The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2017, 23:32
Dokładnie tak. Prawdziwe legendy i idole pojawiają się rzadko. I wcale nie jest powiedziane, że kolejny taki zawodnik urodzi się w Krakowie czy innym polskim mieście bo równie dobrze może to być Zagrzeb czy inny Belgrad. Paszport i metryka nie mają znaczenia. Liczą się charyzma, osobowość i nieprzeciętny piłkarski talent.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.02.2017, 23:48
Wisla jest i bedzie dlugo biednym klubem , walczacym co najwyzej o awans do 8 i tyle ....podoba mi sie tylko to ze moze i sprowadzaja szrot ale na krotkich i NISKICH kontraktach albo wypozyczeniach z opcja pierwokupu , dlaczego tak jest bo w naszym chorym kraju byle kto kopnie pilke dobrze 5 x i od razu zyczy sobie mega kontraktu - ajak jeszcze jest zainteresowanie takimi markami jak 7egia, amica , lechia czy Wisla to chca x 2 - musimy juz teraz bazowac na szczesciu tych szrotow bo na polski szrot nas nie stac .... co teraz prezentuja ci gwiazdorzy jak stolarski, handzlik , zajac czy nawet chrapek i inni ? to tylko szara przecieta masa naszej slabej i skorumpowanej ligi ...... jedynie co bym chcial to - teoretycznie - po jakims fuksie i wejsciu do gornej 8 - to po prostu spisac juz sezon na straty- tzn te 7 meczow- i dac pograc mlodzierzy i wlasnie tym nabytkom nowym ...nawet kosztem 7 porazek
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 16.02.2017 o godz. 23:51.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 16.02.2017, 23:58
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Wisla jest i bedzie dlugo biednym klubem , walczacym co najwyzej o awans do 8 i tyle ....podoba mi sie tylko to ze moze i sprowadzaja szrot ale na krotkich i NISKICH kontraktach albo wypozyczeniach z opcja pierwokupu , dlaczego tak jest bo w naszym chorym kraju byle kto kopnie pilke dobrze 5 x i od razu zyczy sobie mega kontraktu - ajak jeszcze jest zainteresowanie takimi markami jak 7egia, amica , lechia czy Wisla to chca x 2 - musimy juz teraz bazowac na szczesciu tych szrotow bo na polski szrot nas nie stac .... co teraz prezentuja ci gwiazdorzy jak stolarski, handzlik , zajac czy nawet chrapek i inni ? to tylko szara przecieta masa naszej slabej i skorumpowanej ligi ...... jedynie co bym chcial to - teoretycznie - po jakims fuksie i wejsciu do gornej 8 - to po prostu spisac juz sezon na straty- tzn te 7 meczow- i dac pograc mlodzierzy i wlasnie tym nabytkom nowym ...nawet kosztem 7 porazek
Nie rozumiem czemu nie moglibyśmy wejść do walki o puchary, jeśli awansujemy do 8. Jak zespół zatrybi z nową taktyką, a rywalizacja może wyciągnąć 100% z naszych piłkarzy to uważam, że szansę na pierwszą piątkę są całkiem spore.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.02.2017, 23:59
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Mówisz o wychowywaniu zawodników i podajesz za przykład Sobola, który przyszedł w wieku 28 lat. Dobre masz argumenty.

Chcesz spuścić nas do 1 ligi byle juniorzy grali? Widziałeś co nasza utalentowana ekipa mistrzów CLJ wyczyniała gdy dało się im szanse w Eklasie?

Co ma z tym Handzlik wspólnego? Ty mi mówisz słabej pamięci? 10 minut temu napisałeś o młodych polakach, którzy by się z Wisłą utożsamiali, a Wisła(kibice) z nimi. Wytrzeźwiej i odpisz jutro
Z toba rozmowa nie ma najmniejszego sensu bo ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Ty wplatasz tu watki akademii i wywochowania mlodzikow a ja w ogole o tym nie pisze tylko komentuje obecna strategie transferowa ktora moim zdaniem zmierza w zlym kierunku.

Co za problem jest wychowac kogos na Wislaka w wieku 28 lat? Gosc jest zzyty z klubem za Wisle da sie pokroic z nikad to sie nie wzielo. W wieku 28 lat nie mozna zostac Wislakiem?

Moze jeszcze raz wystosuje swoje postulaty i to w punktach dla jasnosci.

1) uwazam ze trzon druzyny powinien byc zzyty z klubem, powinien byc zwiazek emocjonalny miedzy pilkarzami a klubem powinny to byc wzorce do nasladowania, bo Wisla to nie tylko klub dla konsumenckiego konsumowania dla Nesty ale tez historia i tradycja ktora trzeba budowac.
2) nie mam.nic do obcokrajowcow, natomiast zwracam uwage ze 11 obcokrajowcow w zespole to jest za duzo, argumenty juz podalem. Obcokrajowcow wg. mnie moze byc 5 moze 6 i tylko po to zeby podnosili poziom druzyny a nie po to by byli zapychaczami. Zapychaczy mozna naszych brac.
3) krytykuje ta polityke bo juz pewne jej etapy przerabialismy w historii kilkukrotnie. Zaciagi i zrywy nie wychodzily nam na dobre, trafiali tu najemnicy ktorzy nas mieli w dupie i tez jaraliscie sie na poczatku a potem wolaliscie z trybun do Maskanta zeby wpuscil mlodych Polakow.
4) uwazam ze transfery trzeba przeprprowadzac z glowa a nie na hurra zeby nie zachwiac rownowagi w druzynie i eliminowac ryzyko niewypalow. My w tej chwili mamy 10nowych zawodnikow o ogromnym ryzyku nieywpalów. Dziwi mnie ze az tylu zza granicy, jakby nie mozna polskich niewypalow gdzies znalezc.
5) w tej chwili mamy 3 pilkarzy z poza UE a moze byc tylko 2. Nie kumam strategii.
Ostatnio edytowane przez regan : 17.02.2017 o godz. 00:13.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.02.2017, 00:00
Piotr777 napisał(a):
Widzę, że co niektórych krew zalewa. Wisła zamiast zbankrutować, rozbiła transferowy bank. Z tymi, którzy tego nie doceniają, szkoda dyskutować.
Poza etatowymi malkontentami ja tu widzę raczej troskę o to, żeby nie przesadzić z ilością.

Generalnie poczyniliśmy sporo ruchów, fajnie, że jest rywalizacja, ale z drugiej strony dużo zmian często negatywnie wpływa na grę. Dobrze, że przynajmniej trener to widzi i wprowadza nowych rozsądnie. To jest generalnie tak, wymień 2-3 piłkarzy na lepszych - Twoja drużyna zagra dużo lepiej. Wymień 5 i zaczyna się problem. Nawet jeśli indywidualnie każdy jest lepszy.

W naszym przypadku to czy sprowadzony piłkarz jest lepszy od naszego to tez sprawa mocno dyskusyjna.

No cóż, przynajmniej nikt nie będzie narzekał na za krótką kołderkę.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 17.02.2017, 00:06
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
- teoretycznie - po jakims fuksie i wejsciu do gornej 8 - to po prostu spisac juz sezon na straty- tzn te 7 meczow- i dac pograc mlodzierzy i wlasnie tym nabytkom nowym ...nawet kosztem 7 porazek
Ja .......e coraz glupsze posty na tym forum...

Idz sobie Na juniorow jak chcesz poogladac nasza młodzież.
Ddf
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.02.2017, 00:13
regan napisał(a):Wyświetl post
Ty wplatasz tu watki akademii i wywochowania mlodzikow a ja w ogole o tym nie pisze tylko komentuje obecna strategie transferowa ktora moim zdaniem zmierza w zlym kierunku.

1) uwazam ze trzon druzyny powinien byc zzyty z klubem, powinien byc zwiazek emocjonalny miedzy pilkarzami a klubem powinny to byc wzorce do nasladowania, bo Wisla to nie tylko klub dla konsumenckiego konsumowania dla Nesty ale tez historia i tradycja ktora trzeba budowac.

Sorry, żeby ten trzon mógł być zżyty z klubem, to jednak akademia i wychowanie są kluczowe.

A jeśli już robić z kogoś Wiślaka w wieku 28 lat, to prędzej z obcokrajowca niż z Polaka związanego emocjonalnie z jakąś inną drużyną (Wolski, Jankowski itp.).
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2017, 00:13
Regan - ale czemu twierdzisz, że obcokrajowcow będzie gorzej się zzyc z klubem?

Mielismy Clebera, Cantoro, czy Nikole. Wszyscy w jakims tam stopniu sie z miastem i kibicami zzyli, tych dwóch pierwszych dzieciaki grali przez chwilę w Wiśle.

No chyba że dysponujesz statystykami ilu Polaków sciaglismy, i ile procent się z nami zzylo, ile potraktowalo normalnie a ilu mialo nas w dupie (kokoszka, handzlik, cierzniak). To samo z obcokrajowcami.

Bo podajesz przykład Sobola, ale to jednak wyjątek, nie reguła.
Ddf
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 17.02.2017, 00:16
Arked napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak. Prawdziwe legendy i idole pojawiają się rzadko. I wcale nie jest powiedziane, że kolejny taki zawodnik urodzi się w Krakowie czy innym polskim mieście bo równie dobrze może to być Zagrzeb czy inny Belgrad. Paszport i metryka nie mają znaczenia. Liczą się charyzma, osobowość i nieprzeciętny piłkarski talent.
To dlaczego Pzpn wprowadzil limit na obcokrajowcow z poza Unii?
Chyba po to zeby legend szukac u naszych chlopcow jednak... co ciekawe wbrew obowiazującym dyskursie politycznym

speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Sorry, żeby ten trzon mógł być zżyty z klubem, to jednak akademia i wychowanie są kluczowe.

A jeśli już robić z kogoś Wiślaka w wieku 28 lat, to prędzej z obcokrajowca niż z Polaka związanego emocjonalnie z jakąś inną drużyną (Wolski, Jankowski itp.).
No nie koniecznie. Maly, Brozio, Glowa.Sobol z akademii nie wywodza sie.

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Regan - ale czemu twierdzisz, że obcokrajowcow będzie gorzej się zzyc z klubem?

Mielismy Clebera, Cantoro, czy Nikole. Wszyscy w jakims tam stopniu sie z miastem i kibicami zzyli, tych dwóch pierwszych dzieciaki grali przez chwilę w Wiśle.

No chyba że dysponujesz statystykami ilu Polaków sciaglismy, i ile procent się z nami zzylo, ile potraktowalo normalnie a ilu mialo nas w dupie (kokoszka, handzlik, cierzniak). To samo z obcokrajowcami.

Bo podajesz przykład Sobola, ale to jednak wyjątek, nie reguła.
W takich tematach zawsze na wyjatek sie liczy. Jednak statystycznie wieksza jest szansa ze ktos stąd bedzie tym wyjatkiem niz ktos obcy. Po drugie kazdy narod ma swoja mentalnosc zwyczaje i kulture. Sa zawodnicy z zza granicy np. Ci ktorych wymieniles, z ktorymi napilbym sie piwa jesli by chcieli przybil pione poszedl na panienki szanowal i skandowal nazwisko, ale nic wiecej.
Ostatnio edytowane przez regan : 17.02.2017 o godz. 00:27.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.02.2017, 00:18
Chyba po to zeby legend szukac u naszych chlopcow jednak... co ciekawe wbrew obowiazującym dyskursie politycznym
Aż boje się pytać o twoją opcję polityczną skoro twierdzisz, że PZPN wie lepiej co jest dla danego klubu korzystniejsze
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 17.02.2017, 00:22
Chyba po to zeby legend szukac u naszych chlopcow
jednak... co ciekawe wbrew obowiazującym dyskursie politycznym

QUOTE=speedfashion;1464700]Sorry, żeby ten trzon mógł być zżyty z klubem, to jednak akademia i wychowanie są kluczowe.

Albo u Litwinów i Słowaków
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez rokfor : 17.02.2017 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.02.2017, 00:27

Szach-mat, kosmopolici. Teraz możecie mieć bohaterów i legendy TYLKO z Niemiec, Francji, Anglii, Szwecji, Danii itd.

No nie koniecznie. Maly, Brozio, Glowa.Sobol z akademii nie wywodza sie
Małecki z Wigier trafił do juniorów Wisły. Piotrek i Paweł mieli chyba 16 lat, kiedy znaleźli się w Krakowie.

Głowa i Sobol to przypadki wyjątkowe. Choć akurat Sobolewski jest z Białegostoku i dość długo grał dla takich potęg kibicowskich, jak Orlen (SIC!) Płock i Groclin Grodzisk.

Albo prowokujesz, albo przesadziłeś z alkoholem.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 17.02.2017, 00:35
s1mone napisał(a):
Strasznie dużo tych transferów, mam nadzieję, że nie zachwieje to równowagą drużyny. Ja generalnie jestem fanem taktyki - wziąć 3 ale dających jakość, niż wziać 10 i liczyć, że ktoś odpali. No ale pewnie na jakościowe wzmocnienia nas nie stać niestety.
Mam podobnie. Z natury jestem pesymistą i ten nasz zimowy zaciąg kojarzy mi się z Riosem, Quioto, Frycem, itd. itp. Niby zawodnikami raczej młodymi i rozwojowymi, ale w rzeczywistości nieogranymi i sprowadzonymi by zwiększyć rywalizację i poszerzyć kadrę, a nie by być wzmocnieniem "na dziś". Nabraliśmy zawodników, z których większość rozegrała w tym sezonie mniej pełnych meczów, niż my zrobiliśmy transferów.

Rozróżniłbym dwie grupy spośród naszych nowych grajków:
1) Gonzalez, Stilić i Llonch, od których można oczekiwać pewnej jakości. Śmiało wierzyć, że albo wejdą do pierwszego składu, albo będą wywierać presję na podstawowych piłkarzach. Oczywiście, oni też mogą ostatecznie nie odpalić, ale szansa, że dadzą radę, jest duża.
2) pozostała piątka. Ci piłkarze to eksperymenty, które mogą się fajnie pokazać albo totalnie spalić. Nie zdziwię się, jeśli kilku z nich nie zagra do końca sezonu ani minuty o stawkę. Ktoś z dwójki Spicić/Bartkowski może się nawet nie mieścić na ławie. Podobnie może być z przynajmniej jednym z nowych skrzydłowych.
Ostatnio edytowane przez jova : 17.02.2017 o godz. 00:40.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.02.2017, 00:38
jova napisał(a):Wyświetl post
Mam podobnie. Z natury jestem pesymistą i ten nasz zimowy zaciąg kojarzy mi się z Riosem, Quioto, Frycem, itd. itp. Niby zawodnikami raczej młodymi i rozwojowymi, ale w rzeczywistości nieogranymi i sprowadzonymi by zwiększyć rywalizację i poszerzyć kadrę, a nie by być wzmocnieniem "na dziś". Nabraliśmy zawodników, z których większość rozegrała w tym sezonie mniej pełnych meczów, niż my zrobiliśmy transferów.

Rozróżniłbym dwie grupy spośród naszych nowych grajków:
1) Gonzalez, Stilić i Llonch, od których można oczekiwać pewnej jakości. Śmiało wierzyć, że albo wejdą do pierwszego składu, albo będą wywierać presję na podstawowych piłkarzach.
2) pozostała piątka. Ci piłkarze to eksperymenty, które mogą się fajnie pokazać albo totalnie spalić. Nie zdziwię się, jeśli kilku z nich nie zagra do końca sezonu ani minuty o stawkę. Ktoś z dwójki Spicić/Bartkowski może się nawet nie mieścić na ławie. Podobnie może być z przynajmniej jednym z nowych skrzydłowych.
Fryc gra w klubie wyżej sytuowanym w tabeli niż my

Llonach grał ostatnio w 3 lidze hiszpańskiej, Videmont w 2 francuskiej.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 17.02.2017, 00:47
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Szach-mat, kosmopolici. Teraz możecie mieć bohaterów i legendy TYLKO z Niemiec, Francji, Anglii, Szwecji, Danii itd.

Małecki z Wigier trafił do juniorów Wisły. Piotrek i Paweł mieli chyba 16 lat, kiedy znaleźli się w Krakowie.

Głowa i Sobol to przypadki wyjątkowe. Choć akurat Sobolewski jest z Białegostoku i dość długo grał dla takich potęg kibicowskich, jak Orlen (SIC!) Płock i Groclin Grodzisk.

Albo prowokujesz, albo przesadziłeś z alkoholem.
Na tym forum faktycznie pisza albo gamonie albo dzieci.
Nie wiem czy zdazyles zauwazyc, ale jestesmy w Unii i nie bardzo wolno wprowadzac embargo na pilkarzy z tych panstw co sa w Unii.
Wiem to ciezka dedukcja, ale pzpn wprowadzajac limity kieruje sie interesem klubowym i reprezentacyjnym, po to by nasi chlopcy grali w klubach i aspirowali do Reprezentacji a nie jakies narybki z Brazylii czy Nigerii watpliwej jakosci jak to bylo w Pogonii czy innych klubach.
Akurat tu pzpn popieram

P.s i takich przypadkow i wyjatkow nalezy szukac
Ostatnio edytowane przez regan : 17.02.2017 o godz. 00:58.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 17.02.2017, 00:50
ashkeczup napisał(a):
Fryc gra w klubie wyżej sytuowanym w tabeli niż my

Llonach grał ostatnio w 3 lidze hiszpańskiej, Videmont w 2 francuskiej.
Fryc u nas totalnie nie zaistniał. Dlatego wymieniłem go jako przykład transferu piłkarza rozwojowego, ale nie "na dziś". Videmont częściej grał końcówki, niż łapał się do pierwszego składu. Poza jedną rundą dwa lata temu, nigdy nie był regularnie podstawowym piłkarzem w żadnej drużynie. Już spłodziłem kilka postów tłumacząc, czemu mnie to nie przekonuje - nie chcę się powtarzać. Llonch grał na niższym poziomie rozgrywek, ale faktycznie grał - większość spotkań od pierwszej do ostatniej minuty.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2017, 03:27
Tja, tak sobie to pzpn i ty tlumaczy.

Dzięki temu debilnemu zakazowi nie możemy (tzn możemy ale tylko dwóch) brać graczy z Balkanow, Bialorusi, Rosji czy Ukrainy - nie raz dużo tańszych i bliższych nam kulturowo. Tylko dlatego że nie są w unii. Z kolei Litwinow Czechów, Slowakow itp już można wystawiać bez ograniczeń...

Rzeczywiście broni to interesu Polaków jak cholera...
Ddf
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.02.2017, 07:21
Jeśli ktos mysli , że jakiś limit pomoże mlodym zawodnikom z Polski to raczej się myli. Na nasz ostatni mecz Korona wystawiła 9 obcokrajowcow w pierwsze 11. No i to by chyba zamyka dyskuje. jak to ma pomoc reprezentacji w zaden sposob. Dobrzy polscy zawodnicy graja za granicami. Taki limit to moze pomoc przebic sie tylko tym srednim i slabym.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.02.2017, 08:38
Troche inaczej widze obcna sytuację.

Pierwsze 'sprawdzam' jest na korzyśc kulbu - rozważałem całkowity brak transferów i grzebanie w kuble ze śmieciami. jednak mamy sporo nowej krwi i jesteśmy dalej w grze o pierwszą 8kę. Nastepne 'sprawdzam' pod koniec sezonu - bedzie widać kto z zawodników się sprawdził a kto nie, jakiej jakości jest trener i czy wspołpraca z Junco rokuje.

Bardzo optymistyczne jest to że nie można postawić 'kreski' na tym co sie dzieje i nawet sceptycy (do których sie zaliczam/zaliczałem) nie maja specjalnie argumentów by obstawiac przy 'swoim'. Bardzo mnie to cieszy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 17.02.2017, 08:45
Zauważcie tylko ,że czterech naszych piłkarzy ma kontrakt tylko do końca sezonu,jeśli się nie uda to im podziękujemy.Dodajmy do tego Słomkę,który pewnie wiele nie kosztował i nie jest przymierzany do gry na teraz.Jak dla mnie tyle transferów to dużo,ale trzeba szukać następców dla Brożka,Głowackiego czy Boguskiego,którzy już młodsi nie będą.Wisła sprowadza piłkarzy w większości młodych na ,których można zarobić ,więc polityka jest odmienna w stosunku do czasów,gdy byli u nas Holendrzy.Piłkarze wtedy już byli dość wiekowi i sukces miał być na teraz.
Liczę na to,że piłkarze wypalą i dadzą nam wiele radości.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.02.2017, 08:52
Hej Junco odstaw "rodaków" postaw na młodych Polaków!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.02.2017, 08:59
gdzieś już to kiedyś słyszałem to hasło i kojarzy mi sie z Dankiem i Michałem.

10 transferów. Szok w trampkach!
I w sumie bardzo dobrze ze Marzena jest prezesem. W koncu prawdziwy prawnik a nie Jacek Bednarz najlepszy pilkarz wśród prawnikow ktory przegrywa wszystkie sprawy. Teraz niby z Milanem ogarnia dobrze temat.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.02.2017, 09:04
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Tja,

Dzięki temu debilnemu zakazowi nie możemy (tzn możemy ale tylko dwóch) ..
Może Stilić wyrobi sobie paszport (bo przed ostatnim odejściem odpuścił sprawę) i będzie po problemie
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.02.2017, 09:06
Na tym forum faktycznie pisza albo gamonie albo dzieci.
Nie wiem czy zdazyles zauwazyc, ale jestesmy w Unii i nie bardzo wolno wprowadzac embargo na pilkarzy z tych panstw co sa w Unii.
Wiem to ciezka dedukcja, ale pzpn wprowadzajac limity kieruje sie interesem klubowym i reprezentacyjnym, po to by nasi chlopcy grali w klubach i aspirowali do Reprezentacji a nie jakies narybki z Brazylii czy Nigerii watpliwej jakosci jak to bylo w Pogonii czy innych klubach.
Akurat tu pzpn popieram

P.s i takich przypadkow i wyjatkow nalezy szukac
Teraz zamiast murzynów, mamy turystów z 3 ligi hiszpańskiej. Faktycznie kadra zyskuje. Podobno jedna z największych nadziei naszej akademii Laskos w porze meczu Wisły.....jest mopowym na koszykarkach, a zamiast niego na ławce mamy tuzów z prowincji hiszpańskiej i rezerwowego z drugiej ligi francuskiej. Faktycznie przepis skrojony pod przyszłość reprezentacji.

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Może Stilić wyrobi sobie paszport (bo przed ostatnim odejściem odpuścił sprawę) i będzie po problemie
Nie spełnia warunków. Nie ma żadnych szans.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 17.02.2017, 09:19
Pozwolę ponownie sam siebie zacytować wtrącając się Wam w dyskusję

Cytat:
Jestem pewien ze M Junco chce bilansować ilość Polaków i obcokrajowców w drużynie.

Jak życie pokazuje zdecydowanie trudniej jest czasami dogadać się z polskim piłkarzem, a w szczególnosci jego agentem niż z obcokrajowcami.

Tacy Serbowie czy Chorwaci chętnie piszą się na polska ekstraklasę, bo w Polsce zarabia się lepiej, jakościowo są to często ograni piłkarze, a ich agenci nie świruja jak Polacy. W przypadku Serbów problem jest taki ze kraj ten nie należy do UE.

Co do Lloncha Puyaltó, to podobno jakościowo byłby ciekawym piłkarzem
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2017, 09:40
Wystarczy, że chociaż jeden z tej dwójki Kolumbijczyków odpali, a będzie super! Kolumbijczycy są w cenie! Za nich płaci się ogromne pieniądze! Dobrze, że nie będą jeździli na zgrupowania kadry, bo na obecną chwilę nie mają szans na 1 repre! A gdzieś wyczytałem, że np. Valencia już nie będzie mógł grać w kadrze u20 ze względu na kwestie formalne.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.02.2017, 09:54
PvD napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę ponownie sam siebie zacytować wtrącając się Wam w dyskusję
100% racji.

Nie zapominajcie, ze gadalismy zarowno z Czerwinskim, Kortem, Mazkiem, Chrapkiem i Stolarskim i zaden z tych transferow nie wypalil.

Nieprzypadkowo.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.02.2017, 09:57
Stolarski do Wisły nie przyszedł przez agenta. Z pewnością
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2017, 10:22
David Neres przeszedł w styczniu do Ajaxu za 13 mln EUR. Brazylijczyk również był uczestnikiem U20, a w Sao Paolo wystąpił tylko w 8 meczach w seniorach.
Wiec nie ma sie co oburzać na podobne liczby Valenci. Stamtąd po prostu bierze sie zawodników do oszlifowania.
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 17.02.2017, 10:22
Tak czytam ostatnie wpisy i widzę, jak już co poniektórzy dostrzegli, że jeżeli robimy 10 transferów aby mieć szeroką kadrę, aby była rywalizacja w zespole, aby drużyna widziała że klub dobrze prosperuje i nie stacza się po równi pochyłej w dół tylko chce walczyć to jest źle.
Jeżeli natomiast nie robimy transferów, uzupełniamy kadrę 2-3 zawodnikami to również jest źle bo nie ma świeżej krwi, nie ma rywalizacji, nie ma ambicji ponieważ graczami których mamy nic nie osiągniemy.

Zauważcie, że podstawowy skład został praktycznie nie tknięty! Dalej mamy tych ludzi którzy grali w poprzednim sezonie. Fakt Boban mógłby zostać jeszcze bo jego gra wyglądała przyzwoicie, był reprezentantem swojego kraju i jest młody ale chciał odejść, chciał spróbować za granicą. Ok, z niewolnika nie ma pracowanika. Zarobiliśmy na nim jest ok.
Z Ryśkiem natomiast według mnie wyszliśmy bardzo dobrze bo Ivan wygląda na lepszego gracza niż Węgier(patrząc po sparingach i ostatnim meczu ligowym) jeżeli jeszcze zgranie z Głową będzie się poprawiać to jest strzał w 10!

Lamentowanie, ze poszliśmy w ilość jest niedorzeczne bo trzon drużyny zostaje taki jak był!
Wcześniej trener nie miał takiego komfortu przy zmianach lub w przypadku kontuzji czy absencji za kartki, teraz ma.

Co do Wiślaków z krwi i kości... Teraz ciężko o takiego gracza. Jeżeli mielibyśmy brać młodych perspektywicznych graczy którzy od zawsze kibicowali Wiśle i ich marzeniem jest gra w jej barwach to pierwszym wyznacznikiem transferu była by ta informacja która napisałem wyżej( czyt. Czy kibicujesz Wiśle od dziecka i chciałbyś w niej grać za czapkę gruszek).
Z reszta mieliście już wymienione kilka nazwisk które tak się utożsamiały z klubem, że uciekły zaraz od nas, a mieli to być wielcy Wiślacy z krwi i kości! Powiedzmy sobie szczerze kiedyś za złotych czasów Cupiała prawdziwym Wiślakiem, powiedzmy legendą klubu, było łatwo zostać bo klub prosperował bardzo dobrze i co sezon walczył o majstra(nie ujmuje nikomu tj. Sobol czy Głowa) ale popatrzcie na to z innej perspektywy. Teraz kiedy w klubie panuje posucha i sytuacja była/jest nie do końca taka jak by każdy z nas chciał, kto z młodych graczy mógłby być takim symbolem, legendą odpowiem Wam, że na tą chwile nikt(nie mówię tutaj o graczach którzy juz sa z nami klika czy klikanascie sezonów tj Brozio czy Boguski)

Dajcie narazie sobie siana bo klub po, nie małych, perturbacjach wychodzi na prostą. Władze próbują coś robić w kierunku przyszłości i jak do tej pory wygląda to dobrze. Minęło zaledwie kilka miesięcy(bodajże pół roku) w tak krótki czasie z gówna bicza nie ukręcisz.... Dajcie czas trenerowi, dajcie czas zarządowi, bo krytykowac każdy potrafi, a ludzie którzy teraz zasiadają w zarządzie są, jak podejrzewam, bardziej oddani klubowi niż ktokolwiek z nas.

Trochę może nie spójnie ale już nie moglem czytać tego co jest na kilku ostatnich stronach i musiałem w końcu zabrać głos. Wszelkie krytyczne komentarze przyjmuje na klatę JJJBG!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów