|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
||
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ivan kozak. Gość wychodzi na wysokość gdzie zazwyczaj gra Popović i piłki na skrzydła rozrzuca. Zapowiada się bardzo dobrze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Czyli wychodzi na to że na jego talencie nie poznali się w klubach, w których ostatnio grał/grywał. Rozumiem że w tej materii jesteście ekspertami...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Badz co badz najlepsza druzyna Slowacji grala z nami rezerwami(poza kilkoma zmianami w drugiej polowie). Pierwszy sklad gra dzisiaj z Dinamem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
czy ktos sie orientuje do kiedy Maczynski ma kontrakt ? i czy ma jakas klauzule odejscia
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Kontrakt ma do 30.06.2018, jeśli chodzi o klauzule to nie mam pojęcia.
![]()
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Online |
||
Rozumiem że chciałbyś Neymara, bo na nim się poznali że jest dobry. ![]() ![]()
Cytat:
|
||
|
|
Junior Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
Ten Llonch niby Katalończyk ale szacunek u mnie na starcie ma... Grał w Espanyolu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
To żaden informator, zwykły pajac. Jak przyszedł Meres zapowiadał walkę o mistrza i wielkie puchary
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten sam pajac zapowiedział m.in. testy Stilicia w Pogoni w dniu 04.01.2017. Drugi pajac Matysiak po nim powtórzył. Na końcu obaj skasowali tweety i udawali, że niczego takiego nie pisali.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
rzut oka na tabele pokazuje gdzie tkwi największy problem Wisły Kraków w sezonie 2016/2017
http://www.90minut.pl/liga/0/liga8694.html gorszą obronę ma tylko Ruch Chorzów oraz Korona Kielce. Nie trzeba chyba mówić, że te 5-6 bramek mniej straconych oznaczało by 4 miejsce w lidze i eliminacje do LE. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez picasso : 29.01.2017 o godz. 22:28.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Cracovia 2-1 Wisła Kraków 5 sierpnia, 20:30 (14 000)
Marcin Budziński 2, Mateusz Szczepaniak 43 - Patryk Małecki 88 Wisła Kraków 1-2 Ruch Chorzów 14 sierpnia, 18:00 (12 703) Mateusz Zachara 5 - Mariusz Stępiński 25, Paweł Oleksy 55 Jagiellonia Białystok 2-1 Wisła Kraków 11 września, 18:00 (18 646) Dmytro Chomczenowśkyj 12, Konstantin Vassiljev 73 - Patryk Małecki 85 W 90. minucie Piotr Tomasik (Jagiellonia Białystok) nie wykorzystał rzutu karnego. 3 mecze 6 bramek straconych. Przegrane 9 pkt które dały by Wiśle 4 miejsce w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
A ściąganie tego "syna trenera" na DM, musi świadczyć o tym, że ktoś ze środka odchodzi. Inaczej byłby to głupi ruch. Brlek, Stilic, Popo, Maka, Cywka, na upartego Uryga, Laskoś i jeszcze jeden ? ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
||
Ok to nadal srednia ponad 1 bramkastracona na mecz- czyli za duzo ale tez bez przesady
Chociac jak (L) jest w stanie takiemu Jedrzejczykowi 800 tys E placic, to sie Krzychowi pewnie oczy zaświeciły, moglby spokojnie zawołac od nich 5 razy tyle co ma u nas
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 29.01.2017 o godz. 23:00.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Patrząc na to z innej strony i grając systemem 4-5-1 mamy Brleka, Stilica, Popovicia, Mąke +Cywka, Uryga, Laskos gdzie ta trójka ostatnia nie musi być wcale brana pod uwagę do środka pola Laskos z racji wieku, Uryga i Cywka jako obrońcy.
Oczywiście to czyste spekulacje, a piszę tak, bo mam nadzieję, że nam nie wytransferują żadnego z dobrych pomocników ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale faktycznie nie da sie ukryc tego. że obrona nei była naszą mocna stroną w tym sezonie.i dziwi mnei to bo patrzac na nazwiska powinna byc naszą najpewniejszą formacją.![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja myśle, że Cywka wypali przy nowym trenerze (ale zaraz hejtu poleciiii). Od zawsze dobrze pracuje na treningach, a teraz jeśli tylko Kiko obdarzy go zaufaniem to czuje, że się odwdzięczy dobrymi występami. Umiejętności mu raczej nie brakuje, waleczny jest chyba najbardziej z drużyny... Jak się odblokuje to będzie zawodnik
![]() ^^ bo na każdy mecz inna line-up był. nie było opcji się zgrać. to też nie była wina trenera, bo kontuzje, kartki. tak wyszło, ale Gonzalez prezentuje się nawet lepiej od Głowy, na lewej niech gra przyzwoity Sadlok, na prawą Bart(z Wigier), który podobno jest usposobiony defensywnie i bajlando. Załuska coraz pewniej czuje się w bramce. Nie wiem co z tyłu może się nie udać
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 29.01.2017 o godz. 23:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
My musimy budować szeroką kadrę. W zeszłej rundzie była nienormalną sytuacja, że wypada kilku zawodników i de facto stajesz się zupełnie inną drużyną.
Dlatego liczę, że przyjście Lloncha nie oznacza transferu nikogo z klubu. To jest też zawodnik, który wpisuje się w filozofię Ramireza. On chce grać pressingiem, z dużą dyscypliną, szybki odbiór i wyjście do ataku. Do takiej gry trzeba mieć tez ludzi, stąd wzmocnienie o klasycznego DM-a, który wedle opisów haruje na całym boisku. Poza tym jest uniwersalny i grał też ostatnio na PO i PP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeśli rzeczywiście LLonch ma przyjść za Mączyńskiego to jest to ruch kompletnie niezrozumiały i niezbyt optymistyczny. Jeżeli natomiast ma dawać pole manewru trenerowi i zwiększać rywalizację to ok. Generalnie tak jak pisałem wcześniej z trzech zawodników o których mówi się w naszym kontekście on wygląda najsłabiej.
Co do jeszcze samego transferu Mączyńskiego abstrahując od tego jaki prezentował poziom PR-owo wyglądałoby to nie najlepiej. Co by nie mówić w jednym okienku stracilibyśmy trzech kluczowych zawodników. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie... Mączyński nie wyróżnił się na jesień na tle reszty pomocników-poprawcie jeśli się mylę. Jak ktoś da za niego spoko euraski to z Bogiem. Na Brleka warto stawiać. Zobaczymy co potrafi Llonch. Grając Stiliciem, Małeckim, Popo,Brlekiem i Boguskim(ew. nowym nabytkiem) nie będę za nim płakał. Tylko jeśli by odszedł to koniecznie musielibyśmy ściągnąć jeszcze jednego ŚP na wypadek kontuzji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jako, że Krzysztof to jedna z kilku osób na TT, której zaufać można, wklejam jego TT:
@KrzysiekTSW Llonch przychodzi jako def. pomocnik, jak nie wyjdzie z Valencią przyjdzie inny skrzydłowy, rozmowy trwają. Ponadto napisał, że Arsenic sie oddała i jak Chorwaci nie zejdą z ceny to klub kokosa do następnego sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeśli Valencia strzela bramki na mistrzostwach Ameryki Płd. U-20 to już jest nie dla nas.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|