The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2017, 10:11
Uwielbiam takie sytuacje. Chłopak jeszcze do nas nie przyszedł, nie zagrał żadnego meczu, ale już forumowi znawcy są pierwsi do krytykowania. A jak (NIE DAJ BOŻE) chłopak odpali, to oczywiście głowy w piasek.

Dajcie typowi czas zagrać, dajcie zarządowi kredyt zaufania i przestańcie wiecznie, ....a mać, narzekać.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 27.01.2017, 10:21
Wy jesteście poebani... Mączyński w 123 meczach ekstraklasy ma 4 bramki i 11 asyst. Przypomnę tylko, że jeszcze w Górniku był wystawiany wyżej niż 6. Od obrońcy oczekujecie lepszych liczb niż mają nasi napastnicy i pomocnicy. Proponuję przy następnym wyborze bramkarza sprawdzić czy coś strzela czy tylko na swojej połowie gra-cienias.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.01.2017, 10:33
pokus napisał(a):Wyświetl post
Jovic 25lat mecze241 1,56 bramki14 asysty26
Bartkowski25lat 159 wiecej w 1 lidze 3 5
Nie wiem czy sie smiać czy płakać
Po pierwsze - nie sprowadzamy napastnika
Po drugie - nie wiesz, jakie będzie miał staty w Wiśle
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 27.01.2017, 11:04
Hmmm...
Rozegrane 54 mecze w ekstraklasie
Kapitan swojego zespołu
Może zagrać na obu flankach defensywy
Wyższy od Jovicia

Po filmiku widzę że lewej nogi nie boi się używać, trochę tak ze sposobu poruszania się przypomina Sadloka.

Podsumowując: Transfer na papierze wygląda solidnie jak na kondycje finansową naszego klubu.
Po cichu liczę że niedoszły transfer Czerwińskiego wyjdzie nam na dobre, bo nie ma tego złego...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.01.2017, 11:17
Jakiś fan 1 ligi wspominał na TT, że on jest lepszy od Czerwinskiego.

Kilka moich przemyśleń:
1. Jovica nie przeceniajmy, solidny, dobrze sie podłączał, ale to żaden wybitny obrońca nie był, którego byłoby cieżko zastąpić.
2. Facet jest kapitanem drużyny w wieku 25 lat wiec można przypuszczać, że jest mocny psychicznie. A takich zawodników nam trzeba w Wisle gdzie jest taka presja.
3. Lepszy ktos taki niz jakie no-name Bulgar, który był tez opcją.

Innymi słowy transfer wyglada na solidny i trzeba dać mu szanse przed ocena.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.01.2017, 11:29
Do Mójty i Pietrzaka dodam jeszcze najlepszego swego czasu PO pierwszej ligi Patryka Fryca którego ściągnęliśmy. Ktoś powie że była większa rywalizacja, był Smuda i się nie przebił.
Owszem.
Ale czasami zdarza mi się oglądać Nieciecze i chłopak nie gra jakiejś kichy ale wpadł w typową ligową szarzyznę...
Ktoś powie że to ok. Ale ja wymagam od PO (sam grałem na tej pozycji) solidności w defensywie (typu Baszczu) i inklinacji do gry ofensywnej (typu Jovic, Piszczek czy Bereszyński).
Sorki ale nie zadowala mnie gość będący uzupełnieniem składu.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.01.2017, 11:30
Dla mnie ten transfer na + ciesze się że są transfery bo w sierpniu myślałem ze będą ale z klubu! Oby tylko Kiko ogarnął...
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
pokus
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 27.01.2017, 11:31
Co wy macie z tymi naszymi finansami k... przecież Jović został sprzedany i guzmic kasa za transfery plus zeszli ze swoich kontraktów ,no chyba że tak ma wyglądać ratowanie klubu sprzedanie co chca od nas kupić i uzupełnic grajkami z 1 ligi .Oczywiście że są tam piłkarze powiedzmy talenty które trzeba wyciagać i myslałem że to jest tak przynajmniej pisano ten Czerwinski a ten Bartkowski to na sile jest brany.Bedzie do kolekcji kontraktów Cywki itp. Mam nadzieje że sie mylę i gość bedzie dobrym grajkiem a zarząd będzie chodzil z podniesiona glową ze mieli racje.A i mam nadzieje że zaczną coś grac bo narazie w sparingach totalna brydza.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 27.01.2017, 11:35
Rozpaczać to można było po Baszczyńskim, a nie po Jovicu, który przep.olił nam 2 najważniejsze mecze sezonu (nawet nie chce mi się pisać jakie bo każdy powienien wiedzieć o jakie mecze chodzi).

Śmieszy mnie podpalanie się i opieranie na komentach jakiś gimbusów z for internetowych oraz TT... Dzieci piszą, że kapitan, nie odstawia nogi przecież! O tak to musi być obiektywne i wiarygodne w 100%!

Dobrze, że nie zostajemy z samym Bartoszem. Kiedy Pietrzak wraca do zdrowia?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 27.01.2017 o godz. 21:10.

Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 27.01.2017, 11:38
pokus napisał(a):Wyświetl post
Co wy macie z tymi naszymi finansami k... przecież Jović został sprzedany i guzmic kasa za transfery plus zeszli ze swoich kontraktów ,no chyba że tak ma wyglądać ratowanie klubu sprzedanie co chca od nas kupić i uzupełnic grajkami z 1 ligi .Oczywiście że są tam piłkarze powiedzmy talenty które trzeba wyciagać i myslałem że to jest tak przynajmniej pisano ten Czerwinski a ten Bartkowski to na sile jest brany.Bedzie do kolekcji kontraktów Cywki itp. Mam nadzieje że sie mylę i gość bedzie dobrym grajkiem a zarząd będzie chodzil z podniesiona glową ze mieli racje.A i mam nadzieje że zaczną coś grac bo narazie w sparingach totalna brydza.
Od dziś kibicujesz Wiśle ze nie wiesz jak z naszymi finansami? Każdemu należy dać szanse. Bartkowski ma wiecej meczy w ekstraklasie niz Pietrzak i Cywka

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 27.01.2017, 11:44
Mnie bardziej śmieszą osoby opierajace się na filmiku z YT.
Przecież nawet z poprzedniej rundy z Mójty by zmontował całkiem niezły filmik. A efekt boiskowy? Żaden.
Zgadzam się z @pokus że transfer tego Bartkowskiego całkowicie na siłę.
Nie mogę o nim wiele merytorycznie powiedzieć bo w akcji widziałem go 1,5 meczu. Mój wniosek jest taki że gdyby w tym co go widziałem grał za niego Bartosz to nie byłoby różnicy....
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.01.2017, 11:49
Wydaje mi sie, ze obracamy sie po prostu w określonej rzeczywistości finansowej. Stać nas na ten moment na takiego zawodnika. Pewnie byłoby stać na lepszego, ale zarząd planuje być moze ściągnąć Arsenica jeszcze w tym okienku, rozmawia ze skrzydłowym, Gonzales i Stilic tez swoje dostali. Wiec trzeba sie umiejętnie w danym budżecie poruszać.

I nikt mysle nie każe sie zachwycać, tylko apel jest o to, aby dać szanse. Bo pozytywne opinie o nim pochodzą nie z gimbazy tylko od kibiców Wigier i osób śledzących 1 ligę. Czas pokaże, ale krytyka na wstępie na pewno mu w nowym klubie nie pomoże.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.01.2017, 11:50
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktoś chciałby zobaczyć Jakuba w akcji

https://www.youtube.com/watch?v=15Yat6tptSo
Panowie! On ma dosrodkowanie! I to z dwoch nog! Ale jaja! xD
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 27.01.2017, 11:53
@nesta jakbym słyszał o zainteresowaniu Cywką albo Mójtą jakiegos klubu którego kibice nie byliby w stanie ich ocenić to sam na TT, fejsie czy gdzie indziej bym ich wychwalał pod niebiosa żeby ich tylko zgarneli.
Może nawet przy odrobinie wolnego czasu zmontuje takie filmiki dla nich. Jeżeli przysłużą się do ich transferu to nawet zrezygnuje z prowizji od klubu
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 27.01.2017, 11:55
Pero napisał(a):Wyświetl post
Mnie bardziej śmieszą osoby opierajace się na filmiku z YT.
Przecież nawet z poprzedniej rundy z Mójty by zmontował całkiem niezły filmik. A efekt boiskowy? Żaden.
Zgadzam się z @pokus że transfer tego Bartkowskiego całkowicie na siłę.
Nie mogę o nim wiele merytorycznie powiedzieć bo w akcji widziałem go 1,5 meczu. Mój wniosek jest taki że gdyby w tym co go widziałem grał za niego Bartosz to nie byłoby różnicy....
Pisanie dla pisania widziałeś go w jednym meczu i stwierdzasz ze transfer na siłę! Ja widziałem Bartosza w jedym meczu w Szczecinie....

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 27.01.2017, 12:15
Pytanie w ilu meczach widzieli go nasi skauci...?
Panowie trochę luzu. Ja lubię wrzucić jakiś granat w dyskusji bo uważam że na tym to polega. Oczywiście zależy mi na dobru klubu i aby okazał się wzmocnieniem drużyny.
Ale spina niektórych zawsze wywołuje mój uśmiech. Trochę dystansu. Na transferze czy nawet testach medycznych Bartowskiego świat się nie kończy ...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 27.01.2017, 12:20
Pero
Jak śmiesznie to nie brzmi to Fryc gra obecnie w 4 zespole ligi więc zrobił krok w przód
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.01.2017, 12:27
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
mitmichael napisał(a):
Ciekawy zawodnik, bardzo chwalony w 1 lidze no i Polak. Juz testy medyczne wiec po malu mozemy go witac w druzynie. Fajnie, ze moze grac na obu bokach obrony bo tacy zawodnicy sa bardzo cenieni w Europie.
bez przesady, to zwykły wyrobnik... dajcie spokój ani on Wisły nie zbawi ani zbytnio nie zaszkodzi... ot taka zapchajdziura.... szkoda bo spodziewałem się kogoś z mocniejszym CV...
Odpalamy za grosze najlepszego PO w lidze, a bierzemy w jego miejsce 25 letniego noname'a...
No bo Ty pewnie chciałbys w Wisle zobaczyc kogos w stylu Philippa Lahma
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 27.01.2017, 12:31
^
18nastoletniego
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.01.2017, 12:37
Do Mójty i Pietrzaka dodam jeszcze najlepszego swego czasu PO pierwszej ligi Patryka Fryca którego ściągnęliśmy. Ktoś powie że była większa rywalizacja, był Smuda i się nie przebił.
Owszem.
Ale czasami zdarza mi się oglądać Nieciecze i chłopak nie gra jakiejś kichy ale wpadł w typową ligową szarzyznę...
Ktoś powie że to ok. Ale ja wymagam od PO (sam grałem na tej pozycji) solidności w defensywie (typu Baszczu) i inklinacji do gry ofensywnej (typu Jovic, Piszczek czy Bereszyński).
Fryc z Wisly odszedl i radzi sobie calkiem dobrze .
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2017, 13:00
tomasz_19 napisał(a):
mitmichael napisał(a):
Ciekawy zawodnik, bardzo chwalony w 1 lidze no i Polak. Juz testy medyczne wiec po malu mozemy go witac w druzynie. Fajnie, ze moze grac na obu bokach obrony bo tacy zawodnicy sa bardzo cenieni w Europie.
bez przesady, to zwykły wyrobnik... dajcie spokój ani on Wisły nie zbawi ani zbytnio nie zaszkodzi... ot taka zapchajdziura.... szkoda bo spodziewałem się kogoś z mocniejszym CV...
Odpalamy za grosze najlepszego PO w lidze, a bierzemy w jego miejsce 25 letniego noname'a...

No bo Ty pewnie chciałbys w Wisle zobaczyc kogos w stylu Philippa Lahma

Nie, ja chce zawodnika, który nie stoi w tym samym rzędzie co Mójta i Cywka... po co nam kolejne tego typu wynalazki... Czerwiński przy nich wyglądał na profesora, umówmy się... myślałem, że w przypadku fiaska rozmów z Czerwińskim wezmą kogoś jeszcze lepszego, a tu się okazało, że ten Czerwiński był pierwszym wyborem, a jak się nie zgodził to wzięli chłopaka z łapanki...

Szkoda, bo zamiast wzmacniać skład to uzupełniamy go o przeciętniaków pokroju wyżej wymienionych a w przypadku naszych problemów finansowych zatrudnianie takich 26 letnich! nonamów mija się z celem...

Tak to widzę...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.01.2017, 13:03
Owszem.

A kim był ten Piszczek w wieku 25 lat? Przeciętnym obrońcą spadkowicza z Bundesligi (Herty), przerobiony na siłę z napastnika... gdyby go BVB nie kupiła to mógłby popaść w przeciętność jak np Olkowski.

Bartkowski ma 25 lat i dopiero wkracza w najlepszy wiek dla obrońcy. A dodajmy do tego, że jest już ograny, więc frycowe zbierał gdzie indziej. Oczywiście jest zagrożenie, że będzie prezentował poziom Mójty czy Pietrzaka, ale... ile razy będziemy tak kiepsko trafiać? Chłopak wydaje się mieć głowę na karku i to, że był kapitanem w Wigrach też o nim dobrze świadczy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.01.2017, 13:11
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Nie, ja chce zawodnika, który nie stoi w tym samym rzędzie co Mójta i Cywka... po co nam kolejne tego typu wynalazki... Czerwiński przy nich wyglądał na profesora, umówmy się... myślałem, że w przypadku fiaska rozmów z Czerwińskim wezmą kogoś jeszcze lepszego, a tu się okazało, że ten Czerwiński był pierwszym wyborem, a jak się nie zgodził to wzięli chłopaka z łapanki...

Szkoda, bo zamiast wzmacniać skład to uzupełniamy go o przeciętniaków pokroju wyżej wymienionych a w przypadku naszych problemów finansowych zatrudnianie takich 26 letnich! nonamów mija się z celem...

Tak to widzę...
A w ogole widziałes go w akcji, ze go tak oceniasz i stawiasz na rowni z Mojta? bo najpierw go ustawiasz z nim do pionu jakbys go znał a na koncu dodajesz, ze to noname.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.01.2017, 13:15
Transfer wygląda na naprawdę sensowny. Chłopak radzi sobie w pierwszej lidze, ma obycie w Ekstraklasie i w odróżnieniu od Czerwińskiego - jaja. Czy się sprawdzi to już inna sprawa, ale na papierze OK.
Niektórzy kręcą nosem na pierwszą ligę bo piłkarze stamtąd czasem się nie sprawdzają (co jest normalne i wpisane w ryzyko każdego transferu). Skąd wy byście chcieli brać piłkarzy? Z Premiership? Kompletnie was już powaliło od Futbol Managera?

Jović akurat był dobry głównie w ofensywie, defensywnie sprawdzał się tak sobie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.01.2017 o godz. 13:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.01.2017, 13:40
Transfer Bartkowiaka jest całkiem w porządku. Spodziewam się, że będzie spokojnie lepszy od Bartosza.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 27.01.2017 o godz. 13:49.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 27.01.2017, 13:51
Jaki Bartkowiak?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.01.2017, 13:57
Bartkowski, wiadomo o kogo mi chodziło
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.01.2017, 14:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Transfer wygląda na naprawdę sensowny. Chłopak radzi sobie w pierwszej lidze, ma obycie w Ekstraklasie i w odróżnieniu od Czerwińskiego - jaja. Czy się sprawdzi to już inna sprawa, ale na papierze OK.
Niektórzy kręcą nosem na pierwszą ligę bo piłkarze stamtąd czasem się nie sprawdzają (co jest normalne i wpisane w ryzyko każdego transferu). Skąd wy byście chcieli brać piłkarzy? Z Premiership? Kompletnie was już powaliło od Futbol Managera?
.
oj tam wolfy sie czepiasz chłopakow.
To jest miłość do klubu własnie. Jak z miłościa do kobiety. Poznajesz, zako.....sz sie i ta koieta dla ciebie ciagle jest piekna, mimo iz lata mijają. Ty głupi zakochany nie widzisz zmarszczek, obwisych cockow czy innych cech ktore sa maskowane przez miłosc. I tacy własnia sa nasi niektorzy forumowicze. Bo przeciez nie sa po prostu jebnieci w dekiel?

a co do piłkarza. Oceni go liga. Przykład Pietrzaka pokazuje ze mozna byc niezły w pierwszej lidze i dac dupy wyżej. Przykład Roberta Lewandowskiego yy no dobra bez jaj, przyklad np. Jacka Góralskiego pokazuje jednak ze mozna z ligi nizszej wyciagnac Pana Piłkarza.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2017, 14:28
Ja powiem tylko jedno zdanie. Gorszym obronca od Bartosza raczej nie bedzie
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.01.2017, 15:04
http://www.wislaportal.pl/32159,Wisl..._Valencii.html
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów