The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2017, 15:34
hehe, już myślałem
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.02.2017, 14:39
Wisła zaakceptowała ofertę za Popovica. Jest bliski przenosin na wschód.
@Kkiewicz na TT
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 22.02.2017, 14:48
oby! najwiekszy hamulcowy Wisły ostatnich lat... mam nadzieję, że na jego miejsce wskoczy na dobre Brlek!
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 22.02.2017, 14:58
Piłkarz do bólu przeciętny, jakie są jego zalety? gdyby kase z niego przeznaczyc na Arsenica.. było by pięknie.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 22.02.2017, 15:05
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
oby! najwiekszy hamulcowy Wisły ostatnich lat... mam nadzieję, że na jego miejsce wskoczy na dobre Brlek!
Ale gdzie chcesz żeby Brlek wskakiwał jak Brlek jest na innej pozycji.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 22.02.2017, 15:06
TRZEBINIAnin
jego zalety to szybkie odbiory zaraz po tym jak spartolił podanie do kolegi...
po za tym masę podań otwierających drogę do bramki Głowackiemu czy Sadlokowi

X-Ray, nieprawda Brlek może również grać jako 8 i to z powodzeniem!
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 22.02.2017 o godz. 15:08.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 22.02.2017, 15:12
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
TRZEBINIAnin
jego zalety to szybkie odbiory zaraz po tym jak spartolił podanie do kolegi...
po za tym masę podań otwierających drogę do bramki Głowackiemu czy Sadlokowi

X-Ray, nieprawda Brlek może również grać jako 8 i to z powodzeniem!
Według mnie nie ma na to szans, bo Kiko potrzebuje w środku kogoś dobrego w odbiorze. Czyli - Llonch.

Nie wydaje mi się by silną stroną Brleka była gra w defensywie, choć mogę się mylić.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.02.2017, 15:24
Janekx pisze, że więcej niż 100 tys. EUR, a sam zawodnik się zastanawia i ma jeszcze jedną opcję na wschodzie.

Jest kim grać w środku więc jakby była dobra kasa to czemu nie. Popovic bardzo solidny, ale właśnie... tylko tyle i aż tyle.
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 22.02.2017, 15:31
Popović to rzemieślnik, nie wyróżnia się specjalnie.
Ale w każdym meczu ma wiele przechwytów dzięki dobremu ustawianiu się.
Wychodzi do piłki, stara się rozgrywać. Ze swoich zadań wywiązuję się ale nic ponad to.
Więc jeśli dostaniemy za niego dobrą kasę to trzeba sprzedać
Chociaż osobiście wolałbym by został do lata bo jestem daleko od hurraoptymizmu związanego z Llonchem.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 22.02.2017, 15:59
Popović z Koroną - 25 celnych pod. atak., 15 odbiorów, 5 na połowie rywala, 12 pojedynków na ziemi wygranych. Wszystkiego najwięcej w Wiśle.

Llonch ze Śląskiem - 25 celnych pod. atak. (celność 78%), 3 odbiory, 1 na połowie rywala, 5 pojedynków na ziemi wygranych

Mączyński z Korona/Śląskiem - 20/23 podania atak. 20/23, odbiory 8/10, na połowie rywala 4/4 pojedynków na ziemi wygranych.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 22.02.2017 o godz. 16:09.

Cytat:
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.02.2017, 16:05
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Popović z Koroną - 25 celnych pod. atak., 15 odbiorów, 5 na połowie rywala, 12 pojedynków na ziemi wygranych. Wszystkiego najwięcej w Wiśle.

Llonch ze Śląskiem - 25 celnych pod. atak. (celność 78%), 3 odbiory, 1 na połowie rywala, 5 pojedynków na ziemi wygranych
Ale bramek nie szczylo, wincyj bramek, WINCYJ
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 22.02.2017, 16:09
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Ale bramek nie szczylo, wincyj bramek, WINCYJ
No ale przecież nikt na takie rzeczy nie patrzy, liczy się żeby na livesports była bramka/asysta.

Cytat:
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.02.2017, 16:19
Gwiazda!!! Nie sprzedawac a jak juz to tylko za 5 mln euro. Nie z tyloma odbiorami w jednym meczu, z tak wymagajacym przeciwnikiem jak Korona.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.02.2017 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 22.02.2017, 16:25
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Gwiazda!!! Nie sprzedawac a jak juz to tylko za 5 mln euro. Nie z tyloma odbiorami w jednym meczu, z tak wymagajacym przeciwnikiem jak Korona.
Ale masz świadomość że to nie jest przypadkowy mecz/przypadkowe statystyki?

I w rozmowie z dwoma trenerami słyszałem jedną opinie: Jeden z bardziej niedocenianych zawodników w lidze.

Odłączam się jednak od tej dyskusjii bo wiem że każdy o nim ma opinie której się nie zmieni. 5!
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 22.02.2017 o godz. 17:59.

Cytat:
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.02.2017, 16:27
Ja chyba przestanę mecze oglądać, na co mi to przy ocenie zawodnika? Tylko statystyki!

ps. Jest jakaś stronka ze statystykami "live" z danego meczu?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2017, 16:35
Ogorek. Tyle mam do powiedzenia. Co do wypowiedzi trenerow to szkoda slow. Wszyscy niedocenieni w tej lidze, wszyscy poszkodowani, zapierdalac nie ma komu (poza wyjatkami, ktore wyrwaly sie z tego ....idolka dzieki ciezkiej pracy i wlasnej determinacji). W meczu z Korona pomimo tych odbiorow zagral beznadziejnie. Nawet w glupich powtorkach kazda akcja scyzorykow jaka konczyla sie grozna sytuacja przechodzila przez Popovicia.

PS. Oczywiscie szanuje czyjes zdanie, kazdy moze miec inne.

PS2. Tez bym prosil o stronke z tymi statystykami. Poszukam meczu, w ktorym Uryga mial wiecej odbiorow
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.02.2017 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.02.2017, 17:06
Ale masz świadomość że to nie jest przypadkowy mecz/przypadkowe statystyki?
W pełni popieram. Statystyka prawdę Ci powie, bo wielu rzeczy nie zauważamy, kiedy oglądamy spotkanie. Potem wskakuje jakiś grajek na czyjeś miejsce i okazuje się, że to już nie to... a wystarczy przejrzeć liczby. Szkoda, że dostęp do instata mają tylko wybrani .

Oczywiście po Popovicu nie będę płakał, co nie zmienia faktu, że Llonch, to przy nim amator.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.02.2017, 17:11
No ale przecież nikt na takie rzeczy nie patrzy, liczy się żeby na livesports była bramka/asysta.
Odkąd przeczytałem że za Kiko gramy dzidę to już nawet nie reaguję.

Popović bardzo dobry środkowy pomocnik, nie bez powodu gramy lepiej z nim niż bez niego. Dobrze gra z tyłu, często dobrze wprowadza piłkę do gry, w ofensywie miewa przebłyski.

Jeżeli oferowane pieniądze są w porządku to pewnie odejdzie, ale na pewno będzie to dla nas strata.
Patrzcie, jeden transfer i nagle okazuje się że wcale nie mamy za wielu zawodników w środku pola...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2017, 17:16
Dlatego proszę, podajcie stronę ze statystykami - już nie chcę oglądać meczów, będę śledził tylko statystyki!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 22.02.2017, 17:21
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego proszę, podajcie stronę ze statystykami - już nie chcę oglądać meczów, będę śledził tylko statystyki!
http://krakow.stat.gov.pl/
Trzymam za słowo
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2017, 17:27
Super, a teraz jeszcze ze statystykami "meczowymi" - i żeby live był!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 22.02.2017, 17:30
Gałganiarstwo niektórych na tym forum mnie przeraża... Najpierw, że Boguskiego bronią liczby, potem, że haha statystyki haha Popović śmieć frajer niech idzie za tego 100k nie będę płakał pfff statystyki
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2017, 17:39
Jeszcze "xd" na końcu dopisz i dopełnisz swój twórczy post
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2017, 17:41
I co w zwiazku z tym? Kazdy ma prawo do wlasnej oceny. Suma sumarum od kiedy gramy gwiazdami srodka pola pokroju Popovicia szczytem marzen jest zalapanie sie do gornej osemki. Czym to jest spowodowane jak nie slabymi grajkami? Nie robmy na sile gwiazdorow z naszych pilkarzy skoro okupuja od kilku sezonow miejsca jakie okupuja. Chujowo ale stabilnie. Kiedy to sie zmieni, zobaczymy, moze juz w tym sezonie? Moze juz bez Popovicia? Moze zmieni sie na gorzej i tez bez Popovicia. Zycie pokaze.

PS. Zeby nie bylo to nie mam ansolutnie zadnych wymagan wzgledem tych pilkarzy. Sa jacy sa, pewnego poziomu nie przeskocza. Raz im wyjdzie, raz nie. Miejmy nadzieje, ze nowe nabytki wniosa troche swiezosci i moze czegos innego. Na pewno nie ma co wyrokowac po dwoch meczach ze ktos jest amatorem przy Popoviciu jak ktorys z forumowych medrcow.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.02.2017 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 22.02.2017, 17:47
Jeszcze "xd" na końcu dopisz i dopełnisz swój twórczy post
Zapraszam do dyskusji na temat mojego twórczego komentarza i wytykania mi głupot, które tam napisałem. xd

wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
I co w zwiazku z tym? Kazdy ma prawo do wlasnej oceny. Suma sumarum od kiedy gramy gwiazdami srodka pola pokroju Popovicia szczytem marzen jest zalapanie sie do gornej osemki. Czym to jest spowodowane jak nie slabymi grajkami? Nie robmy na sile gwiazdorow z naszych pilkarzy skoro okupuja od kilku sezonow miejsca jakie okupuja. Chujowo ale stabilnie. Kiedy to sie zmieni, zobaczymy, moze juz w tym sezonie? Moze juz bez Popovicia? Moze zmieni sie na gorzej i tez bez Popovicia. Zycie pokaze.
Na pewno nie zasługuje, żeby go jebać na każdym kroku. Ani bramek nie zawala, zdarzy mu się strata, ale przy Sadloku, który gra niżej i nie powinien mieć ich wcale albo praktycznie wcale to jest bogiem piłki nożnej. Zazwyczaj jest ustawiany jeszcze niżej niż Mączka albo na równi z nim. Nie widzę jednak wielkiej różnicy między ćwierćfinalistą Euro, a tym słabiakiem Popo. Llonch biega dużo, ale głupio. Najpewniej się to zmieni wkrótce na lepsze, bo musi się dopasować, ale na tę chwilę to Denis stanowi lepszy wybór.

Mówisz, że każdy ma prawo do swojego zdania? Trenerzy też? Przecież w poprzednim poście ich krytykowałeś, że w tej lidze to każdy niedoceniony, a ich opinie to o dupę rozbić.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2017, 17:51
Naucz czytać ze zrozumieniem, nie przejaskrawiaj i dobrze interpretuj czyjeś wypowiedzi... Potem możemy pogadać.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2017, 17:51
Przeciez to bylo moje prywatne zdanie. Ty mozesz miec inne i wierzyc trenerom, ze w naszej lidze kazdy niedoceniony a liga to poziom Premier League z samymi ekspertami na lawkach trenerskich i w szaatniach. Tak, uwazam, ze polscy trenerzy to nie eksperci tylko amatorzy. Nie oceniam tego na podstawie ich slow tylko ich karier i wynikow polskich druzyn. Tylko tyle.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 22.02.2017, 17:55
Super, a teraz jeszcze ze statystykami "meczowymi" - i żeby live był!
Z naszej ligi nie dostaniesz takich statystyk nigdzie. Chyba że jesteś dziennikarzem/scoutem i masz dostęp do Instat.

Ja chyba przestanę mecze oglądać, na co mi to przy ocenie zawodnika? Tylko statystyki!

ps. Jest jakaś stronka ze statystykami "live" z danego meczu?
Statystyki to dodatek, ale przy ocenie zawodników mało widocznych od czarnej roboty, cholernie ważne i wiele pokazujące.

Ustawianie się, przewidywanie, odbiory, rozprowadzanie akcji. Oglądając nikogo to nie obchodzi, liczy się podanie otwierające/strzał/asysta/bramka. To obchodzi widza.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 22.02.2017 o godz. 17:58.

Cytat:
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 22.02.2017, 17:56
Naucz czytać ze zrozumieniem, nie przejaskrawiaj i dobrze interpretuj czyjeś wypowiedzi... Potem możemy pogadać.
Sposób w jaki zamknąłeś dyskusję z X-Rayem o statystykach to aż się ręce do braw składają, dobra robota. Takich użytkowników tego forum potrzebujemy. Tu rzucić ogólnikiem, tam, że czytać nie umiesz i niech znają swoje miejsce w szeregu
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2017, 18:06
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Sposób w jaki zamknąłeś dyskusję z X-Rayem o statystykach to aż się ręce do braw składają, dobra robota. Takich użytkowników tego forum potrzebujemy. Tu rzucić ogólnikiem, tam, że czytać nie umiesz i niech znają swoje miejsce w szeregu
Wtrąciłem żartobliwie swoje trzy grosze (bo bawią mnie tak skrajne stanowiska), a Tobie wyszedł z tego komentarz... no właśnie, jaki?

Statystyki to dodatek, ale przy ocenie zawodników mało widocznych od czarnej roboty, cholernie ważne i wiele pokazujące.

Ustawianie się, przewidywanie, odbiory, rozprowadzanie akcji. Oglądając nikogo to nie obchodzi, liczy się podanie otwierające/strzał/asysta/bramka. To obchodzi widza.
Naprawdę mi tego tłumaczyć nie musisz - chodzi mi jedynie o to, że same statystyki to nie wszystko. I chyba się z tym zgodzisz?

Jeszcze jedno - sprawdzałeś/weryfikowałeś statystyki, którymi się podpierasz (np. liczba odbiorów)?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów