,wszyscy graja o jakies 60-70% lepiej niz jescze pol roku temu?przypadek,,..gdyby jeden to moze...ale kilku to juz przypadek nie jest.wczorajszy mecz to potwierdził. No i ten brak tej paniki jak sie bronimy ,ktory towarzyszl nam przez jakies 3/4 meczów w zeszlym sezonie czy wczesniej. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie wiem skąd te zachwyty nad Llonchem. Byłem na meczu, widziałem na żywo. Kupa strat, niedokładne podania, przegrane główki (brakuje cm). Mączyński przy nim wyglądał jak profesor. Za bramkę bym go w ogóle nie winił. Jako jedyny tak naprawdę uczestniczył w akcji obronnej, reszta olała sprawę.
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Całkiem sensowne oceny na tej stronie
http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/oc...ieje,11828611/ Np. Cytat:
Z jednej strony miłośnicy ligowej młócki ("byle nie Barcelona!") albo szkoły rumuńskiej, kochają przecinaków (Wilk, a nawet Sobol), a z drugiej oszczekują zawodników lepszych technicznie nazywając ich przecinakami. No ale jak ma być inaczej, skoro wielu nawet nie wie co to jest futbol krakowski? Albo narzekają na konieczność wymiany więcej niż trzech podań("Olaboga! Tikitaka! A nie można to tak od razu z dziuga do przodu i po sprawie?")? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Znowu się zaczęło.
W Lidze+ czy Lidze+ extra, nie wiem za bardzo znowu rozmawiano o kontrowersjach, tym razem także w meczu Wisły. Pokazano nieczyste wejście Cywki i nadepnięcie przez niego na nogi któregoś z piłkarzy Jagi. Pytanie dwóch wyżelowanych buców do pana Sławka: "czy Komisja Ligi może ukarać Cywkę, skoro nie dostał od od sędziego żadnej kartki?" "Tak... odpowiada nieco zdziwiony pytaniem pan Sławek... Tak... może ukarać". Od razu widać, że mecz z 7 się zbliża. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W sumie to możemy się pozbyć obrony na mecz z Legią - Cywce pomoże komisja legii, a Głowie i Sadlokowi sędzia na meczu z Piastem.
Oprócz tego jest opcja wyeliminowanie Brleka, Małeckiego i Ondraska. Wiem, że to teoria spiskowa, ale przed meczem z Legią różne cuda już się działy. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ja Na mecz z Piastem zastanowiłbym się nad tym czy Głowackiego nie dać na ławkę. Piast gra taktyczną dzidę i o zółtko tutaj jest bardzo łatwo...
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Małecki też ma chyba 7 żółtek.
Może lepiej, żeby do Gliwic nie jechał? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legią bym się nie przejmował, najważniejsze to zdobyć 3pkt. z Piastem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
FraMat
Niestety C+ to już L+ od dłuższego czasu. Spokojnie popracują nad Cywką. Cóż będzie musiał zadebiutować Bartkowski. Co do posadzenia na ławce Małeckiego i Głowackiego w meczu z Piastem. Myślę że to zły pomysł. Bardziej prawdopodobne jest że wygramy z Piastem niż cokolwiek ugramy na ległej. Nie mamy pewności że będziemy w górnej 8. Mecz z ległą to prestiż, mecz z Piastem to realna szansa na 3 pkt. A bez Głowy i Małego wcale nie musimy być lepsi od Gliwiczan. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
4 - nie porównuje do Cantoro, tylko że od czasów Cantoro 6 - tutaj mimo wszystko wydaje mi sie że jakośc jest taka że to widać juz od pierwszego meczu, komentarze tzw. fachowcow tez zdaja sie to potwierdzac , no bo kto wg Ciebie byl lepszy ? i uwaga analogicznie do Cantoro nie pisze ze Ivan jest lepszy od Marcelo czy Clebera tylko ze razem z nimi jest w top3 , no bo kto jeszcze ? moim zdaniem NIE Guzmics , a juz napewno nie Czekaj, Uryga, Mateusza Kowalski, czy moim zdaniem zdecydowanie przereklamowany murzyn z Hondurasu 8 - ten punkt to byla najwieksza spekujacja, chcialbym sie mylic, niestety nie wyglada to dobrze |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dobrze się ten mecz oglądało. Bardzo fajnie Wisła przesuwa formacje obronną. Widać że taktycznie wygląda to coraz lepiej z meczu na mecz. Znamienne jest to że poza pierwszymi minutami Jaga stwarzała zagrożenie tylko po indywidualnych błędach a nie po rozklepaniu obrony. Niestety ale wszystcy nasi piłkarze mają duży problem z techniką użytkową ...
Cywka wkońcu zagrał poprawnie na obronie - może faktycznie coś z tego będzie Cieszy mnie że mamy wkońcu pewnego bramkarza - jśeśli dobrze kojarze kończy mu się kontrakt po sezonie, dobrze by było go przedłużyć Ivan zdecydowanie najgorszy mecz do tej pory, mam nadzieje że jednorazowo i za tydzień jego forma wróci do normy Czemu ten Brożek sie starzeje - gośc gra rewelacyjnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co do posadzenia na ławce Małeckiego i Głowackiego w meczu z Piastem. Myślę że to zły pomysł. Bardziej prawdopodobne jest że wygramy z Piastem niż cokolwiek ugramy na ległej. Nie mamy pewności że będziemy w górnej 8. Mecz z ległą to prestiż, mecz z Piastem to realna szansa na 3 pkt. A bez Głowy i Małego wcale nie musimy być lepsi od Gliwiczan.
Mi akurat chodziło o Głowackiego - Piast gra typowy kontratak a w takich meczach właśnie Głowa łapie kartki - 2x z Koroną, 2x ze Śląskiem, 1x z Piastem - a Głowa to jednak szef naszej linii obrony.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jeśli dobrze pamiętam, to Komisja (l)igi może nałożyć jedynie w sytuacji, gdy sędzia nie widział sytuacji w ogóle. W przypadku Cywki Marciniak odgwizdał faul, więc jakakolwiek ingerencja może być nadużyciem.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mecz z Piastem jest dla nas kluczowy, musimy tutaj zrobić 3 punkty, jeśli chcemy myśleć o górnej 8-ce. Potem mamy na prawdę trudny terminarz. Punkty na ległej to oczywiście byłby super bonus, ale skupmy się na najbliższym spotkaniu.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
To akurat nie jest prawda. Chodzi o nałożenie kary indywidualnej a nie kary dla drużyny. Komisja Ligi może uznać, że sędzia nie widział zbyt dokładnie i dlatego nie nałożył kary indywidualnej, co Komisja może "naprawić", Oczywiście zawsze w przypadku dowolnego innego zespołu niż 7
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Niezależnie od tego, co Komisja formalnie może, co zezna Marciniak i co byłoby nadużyciem, doświadczenie uczy, że jeśli chodzi o Legię, a zwłaszcza Legię w potrzebie vs Wisłę, to Komisja może wszystko, co pomoże Legii, a Wiśle zaszkodzi.
W sprawie Cierzniaka orzekali wprost niezgodnie z przepisami związkowymi, więc co to dla nich za problem przepisów "tylko" nadużyć? (tak, wiem - podążyliśmy w offtopową spiskową teorię dziejów, nie chcę też podstawiać komisji gotowych rozwiązań, więc resztę tego wątku przemilczę) ---- Co do meczu, to - będąc konsekwentnym w podejściu - chociaż mi się oczywiście podobał, a organizacja gry i forma wydają się być coraz lepsze, daleki jestem od wyciągania długoterminowych wniosków, hurraoptymizmu i ocen jakości trenera. Za wcześnie. Biorąc pod uwagę liczbę nowych zawodników, ciągle możemy się spodziewać rollercoastera wyników. Dlatego każdy punkt jest na wagę złota. Zgadzam się tym samym z poprzednikami: w tej chwili najważniejszy jest dla nas mecz najbliższy. W najbliższej kolejce będzie sporo meczów o 6 punktów i warto byłoby to wykorzystać żeby na dłużej zadomowić się w pierwszej ósemce. A Piast jest już na tym etapie, na którym można się spodziewać, że będzie gryzł trawę, żeby coś ugrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Dla mnie Llonch gra bardzo solidnie, weź pod uwagę, że koleś gra dopiero 3 mecz w nowej lidze, nowym kraju, nowej drużynie. Jeśli podtrzyma tendencję to może być mega grajkiem za kilka miesięcy. Popović, Brlek czy inni zaczynali chyba nieco słabiej z tego co pamiętam. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|