The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2017, 09:54
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Nikt się tu za bardzo nie spina, po prostu komunikacja jest jednym z czynników, jak nowy zawodnik się zaadaptuje w nowym otoczeniu. Co, nie muszę chyba dodawać, wpływa na to, jak będzie się czuł, a to też wpływa na formę piłkarza. Inna sprawa, że i tak ten sezon powinniśmy walczyć o utrzymanie, a dopiero następny będzie tym domyślnym, pod który jest budowany skład, więc Videmont miałby pół roku na aklimatyzację i naukę języka.
Mnie chodzi bardziej o osoby piszące gdzie tylko okazja 'OFFTOP' 'TONIETU'
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.02.2017, 10:12
Hugo Boss mowi po ang także spokojnie słyszałem co nie co jak Go odbierał Krzoska na lotnisku także problemu nie będzie
Mnie osobiście tylko martwi obrona...bo o ile z przodu wyglada to nawet nieźle to tyły hmm conajmniej niepewnie jak na ten moment :/
HONDA - THE WAY OF LIFE
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.02.2017, 10:21
właśnie... przydałby się Krzoska na środek obrony!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 06.02.2017, 11:57
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
właśnie... przydałby się Krzoska na środek obrony!
On to raczej na bramkę
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.02.2017, 12:03
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
Hugo Boss mowi po ang także spokojnie słyszałem co nie co jak Go odbierał Krzoska na lotnisku także problemu nie będzie
Że tak pociągnę tego offtopa: A czy Kiko będzie tez mówił po angielsku?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.02.2017, 12:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Że tak pociągnę tego offtopa: A czy Kiko będzie tez mówił po angielsku?
w wywiadach mówił o nauce j.polskiego. Nic nie było o j .ang.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 06.02.2017, 12:10
Myślę, że spokojnie Feio może tłumaczyć z hiszpańskiego na angielski dodatkowo/zamiast polskiego.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.02.2017, 13:11
A czego tam sie uczyc? Dzida do przodu i zapier...!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 06.02.2017, 13:41
"Czekamy na odp Valencii, walczymy o Arsenica, jeśli nie wyjdzie,może trafi się inny obrońca, poza tym okno dla Wisły zamknięte!"

https://twitter.com/KrzysiekTSW/stat...80951919906816
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.02.2017, 15:24
Valdi88 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie chyba sam powinieneś odbyć taką podróż. I wtedy się przekonasz, że wcale we Francji język angielski nie jest na porządku dziennym.
dlatego tez do ligi angielskiej nie kupują francuzów, bo sie ch*je nie uczą :(
A później sie dziwią ze Arsenal mistrza nie moze zdobyc! Przeciez Francuz tam jest trenerem, to jak mają zdobyć jak rozumie go tylko Giroud, Koscielny, Debuchy, Diaby, Flamini czy Sanogo.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.02.2017, 15:37
szprotson napisał(a):Wyświetl post
dlatego tez do ligi angielskiej nie kupują francuzów, bo sie ch*je nie uczą :(
A później sie dziwią ze Arsenal mistrza nie moze zdobyc! Przeciez Francuz tam jest trenerem, to jak mają zdobyć jak rozumie go tylko Giroud, Koscielny, Debuchy, Diaby, Flamini czy Sanogo.
No i jeszcze oddaj fartucha mowi po naszemu

To tak jakby na podstawie tego ze Lewandowski, Kuba i Piszczek mowi po niemiecku wyciagac wniosek ze Polacy mowia dobrze po niemiecku.

Nikt nie mowi ze zaden Francuz nie gada po angielsku natomiast bezsprzecznym faktem jest to w FR jest duzy odsetek osob mlodych nie wladajacych jezykiem angielskim. czesto nawet osoby wyksztalcone nie potrafia sklecic 3 zdan po angielsku.

Analogicznie brytole nie ucza sie obcych jezykow - i nawet jak przytoczysz tutaj przyklady 10 angoli gadajacych w innych jezykach to jest to mniejszosc.

Wynika to z roznych przyczyn, braku motywacji, zapatrzenia w swoja kulture etc
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.02.2017, 15:42
Z tym angielskim pelna zgoda. Francja, Hiszpania, ciezko to wyglada. Wenger to akurat chyba idealny na to przyklad. Proponuje posluchac jego angielszczyzny po 20 latach bycia w UK

Co do polityki transferowej. Wyjdzie w praniu. Oby to Kiko jakos ogarnal. Na papierze zle to nie wyglada.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.02.2017 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.02.2017, 18:01
Od Czasów holendrów chyba najbardziej intensywne okienko transferowe, ktoś tam pisał, że idziemy na mistrza, ale inne ekipy w tym ta z Warszawy też się wzmacniają ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.02.2017, 18:05
na kogo idziemy ?
Idziemy w kierunku stabilizacji i to trzeba se wbic do głowy, a nie że idziemy po majstra bo potem będzie bezsensowny płacz i zgrzytanie zębów.
Bez podjarki, pamiętacie jak skończyła "malinowa legia o ktorej marzyłem"? Transfery transferami a i jeszcze chyba Arsenal pyknęli. Jak się skonczyło wszyscy wiemy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 06.02.2017, 18:13
Ja osobiście jarałbym się niesamowicie gdyby udało się zająć miejsce 3-4.
W przyszłym sezonie należy zbudować taką kadrę aby wywalczyć miejsce na podium, a w perspektywie 2 lat realnie wkroczyć do walki o tytuł.

Ale do tego potrzebni są kibice, więc marsz do kas.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.02.2017, 18:20
Podziwiam optymizm Owszem okienko bardzo mi się podoba. Wreszcie będzie rywalizacja i normalna kadra. Udało się tez dodać jakości do drużyny. Jak wejdą do 8-ki to ja będę bardzo happy.
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.02.2017, 18:26
Panowie, spokojnie. W tej rundzie celem jest awans do grupy mistrzowskiej, a celem nadrzędnym, żeby drużyna się zgrała i była drużyną na nowy sezon.

Wraz z odejściem BC zmieńcie myślenie z "mistrz i LM na wczoraj, na już" na "step by step".
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.02.2017, 18:46
Pozyskujemy zawodników bez kwot odstępnego a co poniektórzy widzą Wisłę w pucharach. Musi upłynąć sporo czasu za nim osiągniemy pełną stabilizację a do tego długa i wyboista droga. Klub ma zaległości względem swoich pracowników, co prawda podpisane ugody w przedmiocie spłaty zadłużenia zewnętrznego ale je trzeba spłacać.
Progres będzie wtedy gdy załapiemy się do pierwszej ósemki, jeżeli tak się nie stanie będzie to świadczyło o tym że jesteśmy w tym samym miejscu co rok temu.
A co do oceny zawodników, którzy do nas dołączyli to w skali europejskiej to przeciętni bądź słabi gracze, których bez żalu pożegnali poprzedni pracodawcy, jedynym w tym gronie zawodnikiem z niemałym potencjałem jest nasz na razie niedoszły transfer E. Valencii.
Na polskie podwórko powinno to wystarczyć a czy się tak stanie zobaczymy w maju.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.02.2017, 19:11
Jak dobrze pamiętam, to co Pani Sarapata mówiła w Stan Futbolu to priorytetem jest grupa mistrzowska, a jeżeli będą puchary podkreślam jeżeli to będzie duży sukces dla klubu,ale za cel sobie stawiają pierwszą ósemkę a w następnym sezonie puchary
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.02.2017, 19:14
MłodePokolenie napisał(a):Wyświetl post
Panowie, spokojnie. W tej rundzie celem jest awans do grupy mistrzowskiej, a celem nadrzędnym, żeby drużyna się zgrała i była drużyną na nowy sezon.

Wraz z odejściem BC zmieńcie myślenie z "mistrz i LM na wczoraj, na już" na "step by step".
O to to. Podpisuje sie pod tym i popieram. Spokojnie, krok po kroku, niech wszystko zmierza ku normalnosci.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 06.02.2017, 19:49
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Pozyskujemy zawodników bez kwot odstępnego a co poniektórzy widzą Wisłę w pucharach.
Lewandowski
Odpowiedz cytując
kubad99
Member

Od: 05.2008

Stary 06.02.2017, 19:55
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Lewandowski
Przecież Lech płacił hajs za niego
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 06.02.2017, 20:10
kubad99 napisał(a):Wyświetl post
Przecież Lech płacił hajs za niego
Ale do Legii za darmo

wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
O to to. Podpisuje sie pod tym i popieram. Spokojnie, krok po kroku, niech wszystko zmierza ku normalnosci.
Co nie znaczy, że w tym sezonie można pokusić się o coś więcej niż dół grupy mistrzowskiej. Przyszło dużo zawodników, którzy nie mają z tyłu głowy, że pół roku temu musieli się o kilkumiesięczne zaległości prosić. Przede wszystkim też nie przychodzą emeryci, tylko młode wilki, które na pewno mają jeszcze szmat kariery przed sobą, a my swoją frekwencją na pierwszym meczu możemy ich dodatkowo zmotywować i pokazać, że ten klub to nie widmo Wielkiej Wisły sprzed 10 lat.
Wiadomo, że miejsce 8 też będzie ok i nikt nie będzie miał do nikogo pretensji, ale nie osiadajmy na laurach zarówno sportowo jak i kibicowsko.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 06.02.2017 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 06.02.2017, 20:40
cfa napisał(a):Wyświetl post
Od Czasów holendrów chyba najbardziej intensywne okienko transferowe
Czy ja wiem? Chociażby rok temu w zimie przyszli: Brlek, Małecki, Drzazga, Ondrasek, Balashov, Pietrzak, Wolski. Latem 2013 za Smudy przyszli obaj bracia Brożkowie, Guerrier, Fryc, Burdenski, Stjepanović.
Ostatnio edytowane przez R33 : 06.02.2017 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 06.02.2017, 20:45
Wolski to tylko wypożyczenie, a Drzazgi nikt nie traktował jako poważne wzmocnienie tylko perspektywe kilku nastepnych lat
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.02.2017, 21:13
Co do Vidémonta to zastanawiam się w jakim języku będzie dogadywał się z trenerem.
No bo Goncalo Feio będzie tłumaczył na polski dla Polaków i trochę dla naszych "słowian" (Słoweńca, Chorwatów, Bośniaka, Czecha). Gonzales i Llonch rozumieją hiszpański. A co z biednym Hugo?

Po angielsku, spokojnie się dogaduje. Zamieniłem z nim kilka zdań.
Po polsku póki co ''denkuje''
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.02.2017, 21:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
na kogo idziemy ?
Idziemy w kierunku stabilizacji i to trzeba se wbic do głowy, a nie że idziemy po majstra bo potem będzie bezsensowny płacz i zgrzytanie zębów.
Bez podjarki, pamiętacie jak skończyła "malinowa legia o ktorej marzyłem"? Transfery transferami a i jeszcze chyba Arsenal pyknęli. Jak się skonczyło wszyscy wiemy.
Tak na marginesie, to po majstra idzie sie na budowie lub w za....zialej pyrlandii.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.02.2017 o godz. 21:17.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.02.2017, 21:43
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Po angielsku, spokojnie się dogaduje. Zamieniłem z nim kilka zdań.
Po polsku póki co ''denkuje''
Vidémont, jeśli cię rozumiem, spokojnie dogaduje się po angielsku?
A Kiko też zna język synów Albionu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 06.02.2017, 21:43
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Fakt Cywka to w ógle jakis ewenement,przezciez sam pamietam jak sie nim nie interesowałem,to czasem ogladajac Lige Angielską w canal+ przewijało sie jego nazwisko,ze dobrze mu idzie,itd,jednym zdaniem "był widoczny".
Ale dalej jestem zdania ze pilakrz z 2 ligi Franckuskiej ma wieksze "pojecie" ogólne i techniczne przygotowania od Polskich klubowiczów (tzn piłkarzy )
,,Nie potrafię sobie za bardzo wyobrazić Grosickiego grającego w Championship. Na tym szczeblu gra się zupełnie inny futbol, oparty na sile i walce, gdzie zabija się indywidualne, techniczne umiejętności."

http://www.przegladsportowy.pl/felie...06,1,1073.html

to pokazuje dlaczego Tomasz Cywka dobrze radził sobie w Championship. Tam jest tylko siła walka i wybieganie, zero techniki dlatego jak patrzymy na Cywkę i jego grę od strony technicznej ( pomijając to że biega i walczy ) to jest dramat
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 06.02.2017, 21:48
Vidémont, jeśli cię rozumiem, spokojnie dogaduje się po angielsku?
A Kiko też zna język synów Albionu?
Kiko sam mówił że nie zna
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów