The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2017, 20:40
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Bez sensu takie kutnie
Dokładnie! Trudno kłócić się z faktami ze Mąka zagrał słabo
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.02.2017, 20:53
Brozio dzisiaj mistrz świata...bramka i asysta.co prawda przy swojej bramce ale malo kto tak potrafi
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.02.2017, 20:56
Chciałbym zauważyć jedno. Niby Korona momentami dominowała na boisku, ale poza jedną w pierwszej połowie nie miała żadnej innej poważnej sytuacji. Wydaje mi się, że ta "dominacja" Korony to świadoma decyzja trenera, a nie słaba gra środka pomocy. My nawet nie próbowaliśmy rozgrywać piłki od tyłu tylko większość długich piłek na Zdenka.

Gonzalez profesor. Bardzo podobny styl gry do Clebera.

Mączyński dobry występ, parę ładnych otwierających podań..

Wynik lepszy niż gra, ale czasem o to chodzi.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 11.02.2017 o godz. 20:58.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.02.2017, 20:57
Maka z Popovicem docelowo nie beda grac razem
Zbyt podobni zawodnicy, mysle ze kwestia 2-3 i Llonch sie zamelduje w pierwszym skladzie
Ivan super wygladal, swietny w defensywie i do tego te dlugie podania
Glowa swietnie, chociaz chyba powinien skonczyc z czerwona
Zachara o Ondrasek walczyli ale jakosci pilkarskiej to tam niestety bylo za malo
Lata leca, trenerzy sie zmieniaja a gre ciagna Maly z Bogusiem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.02.2017, 21:04
Cieszy zwycięstwo i "0" z tyłu. Widać dla naszego trenera ważna jest gra w obronie. Nie był to łatwy mecz, z wybieganym agresywnym przeciwnikiem. Zwłaszcza na zmrożonej murawie. Ciężko w takich warunkach na długie utrzymywanie się przy piłce. Pomijam fakt że wizja futbolu Kiko to jednak faktycznie Simeone a nie krakowskie klepanie piłeczki

Oby dalej po kolejne zwycięstwa.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.02.2017, 21:05
enzo napisał(a):Wyświetl post
Sędzia dzisiaj to był kur... dramat w III aktach. I tyle na gorąco.
Mam nadzieję, że sugerujesz że nam dzisiaj dość mocno pomógł? Jeden, a może i dwa karne dla Korony w pierwszej połowie?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.02.2017, 21:07
Jeśli jakimś cudem frajer z G, który zrzucił na ziemie szalik mojego ziomka to przeczyta, niech wie, że dziś dostał tylko przedsmak tego co czeka go na każdym następnym meczu jeśli tylko go spotkam...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.02.2017, 21:15
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że sugerujesz że nam dzisiaj dość mocno pomógł? Jeden, a może i dwa karne dla Korony w pierwszej połowie?
Nie. Sugeruję to, co wyraźnie napisałem. Że był tragiczny.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.02.2017, 21:23
nie zycze sobie tego c.wela (kwiatkowskiegoczy jak mu tam) widziec wiecej przy Reymonta! Poza tym wynik lepszy niz gra to tak na goraco
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.02.2017, 21:24
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Wypadałoby w dobrym stylu wygrać - podbudowałoby to na pewno chłopaków przed niezwykle ważnym okresem w lidze.

2-0 Brożek, Małecki
Czemu nie zagrałem u buka....

Wynik lepszy niż gra.

Na duży plus Gonzalez - jeśli utrzyma taką formę to raczej nikt nie zatęskni za Guzmicsem.
Cywka całkiem poprawnie w obronie, natomiast zamiast zapierniczać po Błoniach, powinien zrobić kilka dodatkowych treningów z przyjęcia piłki.
Gol Patryka.... co tu dużo mówić, kandydat do bramki sezonu.
Nie mamy napastników do gry na dwóch z przodu, moim zdaniem mamy więcej dobrych piłkarzy do systemu 4-5-1. Zachara i Ondrasek nie pokazali dzisiaj nic i moim zdaniem nie zasługują na grę razem w podstawowym składzie.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 11.02.2017 o godz. 21:26.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 11.02.2017, 21:26
Przecież Zachara nie grał napastnika, a systemem 4-5-1 to właśnie dzisiaj zagraliśmy. Różnica jest taka, że zamiast Stilicia na 10 zagrał Boguski z wiadomym rezultatem... Sędziowanie fatalne, ale nie można wyznaczyć korzyści dla którejkolwiek ze stron.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.02.2017, 21:35
Korona grała jak grał Arajnour czy jak mu tam,JEDEN ZAWODNIK.Kogos takiego nam trzeba.Smiem twierdzic ze ze on sam dodany dzis do zawodnków Wisły i ten zespół ma przyszlosc.Mąka +Popovic na srodku to nie to,akcje do przodu idą za wolno,Popovic za dlugo przeciaga pilkę,i akcje tracą wiele.Licze ze kims takim do srodka na szybkie rozegranie na dobre okaze sie Semir albo Brlek.

Gra dzis nie była zła,pilkarze naprwde walczyli i wybiegali mecz.Podobal mi sie TOmek Cywka i IVan Gonzalez,ma kapitalny przeglad,i podania dlugie.
I kji w nos Mielcarskiemu,znajomi ogladali mecz w Canal+ i tak stronnicznego komantarza to dawno nie slszeli,mecz mam nagrany to sam sprawdzę.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.02.2017, 21:36
Obecnie na PO "Cywa" jak dla mnie ma pewne miejsce. Cieszy, że nareszcie u niego coś "zatrybiło" w okresie przygotowawczym, sparingach i dziś potwierdził swoją dobrą grę.
"Mąka" jak dla mnie w porządku, kilka fajnych zagrań. Popović mnie niestety nie przekonuje, jest niepewny jak Boguś. Raz się uda raz nie, ale częściej nie.
Z Boguskim jest tak, że po 15 minutach gry można stwierdzić czy coś będzie z niego w danym meczu czy nie. Dziś było widać, że to nie to, piłka mu się plątała pod nogami, niecelne zagrania. Czekam na szanse dla Videmont.
Ivan generalnie czyści wszystko, podobają mi się te jego długie podania.

Denerwuje mnie u Patryka brak walki o górną piłke, zero, brak wyskoku. Ja rozumiem, że czasem lepiej odpuścić, ale to czasem. Rozumiem też, że nie ma wzrostu i małe szanse, że wygra górną piłkę. Ale czasem zwykły ruch i właśnie ten wyskok nawet prowizoryczny utrudni obrońcy życie i jest lepszy niż jakikolwiek brak reakcji.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 11.02.2017, 21:37
Nie działa mi opcja cytuj więc wklejam.
Ogryzek:
Cytat:
Pomijam fakt że wizja futbolu Kiko to jednak faktycznie Simeone a nie krakowskie klepanie piłeczki
Niektórych ten trener pewnie nie przekona nawet wynikami.
Ja tam jestem pragmatykiem. Wynik ważniejszy od stylu.
A i na ten dzisiejszy nie ma co narzekać.
Zimno, pierwszy mecz pod wodzą nowego trenera.
Kilka groźnych kontr udało się wyprowadzić. Wypunktować rywala.

Lubię trenerów którzy przedkładają dyscyplinę taktyczną i zorganizowaną obronę nad efektowną grę więc jestem zadowolony.
Oby Kiko to był nasz taki Simeone. Uwzględniając oczywiście odpowiedni poziom sportowy.
I może skończą się czasy świętych krów we Wiśle.

Pięknie, na zero z tyłu.

Szacun dla tych co byli.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.02.2017, 21:38
rasel1906 napisał(a):Wyświetl post
nie zycze sobie tego c.wela (kwiatkowskiegoczy jak mu tam) widziec wiecej przy Reymonta! Poza tym wynik lepszy niz gra to tak na goraco
Krzywdy nam w tym meczu nie zrobił. Jak już to przeciwnie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.02.2017, 21:43
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
I kji w nos Mielcarskiemu,znajomi ogladali mecz w Canal+ i tak stronnicznego komantarza to dawno nie slszeli,mecz mam nagrany to sam sprawdzę.
Nie musisz sprawdzać - ja niestety na drugim końcu polski dziś i tylko TV. Bardzo stronniczy Mielcarski i ten c.wel z C+. Żenada.

Może im coś nie pasi że trenera mamy nie z Polski? Bo od tego się już zaczęło na początku meczu że to dyshonor dla naszych rodzimych trenerów...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jay jay
Member

Od: 05.2016

Stary 11.02.2017, 21:44
Konieczne jest sprowadzenie 2 rasowych napastnikow ktorzy beda gwarantowac 10 bramek w sezonie bo poki co gre ciagnie brozek ktory nie jest w najwyzszej formie.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Stary 11.02.2017, 21:48
karny dla nas ewidentny diau zahaczyl reka bogusia a sedzia gwizdnal bo juz nie mial wyjscia nie dajac nam w pierwszej polowie co najmniej jednego za zagranie reka koroniarza
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 11.02.2017 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.02.2017, 21:52
Ivan. Jak Ty mnie dzisiaj zaimponowałeś. To jest transfer.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.02.2017, 22:03
Dziś sie role odwróciły, Korona grała krakowską piłkę , my walczyliśmy i graliśmy z poświęceniem. Bramka Małeckiego dała nam komfort , bo Korona, szczegolnie na poczatku 2 giej połowy cały czas sie utrzymywała przy piłce.
Ivan Gonzalez zagrał niezły mecz , choc widac był poddenerwowany szczegolnie na poczatku meczu.
Sedziowanie to jakis kryminał
Na plus Popovic, Cywka i Sadlok
Miejmy nadzieje ze w kolejnych meczach bedzie t owygladalo coraz lepiej
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 11.02.2017, 22:05
Sadlok tez dotknal reka i jakos karnego nie bylo. A ten karny na Boguskim.... mocno dyskusyjny. Ja bym tego nie gwizdnal na pewno.
Sedzia dzisiaj gwizdal dla Wisly.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.02.2017, 22:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie musisz sprawdzać - ja niestety na drugim końcu polski dziś i tylko TV. Bardzo stronniczy Mielcarski i ten c.wel z C+. Żenada.

.

Ok ,jest jak piszesz i mi mówiono,jest stronniczo.Po pierwszej polowie omal nie płakał ze Korona przegrywa ,no jak moze? przeciez gra piłką! .Zenada,caly czas lament ze Korona jest lepsza i powien byc remis.

Wegrzyn , Szymkowiak ,Mielcarski musieli dostac na odchodnego z Wisły porządnego kopa w dupę ze teraz tak wylewają na niej swoje frustracje.Szymkowiak juz nie pracuje jako "szalony reporter" ale tez pamietam jak jechał po Wisle ile fabryka dała.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 11.02.2017 o godz. 22:12.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.02.2017, 22:11
teo napisał(a):Wyświetl post
Sadlok tez dotknal reka i jakos karnego nie bylo. A ten karny na Boguskim.... mocno dyskusyjny. Ja bym tego nie gwizdnal na pewno.
Sedzia dzisiaj gwizdal dla Wisly.
Daleki jestem od pisania, ze sedzia sprzyjal Koronie, ale na Boga, obejrzyj powtorke tego karnego i zobacz co za piekny zapasniczy uchwyt robi Diam? na Boguskim... Jakby to mial nie byc karny, to juz nie wiem co by mialo nim byc...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.02.2017, 22:12
Jaki dyskusyjny? Gość Rafała nakrył rękoma i przewrócił od początku do końca trzymając mu ręce na głowie. Co innego gdyby Boguś też walczył ale on grał czysto. Ewidentna jedenastka.

Co do meczu to w bólach się to wszystko rodziło, ale cieszy bardzo dobra gra całego zespołu w defensywie.

Do tego cudowna bramka Małeckiego oraz świetne zachowanie Boguskiego przy karnym i 3 punkty zostają u nas. Zadecydowały indywidualności.

Co do Mielcarskiego : od dawna pisałem, że to szmata jest. Nie tylko stronniczy i anty-wiślacki, do tego przewidywalny jak kupa w sedesie z błyskotliwością wiaderka z węglem.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.02.2017 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.02.2017, 22:12
Trochę jechałem po Ondrasku wcześniej, dlatego teraz po meczu chciałem napisać parę słów uzasadnienia. Po wejściu Brożka, mam nadzieję, że wszyscy zobaczyli na czym powinna polegać gra w ataku. Brożek cały czas z przodu, tam gdzie być powinien, wiążący na stałe dwóch obrońców Korony. Pomimo zmarnowanych setek wciąż dochodzący do nich bo patrz wyżej ---> stał tam gdzie powinien. Dodatkowo inna technika inne rozegranie. Także wiecie...Jeżeli to się nie zmieni to sprawa jest prosta. A na skandowanie czyjegoś nazwiska to kiedyś trzeba było sobie zasłużyć. Niektórzy zrobili 100x więcej i nigdy nie usłyszeli swojego na trybunach. Dzięki chłopaki. Zrobiliście co do Was należało.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Stary 11.02.2017, 22:15
karny ewidentny poza tym faul na Brozku po ktorym Pawel dostaje zolta kartke a w pierwszej polowie co najmniej jedna reka koroniarzy w innej sytuacji znowu obronca korony wybija pilke na rzut rozny i sedzia pokazuje rzut od bramki szkoda slow a dzisiejsze reakcje trybun i szeroki repertuar piosenek na sedziego wiele mowia
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.02.2017, 22:21
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Nie działa mi opcja cytuj więc wklejam.
Ogryzek:

Niektórych ten trener pewnie nie przekona nawet wynikami.
Ja tam jestem pragmatykiem. Wynik ważniejszy od stylu.
A i na ten dzisiejszy nie ma co narzekać.
Zimno, pierwszy mecz pod wodzą nowego trenera.
Kilka groźnych kontr udało się wyprowadzić. Wypunktować rywala.

Lubię trenerów którzy przedkładają dyscyplinę taktyczną i zorganizowaną obronę nad efektowną grę więc jestem zadowolony.
Oby Kiko to był nasz taki Simeone. Uwzględniając oczywiście odpowiedni poziom sportowy.
I może skończą się czasy świętych krów we Wiśle.

Pięknie, na zero z tyłu.

Szacun dla tych co byli.
]

Dorzucił bym do tego,że my się nie cofamy po strzelonej bramce,a atakujemy i co się podoba to kontrujemy brakuje mi tu kogoś w środku pola z jajem coś ala Stilić za dobrych czasów w Wiśle lub Brelka z końcówki rundy jesiennej będzie dobrze! musi.Ja bym to widział tak:

Brożek
Stilić
Małecki,Brelk/Popo,Mąka,Llonch/Boguski
Sadlok,Głowa,Gonzalez,Cywka
Załuska
4-4-1-1
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
leo.w.starski
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.02.2017, 22:27
Do Teo - gol Małeckiego też jest dyskusyjny. Można o nim dyskutować godzinami tak był cudowny..Porównywanie ręki koroniarza z niby ręką Sadloka nie jest już dyskusyjne ale skrajnie nieobiektywne. Murzynek faulował i widać to było po jego reakcji, wiedział że zawalił i tyle. Jak wielu wrogów WISŁY , w tym komentator C+ masz problem z tym że WISŁA nie upadła a ma się całkiem dobrze , a przecież miała być IV liga.Mecz wyrównany ale zwycięstwo WISŁY zasłużone.
Życzę dobrej nocy a jutro polecam Vision Express - mają duże zniżki na okulary.
Gdzie twa korona amiko z Poznania , gdzie twoje mistrzostwo , pyro zaje..........ana
Odpowiedz cytując
michalmichal1906
Junior Member

Od: 02.2017

Stary 11.02.2017, 22:30
Wynik jest najważniejszy. Liczą sie punkty i zwycięstwa a nie styl gry. Po za tym kto takie ścierwo upoważnia do sędziowania
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 11.02.2017, 22:44
Bardzo ważne zwycięstwo. Na boisku cudów z naszej strony nie było, ale 3 punkty są. Miłej niedzieli wszystkim.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów