The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2017, 22:10
Nie pamiętam jaki to był mecz, ale Brożek się o piłke prawie zabił wychodząc sam na sam, więc nie mów mi, ze to Zdenek jest drewniany. Brożek sobie sytuacje wypracowuje? Litości... Ma instynkt strzelca, ale nie przypominam sobie sytuacji, żeby 2 przeciwników zwiódł i bramkę zapakował...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.01.2017, 22:12
Barti napisał(a):Wyświetl post
No dobra. Wiesz jaka jest różnica między Pawłem a Ondraskiem? Paweł B. marnuje setki ale dochodzi do nich bo przeważnie stoi tam gdzie właśnie sam powinien stać i sam sobie te setki wypracowuje. Ondrasek jest drewniany i nie umie podać precyzyjnie, kiwnąć i sam potyka się o własne nogi. Wiem że porównywanie tych dwóch zawodników nie ma sensu bo mają dwie różne specyfiki. Ale ja patrze pod kątem tego co wnoszą do zespołu. I kiedyś zrobiłem podobnie jak Ty. Cały mecz przyglądałem się Czechowi i doszedłem do takich wniosków. Jeżeli jednak odpali w tej rundzie, będę pierwszym który będzie pisał pieśni pochwalne ku jego czci.
ale co to znaczy odpali?bramki,asysty?to nie jego rola w zespole.Zdenka nigdy nie będą broniły statystyki.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 30.01.2017, 22:15
picasso napisał(a):Wyświetl post
ale co to znaczy odpali?bramki,asysty?to nie jego rola w zespole.Zdenka nigdy nie będą broniły statystyki.
Zacznie nam wygrywać mecze. Zawsze będę surowo patrzył na zawodnika na tej pozycji bo mieliśmy tutaj wielkie gwiazdy. Taki drewniany "przepychacz" mi zupełnie nie leży.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 30.01.2017, 22:18
barti
Wszyscy pamiętamy Sikorskiego, ale trzeba się pogodzić z tym, że te czasy już nie wrócą

nesta
Jeśli to prawda to może być X factor na wiosnę. Dawno nie mieliśmy piłkarza o podobnej charakterystyce w dodatku mogącego grać na kilku pozycjach. Liczę na niego bardzo. Jeszcze gdyby udało nam się ściągnąć Valencię to odważnie stwierdzę, że puchary nie są niemożliwe.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 30.01.2017 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.01.2017, 22:27
Jak czytam, że Ondrasek jest drewniany i nie ma podania, to nie wiem dosłownie czy śmiać się, czy płakać. Chłop potrafi przyjąć trudną półgórną piłkę, mając na plecach obrońcę i bardzo dobrze odegrać ją do skrzydła, rozciągając grę i robiąc miejsce w środku pola. Paweł, choć jest na pewno lepszym snajperem, kompletnie tego nie umie, przez co granie z Brożkiem jako jedynym napastnikiem kończy się przegraną niemal każdą piłką wybitą przez bramkarza z "piątki". Bo raz, że Broziu nie skacze praktycznie do główek ani nie potrafi grać z obrońcą na plecach, to dwa - jego odegrania są czasami naprawdę beznadziejne. Co widać zwłaszcza gdy wychodzimy z kontratakiem, a Paweł dostanie piłkę do nogi na 30 metrze i musi ją komuś jeszcze oddać. Ileż my tak doskonałych akcji zaprzepaściliśmy.

Natomiast raz jeszcze podkreślam, żeby mi tu ktoś nie wyjechał, że jadę o Pawle: Brożek zdecydowanie lepiej potrafi odnaleźć się pod bramką rywala (zwłaszcza gdy dostaje piłkę na głowę i nie musi jej kopać...)
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.01.2017, 22:35
Ja w kwestii formalnej:
- czy ta ankieta w tym temacie to musi po 2 latach nadal tu wisieć?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 30.01.2017, 22:36
enzo napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam, że Ondrasek jest drewniany i nie ma podania, to nie wiem dosłownie czy śmiać się, czy płakać. Chłop potrafi przyjąć trudną półgórną piłkę, mając na plecach obrońcę i bardzo dobrze odegrać ją do skrzydła, rozciągając grę i robiąc miejsce w środku pola. Paweł, choć jest na pewno lepszym snajperem, kompletnie tego nie umie, przez co granie z Brożkiem jako jedynym napastnikiem kończy się przegraną niemal każdą piłką wybitą przez bramkarza z "piątki". Bo raz, że Broziu nie skacze praktycznie do główek ani nie potrafi grać z obrońcą na plecach, to dwa - jego odegrania są czasami naprawdę beznadziejne. Co widać zwłaszcza gdy wychodzimy z kontratakiem, a Paweł dostanie piłkę do nogi na 30 metrze i musi ją komuś jeszcze oddać. Ileż my tak doskonałych akcji zaprzepaściliśmy.

Natomiast raz jeszcze podkreślam, żeby mi tu ktoś nie wyjechał, że jadę o Pawle: Brożek zdecydowanie lepiej potrafi odnaleźć się pod bramką rywala (zwłaszcza gdy dostaje piłkę na głowę i nie musi jej kopać...)
Przepraszam. Faktycznie moja pomyłka. Nie chciałem napisać że Ondrasek jest drewniany. On jest mega drewniany. Jeżeli nie zacznie precyzyjnie dogrywać na skrzydła, żeby rozciągnąć grę nie widzę z niego żadnego pożytku. Wygraliśmy kilka meczów za Wdowczyka jak miał kontuzję i to jest wszystko w temacie Czecha co chciałem tutaj napisać. No może jeszcze jakieś szanse upatrywałem w stałych fragmentach gry gdzie zdobył bramkę w zamieszaniu. Szkoda że i tutaj zupełnie nie istniał.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 30.01.2017, 22:44
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jestem pod wrażeniem tej strony. Dziennikarstwo przed duże D

http://transfery.info/97428,niestrud...osc-pol-llonch

Nie wiem jak w dobie takich mediów utrzymują się jeszcze takie wydmuszki jak PS np.

Swietny artykul.
Wychodzi z niego w sumie, ze kupujemy skrzyzowanie Maczynskiego z Goralskim. Czyli cyborga, ktory w zalozeniu skasuje ta lige.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 30.01.2017, 22:45
Nikogo nie kupujemy. Rozwiązał kontrakt z Gironą
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.01.2017, 22:50
gdyby brał go Legia to wg PS byłby trzy razy lepszy
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 30.01.2017, 22:54
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Nie pamiętam jaki to był mecz, ale Brożek się o piłke prawie zabił wychodząc sam na sam, więc nie mów mi, ze to Zdenek jest drewniany. Brożek sobie sytuacje wypracowuje? Litości... Ma instynkt strzelca, ale nie przypominam sobie sytuacji, żeby 2 przeciwników zwiódł i bramkę zapakował...
pamiętam ten mecz, bo nawet na nim byłem
na żywo wyglądało to jeszcze śmieszniej, a zarazem tragiczniej niż w TV na powtórkach
mecz w gdańsku w trzeciej kolejce tego sezonu przegrany 3:1 bodajże 30 lipca 2016 r.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 30.01.2017, 22:55

Nie wiem jak w dobie takich mediów utrzymują się jeszcze takie wydmuszki jak PS np.
Nie tej strony, tylko pod wrażeniem pracy Aleksandry, ona regularnie robi świetny analizy.

KOBIETA.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.01.2017, 22:57
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Swietny artykul.
Wychodzi z niego w sumie, ze kupujemy skrzyzowanie Maczynskiego z Goralskim. Czyli cyborga, ktory w zalozeniu skasuje ta lige.
Jest tak zajebisty, że nie chcą za niego nawet Euro.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 30.01.2017, 23:02
Paulinho i Essien też byli za słabi na naszą ligę
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 30.01.2017 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 30.01.2017, 23:02
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Jest tak zajebisty, że nie chcą za niego nawet Euro.
Ale czy ktoś mówi, że jest zajebisty? Ma pozytywne cechy, a czy się odnajdzie u nas, to potrzeba już czasu.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.01.2017, 23:05
Ogólnie z defensywnymi czy środkowymi pomocnikami często jest tak, że nie widać ich pracy tak bardzo jak przy innych zawodnikach, stąd łatwo o pomyłkę w ocenie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.01.2017, 23:06
Ktoś dobrze napisał, że to po prostu inna kultura. Nikt tam nie będzie robił pod górkę zawodnikowi, bo na jego miejsce jest kolejka następnych. Co nie znaczy, że ten odchodzący jest słaby.

Te opinie z tego artykułu zapewne szczere i prawdziwe tylko jest z nimi jeden problem. Nikt nie wie jak ta II/III liga przekłada się poziomem na ESA. Z drugiej strony Ramirez siedzi trochę w piłce i potrafi ocenić potencjał zawodnika względem ligi, której trochę spotkań już zdążył obejrzeć. Idiotyzmem byłoby też przypuszczać, że robi sobie na złość i podkopuje swoją pozycje ściągając słabego piłkarza.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 30.01.2017, 23:07
Wisla nie ma ani reputacji, ani pieniedzy zeby brac (nawet nie kupowac) zawodnikow sprawdzonych i z konkretnymi sukcesami.
Kazdy kto mysli inaczej jest po prostu debilem

Niech minie chocby 12 msc bez informacji o przegranej sprawie i koniecznosci wyplaty x tysiecy euro, o nieplaconych pensjach, trenerze, ktory rezygnuje bo mu nie placa itp a pogadamy o lepszych grajkach.

Teraz Wisla sie musi skupic na zawodnikach niedocenianych z roznych wzgledow, czy zawodnikach po przejsciach, czy po prostu mlodych lebkach, ktorych mozna jeszcze uksztaltowac (zakladajac, ze ma kto).
I w moim odczuciu to sie wlasnie dzieje.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.01.2017, 23:37
Obym się mylił ale już nie tak dawno przerabialiśmy Wisłę po holendersku teraz czas na Wisłę hiszpańską - nie jestem nostradamusem ale wiem jak to się skończy.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 30.01.2017, 23:41
No, dokładnie. 2 hiszpanów- 24,28 lat to zupełnie jak 33 letni Jaliens i 32 letni Lamey z trzykrotnie wyższymi kontraktami.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 30.01.2017, 23:44
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Obym się mylił ale już nie tak dawno przerabialiśmy Wisłę po holendersku teraz czas na Wisłę hiszpańską - nie jestem nostradamusem ale wiem jak to się skończy.
Tylko że wtedy były robione kominy płacowe. Teraz ten błąd nie jest popełniany.

Dla ciekawości dodam, był przez chwile pomysł powrotu Sarkiego, ale temat upadł, raczej bezpowrotnie.

Cytat:
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.01.2017, 00:43
Właściciele krakowskich klubów i dyskotek do dzisiaj nie mogą się z tym pogodzić.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.01.2017, 01:12
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
No, dokładnie. 2 hiszpanów- 24,28 lat to zupełnie jak 33 letni Jaliens i 32 letni Lamey z trzykrotnie wyższymi kontraktami.
Żeby tylko. Dwaj Holendrzy brali niespełna ćwierć miliona miesięcznie.
Ostatnio edytowane przez filemon : 31.01.2017 o godz. 01:28.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.01.2017, 07:12
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Tylko że wtedy były robione kominy płacowe. Teraz ten błąd nie jest popełniany.

Dla ciekawości dodam, był przez chwile pomysł powrotu Sarkiego, ale temat upadł, raczej bezpowrotnie.
Yhy.... Jasne
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 31.01.2017, 09:13

To nie pierwszy tekst tej autorki. 2 tygodnie temu napisała podobny artykuł/historię życia Ibana Salvadora, który miał grać (być może zagra) w Wiśle:

http://transfery.info/96978,nonkonfo...h-ibn-salvador
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 31.01.2017, 10:16
Temat znacznie ucichł, wiadomo było, że to ściema tak jak z Valencia, ale.... co z KALU UCHE ja się pytam się

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.01.2017, 10:37
Nie było tematu
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 31.01.2017, 10:58
Kalu Uche w tej chwili już jest za stary.
Czekam jak rozwinie się sytuacja z tym Everem Valencią, bo jak na polską ligę to wygląda bardzo ciekawie
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 31.01.2017, 13:37
Czy wy jesteście poważni z tym uche?

Jeżeli kiedykolwiek (turystycznie) pojawi się w Krakowie powinien dostać strzał w pysk, a nie kase z naszego klubu.

Jeszcze dolhe przeanalizujcie, może by się przydał...
Ddf
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów