|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Podpisuję sie obie rękami pod postem Adrio. Glos rozsadkuâş
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Narzekający przeczytajcie post Adrio i się uciszcie, bo zachowujecię się bardzo stereotypowo. Nie dogodzisz, tak źle, a tak jeszcze gorzej. Cytując "szkoda prądu".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Świetny post Adrio.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Eh napisałem takiego posta i nie wiem dlaczego po edycji zniknał....
Chodzi mi o to, że nie wprowadzamy na hura do składu 5-6 zawodników tylko robimy to stopniowo. Trzon zespołu jak narazie jest nie ruszony ale to się w każdej chwili może zmienić. Cytat:
Mnie cieszy to, że np taki Stilić, nie jest odrazu forsowany do pierwszego składu tylko jest powoli wprowadzany do gry. Jak do tej pory podoba mi się wizja Kiko bo nic nie jest robione na juz, na hura. Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Adrio : 17.02.2017 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chodzi o rywalizację w drużynie. Musisz ją mieć żeby w ogóle zacząć myśleć o postępie, który ma zrobić drużyna i o podnoszeniu formy indywidualnej zawodników. Wtedy działa dopiero trening, piłkarz też na zupełnie innej energii, dyspozycji wchodzi w mecz po cyklu treningowym, w którym ma świadomość pewnego placu, a zupełnie inaczej jak wie, że na każdym treningu musi dawać z siebie maxa.
Teraz dopiero mamy sytuacje jak w najlepszych klubach, że musisz rywalizować nawet o miejsce na ławce. I to jest bardzo rozwojowe dla drużyny i każdego z osobna. Dlatego argument o zbyt dużej ilości graczy jest całkowicie chybiony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
nesta napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
a poza tym co to za gadanie że żaden z zawodników nie będize wywierał presji ? to że w pierwszym meczu wyszedł praktycznie stary skład ? dla mnie to właśnie mądrość trenera że nie wrzuca nowych na głęboką wode tylko powoli wprowadza do zespołu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ławka jest konieczna, a jej dotąd nie mieliśmy. W ogóle. Teraz jak wypadnie Boguski, to może wejść Videmont. Nie ma Popovicia? Jest Brlek, jest Llonch. Mam Ci przypomnieć jak kończyły się dla nas boki obrony Mójta/Bartkowski? Inna sprawa - odejście jakiegokolwiek zawodnika była tragedią, teraz gdyby Kazachowie albo Rosjanie nagle złożyli ofertę nie do odrzucenia za Popo lub Mączyńskiego (z pół bańki za pierwszego i milion za drugiego) to nie zostajemy z dziurą w środku. W skrócie - jest normalność, a to już spory postęp. Fakt że wpuszczenie rezerwowego na ostatnie 20 minut to nie samobójstwo (bo wchodzi junior albo Mójta) jest dużą zmianą na plus. A o nowych zawodnikach nic jeszcze nie wiemy, poza być może Gonzalezem. Ten po sparingach i meczu z Koroną wygląda o wiele lepiej niż Rysiek (który nie oszukujmy się - grał w kratkę), tak więc chyba on będzie wzmocnieniem. Jednak kadrowo wyglądamy wreszcie jak poważny zespół. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szym_ek napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Bo Mójta nie dawał żadnej jakości w obronie?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli co? Nie da się być drugim piłkarzem tak słabym jak Mójta? To dość optymistyczne założenie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() w tamtej rundzie mieliśmy nie najgorszy skład ale na ławce nie siedział nikt wartościowy. Teraz mamy nie najgorszy skład i mase nowych zawodników na ławke - nie wiadomo czy się sprawdzą ale sam PROCES jest bardzo dobry - znaczy sprowadzamy tanio i na pozycje gdzie mamy największe braki (może oprócz napastnika ale nie można mieć wszystkiego) a komfort jest większy bo jednak na papierze wygląda ta łąwka lepiej, a jak to będzie wyglądało na boisku to zobaczymy po rundzie (przypominam że nawet Ibre wywali z Barcy po pierwszym sezonie ) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na papierze, to Mójta przed transferem do nas był wyróżniającym się ligowym obrońcą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Panowie popatrzcie na wiek sprowadzanych graczy. Gonzalez i Stilić najstarsi z graczy przez nas sprowadzonych którzy powinni gwarantować dobry poziom(jak narazie Ivan spisuje się b.dobrze) reszta zawodników jest jak na nasze realia i ligę dość młodych więc i perspektywicznych.
Co do Mójty to był wyróżniający się gracz ligi chyba nikt nie zaprzeczy i były z nim wiązane ogromne nadzieje, nie wypalił trudno ważne, że nowy zarząd czy trener go szybko odpalili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale takiego Valencie sobie możesz jeszcze ukształtować piłkarsko, bo ma 20 lat, możesz go rozwinąć.. A potencjał ma co widać gołym okiem nawet na YT.
Nie sądziłem, że doczekam na tym forum porównań Valencii do Mójty |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Proszę uprzejmie...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wydawało się, że Bartosz powinien być pierwszy do grania na prawej obronie, a tymczasem pozytywnie zaskoczył Cywka i wobec przyjścia Bartkowskiego to nasz wychowanek będzie musiał ostro zapierdalać, żeby odzyskać skład. Bartkowski widząc, że może grać Cywka i Bartosz, będzie siedział na dupie? Nie po to zdecydował się zostawić opaskę kapitana w Wigrach, żeby być na trybunach u nas. Na przykładzie prawej obrony można tak zanalizować niemal każdą pozycję. Każdy wie, że przyszedł nowy trener i wszyscy mają czystą kartę. Rywalizacja rozwija, pod warunkiem, że będzie zdrowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Na papierze Vaco z Legii powinien wjebać tą ligę... 10 bramek, 3 asysty w poprzednim sezonie Eredivisie, 23 lata i podstawowy zawodnik reprezentacji Gruzji, wart 3.5mln wg. transfermarktu. Schowaj sobie swoje papierki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A propos Bartosza to mam nadzieję, że Junco myśli też o tym, by nie zabić potencjału tego zawodnika. Przy obecnej kadrze wypożyczenie i ogranie go w I lidze to wręcz konieczność!
Kilka dni temu napisałem, że jestem sceptyczny do transferu obu Kolumbijczyków i swoje zdanie podtrzymuje. Nie zmienia to oczywiście faktu, że mocno im kibicuje i cieszyłbym się gdybym się mylił. Swego czasu podobny ruch jak Wisła zrobiła Legia z wypożyczeniem Brazylijczyków z Fluminense. Te sytuacji różni głównie fakt, że Legia miała gdzie ich ogrywać (rezerwy), a my obecnie będziemy mieć 30 zawodników na kontraktach w seniorskiej drużynie z czego co mecz 12 z nich będzie na trybunach... chyba, że w CLJ mogą grywać obcokrajowcy, ale tego nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ja pierdyle nie było transferów jęki. Są transfery tez jęki. Można niezłego dola załapać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co nie którym naprawdę nie dogodzi są transfery źle. Zastanawia mnie, jak by co niektórzy byli dyrektorem sportowym w Wiśle i odpowiadali za transfery, co by tam się działo
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Napisze krotko. Napierdalacie na ludzi ktorych jeszcze nie widzieliscie na oczy! Sramto i owamto. Jak bylismy kims i bylo $$ to przychodzili takie tuzy jak Edno, Burns, Tweit Beto, Chiacu, Radovadovic, Barreto pamietacie...?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|