The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2017, 21:44
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ja coś źle zrozumiałem/źle obejrzałem. Chodzi chyba o program, który dotyczył nieprawdziwych informacji i prowadzący program podał taką bujde informację po czym za 30 sekund powiedział, że to wszystko wymyślone. Na prawdę on coś takiego strasznego zrobił czy to jest przypierdalanie się dla zasady?
Moim zdaniem kżdy kto odrobine profesjonalnie zajmuje sie mediami zna poniższy fakt:

http://wpolityce.pl/polityka/169682-...a-o-marsjanach

I zacytuję podsumowanie:

Cytat:
Do "wojny światów" nawiązał nawet Adolf Hitler, który uznał audycję za świetny przykład "demokratycznej dekadencji i zepsucia".
Ale jeśli do Ciebie to nie przemawia, też moge przytoczyć bardziej rynsztokowe porównanie: jakby ktoś powiedział że faktem jest że Twój ojciec sprzedawał się, był donosicielem i śmieciem a w kulminacyjnym punkcie konsternacji dodał że to tylko tylko prowokacja w celu inicjacji dyskusji dotyczącej postprawdy i kłamstwa, to jakbys sie czuł? Tak jak Petru wtedy?

I teraz, przy.......isz sie dla zasady do moich słow czy odpuscisz i wezmiesz udział w dyskusji operując na przykładzie własnego ojca? Bo ja bym wyszedł tak jak ta posłanka.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.01.2017 o godz. 21:46.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.01.2017, 22:22
Cytat:
Ale jeśli do Ciebie to nie przemawia, też moge przytoczyć bardziej rynsztokowe porównanie: jakby ktoś powiedział że faktem jest że Twój ojciec sprzedawał się, był donosicielem i śmieciem a w kulminacyjnym punkcie konsternacji dodał że to tylko tylko prowokacja w celu inicjacji dyskusji dotyczącej postprawdy i kłamstwa, to jakbys sie czuł? Tak jak Petru wtedy?

I teraz, przy.......isz sie dla zasady do moich słow czy odpuscisz i wezmiesz udział w dyskusji operując na przykładzie własnego ojca? Bo ja bym wyszedł tak jak ta posłanka.
Ale co Ty porównujesz, wyzywanie i obrażanie rodziców do słów, że niejaki Ryszard P. został zatrzymany przez służby?
Porównanie tekstu o Rysiu do jakiejś paniki przed marsjanami he he he
Rozumiem, że w nowoczesnej po tych słowach mogło dojść do paniki i masowych samobójstw? hehe

Dokładnie chodzi o to nagranie:
https://www.youtube.com/watch?v=49DnT7Ribd0
Ojej, jaka afera, gościu przed wejściem do studia mówi newsa, dosłownie za minutę mówi, że kłamał. A najlepszym podsumowaniem jest po chwili zdziwienia i zażenowania śmiech ludzi.

Zapędzaj się dalej w kozi róg a oczywiście już TVNu nie bronisz i się nie odnosisz do tego co napisałem.

Z wami się normalnie rozmawiać nie da.
Cytat:
I dzieki temu że jest prywatna, puszczać takich 'newsów' nie będą.
Kłamiesz kłamco. TVN kłamał w sprawie Smoleńska od początku (wiedząc od razu kto był w kokpicie, kto co mówił, kto ile wypił. W sprawie ekscesów Wiplera pod pewnym klubem też chyba jakiegoś lewego świadka podstawiali. W końcu TVN robi coś takiego:
Cytat:
Dziennikarz TVN przedstawił mi się jako przedstawiciel innego medium. Co więcej, powiedziałem mu, jak się nazywam - tak Witold Rosowski ze stowarzyszenia Solidarni 2010 reaguje na odpowiedź TVN. Przypomnijmy: telewizja TVN pokazała wypowiedź Rosowskiego, przedstawiając go jako pilota Jaka-40 Artura Wosztyla, a następnie tłumaczyła się, że doszło do pomyłki.
Także idź wymyślać problemy i kłamać gdzie indziej.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 29.01.2017, 22:36
Tematem programu były nieprawdziwe informacje i prowadzący zaczął od takiego przykładu, który natychmiast sprostował. Jeszcze powiedział, że aresztował go UOP, który od dawna przecież nie istnieje
Jednak Nowocześni się obrazili. Widocznie nie znają się na żartach i nie mają dystansu do siebie.

Ale jak manipulują wyrwanymi z kontekstu wypowiedziami Kaczyńskiego i przeinaczają jego słowa to wtedy jest dobrze
Nie macie się do czego przyczepić to kręcicie kolejną gównoburzę o nic i robicie z igły widły, taka jest prawda.
Ostatnio edytowane przez heoij : 30.01.2017 o godz. 00:24.
Lukasz
Senior Member

Stary 29.01.2017, 23:07
heoij napisał(a):Wyświetl post
Jednak Nowocześni się obrazili. Widocznie nie znają się na żartach i nie mają dystansu do siebie.

Ale jak manipulują wyrwanymi z kontekstu wypowiedziami Kaczyńskiego i przeinaczają jego słowa to wtedy jest dobrze
Dystansu do siebie nie ma prowadzacy - gdyby miał przykład byłby o nim samym albo o Preziesie Kaczyńskim. Ale oczywiscie stracic pracy nie chciał wiec przykład był 'pałą na opozycję' - uniknął kompromitacji i zyskał kilka punktów. Bo w obozie PiS 'jazda' po opozycji/PO jest mile widziana.

P.S.
Z niecierpiwością czekam na dyskusje o przemocy wsród kobiet i małą prezentację na początku. Albo też temat o niesłusznie pobitych przez policję i kilka pał na początek dla publicznosci by zobaczyc o czym będzie dyskusja.

Taki mamy poziom dziennikarstwa że moze sie doczekam.

Edit:
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kłamiesz kłamco. TVN kłamał w sprawie Smoleńska od początku (wiedząc od razu kto był w kokpicie, kto co mówił, kto ile wypił. W sprawie ekscesów Wiplera pod pewnym klubem też chyba jakiegoś lewego świadka podstawiali. W końcu TVN robi coś takiego:
Zle mnie zrozumiałeś - nie beda nie znaczy że nie puszczaja. Im więcej takich wałów tym wiekszy spadek przychodów. Tak jak prywaciarz 10x oglądnie monetę zanim ją wyda tak prywatna telewizja 10x sptawdzi czy wiadomosc jest opłacalna dla niej. W TVP tego bata nie ma - tam sie puszcza tylko to co władzy wygodne lub demonstruje jak kota ogonem można odwrócić.

I to co przytoczyłeś popiera mój przykład.
Kazdy taki 'wał' który opisujesz skutkuje spadkiem popularnosci a co za tym idzie spadkiem przychodzów z reklam. Czy to przypadek że Polsat odzyskał palmę pierwszeństwa jeśli chodzi o telewizje w Polsce? Na polsacie oprzyj swój wywódi powiedz że kłamie - przecież oni najwieksi w PL.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.01.2017 o godz. 23:27.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 29.01.2017, 23:51
Już zapomniałeś jak Lis przed samymi wyborami prezydenckimi wybrał fejkowy cytat córki Dudy i rechotali z Karolakiem pół programu? Dopiero na drugi dzień przeprosili
Tylko przeprosili na Twitterze, a info o córce poszło na całą Polskę w największej porze oglądalności.

Tu sytuacja była inna, bo i inny program i jego formuła oraz od razu wszystko było wytłumaczone.

PS Jak TVN w wiadomościach, a za nim inne media podają, że Policja użyła gazu łzawiącego w stosunku do protestujących i zapominają o kłamstwie, gdy prawda wychodzi na jaw to spoko.
Jak dziennikarz TVP podaje przykład i zaraz sprostowanie to jest krzyk. Hipokryzja?

Tak samo z tym świadkiem z wypadku Macierewicza, rano były sygnały dźwiękowe i świetlne, a w południe już nikt niczego nie widział ani nie słyszał i powielali kłamstwo dalej a inni brali informację za TVNem jak podał ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 30.01.2017 o godz. 00:26.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.01.2017, 00:28
Co do Pinocheta, niewątpliwie jego rządy wykazywały cechy systemu autorytarnego, ale oskarżanie go o faszyzm jest kuriozalne. Neoliberalne reformy Pinocheta w przeciwieństwie do stawiania na korporacjonizm (stąd owe fasci), zdecydowane przywiązanie do konserwatywnych wartości to podstawowe elementy, które Pinocheta kompletnie różnią od włoskich faszystów.
Zresztą generalnie termin faszyzm jest w potocznym brzmieniu tego słowa całkowicie mylnie używany a już za utożsamienie go z narodowym socjalizmem powinno się delikwenta cofać na lekcje historii do liceum.

azor:
Cytat:
Od zamachu stanu, który jest akurat zrozumiały, przez rozprawianie się z opozycją, nacjonalizacje gospodarki, reżim na ogromną skalę, kontrolowana demokrację i szczegóły typu bratania się z byłymi nazistami - może to moja krzywa ocena, ale wystarczy.
Zamach stanu - zgoda. W stanie wyższej konieczności.
Rozprawienie z opozycją - zgoda, chociaż porównując liczbę ofiar reżimu Pinocheta z tym jak się z opozycjonistami rozprawiali jego ideologiczni wrogowie to Pinochet nawet niemowlakiem nie był. W ciągu 17 lat maks 2000 osób, z czego oczywiście zdecydowana większość bezpośrednio po zamachu.
Nacjonalizacja gospodarki - yyy, to nie ten bohater. Pinochet zdenacjonalizował i urynkowiał wszystko co się dało. Stąd właśnie reformy w duchu koliberalnym. I stąd Chile obecnie pozostaje najstabilniejszą gospodarką Ameryki południowej.
Reżim na ogromną skalę - umiarkowaną. Inaczej by dobrowolnie nie oddał władzy.
Kontrolowana demokracja - zgoda.
Bratanie się z byłymi nazistami - coś tam było, ale raczej margines.
Eppur si muove!
Lukasz
Senior Member

Stary 30.01.2017, 01:11
heoij napisał(a):Wyświetl post
Hipokryzja?
I mentalność kalego. Mnie wolno a Tobie nie, lub jeśli on robi to ja też mogę.

Tak na chłodno patrząc, co wniosło do programu i do zycia politycznego przytoczenie Petru jako przykładu? Syf, kłótnie pozew sądowy i nic wiecej. I o to w zasiadzie chodziło.

Zobacz jeszcze drugi wątek, dyskusja sprowadza sie do tego czy kolumna aut jechala na sygnale czy nie. Moim zdaniem jest to tylko forma dyskredytacji problemu pt. naduzywanie przez władzę uprawnien i stawiania się ponad prawem. Tam nikt nie potrafi brac na siebie odpowiedzialnośći za czyny za to ładnie potrafi zamiesć pod dywan. Misiu już stwierdził ze Antoni jest poszkodowanym w calej sprawie. Kogo tak na prawde obchodzi to czy był sygnał czy nie? Co więcej, czy temat bezkarności urzędników bedzie kiedykolwiek poruszony w TVP? Kto ruszy temat 30 aut macierewicza za 35 milionów? Kto ruszy temat traktorów z klimatyzacją za 7 baniek? TVP PiS? Bo mnie sie wydaje że jedynie TVN ma tu szansę na rozwinięcie tematu. Mylę się?

TVN ma sporo za uszami ale wydaje mnie się że TVP w cale nie bedzie lepsza. Co więcej, bez dobrego dziennikarstwa z obu stron, nie bedzie wolnej Polski - media opozycyjne (takie TVN/Wyborcza) są nam obywatelom potrzebne jak woda rybie. Ja tylko mam nadzieje że ta wojna kiedys skonczy sie przez trzeciego gracza ktory profesjonalizmem zgarnie rynek.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.01.2017 o godz. 01:14.
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 30.01.2017, 09:44
Martinus napisał(a):
Co do Pinocheta, niewątpliwie jego rządy wykazywały cechy systemu autorytarnego, ale oskarżanie go o faszyzm jest kuriozalne
A no bo tak jest jak się zaopatruje w definicje u "postępowców", tam wszyscy dookoła są faszystami. Z takim podejściemi faszystą też był Piłsudski, PZPR, Che... No, z tym ostatnim to się zapędziłem, choć do definicji pasuje jak ulał
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.01.2017, 11:14
Wyobraźcie sobie, że w CNN za 4 lata przed wyborami w USA puszczają taki programy o manipulacjach, w który oskarżają Trumpa o związki szpiegowskie z FSB i sypianie z rosyjską agentką.

Chyba nie muszę mówić co by się działo. TVPiS jedzie ostro po równi pochyłej.
Lukasz
Senior Member

Stary 30.01.2017, 11:36
Tlumaczenie Pawlickiego:

Cytat:
Tego rodzaju zabieg jest stosowany bardzo często w światowych mediach. Odwołuje się do takiej metody, w której pokazuje się, że problem społeczny, etyczny, polityczny może rosnąć, jeśli mu się nie zapobiegnie. W tym wypadku chodziło nam dokładnie o to, żebyśmy zdali sobie sprawę, jak może zadziałać zło i kłamstwo, jeśli go natychmiast nie zatrzymamy. My je natychmiast zatrzymaliśmy
Panie redaktorze o'zatrzymaniu' nie może być mowy a wręcz przeciwnie - puściliście mechanizm w ruch. Troche cytatów z opinni na stronie TVP pod tym 'wytlumaczeniem':

Cytat:
Nie zdziwiłabym sie ,gdyby to okazało się prawdą.Petru ,wyrażnie dla kogoś pracuje,pozostaó sprawdzić dla KOGO?
Cytat:
Ja bym się z tego nie wycofywał, bo to, że Ryszard P. działa na obce zlecenie jest pewne
Ależ trzeba być butnym i pysznym by wmawiac innym że są w stanie jedynm słowem 'prowokacja' sprostować fałszywą wiadomość o osobie publicznej puszczoną w obieg.

W przypadki nie wierze - pracują w branży, doskonale wiedzieli co robią.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.01.2017, 12:04
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wyobraźcie sobie, że w CNN za 4 lata przed wyborami w USA puszczają taki programy o manipulacjach, w który oskarżają Trumpa o związki szpiegowskie z FSB i sypianie z rosyjską agentką.

Chyba nie muszę mówić co by się działo. TVPiS jedzie ostro po równi pochyłej.
Tak, za cztery lata Przeciez nieprawdziwe informacje o Trumpie CNN juz podawalo przez co sam Trump, bedac juz elektem, na konferencji odmowil prawa do zadawania pytan jednemu dziennikarzowi z CNN, kwitujac: "You're fake media".
Jeszcze lepsze bylo TVN i Wyborcza bo opierajac sie jedynie na tym co podalo CNN, dopowiedzieli jeszcze, ze Trump niby sie z prostytutkami w Petersburgu zabawial

O .......eniu przedwyborczym na temat Trumpa, Putina i Rosji nie ma nawet co wspominac. Takze nie musisz mowic co by sie dzialo bo gowno by sie dzialo, w skrocie "nic".

Co do TVP i sytuacji z Petru. Sympatykiem Ryszarda na pewno nie jestem ale pan prowadzacy przesadzil, denne to bylo, tak po prostu.

Tak przy okazji, UWAGA MOCNE!!!
https://www.facebook.com/Lemingopedi...7159367748438/
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.01.2017 o godz. 12:17.
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 30.01.2017, 12:29
Przecież to nic nowego. Wyborcza od lat w ten sposób szczuje. Rzucają błotem za coś co kiedyś mogłoby się wydarzyć w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. Widać PiS robi postępy w propagandzie. W....ia to, że za publiczne pieniądze (pomijając już kwestię poziomu debaty publicznej). Jak chcą to niech robią za swoje.
Ostatnio edytowane przez frank : 30.01.2017 o godz. 12:33.
Martinus
Senior Member

Stary 30.01.2017, 15:40
Ale to chyba nie znaczy, że został oskarżony o szpiegostwo na rzecz Rosji - przypominam, że to jest jeden z najcięższych zarzutów jakie można postawić obywatelowi Polski.
Generalnie "żart" byłby nawet strawny gdyby podano dwie informacje. Pierwsza z Petru a druga, że zatrzymano także prezesa partii Prawo i Sprawiedliwość Jarosława K. pod zarzutem pedofilii. Wtedy nikt by o skandalu nie mówił.
Eppur si muove!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.01.2017, 15:46
Merytoryczna opozycja to tylko Kukiz'15 bo reszta to wysłannicy Niemiec i Brukseli.
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.01.2017, 16:33
Kolejna gównoburza po gównoburzy o Szczerbę. Pajacujcie dalej razem z PO i N.

Cytat:
TVN ma sporo za uszami ale wydaje mnie się że TVP w cale nie bedzie lepsza. Co więcej, bez dobrego dziennikarstwa z obu stron, nie bedzie wolnej Polski - media opozycyjne (takie TVN/Wyborcza) są nam obywatelom potrzebne jak woda rybie. Ja tylko mam nadzieje że ta wojna kiedys skonczy sie przez trzeciego gracza ktory profesjonalizmem zgarnie rynek.
Jest na świecie jakas profesjonalna i obiektywna telewizja? Co prawda o afrykańskich mediach nic nie słyszałem, może tam ale z tego co się orientuję to np niemieckie telewizje mają linię według, której się wypowiadają np ZDF mówi o polskich obozach zagłady (wojna ideologiczna i wybielanie Niemców), niemieckie edia tuszują sprawy związane z imigrantami (ich wybryki), w ogóle zachodnie media tak robią, tam "nigdy" zamachy nie są na tle religijnym, zawsze zabija mężczyzna, często obywatel Francji, Anglii itp.
A znowu amerykańskie media srały sraczką w sprawie Trumpa.

Są na tym świecie media, o których piszesz?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Lukasz
Senior Member

Stary 31.01.2017, 09:09
Masz rację.

Na świecie nie ma czystego obiektywizmu, tak jak nie ma ideałów, nieskazitelnych autorytetów czy szczescia w czystej postaci. Mimo to zawsze do tego ideału się dazy i to cos na 'szczycie' skali trzeba nazwać 'dobrym' 'idealnym' 'profesjonalnym' czy 'niezależnym' czy 'pięknym'.

Nie wiem co chcesz powiedzieć - ze przyjmujesz ogolnie wiadomy brak ideałów i dajesz zielone swiatlo na brak 'obiektywizmu'? Ze zgadzasz się na 'polskie obozy zaglady' oraz na to że TVN i TVP nigdy nie beda 'obiektywne'?

Nie wiem, jeśli pojęcie obiektywnosci nie pasuje bo jest zbyt abstrakcyjne, zastąpmy je słabszą 'rzetelnością'. Rzetelna TVN jest nam potrzebna Polsce jak woda rybie. Też będzie.

--
2.8 miliarda ma kosztowac podatnika utrzymanie TVP. W 2013 budzet wynosił 1.4 miliarda a Braun mówił o 'optymalnym' w wysokości 2.2
PiS chce dwukrotnego wzrostu budżetu TVP.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 31.01.2017 o godz. 09:18.
Martinus
Senior Member

Stary 31.01.2017, 10:28
Oczywiście, że nie ma idealnie obiektywnej stacji. Problem i różnica polega na tym, że TVN jest stacją komercyjną, natomiast TVP jest finansowane z publicznych pieniędzy. O ile jestem w stanie zrozumieć potrzebę istnienia tego typu telewizji jeszcze w latach 90-tych, gdzie oferta programowa była niewspółmiernie uboższa, tak teraz nie widzę żadnego uzasadnienia dla istnienia telewizji publicznej.
Eppur si muove!
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.01.2017, 16:55
Cytat:
Oczywiście, że nie ma idealnie obiektywnej stacji. Problem i różnica polega na tym, że TVN jest stacją komercyjną, natomiast TVP jest finansowane z publicznych pieniędzy. O ile jestem w stanie zrozumieć potrzebę istnienia tego typu telewizji jeszcze w latach 90-tych, gdzie oferta programowa była niewspółmiernie uboższa, tak teraz nie widzę żadnego uzasadnienia dla istnienia telewizji publicznej.
Ja myślę, że uzasadnienie jest takie, że musimy mieć polskie media. Bo raz będą gorsze, raz lepsze, upolitycznione ale RACZEJ będą prezentowały polski punkt widzenia. Oddanie mediów w ręce zagranicznych inwestorów albo polskich zdrajców (Walter) lub ludzi umaczanych (Solorz współpracował z SB) to w zależności od ułożenia sytuacji prosta droga do tego aby to Niemcy nam mówili co mamy czytać i oglądać.
To głównie w TVN i Polsacie z Marszu Niepodległości zrobiono jedną wielką zadymę, to tam narodowców nazywa się faszystami, to TVN najwięcej plul w sprawie Smoleńska i to Newsweek czy GW używają zwrotów polskie obozy śmierci, to te ....y pieprzą jakieś głupoty o Polaku, morzu grillu i dużym brzuchu. To te media liżą dupę imigrantom czy obsmarowują ją Trumpowi - to jest dokładnie taki sam kurs jak na zachodzie + nasze polskie sprawy typu narodowcy - faszyści, Smoleńsk, PiS.

Jakbyśmy mieli tylko takie szwabskie media, czy media od kurew pokroju Michnika, Waltera czy Solorza to już by w tej chwili było kiepsko a co dopiero gdyby ich propaganda się nasiliła.
Mimo wszystko TVP jest na ich tle "czysta". Tutaj chociaż się nie kłamie o imigrantach, nie zwymyśla się Polaków, nie tworzy paranoi o Polakach pajacach itp
drozd:
Martinus
Senior Member

Stary 31.01.2017, 21:05
Życie nie znosi próżni. Z jednej strony byłaby narracja taka jak TVN (Polsatu do tej kategorii bym nie zaliczał, bo oni moim zdaniem są zdecydowanie bardziej obiektywni) a z drugiej strony taka jak np TV Republika.
Eppur si muove!
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.01.2017, 21:37
Tylko tak się składa, że jakoś prawa strona i narodowcy nie mają takiej kasy jak ludzie z lewa wspierani przez zachodnie koncerny lub mający powiązania z różnymi chachmentami typu Soros.
Sprawa wygląda tak, że tym za zachodu zależy żeby nas trzymać za pyski i z tego czerpać kasę a z kolei to co polskie, ci co myślą po polsku są biedniejsi niż układ - czyli te wszystkie osoby, które tworzą mity o wielkim Bolku itp. Oni się dorobili dzięki "upadkowi komuny" - Solorz, Walter, Michnik i od lat trzymają układ. Poza tym mają jeszcze kasę z zachodu.
To jest tak jak z KODem. Takie wielki ruch, powstał sobie nagle, spontanicznie heh. Wszystko dzięki finansowaniu od różnych ciemnych ludzi.
Z drugiej strony jakoś nikt nie chciał finansować ludzi, którzy działali antyPO. Jakoś strumień kasy nie płynął znikąd, do nikogo.

Także to jest nierówna walka bo tamci mają kasę, wsparcie mediów i zachód ma w nich interes.
To chyba nie jest przypadek, że przez tyle lat jakimś większym, prawicowym medium to jest tylko TV Trwam i Radio Maryja. TV Republika jest jeszcze młoda. Poza tym sam profil RM i TV Trwam też jest taki, który daje szansę na utrzymanie się na rynku, wiadomo, w państwie katolickim jakoś to "pykło" i te babcie ślą kasę Rydzykowi na działalność.
Myślę, że to nie jest przypadek, że tak mało jest prawicowych, dużych mediów a tak dużo lewicowo-liberalnych.
Wspomniałem wyżej o układzie, wmieszałem w to Bolka itp. Dlaczego? Dlatego, że ten cały mainstream to jest własnie ta wersja prawdy, układ, tzn komuna upadła, Wałęsa to nie TW, to wielki bohater, Jaruzelski w sumie nie taki zły (jakoś nie widziałem aby na TVNach puszczali programy Grzegorza Brauna odnośnie Jaruzelskiego i tej całej kliki), imigranci ok, Polacy wstyd za to, wstyd za tamto itd.
A przecież rozkład sił prawo/lewo masz w Polsce powiedzmy po równo. Dużo ludzi ma prawicowe poglądy, ogólnie dużo ludzi jest pro PiS/Kukiz/Korwin. Także dziwne, że ludzi po równo a nie ma mediów dla tych ludzi.
I z kolei w internecie widać, że jest zapotrzebowanie na takie media bo te wszystkie niszowe kanały na YT czy gdzie indziej, kanały narodowców, prawicowców, kanał Maxa Kolonko itp mają dużą siłę przebicia. Chyba - w sumie nie wiem bo tego nie przeglądam i nie śledzę - lewicowych mediów w internecie nie ma za wiele.

Także to nie jest tak, że jak dasz wolną rękę każdemu to każdy będzie miał takie same możliwości i równe zasady będą. Bo jesteśmy rozgrywani przez inne państwa, inne układy, przez różnych ludzi.
drozd:
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 01.02.2017, 11:29
Finanse się walo!!! Eksperty z TVNu godajo!!

Dochody budżetu 2013 - 279mld (w tym VAT - 115mld)
Dochody 2016 - 314mld (w tym VAT - 143mld)

Deficyt 2013 - 43mld (4,2% w relacji do PKB)
Deficyt 2016 - 46mld (2,8% w relacji do PKB)

Dodajmy jeszcze, że te wyniki finansowe są przy niższych inwestycjach, co wynika głównie z okresu programowania funduszy UE i przy 500+. To sito za Tuska było niesamowite.Teraz deficyt po 500+ i okresie przejściowym dot. funduszy UE niemal identyczny jak w 2013 po podwyżce VAT
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.02.2017, 12:29
Ma stronie MF dane są inne:
Cytat:
szacuje się, że w 2016 r. dochody budżetu państwa z VAT wyniosły 126,6 mld zł,co oznacza wzrost o 2,8% w stosunku do dochodów uzyskanych w 2015 r.
Skąd te różnice?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Lukasz
Senior Member

Stary 01.02.2017, 14:32
Tak jakby kolega 'awansem' podał dane za 2017.

Cytat:
Wzrost przychodów z CIT do blisko 30 mld zł, z VAT do 143 mld zł (o 11 proc.) czy akcyzy do 69 mld zł (o 6 mld zł) - zapowiedział w środę wicepremier Mateusz Morawiecki w trakcie pierwszego czytania ustawy budżetowej na 2017 r.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.02.2017, 16:46
To jest znana praktyka już za czasów sldowskich pt. margines propagandowy.
Anty PO-PiS!!!
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.02.2017, 17:07
Upośledzony weź jeszcze pod uwagę, że te wszystkie PKB, dochody czy kierwa ODCHODY to jest dziadostwo. Najważniejsze dla ludzi jest aby siła nabywcza ich pieniędzy rosła albo żeby oni zarabiali więcej a wydawali mniej/tyle samo. To i tylko to jest miarą bogacenia się i poprawy a nie to czy mamy PKB wyższe.
PKB i inne wskaźniki to jest statystyka dla ludzi bez znaczenia. Mamią tym wszystkich a to nie ma wpływu na poprawę standardu życia. Co z tego dla ludzi dobrego, że mamy PKB w .... wyższe niż 15 lat temu skoro dzisiaj za pensję kupię mniej chleba, benzyny itp niż te 15 lat temu?

Mamy zajebiste PKB względem kilku lat wstecz i co z tego? Mamy dzięki temu 3 mln emigrację. Mamy lepsze PKB ale czy ludzie chcą wracać do Polski dzięki temu, czy nie chcą kolejni wyjeżdżać? Jebać te ich PKB.
drozd:
emj10
Senior Member

Stary 02.02.2017, 08:24
Tyle, że emigracji i tak nikt nie zatrzyma.

W Polsce mediana zarobków dochodzi ok. 2500 zł brutto. Natomiast tyle przeciętnie można uzyskać na zachodzie Europy, tyle że liczone w Euro. Naturalny proces, gdzie jak masz do wyboru 5000, czy 10000 zł miesięcznie to wybierzesz tą drugą opcję.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.02.2017, 09:30
Dlatego musi dojść do reindustrializacji polskiego przemysłu ,który był tak skutecznie wygaszany w Polsce po 1989 roku.Zagraniczne montownie działające na terenie naszego Kraju widać nie chcą płacić tych samych stawek naszym pracownikom co płacą za Odrą i Nysą.Na razie jest w planie odbudowa przemysłu stoczniowego http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2...owa-podpisana/
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.02.2017 o godz. 09:37.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 02.02.2017, 10:01
Jakby w Polsce minimalna placa wynosila 5000zl (czyli po przeliczeniu mniej wiecej tyle samo co w UK) to ze 3/4 tych co wyjechalo nie wyjechaloby a moze i 4/5
Z ta reindustrializacja to tez ostro po bandzie pojechales. Nikt Ci w Polsce nie zaplaci takich samych pieniedzy za ta sama robote co za Odra i Nysa, chyba ze zlotowka wartoscia, sila nabywcza zrowna sie z Euro o opodatkowaniu pracy, stawkach podatkow posrednich, skladkach nie wspomne. Sadzisz, ze jak nawet odbuduja te stocznie to beda placic dla przykladu piaskarzowi w Polsce ekwiwalent placy piaskarza w stoczni w Hamburgu czy gdzies tam w Norwegii?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 02.02.2017 o godz. 10:01.
emj10
Senior Member

Stary 02.02.2017, 10:21
Obawiam się, że tak myśli. Poza tym starodawny przemysł nie napędzi żadnej gospodarki.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.02.2017, 12:28
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Dlatego musi dojść do reindustrializacji polskiego przemysłu ,który był tak skutecznie wygaszany w Polsce po 1989 roku.Zagraniczne montownie działające na terenie naszego Kraju widać nie chcą płacić tych samych stawek naszym pracownikom co płacą za Odrą i Nysą.Na razie jest w planie odbudowa przemysłu stoczniowego http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2...owa-podpisana/
Nikt nigdzie nie płaci takich samych stawek, a różnice często są kolosalne.

Podam przykład: byłem jako tłumacz z grupą polskich pracowników we Francji.
Zarówno polska jak i francuska fabryka należą do Niemców.
Operatorzy, z którymi byłem najpierw szkoleni byli w Niemczech, a potem dodatkowe szkolenie miało odbyć się w należącej do Niemców fabryce we Francji.

Operatorzy polscy i francuscy rozmawiali sobie w przerwach o sprawach przyziemnych: godziny pracy, system zmianowy... i płace.

Kiedy na pytanie Francuzów Polacy odpowiedzieli, że w Polsce u tego samego niemieckiego pracodawcy, na tym samym stanowisku, przy tej samej maszynie i takiej samej wydajności pracy, Polak zarabia około 600 euro to widziałem w oczach Francuzów rozbawienie i współczucie: francuski operator zarabia tam dokładnie 2100 euro i to przy 35 godzinnym tygodniu pracy.

Rozbawienie i współczucie jednak szybko odeszły w kąt, kiedy Polacy wcześniej szkoleni w Niemczech opowiedzieli, że u tego samego niemieckiego pracodawcy, na tym samym stanowisku, przy tej samej maszynie i takiej samej wydajności pracy Niemiec zarabia 3400 euro.
Wtedy zaczęło się narzekanie na niesprawiedliwość i brak solidarności...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów