The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2017, 18:57
Jeśli już tak szalejemy na rynku transferowym, to może poszukajmy też drugiej "9" do rywalizacji z Ondraskiem. Skoro stać nas na wyciągnięcie piłkarza z Ligue 2 (Hugo Videmont), to problemu z wyciągnięciem kogoś z drugiej ligi holenderskiej również nie powinno być. Moja propozycja:

http://www.transfermarkt.pl/piotr-pa...spieler/155202

edit: obecny sezon - 15 bramek w 23 meczach.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.02.2017, 19:07
Tak, Parzyszek z takimi statystykami do nas przyjdzie. Ludzie nie patrzcie na statystyki, bo nic z nich nie wyciągniecie! Nasi spece od poszukiwania piłkarzy muszą odwalić kawał siermiężnej roboty, by wypatrzeć perełkę, która - pośrednio przez inne osoby - nie zabłysnęła dotychczas w pełni swoją pełną gwiazdą. Dlatego nie nastawiajmy się na jakichś królów strzelców, wyśmienitych asystentów, czy też bramkostrzelnych obrońców z drużyn, które tracą mało bramek, a raczej szukajmy nonkonformistycznie tych, którzy mają potencjał, który trener Kiko Ramirez może rozwinąć.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 04.02.2017, 19:12
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już tak szalejemy na rynku transferowym, to może poszukajmy też drugiej "9" do rywalizacji z Ondraskiem. Skoro stać nas na wyciągnięcie piłkarza z Ligue 2 (Hugo Videmont), to problemu z wyciągnięciem kogoś z drugiej ligi holenderskiej również nie powinno być. Moja propozycja:

http://www.transfermarkt.pl/piotr-pa...spieler/155202

edit: obecny sezon - 15 bramek w 23 meczach.
A teraz sobie spójrz jak radzili sobie w naszej lidze piłkarze z tej drugiej ligi. Bo wydaje mi się że niezbyt dobrze.

Pamiętam takiego - Koen van der Biezen - przyszedł do Cracovii, tam strzelał do dużo a u nas w lidzę dno, dna.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 04.02.2017 o godz. 19:17.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 04.02.2017, 19:21
Parzyszek już pokazał, że poza Graafschap nie potrafi grać. Poza tym 2. liga holenderska jest znana z dużej ilości bramek, tam obrońcy grają mega radosny futbol i potem przychodzi taki van der Biezen czy Voskamp do ligi polskiej i następuje weryfikacja. Bolesna.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.02.2017, 21:17
W 2 lidze holenderskiej masę zespołów półzawodowych. Nie mówiąc już, że 3 i 4 liga to czysto amatorskie ligi. Do niedawna miało miejsce takie ciekawe zdarzenie - nie dało się spaść z Eerste Divisie, no chyba, że zespół zbankrutował.

Dlatego nie sugerowałbym się statystykami z 2 ligi holenderskiej. Tak jak piszą poprzednicy - chociażby Voskamp czy van der Biezen mieli solidne liczby w Eerste Divisie. U nas... Każdy wie jak skończyli
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.02.2017, 21:44
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
A teraz sobie spójrz jak radzili sobie w naszej lidze piłkarze z tej drugiej ligi. Bo wydaje mi się że niezbyt dobrze.

Pamiętam takiego - Koen van der Biezen - przyszedł do Cracovii, tam strzelał do dużo a u nas w lidzę dno, dna.
Ten drewniany Van der Biezen załatwił nas kiedyś w derby...................
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.02.2017, 22:14
Szneka napisał(a):Wyświetl post
A Sikorski dziabnął Legii
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.02.2017, 23:32
I tylko z tego jest znany - słabiak holenderski z którego się śmiali sami kibice parchów ośmieszył Wisłę Maaskanta i strzelił zwycięskiego gola w derbach. (Przepchnął w polu karnym Jaliensa albo Lameya i to wystarczyło)

Po tym meczu zdaje się holender stracił pracę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 05.02.2017, 10:55
To Chavez tak go przestawiał, aż mu na łeb spadła.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 05.02.2017, 13:43
I co z tego? To o czymś ma świadczyć? 24 spotkania, 4 bramki, 2 asysty.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 06.02.2017, 13:42
liga liga , ale temu Parzyszkowi mozna by dac szane w polskiej lidze , tez nie jest to niewidomo jaki poziom
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.02.2017, 14:33
Parzyszek rzekomo z Zaglebiem juz dogadany, na nowy sezon (kontrakt mu sie konczy)
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.02.2017, 18:57
To może zagłębie odpuści Buksę?
Za dużo tych napastników będą mieć: Woźniak, Nespor, Papadopoulos...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 06.02.2017, 19:55
Papadopoulos przeciez do Piasta sprzedany
A z Wozniaka taki napastnik jak z Boguskiego, tez po skrzydle biega
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
prezidente
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 08.02.2017, 18:57
Plotek ciąg dalszy, jestem jak najbardziej za!
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...-ruchu-chorzow
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Stary 20.03.2017, 11:33
Co sądzicie o Badii z Piasta na lewą stronę? Kończy mu się kontrakt po sezonie, a Małeckiemu przyda się konkurencja.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.03.2017, 11:36
pozowski napisał(a):Wyświetl post
Co sądzicie o Badii z Piasta na lewą stronę? Kończy mu się kontrakt po sezonie, a Małeckiemu przyda się konkurencja.
niezły.
Ale wg. mnie na lewej mańce lepszy jest Merebaszwili. Niemniej jednak Badia ciekawy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Stary 20.03.2017, 11:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
niezły.
Ale wg. mnie na lewej mańce lepszy jest Merebaszwili. Niemniej jednak Badia ciekawy
Starszy, z kontraktem 1,5 rocznym i chyba bardziej napastnik.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 13.04.2017, 21:50
http://firsteleven.com/artykuly/5257...acac-do-polski

Cytat:
Quintana został również wybrany najlepszym piłkarzem tygodnia Ligi Europy, kiedy napoczął PAOK Saloniki w wygranym przez Karabach meczu 2:0. Na tym dobra passa się nie kończy. Wydawałoby się, że nie może go spotkać już nic złego. Dobre występy poparte asystami i golami, rozgłos w Europie. Tymczasem słuch o pomocniku zaginął. Od lutego nie zagrał ani minuty, a trener nie znalazł dla niego miejsca nawet na ławce rezerwowych.
W ramach ciekawostki. Ciekawe kiedy media podchwycą "aha, Quintana nie gra, był gwiazdą Ekstraklasy, jest Hiszpanem, w sam raz do Wisły, walimy newsa". Według mnie stylem gry zbyt podobny do Stilicia, żebyśmy mogli sobie pozwolić na kontraktowanie Daniego.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.04.2017, 22:31
xanti1906 wiesz co jest najlepsze ?

Kiko Ramirez trenował Daniego Quintane w Gimnastic Tarragona
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.04.2017, 14:07
Lipski chce rozwiązać umowę z Ruchem z powodu zaległości finansowych, może by go tak podpisać ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.04.2017, 15:04
Pewnie to lekkie sci-fi jak na nasze warunki finansowe, ale Sobiechowi kończy się kontrakt w II Bundeslidze. Facet już raczej pewnego poziomu nie przeskoczy, więc może zacznie myśleć nad powrotem do E-Klasy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 16.04.2017, 17:43
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Pewnie to lekkie sci-fi jak na nasze warunki finansowe, ale Sobiechowi kończy się kontrakt w II Bundeslidze. Facet już raczej pewnego poziomu nie przeskoczy, więc może zacznie myśleć nad powrotem do E-Klasy.
Sobiech to byłoby coś, ale prędzej trafi do legii ewentualnie Lechii. Nie dla nas taki piłkarz. Niestety.

To samo tyczy się Lipskiego - chce go Lechia. My na dzień dzisiejszy możemy tylko pomarzyć o takich piłkarzach.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2017, 18:19
To niech sobie Lechia bierze Lipskiego, a nam za friko odda Chrapka.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.04.2017, 19:11
Chrapka oraz Maka może
Choć nie za bardzo rozumiem po co Lechii jeszcze Lipski jak mają Wolskiego, Milę i jeszcze kilku innych środkowych.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 16.04.2017, 19:19
Dlatego, że ściągają wszystkich na potęgę i liczą, że ktoś wypali? Główny powód, że ktokolwiek ma zmienić klubowe barwy, jest z nimi łączony. Legia ma kasę, oni również.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 16.04.2017, 20:45
Ściąganie kolejnych zawodników do środka pola mając Mączyńskiego, Brleka, Lloncha czy Stilica byłoby bezsensowne.
Chyba że planujemy kogoś z tej czwórki sprzedać.

Priorytetem powinien być napastnik. Jeden a konkretny zakup to powinien być nasz cel.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.04.2017, 21:46
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Ściąganie kolejnych zawodników do środka pola mając Mączyńskiego, Brleka, Lloncha czy Stilica byłoby bezsensowne.
Chyba że planujemy kogoś z tej czwórki sprzedać.

Priorytetem powinien być napastnik. Jeden a konkretny zakup to powinien być nasz cel.
Jesli trafi nam sie zawodnik pokroju Necida w Legii to bedzie jedna, ale za to porzadna wtopa

Po aktualnych ruchach transferowych można wnioskować ze Junco bardzo rozsadnie podchodzi do polityki transferowej. W mysl zasady: czy za te same pieniądze mozemy mieć na danej pozycji lepszego zawodnik i na tym jeszcze zarobić?
Popovicia, Guznicsa i Jovicia szybko i sprawnie zastapiono.
Wyobrazam sobie sytuacje w ktorej w lecie zegnamy Zachare, Ondraska i sciagamy dwoch nowych obiecujacych napastnikow. Jeden to bedzie za malo, chyba ze Drzazga wykreci w Stali kosmiczne liczby.

Inne wymiany kadrowe beda uzaleznione od tego kogo odpalimy z zespolu. Czuję że klub może chciec zarobić na Sadloku.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 16.04.2017, 21:56
Karherop
To jest raczej oczywiste że klub chce zarobić na Sadloku - zwłaszcza że zostanie mu 1 rok kontraktu. Albo Sadlok przedłuży kontrakt, albo trzeba go sprzedać. Przy naszych finansach nie stać nas na to żeby chłop dograł do końca kontraktu i odszedł za darmo.

btw
Chrapka chętnie widziałbym w Wiśle. Szybko wróciłby do dawnej formy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów