The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2017, 08:35
a czemu się ma nie czepiać karnego? to powinien być supermocny strzał, petarda, bomba, w samo okno, miał zdjąć pajęczynę, rozerwać siatę, a nie takie coś... to ma być napastnik?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 13.02.2017, 09:03
robert777 napisał(a):Wyświetl post
a czemu się ma nie czepiać karnego? to powinien być supermocny strzał, petarda, bomba, w samo okno, miał zdjąć pajęczynę, rozerwać siatę, a nie takie coś... to ma być napastnik?
A może spojrzysz na to z innej strony? Gdyby nie ten Brożek, atakująca Korona w końcu doprowadziłaby do wyrównania. Nie wiesz, że najlepszą obroną jest atak? Dziwnym trafem jak wszedł, nagle ruszyliśmy do przodu.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.02.2017, 09:07
Przede wszystkim Brozek potrafil uspokoic gre, celnie podac i chwile utrzymac sie przy pilce, nie trzeba bylo za nia zaraz znowu biegac.
Odpowiedz cytując
kalafior1993
Member

Od: 04.2016

Stary 13.02.2017, 09:35
Zgadzam się z przedmówcami. Karnego powinien strzelić od razu ale to po jego wejściu uspokoiliśmy grę i wyprowadzaliśmy groźne kontrataki. To Brożek ładnie z klepki zagrał Boguskiemu taką piłkę że ten wywalczył karnego. Po za tym zasuwał po boisku jakby faktycznie miał 20 lat (jak Kiko mówił) a nie ponad 30. Dobrze się zastawiał, tylko celownik do poprawy bo niema jeszcze czucia piłki przy strzałach ale po zimie widać nie tylko on ( Robak, Stilić, Morioka, Merebashvili, wczoraj Teodorczyk w Belgii). Fakt jest taki że jego wejście uspokoiło i ożywiło naszą grę bo Korona już mocno cisnęła zwłaszcza na początku 2 połowy. Wg mnie zagrał lepiej niż Zdenek który też walczył jak zwykle ale nic po za tym i nie widoczny Zachara, który też powinien mocniej strzelić i mieć gola
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 13.02.2017, 11:02
Szanujmy nasze legendy, ale nie oczekujcie, że Brozio sobie w wieku 33 lat celownik naprawi, skoro zawsze był znany z wykorzystywania 2/10 100% okazji
Odpowiedz cytując
kalafior1993
Member

Stary 13.02.2017, 11:10
Ale te 136 goli w Ekstraklasie nastrzelał. Lepiej strzelać 2/10 ale znajdować się w tych sytuacjach i strzelać niż w ogóle niemieć okazji i nie strzelać nic. Po za tym naprawdę gra uległa poprawie po jego wejściu i dużo dał drużynie nie tracąc piłek, rozgrywając i walcząc
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.02.2017, 12:14
Brutalne ale prawdziwe...
Mimo 33 lat na karku, coraz większych problemów z motoryką, kondycją, kontuzjami i z wiecznie rozregulowanym celownikiem, Paweł pozostaje najlepszym napastnikiem, jakiego mamy.
Co gorsza - w chwili obecnej powątpiewam w możliwość sprowadzenia do klubu napastnika o podobnej charakterystyce, tylko 10 lat młodszego, bo to wydatek liczony w setkach tysięcy EUR...
Aczkolwiek - skoro Bednarz wyciągnął Marcelo, to liczę po cichu na to, że dyr. Junco również znajdzie kogoś równie spektakularnego, tylko do ataku.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.02.2017, 12:34
Brożek jest idealny na podmęczonego rywala, bo prawda jest taka, że Pawłowi starcza pary tylko na pół godziny gry... ale przez te pół godziny jest w stanie zrobić więcej na boisku niż Ondrasek i Zachara razem wzięci... taka prawda...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2017, 12:52
Oglądnąłem to na spokojnie jeszcze raz i zdecydowanie środek pola musi zagrać lepiej w odbiorze, pressingu. Bo z mocniejszym rywalem, skuteczniejszym będzie źle. Mączyński, Popovic i Boguski to jest trio, które nie daje nam ani zbyt wiele kreatywności z przodu ani dobrego odbioru jak drużyna nie ma piłki. Z Koroną były za duże przestrzenie, luka.

Mączyński dobrze spełnia swoją rolę, klei grę, daje zaufanie i pewność, ale to taki typowy box to box jak dla mnie. Da 50% w ofensywie i 50% w defensywie, ale to nigdy nie będzie kreatywny ofensywny pomocnik, ani mistrz odbioru. Musi mieć obok siebie zawodników, którzy mocniej popracują w defensywie niż Popovic, musi mieć też kogoś kto da więcej z przodu niż Boguski.

Dla mnie optymalna trójka w środku to teraz Mączyński - Brlek - Llonch przy czym Llonch ze względu na pozycję i styl gry na papierze, zobaczymy jak to będzie wyglądało w realu. Maką z Brlekiem wtedy orają przód/tył, a Llonch koncentruje się na obronie, ale rozegrać też potrafi. Czyli mamy bardzo uniwersalny środek pomocy, który może elastycznie adaptować się do wydarzeń na boisku.

W meczach ze słabszym przeciwnikiem Stilic wchodzi za Lloncha, bo jesteśmy w stanie zagrać ofensywniej.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 13.02.2017, 13:32
nesta napisał(a):Wyświetl post
(...)

Dla mnie optymalna trójka w środku to teraz Mączyński - Brlek - Llonch przy czym Llonch ze względu na pozycję i styl gry na papierze, zobaczymy jak to będzie wyglądało w realu. Maką z Brlekiem wtedy orają przód/tył, a Llonch koncentruje się na obronie, ale rozegrać też potrafi. Czyli mamy bardzo uniwersalny środek pomocy, który może elastycznie adaptować się do wydarzeń na boisku.

W meczach ze słabszym przeciwnikiem Stilic wchodzi za Lloncha, bo jesteśmy w stanie zagrać ofensywniej.
Na papierze to wygląda świetnie. Ale rzeczywistość to dyspozycja dnia, taktyka i 150 innych czynników.
Llonch wygląda na bardzo ciekawy nabytek, potrzeba jednak zgrania całego środka bo na razie to wyglądało na gaszenie pożarów a nie spokojne rozgrywanie piłki.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 13.02.2017, 17:30
Cytat:
Oglądnąłem to na spokojnie jeszcze raz i zdecydowanie środek pola musi zagrać lepiej w odbiorze, pressingu. Bo z mocniejszym rywalem, skuteczniejszym będzie źle. Mączyński, Popovic i Boguski to jest trio, które nie daje nam ani zbyt wiele kreatywności z przodu ani dobrego odbioru jak drużyna nie ma piłki. Z Koroną były za duże przestrzenie, luka.
Myślę, że jak wróci Brlek to ktoś z tego trio wypadnie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.02.2017, 21:17
Popovic przy mocniejszym przeciwniku nie pogra. Już z Korona parę razy zamiast grać do przodu albo do boku kręcił kółeczka albo wsadzał kogoś na konia podaniem na dwa metry. W drugiej połowię miał grę przez skrzydłowego do Małeckiego to próbował bezpośrednio grać ala Veron i kopną na aut , a była okazja wyjść 3 na 2. Widać było ze ma ochotę strzelac karnego. Facet chyba trochę odlatuje...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.02.2017, 22:23
@Drozd

nie ma co skreślać Popovicia, bo w ostatnim meczu z Legią był jak dla mnie najlepszy na placu.

Po prostu teraz jeśli chce grać to musi wskoczyć na wyższy poziom. Llonch będzie go mocno naciskał.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 13.02.2017, 23:00
Ja to bym Gonzaleza za Popovicia wystawił z jego rozegraniem
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.02.2017, 23:31
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Ja to bym Gonzaleza za Popovicia wystawił z jego rozegraniem
A na środek obrony młodego zdolnego Alana?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 13.02.2017, 23:50
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A na środek obrony młodego zdolnego Alana?
I perspektywicznego!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.02.2017, 00:43
Nie żeby go skreślać, ale mam wrażenie, że próbuje się kreować na lidera, a na to jest zwyczajnie za cienki, do wszystkiego się pcha do wolnych do karnych nawet rożnego poszedł bić i oczywiście spieprzył. Mam do niego uprzedzenie po Legii i po tym co zaprezentował przy karnym. Niech jego coraz mocniejsza pozycja wynika z gry dla zespołu a nie silenia się na indywidualne popisy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.02.2017, 09:03
Popo nie ma dynamiki. Ma ułożoną stope ale cały czas gra stojanowa jak Semir tyle ze on gra na 6 i raczej powinno byc turbo biegane a nie człapane. Ciekawe od którego meczu wyjdziemy Mąka, Loszka, Brlek
Przypominam Wam, ze troche wody w Wiśle upłynęło nim Popovic wszedł na dobre do pierwszego składu...(tzn. zanim wygryzał Genarro Urygę)
E: Filemonie nie szukaj drugiego dna w tym przezwisku Niewazne przezwisko ważna gra!
a popovic jakby został na ławce to by nie płakał, w końcu "always on the phone"
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.02.2017 o godz. 10:05.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.02.2017, 09:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Popo nie ma dynamiki. Ma ułożoną stope ale cały czas gra stojanowa jak Semir tyle ze on gra na 6 i raczej powinno byc turbo biegane a nie człapane. Ciekawe od którego meczu wyjdziemy Mąka, Loszka, Brlek
Przypominam Wam, ze troche wody w Wiśle upłynęło nim Popovic wszedł na dobre do pierwszego składu...(tzn. zanim wygryzał Genarro Urygę)
Loszka? Serio, loszka? Tragedia, nic gorszego już nie zobaczę tutaj.
A co do meritum to też chciałbym zobaczyć tercet Llonch - Brlek - Mąka, paradoksalnie mogłoby się to stać nawet z korzyścią dla samego Popovicia.

*Gennaro, nawiasem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2017, 10:05
No LLonch prawie jak loszka Rozumiem ze szukasz drugiego dna w tym przezwisku, ja nie szukam Aczkolwiek moge go nazywać pujol, w koncu to Pol LLonch Puyalto.

Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 14.02.2017, 10:37
Cytat:
No LLonch prawie jak loszka
no, zwłaszcza że jego nazwisko wymawia się "jonk"
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
kalafior1993
Member

Stary 14.02.2017, 12:09
też mi się nie podoba to przezwisko "loszka" jak jakaś młoda świnia (locha czy inna maciora) W Canal + też się nie nauczyli jego nazwiska bo Damian Juszczyk pisał że wymawia się JONK
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 14.02.2017, 13:23
No LLonch prawie jak loszka Rozumiem ze szukasz drugiego dna w tym przezwisku, ja nie szukam Aczkolwiek moge go nazywać pujol, w koncu to Pol LLonch Puyalto.
Chodzi mi to, że z "loszką" nie łączy go ani wymowa jego nazwiska, ani pewnie aparycja. Zatem to dla mnie trochę absurdalna ksywa skoro kojarzy się głównie pejoratywnie. Chcesz, to go tak nazywaj, nic mi do tego - mnie to może wyłącznie dziwić, tak jak parę osób wyżej. No offence, po prostu przykuło moją uwagę

Nawiasem, żenada żeby komentatorom sportowym nie chciało się sprawdzić wymowy paru nowych nazwisk z meczu, który mają komentować.
Ostatnio edytowane przez filemon : 14.02.2017 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 14.02.2017, 14:15
Naszego " Łącza" loszką przezywacie? imho lekka przesada
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2017, 14:47
oj tam gownoburza w sieci
Nazwisko wymawia się Ljonk - ćwiakala nie tak dawno wrzucał poprawną katalońską wymowę. Ale ja jestem w Polsce, i jestem Polakiem wiec mam prawo nazwac go loszką
Dzikiemu tez przezwisko pasuje jak trampki do garniaka

co do komentatorów, to nie wiem w ktorym meczu (LG-JB?) komentatorzy kilka razy wymawiali Kiko Martinez by potem sie poprawiać.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.02.2017 o godz. 14:49.

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 14.02.2017, 15:16
oj tam gownoburza w sieci
Nazwisko wymawia się Ljonk - ćwiakala nie tak dawno wrzucał poprawną katalońską wymowę. .
W regionach dwu- i wielojęzycznych mamy często różne wymowy/zapisy nazwisk. Cóż z tego, że po katalońsku Llonch to Ljonk, skoro on sam wybiera hiszpańskie Jonk. Ma do tego święte prawo (zwłaszcza że nie jest to jakiś durny wymysł) skoro w dowodzie ma "Hiszpania" a nie "Katalonia" i w dodatku tak długo, jak Katalonia współtworzy Hiszpanię. A nawet bym rzekł, że dłużej - w przypadku późniejszych mniejszości etc.
Ostatnio edytowane przez filemon : 14.02.2017 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.02.2017, 21:18
Ja tam po meczu z tego co widzialem zamieniłbym Brleka ,Makę i Popo na jednego Aankoura
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 14.02.2017, 21:36
I wyjdźmy 11 napastnikami bo w piłce chodzi o strzelanie goli
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.02.2017, 01:53
Końcówka kariery Pawła Brożka jest bardzo smutna. Przypomina do złudzenia końcówkę kariery Żurawia. Jak można karnego nie strzelić? 2x tak samo strzelił jak z Piastem rok temu. Nic go to nie nauczyło. Karne trzeba strzelać mocno przede wszystkim! Zawodowy piłkarz o tym nie wie? Do tego zmarnowane setki! Napastnik potrzebny na wczoraj! Priorytet w letnim okienku transferowym! Ondraszek i Zachara to też tacy napastnicy, że szkoda gadać. Boguski na prawe skrzydło, Videmont na lewe, a do ataku przesunąć Małeckiego. Jedyne rozsądne wyjście na tą chwile!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.02.2017, 09:27
Aankour od dłuższego czasu dobrze się prezentuje w lidze, wpasowałby się do naszego składu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów