|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mało a właściwie nie gra w Lechii Grzegorz Kuświk może o Niego się pokusić?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
tt 22 luty:
https://twitter.com/janekx89/status/834513087684345856 tt 24 luty: https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...91102126452736 tyle wart ten cał twitter. chyba że przyjechał i pojechał.. bo zimno? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
||
![]() Z ciekawości dodam że transfer Popovicia przeprowadziła agencja Kołakowskiego, tego od Glika. Podkradli Denisa innej agencji w ostatniej chwili. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
No popatrz a jeszcze niedawno pisano po co tylu pomocnikow i gdy nagle sprzedano jednego to okazuje sie ze juz jest bida w pomocy i bedzie mysiał grac Uryga.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Online |
|
|
Nie rozumiem co ma do tego Jagiełło, który po pierwsze nie jest naszym piłkarzem, a po drugie występuje na pozycji skrzydłowego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
kasa za Popovicia potrzebna jest na na funkcjonowanie klubu. I tak nie jest źle. Jaka jest nominalna pozycja Cywki ? poza oczywiście ławką rezerwowych ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie potośmy brali tylu zeby teraz sobie nie odbic i cos zarobić sprzedając.
![]() ja tam co do Popo mieszane uczucia miałem,taki sredniak ,za Skorzy czy Maaskanta nikomu by nawet w glowie nie zaswitało zeby takich grajków sprowadzac.Ale niech mu sie wiedzie w mateczce Rosiji. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Większe ananasy niż Popovic pojawiały się wtedy w klubie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Na pozycji Popovicia może grać Llonch oraz Mączyński. Do kompletu w środku pola mamy Brleka i mam nadzieję (kiedys) Laskosia. Urygi nie liczę tutaj z wiadomych powodów. A Cywka jeśli wpadnie w rytm meczowy to i przesunięcie go na defensywnego pomocnika nie będzie złym pomysłem. Do tej pory na tej pozycji zawalał nam spotkania, ale kto wie czy jak złapie formę to będziemy mieli i tam z niego pożytek?
Co do samego Popovicia to był to zawodnik dobry w odbiorze, trochę gorszy w rozegraniu do 30 metra, poprawny w wykonywaniu stałych fragmentów gry, ale i do bólu wolny i niestety praktycznie żadnego pożytku nie przynosił w ofensywie. Ewidentnie głowa u niego nie nadążała z całkiem niezłymi umiejętnościami technicznymi. Wydaje mi się również, że do pracusiów nie należał, w przeciwieństwie do Lloncha, który ma całkiem inną opinię. Statystki oczywiście u niego też nie powalały - 50 występów/ 5 goli i 2 asysty. Z czego wszystkie gole ze stałych fragmentów gry.. Nie był to materiał na niezłego zawodnika. Na solidną zapchaj dziurę owszem. Gdyby miał te 3-5 lat mniej to może jeszcze miałbym nadzieję, że nabierze większego ogrania. Na pewno zaś więcej dał naszej drużynie niż Cywka, Uryga czy Pietrzak którzy są w naszej kadrze (i z którymi wypada się pożegnać w lecie), ale jednocześnie wyciągnięcie za niego takie kwoty (200-300 tyś euro) to niewątpliwie sukces klubu i jego menago. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jedyne co miał dobre to dłuższe podania, rozgrywanie, rozrzucanie gry na boki. Reszta kiepsko. Mało ruchliwy, ciągle kręcił się gdzieś w środku boiska - ani nie podłączał się to ataków, nie wchodził w szesnastkę, ani nie bronił.
Stilić gdy go zmienił z Koroną to odrazu było widać że to dużo lepszy piłkarz - poszedł za kilkoma kontratakami, miał setkę na gola. Popović zostałby gdzieś na 40 metrze i nie miałby szansy przyładować bramki ani pomóc w kontrataku i zamiast trzech na trzech byłoby dwóch na trzech i zupełnie po akcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Karherop widzę, że się średnio orientujesz, albo po prostu meczów nie oglądasz bo Cywka w ostatnich spotkaniach był jednym z najlepszych zawodników i pozbywanie się tego zawodnika byłoby bardzo nieprzemyślaną decyzją, bo widać że chłop w końcu znalazł swoją pozycję na boisku.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Popovic? Krzyżyk na drogę.
Pewnie chce się zapoznać z murawą przed MŚ, to zrozumiałe.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.02.2017 o godz. 10:05.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jaja sobie robisz ? Cywka najlepszy dobra poczekamy jeszcze kilka meczów i ocenimy szansa dzisiaj
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
I czego tu nie rozumiesz? Stilić poszedł, trzeba było jakoś załatać dziurę. Stilić przyszedł - dziury nie ma, i już zwykła filozofia - Popović, fajnie że jesteś, ale jakby Cie nie było to nikt by nie zauważył. Dostali dobrą ofertę, przyjęli bez zawahania, i za kilka tygodni większość zapomni, że ktoś taki u nas grał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Stilic w obecnej formie będąc na boisku robi dziurę tak jakby go nie było. Gdy Brlek pokazuje taką antyformę jak tydzień temu to okazuje się, że mamy w środku pola tylko Pola (xd) i Mąkę. Naboru z kraju Narcos nie liczę póki co. Popo nie był żadną rewelacją, miał kilka ponadprzeciętnych meczów i dużo kiepskich, za 200k EUR też bym go oddał z pocałowaniem ręki ale był lubiany w szatni, potrafił się poszarpać za kolegów (jak w derbach gdy przestawił piątka cwela) i życzę mu wszystkiego dobrego w dalszej karierze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
tomasz_19 napisał(a):
To dla mnie logiczne, że odpalając najsłabsze ogniwa za pół roku (Buchalik, Uryga, może Cywka, Pietrzak) trzeba będzie kogoś an ich miejsce ściągnąć. Lepszych i bardziej perspektywicznych. A jeśli widzisz w Cywce najlepszego prawego obrońcę ligi Tobie gratuluję bieżącego rozeznania w tym co się dzieje w piłce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A co się dzieje z naszym obrońcą z pierwszej ligi który w tym temacie był chrzczony jako najbardziej poszukiwany kąsek transferowy na zapleczu ekstraklasy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
No to Ci się pomyliło coś, bo on nie był traktowany jako najbardziej poszukiwany kąsek z zaplecza.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Azkaz- Z tego co wiem mamy jeszcze Laskosia i Slomke do ogrywania wiec odejscie Popovica nie robi tragedii
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
@X-Ray
Przewin sobie kilka stron wstecz w okresie jak był kontraktowany... Po niektórych wpisach takie odniosłem wrażenie.... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|