The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2017, 07:14
emjot napisał(a):Wyświetl post
i na tym klimacie .... prosto do I ligi

nie ma się co oszukiwać, że Głowacki jest już na końcówce kariery. I jak pomyśli to skończy w czerwcu i nie da się już namówić na kolejny sezon. 38 lat i pociąg odjeżdża coraz szybciej

Brożek? To nie jest przypadek że strzelił tyle ile strzelił w zeszłej rundzie.
Zobaczymy jak będzie wyglądał wiosną. Przede wszystkim czy zrzucił widoczną nadwagę.
Jak nie ... w czerwcu trzeba się żegnać i tyle. Bo na wspomnieniach nikt nic nigdy nie zbudował.
Hehe?
To już zapomniałeś jak w tym sezonie bez Brożka nie potrafiliśmy sobie trafić nawet palcem do dupy? Jak nasza gra wyglądała bez jego osoby? On już nie jest snajperem i nie takie ma zadania na boisku.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.02.2017, 07:44
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
I tu się mylisz. Mójta był jednym z wyjątków. Przez wielu na tym forum był uważany za pechowca i specjalistę od spuszczania swojego zespołu z ekstraklasy. Ja też jestem spokojniejszy jak nie ma go u nas na liście płac.
Mówiłem i pisalem że jest słaby i konfliktowy.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.02.2017, 08:53
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś powiedzieć co takiego złego jest w tej wypowiedzi Boguskiego?

Bo naprawdę niektórzy się do niego próbują przyj..ć na każdym kroku....
nic
normalna wypowiedź pracownika najemnego (jakich wielu na tym forum)
tylko w kontekście do wielkich słów o Prawdziwym Wśslaku itp. itd.. zaczynają żyć swoim życiem
niekoniecznie takim, o którym myślą autorzy słów o Prawdziwym Wiślaku

ot taka ironia losu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.02.2017, 08:58
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Hehe?
To już zapomniałeś jak w tym sezonie bez Brożka nie potrafiliśmy sobie trafić nawet palcem do dupy? Jak nasza gra wyglądała bez jego osoby? On już nie jest snajperem i nie takie ma zadania na boisku.
2023 rok
w broniącej się przed spadkiem z ligi Wiśle Kraków bryluje 40 letni Paweł Brożek strzelec 2 bramek, asystujący także przy dwóch innych bramkach kolegów

wszystko się zmienia, lata lecą ale Brożek musi być

litości
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.02.2017, 09:12
ooooooo
toś pan poleciał

z koksem, miałem i węglem po całości
Wiślak z krwi i kości Brożek
czy myślimy o tym samym macha_czu rękami i ....ującym gościu na każdego kto mu nie odda piły?
opowieści o specyfice Brożka są znane jak Kraków długi i szeroki i nijak się mają do jego teoretyczno-praktycznej wiślackości
Co Ty wiesz o Brożku...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.02.2017, 10:22
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Co Ty wiesz o Brożku...
wystarczająco dużo by wyrobić sobie zdanie
i nie traktować go jak spiżowy pomnik
zresztą nevermind to nie ten temat
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 04.02.2017, 10:25
Też wiem wystarczająco dużo, by nie zgadzać się z Twoją opinią. A już ocenianie jego "Wiślackości" przez boiskowe zachowanie...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.02.2017, 10:32
Brożek to legenda - 2 strzelec w historii nasze Wisły. A jak mu zdrowie dopisze może być i pierwszym. Nie rezygnujmy pochopnie z legend - bo takiego Brożka z tyloma golami możemy się nie doczekać szybko. Bo jak się trafi dobry strzelec to już pewnie go nie utrzymamy zbyt długo. Nie jesteśmy już bogaczami przecież. Fajnie mieć legendy. My mamy 6 piłkarzy z 100 i więcej golami dla Wisły w lidze. Takie parchactwo nie ma żadnego. Warto mieć legendy

Co nie zmienia faktu że Paweł nie musi być pierwszym napastnikiem w Wiśle. Wiadomo że przydałby się młody bramkostrzelny diament.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 04.02.2017, 11:16
Videmont już w Krakowie. Jak napisał Krzysiek Kiewicz dziś ma badania i jutro powinni go ogłosić
Świetny ruch. Wiśle bardzo brakowało czegoś nieszablonowego w ataku. Kreatywności, dryblingu, dynamiki. Był tylko Małecki, momentami próbował Brlek. A teraz jest jeszcze Stilic i będzie Videmont.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.02.2017, 11:31
Szkoda, ze nie Voldemort teraz to juz kadra wyglada nadzwyczaj dobrze. Ciekawe jak ostatecznie rozstrzygnie sie sprawa z Valencia ale jak nie dojdzie do skutku to przynajmniej Francuz moze grac na obu bokach. Dawno nie bylo takiego bolu glowy w naszej druzynie przed startem rozgrywki/rundy.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.02.2017, 11:36
W sumie ból głowy w pozytywnym sensie jest jedynie w środku pola. Tutaj mamy Mąkę, bardzo solidnego pod koniec rundy Brleka, Stilicia i dalej Lloncha i Popovicia. Będzie ciekawa walka o miejsce w składzie. Dalej mamy wreszcie normalną, zdrową konkurencję, której nam w poprzednich latach całkowicie brakowało.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.02.2017, 11:44
Ciekawe, czy ten Videmont był wysoko na naszej liście życzeń, czy bierzemy go, bo inni odmówili, a czas ucieka. Na papierze wygląda bardzo przeciętnie: słaby klub z drugiej ligi, piłkarz mający problemy z załapaniem się do pierwszej jedenastki tego klubu, a do tego ma kiepskie liczby. Patrząc na to, zupełnie nie mam przekonania, że to zawodnik innej klasy niż np. Kuba Kosecki. Wiadomo, że wszystko wyjdzie w praniu, ale w tej chwili nie widzę większych powodów do optymizmu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.02.2017, 11:48
byc moze lepszy sredni pilkarz francuski niz polski. A i tanszy w eksploatacji

sredni wychowany we francji to nie to samo co sredni wychowany w naszej rodzimej myśli szkoleniowo dydaktycznej
Ostatnio edytowane przez szprotson : 04.02.2017 o godz. 12:35.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.02.2017, 11:52
Niby dlaczego? Skoro obaj są średni?

Jeśli będzie za dużo stranierich będą problemy takie jak w Śląsku ostatnio. Nie warto "łódź" przechylać za bardzo w żadną ze stron (sami Polacy vs sami obcokrajowcy). Najlepsza jest droga środka jak mawiał Arystoteles.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.02.2017 o godz. 11:54.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.02.2017, 12:58
jova napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, czy ten Videmont był wysoko na naszej liście życzeń, czy bierzemy go, bo inni odmówili, a czas ucieka. Na papierze wygląda bardzo przeciętnie: słaby klub z drugiej ligi, piłkarz mający problemy z załapaniem się do pierwszej jedenastki tego klubu, a do tego ma kiepskie liczby. Patrząc na to, zupełnie nie mam przekonania, że to zawodnik innej klasy niż np. Kuba Kosecki. Wiadomo, że wszystko wyjdzie w praniu, ale w tej chwili nie widzę większych powodów do optymizmu.
Tak się zastanawiam ilu polskich piłkarzy nie tylko z Wisły, ale i w ogóle z Ekstraklasy dałoby radę znaleźć się w pierwszej jedenastce klubu z Ligue 2.
W Ligue 1 grają naprawdę najlepsi, plus bardzo dobrzy piłkarze zagraniczni. W te sytuacji większość dobrze wyszkolonych piłkarzy francuskich jest z konieczności skazana na grę na zapleczu pierwszej ligi, albo na szukanie okazji do gry za granicą.
Nie znam Videmonta, więc nie będę się wymądrzał. Ciekawy jestem tez tylko jak poradzilibyśmy sobie w konfrontacji z Ajaccio.

Ja też nie widzę powodów do optymizmu, ale do pesymizmu też nie.

Nie przychodzi do nas zmanierowany Serge Branco czy inny Lamey, ale młody, głodny gry i z tego, co mówią Francuzi i widać na YT, dobrze wyszkolony, techniczny i dynamiczny skrzydłowy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 04.02.2017, 14:15
Wiesz, gdyby on tam grał w większości spotkań po 90 minut, to faktycznie można by go oceniać przez pryzmat poziomu ligi. Problem w tym, że cały mecz w lidze, to on ostatnio zagrał we wrześniu 2015. Biorąc poprawkę na jakość jego klubu, to naprawdę nie wygląda mi na gościa, który w ich drugiej lidze dawał radę i prezentował przeciętny dla niej poziom. Pod względem jakości rozgrywek i osiągniętych przez zawodnika liczb, skojarzył mi się z Koseckim, a to dla mnie byłby transfer z gatunku tych, które mogą fajnie wypalić, ale naprawdę nie muszą. Ogólnie, nie oczekuję po nim zbyt wiele.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.02.2017, 14:40
nic
tylko w kontekście do wielkich słów o Prawdziwym Wśslaku itp. itd.. zaczynają żyć swoim życiem

ot taka ironia losu
a może On już wie, że Wisła nie zechce przedłużyć umowy i Mu się wypsnęło coś takiego?
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 04.02.2017, 14:46
Boguski jest w takim wieku, ze przedluzanie z nim umowy jest lekko bezcelowe. Lepszy nie bedzie, a i tak bedac na szczycie swoich umiejetnosci jest przecietny kopaczem.
IMHO lepiej pieniadze na jego kontrakt przeznaczyc na takiego Valencie
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.02.2017, 15:32
Widziałeś filmy na YT z jego udziałem? Piłkarsko jest całkiem niezły. Jedynie statystyki za nim nie przemawiają. Co nie oznacza, że nie można tego wyeliminować.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.02.2017, 15:33
Ja się z tym zupełnie nie zgadzam, uważam, że nasza ekstraklasa jest mocniejsza niż Ligue 2.

Mam swoje obiekcje odnośnie drugoligowych graczy, na zasadzie, że oczywiście ma to prawo wypalić, jeśli piłkarz po prostu trafił w złe środowisko lub nie dostał szansy; ale generalnie jest to ściąganie gościa z poziomu rezerwowego w takim Górniku Zabrze czy Ruchu Chorzów. Ściąganie wybijającego się piłkarza Ligue 2 rozumiem - rezerwowego niekoniecznie. Oczywiście można z każdej ligi wyciągnąć perełki, jak się ma rozeznanie - ale są to wyjątki.

Jak dla mnie jest to conajwyżej uzupełnienie składu - podobnie z resztą jak Llonch.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.02.2017 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.02.2017, 15:38
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja się z tym zupełnie nie zgadzam, uważam, że nasza ekstraklasa jest mocniejsza niż Ligue 2.

Mam swoje obiekcje odnośnie drugoligowych graczy, na zasadzie, że oczywiście ma to prawo wypalić, jeśli piłkarz po prostu trafił w złe środowisko lub nie dostał szansy; ale generalnie jest to ściąganie gościa z poziomu rezerwowego w takim Górniku Zabrze czy Ruchu Chorzów. Ściąganie wybijającego się piłkarza Ligue 2 rozumiem - rezerwowego niekoniecznie. Oczywiście można z każdej ligi wyciągnąć perełki, jak się ma rozeznanie - ale są to wyjątki.

Jak dla mnie jest to conajwyżej uzupełnienie składu - podobnie z resztą jak Llonch.
To Pan żeś chyba dzisiejszego sparingu nie oglądał. Jakby Llonch grał w lidze tak jak w sparingu to Mączce odbierają obywatelstwo na rzecz Pola, a Krychowiak ogląda go z ławki w meczach reprezentacji. Z tym Krychowiakiem to oczywiście nie na poważnie, ale Mączka w sparingach słabo, a Pol dzisiaj rządził dzielił i mnożył się na boisku.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 04.02.2017, 15:56
nic

ot taka ironia losu
Czyli rozumiem, że każdy piłkarz który "nie wyklucza odejścia na zachód, bądź do innego klubu" jest zwykłym najemnikiem?

Czyli taki Małecki, który nie tylko nie wykluczył ale i odszedł do wrogiego klubu również jest najemnikiem? Głowacki, Żurawski, Baszczyński - również pieprzeni najemnicy. Kazimierz Moskal - również najemnik? Grał zagranicą, teraz trenuje Pogoń - w meczu Wisła - Pogoń trzymał kciuki za tych drugich.

Mieliśmy w klubie jakiegoś nie najemnika w takim wypadku w ostatnich 20 latach?

---

Facet gra w klubie 10 lat: nigdy nie skarżył się na nic (przynajmniej ja nie kojarze). Nie wymuszał transferu (na pewno jakieś turki czy inne chińczyki by się znalazły), nie biegał do prasy jak były opóźnienia z pensją, nie wpierdalał się w sprawy kibicowskie, nie płakał że na forum i trybunach nie brakuje pajaców mu docinających. Nigdy nie narzekał, gdy trzeba było odwiedzić szkołę czy dom dziecka. W każdym meczu walczy, praktycznie przez 10 lat mimo przerobienia kilkunastu trenerów na ogół był graczem pierwszego składu.

Teraz "nie wykluczył odejścia", bo zapewne Wisła wiele kasy mu dać nie może, a on chce dorobić przed emeryturą gdzieś na cyprze czy turcji i już słyszy "najemnik".

Zawsze mówiłem, że gdyby sobie walnął trzy dziary Wiślackie, ogolił łeb na zero, gdy straci piłkę zamiast biegać za nią, głośno krzyknął "....a, .... mnie faulował!", to byłby uwielbianym "wiślakiem", któremu się wszystko wybacza. Cóż mamy inną legendę w klubie...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 04.02.2017 o godz. 15:59.
Ddf
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.02.2017, 16:23
2023 rok
w broniącej się przed spadkiem z ligi Wiśle Kraków bryluje 40 letni Paweł Brożek strzelec 2 bramek, asystujący także przy dwóch innych bramkach kolegów

wszystko się zmienia, lata lecą ale Brożek musi być

litości
To teraz tak sezon 13/14 17 bramek, sezon 14/15 15 bramek, sezon 15/16 14 bramek. Oczywiscie to bramki w lidze , wiec do czego pijesz!! ,Najlepiej jakby wrócił Sikorski Qioto albo Genkov nie?
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.02.2017, 17:03
Brożek to legenda, po co dyskutujecie z trollem.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 04.02.2017, 17:11
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Brożek to legenda, po co dyskutujecie z trollem.
Nie wiem czemu na tym forum każdego kto ma odmienne zdanie nazywa się trollem. Trzeba przestać żyć przeszłością. Nazwiska nie grają. Brożek więcej bramek strzelać już nie będzie. Nikt go tu nie wyzywa, ale nie możemy budować na nim drużyny...
Odpowiedz cytując
andrucik
Member

Od: 10.2016

Stary 04.02.2017, 17:25
a chciałeś wymienić całą 11 od razu? To jest Wisła, a nie Chelsea Abramowicza
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.02.2017, 17:25
Akurat w tym temacie, to nie ma co dyskutować.

Nazwiska nie grają, ale komuś takiemu jak Paweł należy się szacunek, za to co zrobił dla naszego klubu.
Może tego nie pamiętasz, ze względu na wiek, ale faktycznie trzeba być trollem, żeby patrzeć na Brożka tylko przez pryzmat obecnej formy.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 04.02.2017, 17:31
Po prostu niektórzy piszą tutaj tak, jakby chcieli przedłużyć z nim kontrakt na następne 15 lat. Brożek w kwietniu 34 lata. Większość napastników w tym wieku wiesza korki na kołek. Jeśli mam być szczery to wolałbym przedłużyć kontrakt z Zacharą. Wcale nie jest tak, jak było z Sobolem, że pozbywaliśmy się go na siłę czy Raulem w Realu Madryt. Brozio ratuję się na tę chwilę swoim nosem, bo jego atrybuty fizyczne spadły dość drastycznie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.02.2017, 20:42
Cicho trollu
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.02.2017, 20:50
Tu mnie masz, jestem na wyjeździe ze swoją i nie miałem okazji obejrzeć Wszystkie inne poprzednie widziałem.

Mimo wszystko trzeba brać pod uwagę, że Llonch był świeżutki na ten sparing bo przegapił większość okresu przygotowawczego.
Jeżeli się pomyliłem co do jego jakości to się bardzo ucieszę

Liga zweryfikuje wszystko
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.02.2017 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów