The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2017, 11:24
Jeszcze w sierpniu bałem się, że będziemy w 4 lidze. Dziś patrząc na transfery i to co robi zarząd, można być pełnym optymizmu. Prezes Sarapata powiedziała, że sprzątają w klubie po Meresińskim i Cupiale, dla których klub był niejako zabawką. Teraz zarządzany ma być profesjonalnie, a w klubie pracują sami oddani klubowi ludzie, będący jego wielkimi kibicami. Dukat powiedział to w fajnym zdaniu, że nie dadzą Wiśle zrobić krzywdy, a Sarapata, że to przez kibiców czują się zobowiązani, by prowadzić klub tak, by znów był wielki, bo Wisła znów będzie wielka. Musi być dobrze. Gdzieś słyszałem, że 3-5 lat i ma to być znów wielka Wisła. W

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 28.01.2017, 11:24
Dajcie już spokój z tym Boguskim. Miał kilka fajnych spotkań, ale też w wielu był najgorszy na boisku. Tylko się cieszyć z tego Valencii
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.01.2017, 12:07
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Dajcie już spokój z tym Boguskim. Miał kilka fajnych spotkań, ale też w wielu był najgorszy na boisku. Tylko się cieszyć z tego Valencii
Uwierzę jak zobaczę!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.01.2017, 12:18
Jeśli potwierdza sie pogloski ze poza Valencia przyjdzie także Pol Llonch to wyczuwam odejście kogoś z dwójki Mąka/Popovic. Cywka podobno ma niezle notowania u Kiko wiec pewnie zostanie. Bartosza powinni wypożyczyć bo przy takiej konkurencji chlopak sie nie ogra ani w pomocy ani w obronie. Ciekawe czasy nastały i tylko mam nadzieję że ilosc transferow nie wpłynie bardzo negatywnie na zgranie zespołu. Szczerze to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony iloscia transferow.
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 28.01.2017, 12:21
Cytat:
A skąd wiesz, co wpisał pracownik Porto, w kajecie na jego temat?]
X-Ray wiem tyle co i ty.Gdyby miał bardzo wysokie umiejętności i predyspozycje to pewnie byłby już wyciągnięty przez kogoś lepszego.Uważasz,że gdyby ten chłopak w takim wieku strzelił z 20 bramek to teraz byśmy o nim rozmawiali?
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2017, 13:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeśli potwierdza sie pogloski ze poza Valencia przyjdzie także Pol Llonch to wyczuwam odejście kogoś z dwójki Mąka/Popovic. Cywka podobno ma niezle notowania u Kiko wiec pewnie zostanie. Bartosza powinni wypożyczyć bo przy takiej konkurencji chlopak sie nie ogra ani w pomocy ani w obronie. Ciekawe czasy nastały i tylko mam nadzieję że ilosc transferow nie wpłynie bardzo negatywnie na zgranie zespołu. Szczerze to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony iloscia transferow.
Wg. mnie powinniśmy odejść od takiego myślenia. Jeśli każdy transfer DO klubu będziemy łaczyć z transferem na zewnątrz, to cały czas będziemy poruszać się w 15,16 - osobowej kadrze. Wisła musi też ściągnąć piłkarzy pod rywalizację, do poszerzenia kadry, do zapewnienia elastyczności w wyborze taktyki. Bartosz musi zostać, nie mozemy miec jednego zawodnika na pozycje. Wypadnie Bartkowski i zostaje sam Cywka na prawą, który nie jest nominalnym prawym obrońcą. Junco mówił, ze chca miec 2 pilkarzy na pozycje i do tego trzeba dązyć.

Lloncha to samo. Mamy trójkę zelaznych pomocników przy 4-5-1 (Brlek, Mąka, Stilić), ale wypada 2 i odrazu masz ogromny spadek na jakości w środku jak wstawisz Urygę czy Cywkę (Popovic jest pierwszym zmiennikiem). Jeśli będzie grał 4-4-2 to Lloncha moze dać mu natomiast więcej swobody na prawej stronie, bo moze grać na PO lub PP.

Kolejna rzecz - moze Kiko chce mieć tych pomocników o róznym profilu. Będzie mecz z trudnym, silnym rywalem to da np. do środka LLonche, bo to taki box to box pomocnik, jakiego w Wiśle w tej chwili nie ma.

Sparingi pokazują, ze kadra jest za wąska w tym momencie i trzeba wreszcie zacząć robić transfery nie 1:1, ale na poszerzenie stanu posiadania.
Ostatnio edytowane przez nesta : 28.01.2017 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.01.2017, 13:55
Kolejne x stron .......enia i 2 tys karnetów sprzedanych. Czekajcie dalej na Messiego..
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2017, 13:59
No to szał z tymi karnetami, żeby nie było to ja już mam .
Odpowiedz cytując
opolan
Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2017, 14:14
Swoją drogą przydała by się jakas alternatywa do napadu, ale nie zapowiada się, że coś się zmieni w tej kwestii w tym okienku.
Ostatnio edytowane przez opolan : 28.01.2017 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.01.2017, 14:18
Odnośnie pogłosek o naszych przyszłych ruchach.
Krytykować pomysł ściągnięcia Valencii mogą osoby, które gdy Bóg dawał rozum akurat musiały stać gdzie indziej.
Część osób mówi, że nie ma pewności czy chłop się sprawdzi - oczywiście, że nie ma. Piłka nożna to nie matematyka, pewności nie będzie nigdy. Można co najwyżej mówić o prawdopodobieństwie. A prawdopodobieństwo tego, że młody, obiecujący zawodnik, grający w młodzieżowej reprezentacji się sprawdzi jest większe niż gdy będziemy testować jakiś 30-letni szrot z II ligi bułgarskiej czy VII hiszpańskiej. Więc należy trzymać kciuki za ten transfer.
Co do Bartkowskiego. Wygląda przeciętnie, ale skoro nie jesteśmy w stanie ściągnąć nikogo bardziej ogarniętego to lepszy jeszcze niestary Polak niż ten Bułgar o którym się mówiło. Tragedii pewnie nie będzie. Na pewno nie da tyle do przodu co Jović, ale mam nadzieję, że okaże się solidniejszy w defensywie.
Llonch wygląda zdecydowanie najgorzej z całej trójki. Facet ostatnio grał w rezerwach drugoligowego klubu, w dodatku ewidentnie widać, że jest tutaj ściągany po znajomościach. Środek pola poza tym to nie jest w chwili obecnej nasz priorytet do wzmocnienia, nawet rywalizacji. No chyba, że ktoś odejdzie...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.01.2017, 14:36
Masz rację, 100% poparcia.
Jednak jeśli popatrzymy na naszych obecnych bocznych obrońców Sadlok, Bartosz, Pietrzak i Mójta to oprócz Sadloka, każdy z wymienionych zdecydowanie lepiej czuje się w ofensywie, niestety mając mniejsze lub większe braki w defensywie. Bartkowski ma być właśnie defensywną wersją bocznego obrońcy. Z wypowiedzi kibiców Wigier chłopak owszem podłącza się do akcji ofensywnych ale zdecydowanie pewniej czuje się w obronie.
Co do Lloncha, na początku byłem bardzo sceptyczny póki nie dowiedziałem się, że został wybrany do najlepszej 11, 3 ligi hiszpańskiej i zebrał tam na tyle dobre recenzje, że w ,,walce" o niego stanęło razem z Wisłą kilka klubów z 2 ligi hiszpańskiej o czym wspominał Ćwiąkała, mówiąc że transfer do Wisły wcale nie jest taki pewny.
Odpowiedz cytując
opolan
Member

Stary 28.01.2017, 15:19
Na TT Futbol-Malopolski podają, że tematu Valencia nie ma
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.01.2017, 15:21
Ciężko mi uwierzyć, że dwa wiarygodne źródła z tt i wisłaportal.pl się mylą.
Coś tu jednak nie gra.
Odpowiedz cytując
miles
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 28.01.2017, 15:24
Bo nie ma i nie było wystarczy poczytać w necie, nitk poza dziennikarzynami z PL nie mówił o przenosinach do Krakowa. Na pewno nie kluby i nie sam zawodnik:
https://translate.google.com/transla...cho-para-atras
Za to ktoś inny przyszedł:
http://www.transfermarkt.pl/pol-llon...spieler/205276
Tyle w temaci - i koniec głupiego szczekania a jak ktoś jest zaineteresowany to valencia gra w poniedziałek z las palmas
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.01.2017, 15:27
oj tam oj tam
ciekawe co na to informatorzy i pelikany które to połkneły
E:

keczup - a kto to Llonch?
p.s. granada dwójka dzis o 17.
Ma_niek - ale wejsc w sklad by nie .......ić potem kocopołów to chyba można
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.01.2017 o godz. 15:41.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.01.2017, 15:31
Jakie opinie o Llonchu?
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.01.2017, 15:39
Raczej nikt tu nie ogląda 3 ligi Hiszpanskiej.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.01.2017, 15:40
Cytat:
Masz rację, 100% poparcia.
Jednak jeśli popatrzymy na naszych obecnych bocznych obrońców Sadlok, Bartosz, Pietrzak i Mójta to oprócz Sadloka, każdy z wymienionych zdecydowanie lepiej czuje się w ofensywie, niestety mając mniejsze lub większe braki w defensywie. Bartkowski ma być właśnie defensywną wersją bocznego obrońcy. Z wypowiedzi kibiców Wigier chłopak owszem podłącza się do akcji ofensywnych ale zdecydowanie pewniej czuje się w obronie.
Co do Lloncha, na początku byłem bardzo sceptyczny póki nie dowiedziałem się, że został wybrany do najlepszej 11, 3 ligi hiszpańskiej i zebrał tam na tyle dobre recenzje, że w ,,walce" o niego stanęło razem z Wisłą kilka klubów z 2 ligi hiszpańskiej o czym wspominał Ćwiąkała, mówiąc że transfer do Wisły wcale nie jest taki pewny.
Też mnie to pociesza. Z drugiej strony myślę, że gdyby rzeczywiście był na tyle ogarnięty to Granada by go po porostu przesunęła do pierwszej drużyny. Chyba, że akurat środek pola mają mocno obsadzony. Trudno wyczaić.
Co do Valencii. Pisały o nim wiarygodne źródła, więc coś na rzeczy było/jest. Z drugiej strony wislaportal pisał, że nie ma tematu Lloncha, gdy wszyscy dzięki Bochniewiczowi wiedzieli, że jakiś kontakt na pewno był. Dziwna sprawa.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.01.2017, 15:48
Dobrze, że o Czerwińskim, Valencii i Gonzalezie mieliście zdanie. Pewnie każdy Segunda Division i 1. ligę ogląda. Chodziło mi bardziej o cyfry i ogólne odczucia.

Gdzie sie Bochen wygadał o kontakcie?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.01.2017, 17:27
Bochen gdzie sie wygadał ?Zadzwon do Bochena i spytaj, jak kolega...

Ten cały pocze locze nie gra w meczu i nie ma go w kadrze na to spotkanie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 28.01.2017, 17:28
Na TT pisał, że Lloncha pytał go o Kraków.

Z Valencia coś jest na rzeczy na pewno, Zetwuee wyraźnie na TT potwierdził, że chodzi o niego.
Trzeba zaczekać do przyszłego tygodnia i tyle.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.01.2017, 17:29
szproston
Ale o co ci chodzi?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2017, 18:22
Llonch ostatnio grał na środku pomocy. Ciekawe, ile nas będzie kosztował... myślę, że on będzie taką trochę zapchajdziurą na ostatnie minuty. Taki względnie uniwersalny zawodnik. Natomiast miejmy nadzieję, że sprawa z Valencią wypali, bo chłopak ma naprawdę niezłą motorykę i będą z niego ludzie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2017, 18:40
nesta napisał(a):Wyświetl post
Na TT pisał, że Lloncha pytał go o Kraków.

Z Valencia coś jest na rzeczy na pewno, Zetwuee wyraźnie na TT potwierdził, że chodzi o niego.
Trzeba zaczekać do przyszłego tygodnia i tyle.
Albo to taka zagrywka zeby nikt nie szukał innego nazwiska. Z Valencia na razie dziwna jest sprawa bo wedlug Independiente Medellin jest ich zawodnikiem a według Atletico Bucaramanga jest ich zawodnikiem i pojawi sie po zakoczeniu turnieju
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 28.01.2017, 19:11
Heh wiedziałem, że z Valencia to ŚCIEMA Pisałem w ost komentarzu...

Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 28.01.2017, 19:26
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Albo to taka zagrywka zeby nikt nie szukał innego nazwiska. Z Valencia na razie dziwna jest sprawa bo wedlug Independiente Medellin jest ich zawodnikiem a według Atletico Bucaramanga jest ich zawodnikiem i pojawi sie po zakoczeniu turnieju
Nie, nie ma tematu jego przejścia do Atletico. Miał przejść, ale nic nie został podpisane.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2017, 20:07
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie ma tematu jego przejścia do Atletico. Miał przejść, ale nic nie został podpisane.
Bo oficjalnie podpis ma niby złozyc po powrocie. Troche to zagmatwane wiec czekamy co sie wydarzy dalej.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.01.2017, 20:24
Witamy Lloncha
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 28.01.2017, 20:35
Masz jakieś potwierdzenie tego ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.01.2017, 20:38
Zawsze mnie ciekawiło co by to miało być?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów