The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2017, 21:50
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
>no-name z węgier
>ćwierćfinalista euro (pierwsza 11)
Wybierz jedno
Wybieram inną odpowiedź: BABOLE w ekstraklapie i przyczynienie się do TOP miejsca w straconych bramkach.

PS. Może sobie być nawet etatowym reprezentanem Brazylii czy Niemiec, a w swoim klubie byle jaki Karabach albo Dynamo gruzinskie stuknie mu kilka baramek..
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.01.2017 o godz. 21:52.

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 18.01.2017, 21:57
Widzisz... Ja postrzegam to troszkę inaczej. Węgry czy Walia tak samo jak Leicester w poprzednim roku zrobili dużo hałasu wokół siebie. Walia wyszła z 1 miejsca nad Rosją i Anglią tak samo jak Węgry, którzy mieli 2pkt przewagi po fazie grupowej nad trzecią Portugalią, która zwyciężyła cały turniej. Czyż nie większą sensację wywołał tytuł mistrzowski Lisów niż gdyby po raz kolejny zdobył go Man City czy Chelsea? Weź pod uwagę kwotę odstępnego i płacę Guzmicsa i porównaj do Teveza. Za małe pieniądze ściągasz ćwierćfinalistę największej imprezy sportowej na starym kontynencie. To jest zły ruch marketingowy?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 18.01.2017, 22:13
Ściągnięcie solidnego ligowca kopiącego w Polsce nie jest dobrym ruchem marketingowym. U nas był to dobry ruch marketingowy Też był reprezentantem.. Przyszedł bez wielkich emocji i podniet. Poza tym nie wiem za jaką sumę odstępnego odszedł. Nie ma co wałkować tematu, zrozumcie, że u nas ostatni czasy poza Donaldem, Stilicem i Wolskim (który nie odnalazł się w Lechii) to banda przeciętniaków lub zasłużonych graczy z piękną przeszłością.

Już dawno skończyła się era: Czerwca, Frankowskiego, Żurawskiego, Kosowskiego, Szymkowiaka, Uche, Meliksona, Marcelo czy młodych Brożków.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.01.2017 o godz. 22:15.

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.01.2017, 22:26
Mieszkamy w Polsce! Nie w Chinach! U nas też byłby do dobry ruch, ale nie tyle marketingowy co wzmacniający drużynę.
IMO Donald był przeciętniakiem.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 18.01.2017, 22:38
Mieszkamy w Polsce! Nie w Chinach! U nas też byłby do dobry ruch, ale nie tyle marketingowy co wzmacniający drużynę.
IMO Donald był przeciętniakiem.
Też tak myślałem do momentu, aż sobie uświadomiłem, że strzelił 20 bramek mimo wielu głupkowatych zachowań.

Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 18.01.2017, 22:46
Co was tak boli? Klub grający w LE dzięki skończeniu na 4 miejscu czy ten, który skończył na 9 a ostatnim razem w LE grał 5 lat temu?
Tylko że klub który grał 5 lat temu w lidze europy wyszedł z grupy i prawie awansował do 1/8 (przegraliśmy bramkami wyjazdowymi ) i nie skompromitował się z amatorami z Skhendiji Tetowo
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.01.2017, 23:07
Oczywiście. Tylko dużo łatwiej pasuje się reputację niż ja odbudowuje. Teraz ludzie którzy interesują się Wisłą widza, że wszystko zaczyna zmierzać w dobrym kierunku. Niestety wsparcia od mediów nigdy nie mieliśmy o w dużej mierze to one tworzą opinie. Ileż to już tekstów widziałem o spadającej Gwiezdzie przy czym porażki z potegami ligi łotewskiej nie będą tak piętnowane w przypadku Ruchu czy Zaglebia
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.01.2017, 23:55
ze tez wam sie chce z takim trolem dyskutowac
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.01.2017, 01:35
As napisał(a):Wyświetl post
Jesli to bylo do mnie to chce wyjasnic, ze ja sie nie odnosilem do samej kwestii zakontraktowania Uche a jedynie to watpliwosci podnoszonych tu przez niektorych kolegow, ze facet jest za stary.
Napewno jest za stary aby go dalej sprzedac ale nie jest za stary na tu i teraz.

Nie pisałem do kogoś konkretnego. Po prostu jestem zdania, że takie dyskusje fundują dzialalność gimbusiarskich stronek facebookowych, które później są brane na poważnie przez innych gimbusów. A że gimbusy te są "wymagające", to później obrażają się na Wisłę, bo nie ma Uche ani południowoamerykańskiego skrzydłowego. A to przecież takie okazje były. I bez nich Wisła już nigdy nie będzie wielka.

Wiem, że dyskutowaliście raczej o aspektach sportowych, ale to taka refleksja z mojej strony.

A jeśli chodzi o obecne okienko transferowe, to naprawdę warto docenić to, co mamy. Jeszcze pół roku temu wszyscy (także piłkarze) zastanawiali się, czy do zimy dociągniemy. Teraz, owszem, pożegnaliśmy dwóch zawodników z pierwszego składu, ale za to przywitaliśmy Hiszpana z ciekawą przeszłością, cenionego w Krakowie i w całej Polsce Bośniaka, obiecującego Polaka, w drodze podobno jest kolejny Chorwat, a na testach mamy gościa, który może coś tam wnieść do naszej gry. Warto też pamiętać, że jeszcze przed otwarciem okienka odwiedziło nas kilku rasowych kopaczy w towarzystwie Jagiełły. Przez chwilę można było więc pomyśleć, że będziemy desperacko wyszarpywać takie ochłapy z europejskiego rynku (nie piszę tu o Jagielle, który w odróżnieniu od nich najwyraźniej coś prezentował).

Dobrze byłoby, gdyby te gorsze momenty nauczyły nas szacunku do ludzi zarządzających tym klubem, do piłkarzy, którzy w większości meczów nie przynieśli wstydu, i do wszystkich kibiców. Każdy przecież dołożył cegiełkę do tego, żeby wygrzebać się z tego bagna.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2017, 12:27
Nie wyobrażam sobie grać Bartoszem na prawej przez całą rundę.. Włączam na 5 sekund spring, pika górna leci, Bartosz źle przyjmuje, jakaś szamotanina i piłka pod nogami Załuski, który wali w aut... ehhh Konieczne wzmocnienie prawej strony na wczoraj!!

Po tym całym zamieszaniu Czerwiński już do nas raczej nie przyjdzie nawet po braku awansu Katowic...

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2017, 12:44
Świetny jesteś po 5 sekundach ocenić zawodnika brawo ty będzie z ciebie skaut.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.01.2017, 12:45
Arsenic odsuniety od pierwszej druzyny. Co na to pzpn?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.01.2017, 12:46
Skaut to minimum. Bardziej prorok, bo jeszcze o Czerwińskim zdanie udało się wtrącić.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2017, 13:06
Po 5 sekundach i 90 minutach meczu z Pogonią + kilku innych meczach. Jakby tak ufano Bartoszowi to nie szukaliby co najmniej jednego obrońcy na tą pozycję.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.01.2017, 13:41
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
speedfashion

Uche gdyby przyszedł byłby sygnałem dla młodych również, że klub walczy o coś więcej niż tylko o utrzymanie..
Uche był jednym z najlepszych piłkarzy, jacy kiedykolwiek grali w Wiśle. W obecnej sytuacji naszego klubu, nawet gdyby teraz na boisku prezentował zaledwie 10% tego, co dawniej, byłby potężnym wzmocnieniem drużyny.

Warto, jeśli klub na niego stać.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.01.2017, 14:26
Markus napisał(a):Wyświetl post
Uche był jednym z najlepszych piłkarzy, jacy kiedykolwiek grali w Wiśle. W obecnej sytuacji naszego klubu, nawet gdyby teraz na boisku prezentował zaledwie 10% tego, co dawniej, byłby potężnym wzmocnieniem drużyny.

Warto, jeśli klub na niego stać.
No nie do końca .
Jakby prezentował z 70% to tak.
Pamiętam jak wrócił do nas Żurawski i .....zresztą nie ma co rozpamiętywać.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 19.01.2017, 14:45
brylant
No mówię wam... Wystarczy kiedy widzi jak ktoś wchodzi po schodach

A tak poważnie to tu ma racje. Bartosz do 1 składu w Wiśle, a na chwilę obecną do żadnej ekstaklasowej ekipy się nie nadaje.

Oglądał ktoś sparing? Testowany hiszpan 90 minut grał i jestem ciekaw waszych opinii?
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 19.01.2017 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 19.01.2017, 15:10
Jak dla mnie należy mu podziękować. Zupełnie nie ten poziom. Przypomina mi uboższą wersję Brasili czyli dobra technika i ułożona lewa noga i na tym koniec jego atutów. Podobnie było z Brazylijczykiem tylko, że on miał jeszcze ponadprzeciętne przyśpieszenie i szybkość.

Brak mu jakiejkolwiek siły fizycznej, nie ma szans w ekstraklasie na skrzydle przy tych parametrach. Serio nie wiem po co sie takich zawodników bierze na testy. Myślałem, że rzeczywiście Kiko coś w nim znał i moze Kafarski się uwziął na niego, ale to po prostu bardzo przeciętny zawodnik. Nie jakos wybitnie słaby, po prostu przeciętny. Gdyby miał te 19/20 lat to jak najbardziej, moznaby go fajnie jeszcze rozwinąć.
Same stałe fragmenty gry to za mało.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 19.01.2017, 15:15
Oglądam właśnie no i rzeczywiście technika niezła. Taka refleksja mnie naszła jaki poziom naszej ligi jest żałosny. Ze lewej strony kilka piłek dośrodkowali i ani Małecki ani Mortende(?) nie potrafią na tyle mocno dośrodkować, żeby piłka była na dobrym poziomie i dobrej wysokości...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.01.2017, 16:02
ale sie przypierdalacie

Jeśli piłka bedzie na dobrym i odpowiednim poziomie to i tak nic z tego nie wynika
Trzeba jeszcze ją przyjąć i strzelić bramke. Nikolicz juz odszedł z Ligi, nie ma sensu dawac dobrych piłek.
W PL lepiej zagrać tzw "zmięta wrzutke" czyli cos co robi 99% polskich ligowców. Wrzutka na pierwszego na wysokosci miednicy Jak przejdzie pierwszego to mogą być jaja, i tak w kółko.

Mam nadzieje ze dzisiejszy sparing dał wiedze panu Kiko jaka ta intensywnosc moze go spotkac w rozgrywkach ligowych.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 19.01.2017, 18:24
https://twitter.com/janekx89/status/822131820317831168
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.01.2017, 18:59
Nie wiem, jakoś nie przekonuje mnie ten Tsvetomir Panov. Obawiam się, że zacznie się łapanka, spowodowana niedoszłym transferem Czerwińskiego.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.01.2017, 19:04
ale twardo walczyć potrafi https://www.24chasa.bg/sport/article/4770383
Odpowiedz cytując
Kataryniarz
Junior Member

Stary 19.01.2017, 19:15
Transfery, transferami ale czy wiadomo coś w sprawie przedłużania kontraktów ?
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 19.01.2017, 19:27
Knura pisał na TT że rozmawiając z Załuska ten powiedział, że z nikim na ten temat nie rozmawiamy. Alan, Boguś, Broziu, Zachara jest się po co spieszyć?
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 19.01.2017, 19:41
Iban Salvador wyglada ciekawie na papierze, nie wrzucałbym go do worka pt "ściaganie ogórków z hiszpanii", czyms zainteresował Valencie, ze go wyciągneli z niższej ligii
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.01.2017, 19:42

Iban Salvador-zdecydowanie jestem za. Młody, podobno duży walczak, z bardzo dobrym dryblingiem i motoryką.
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Stary 19.01.2017, 20:12
Iban Salvador to może być ciekawy zawodnik. W 2015 załapał się na PNA nawet bramkę strzelił.

https://youtu.be/kwTd4lgtlqs?t=2m17s
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.01.2017, 20:12
azkaz napisał(a):Wyświetl post
Iban Salvador wyglada ciekawie na papierze, nie wrzucałbym go do worka pt "ściaganie ogórków z hiszpanii", czyms zainteresował Valencie, ze go wyciągneli z niższej ligii
Nie no, na pewno to nie jest ogór. Inna sprawa czy nas na niego stać...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 19.01.2017, 20:55
Jezu wolfy się załamie,że jego ulubiony piłkarz Dennis Popović odejdzie....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów