|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Jednak dla mnie PiS niszczy wolność gospodarczą, co jest najgorsze. Podatek bankowy i handlowy na początek, później niższa kwota wolna od podatku (zamiast obiecywanej wyższej). Teraz nowa ustawa hazardowa monopol na automaty barowe i blokowanie stron zagranicznych bukmacherów. Wszystko po to, żeby było za co sponsorować 500+. Jestem w stanie zrozumieć pozytywne aspekty tego programu, no ale bez przesady. Powinny być progi dochodowe, lub jakaś inna forma cenzusu majątkowego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
I co w związku z tym? Przecież banki za to nie zapłacą, tylko my w formie kosztów za przelewy, operacje bankowe, korzystanie z karty debetowej lub kredytowej. Nie miałbym problemu z tym, że spadnie zysk spółki, ale z tym że za te wszystkie zmiany ja będę płacił lub nie będę miał dostępu do pewnych produktów.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Gdzie Was hodują
1. 100% - słownie "STO PROCENT" banków na Zachodzie płaci podatek bankowy. 2. Lemingi obiecywały podniesienie kwoty wolnej od podatku przez 8 lat i gówno zrobili - rozumiem, że gorsze jest zwiększenie też kwoty o część niż gównorobienie ? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 18.01.2017 o godz. 16:37.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Uwielbiam wyciąganie wniosków dotyczących sektora na jednostkowym przykładzie. Tutaj masz znajdziesz więcej informacji: http://www.bankier.pl/tag/podwyzki-oplat-bankowych Odpowiadając na argumenty, że przecież każdy może tam założyć konto i nie płacić to już mówię: Masz takie niskie opłaty, dlatego że jest to bank który posiada niewielką liczbę klientów więc musi zaoferować lepsze warunki niż konkurencja. Po drugie jest to bank głównie internetowy - posiada 130 placówek w Polsce więc osoby z mniejszych miejscowości tam konta nie założą.
Rozumiem też kwestii ustawy hazardowej i podatku handlowego już zwolennicy obecnego rządu nie poruszają ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ja mam w Pekao SA i opłata to 1,98 zł miesięcznie, także nie wiem gdzie się podziały te podwyżki, trzeba zmienić Bank, a nie zwalać wszystko na Rząd, ale tak łatwiej niż samemu poszukać...
Uprzedzając posiada około 1000 placówek w całej Polsce ![]() Daj się dalej robić w konia i płać więcej...
Ostatnio edytowane przez heoij : 18.01.2017 o godz. 17:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Albo patrząc na 1 sekretarza trzymaj hajsy pod kuwetą
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
http://prnews.pl/raporty/raport-prne...6-6553464.html Mało oddziałów? Mało klientów? A co do Nest Banku konto zakładasz przez Internet, umowy i karty przychodzą pocztą... mamy XXI wiek. Ciekawe jak długo pociągną te banki, które wprowadzają opłaty, przy takiej konkurencji na rynku.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 18.01.2017 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A jak dlugo maja ciagnac?
Pomimo tego bankowego podatku, wyrobily wieksze zyski niz przed podatkiem. Zgadnijcie dlaczego? To, ze tam ktos siedzi u mamy na garnuszku i nie zauwazyl zadnej zmiany w darmowym koncie nie znaczy, ze wszyscy tak maja. Banki podniosly glownie oplaty za "czynnosci bankowe" tj. wieksze oplaty za konta, karty, wyplaty w bankomatach, obsluge kredytow mieszkaniowych i nie tylko. To bylo oczywiste przed tym podatkiem, ze odbije sie na ludziach. Banki tez musza zarabiac tak jak sprzedawca bulek. Jak mu podnosza podatki to co robi zeby osiagac zyski. Przeciez to prosta ekonomia na poziomie podstawowki. O kwocie wolnej od podatku to nawet szkoda sie wypowiadac co te ....y z PISu odjebaly. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 18.01.2017 o godz. 20:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z tymi swinskimi ryjami, ktore siedza w polityce od kilkunastu/kilkudziesieciu lat i rzadza na zmiane mnie nic nie dziwi. Mnie to okrutnie w....ia. Dzisiaj wyczytalem, ze od poczatku kadencji PIS obstawil spolki skarbu panstwa i inne takie niekompetentnymi pisiorami w liczbie okolo 1000
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pamiętam jak byłem odsądzany od czci i wiary, gdy mówiłem, że Jacek Sasin to mafijny baron finansowany przez szefa SKOK Wołomin Mariusza Gazdę. Jeśli Kaczor tego nie zablokuje to może być długoletni wyrok.
http://wpolityce.pl/m/polityka/32388...y-postepowanie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Z jednej strony to patologia, z drugiej normalna kolej rzeczy bo jeśli przejmujesz władzę to wypierdalasz wroga i dajesz swojego gdzie się da. Swój niby bardziej zaufany co nie znaczy, że jak mu dasz wolną rekę to się nie okaże takim samym frajerem, złodziejem i cwaniakiem jak poprzednik, ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt, że BMW i TKM to hasła przewodnie PiS wiadomo już od lat 90-tych, bo to słowa samego Kaczora. Natomiast, gdy w grę wchodzi już nepotym, klientelizm, a co za tym idzie podejrzenie nadużyć i korupcji to już grubsza sprawa.
Nie wątpię, że takich baronów Sasinów jest w PiS zdecydowanie więcej. Braun kiedyś podrzucił temat barona Lipińskiego i układu wrocławskiego, ale coś temat ucichł w ostatnich miesiącach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dlatego politycy powinni mieć zakaz bycia prezesami w spółkach skarbu państwa. To powinni być fachowcy/menadżerowie wybierani w drodze konkursu.
Zresztą teraz nepotyzm to normalka nie tylko w takich spółkach ale chociażby w różnorakich urzędach w całym kraju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mały pistolecik ma sporo na sumieniu jeśli o przyzwolenie na różne patologie w PRL BiS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
A jak wytłumaczysz fakt że jeśli nie wpłacisz owych 1000zł czy też nie wykonasz choć jednej transakcji kartą, zapłacisz za prowadzenie konta jak i za kartę? Zdzierstwo czy po prostu opłata przenoszona jest na klienta i opłacana przez sprzedawce tak jak VAT? Zadzwonilem kiedyś do banku o którym mówisz na infolinie i zapytalem wprost czy mają jakikolwiek produkt, za który nie płaci się jeśli się go nie używa, bo obciązyli mi konto za 3-4 miesiace nieuzywania - cos z 50 zł wyszło. Pracownik zasmiał się w głos i powiedzial ze niestety, takiego produktu w ofercie nie ma. Odkad pamietam, z roku na rok opłaty za prowadzenie konta wciąż wzrastają i są skrzętnie ukrywane pod postacią opłaty inicjalizacyjnej 'za przyznanie', kosztów 'upomnienia', opłaty 'jeśli coś tam' itd. ---- Ale w sumie nie o tym chcialem. Jak skomentujecie Panowie i Panie ponizsza wiadomosc? Za aferą podsłuchową stali Rosjanie? "Marek Falenta poszedł na układ, bo miał 26 mln dol długu" http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...878d&_ticrsn=3
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.01.2017 o godz. 13:31.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 19.01.2017 o godz. 20:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Myślę, że na nepotyzm nie ma ratunku ale może się mylę. Przykład z życia. Ludzi do nawet byle jakiej pracy za 1 800 złotych się też bierze po znajomości. Czaisz? Możesz składać cv ale jak Cię np kolega magazynier nie poleci żeby też Cię przyjęli na posadę magazyniera to to Twoje cv będzie od wycierania dupy służyło a na wolne miejsce będzie wchodził znajomy, kolega czy brat kogoś kto już pracuje w zakładzie. To co tu dopiero mówić o jakichś wygodnych stołkach czy dobrze płatnej robocie. Tym bardziej swoich tam się pcha. Dlaczego tak jest? Nie wiem, może dlatego, że nawet jak kogoś nie znasz to skoro go poleci osoba, którą znasz to już masz jakiś "przegląd" tego nowego pracownika? Może wtedy nowemu będzie zależało nie tylko aby nie dac samemu plamy ale żeby koledze wstydu nie narobić w robocie? Ale oczywiście trzeba próbować z tym walczyć. Najłatwiej byłoby te wszystkie etaty typu "poseł maszynka do głosowania", czyli poseł, który chuja wie i rozumie ale do polityki idzie a później głosuje jak mu wodzu karze - ludzie, Kucharski Czaruś, Grzesiu Lato, Janek Tomaszewski (chociaż on jeszcze najbardziej był kumaty z nich) to sa posłowie w Polsce w XXI wieku! Do tego Żuraw tam startował (do PE), Otylia Jedrzejczak itp itd. Kabaret. A o ilu ćwokach, którzy tam siedzą a sa debilami się nie wie? To samo z takimi sędziami TK, też pajace z powołania politycznego. Przecież to jest przedłużenie politykierów. Później taka ....a dostaje odprawę kilkaset tys, emeryturę 20 tys i jeszcze .... na lewo na urlop chodził i mu zostało bagatelka 140 dni urlopu do odebrania i za to ma 100 tys. Powinien być za takie coś topór, no ale nie jest. I to samo jest z tymi tysiącami pomniejszych stanowisk, które prowadzą tylko do koniowalstwa tych ludzi. Przykładowo w dobie internetu taki Urząd Pracy to jest jak hodowanie raka u zdrowego człowieka. Tam normalnej pracy nie dostaniesz, po co to istnieje ot ja nie wiem, skoro ściągamy Ukrów do pracy bo u nas rak do niej brakuje. A w skali kraju takie urzędasy generują zajebiste wydatki. Zamiast tego wystarczyłaby jakaś strona internetowa w ramach gminy lub powiatu i tam po prostu ktoś by dawał ogłoszenia o pracę i ktoś z gminy/powiatu by to wprowadzał do internetu, ewentualnie nawet raz na miesiąc mogliby przecież na jakąś tablicę wywiesić w gminie żeby ci bez dostępu do internetu mogli sobie przejrzeć oferty pracy. Wszystko byłoby usprawnione milion razy i tańsze jak mniemam miliard razy, i każdy byłby zadowolony. Ale rządzili i rządzą debile. A jeszcze co do obsadzania stanowisk swoimi ludźmi. Dla mnie wszystko jest ok dopóki ktoś ma odpowiednie kompetencje na dane stanowisko. Jeśli je ma to nawet lepiej dac znajomego niż obcego. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W pierwszych zdaniach opisałeś system ze scentralizowaną władzą, jaki w Polsce mieliśmy za komuny i mamy dalej. To też jest duży problem.
Nepotyzm czy kolesiostwo w jakichś zakładach to akurat gówno mnie obchodzi bo to jest czyjdś prywatne przedsiębiorstwo i niech sobie w nim robi co chce. Co innego przy państwowych stanowiskach, zaczynając od najniższych samorządów gmin, powiatów, miast itd. Rządzą debile bo więksi debile ich wybierają. PS. Debile nie z natury. Debile wychowani. Ludzie nie zdaja sobie nawet sprawy z tego, ze sa inne opcje niz teraz. Narzekaja, narzekaja ale nie dociekaja co jest powodem tych narzekan, tylko ten zlodziej, tamten zlodziej, wszyscy zlodzieje, Kaczynski psychol, tamten zdrajca itp. Papka z mozgow a system niczym mur zamiast pekac i sie kruszyc to sie cementuje. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 19.01.2017 o godz. 21:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zakłady sa prywatne ale mechanizm jest ten sam. Nawet na gówniane stanowiska dajesz ludzi, którzy w sumie sprawdzeni nie są ale są rekomendowani przez "swoich". Także jak przychodzi do obsady stanowisk państwowych to jest to samo, najpierw decydują znajomości a dopiero później patrzy się na kompetencje albo kompetencje się nawet pomija.
Co ciekawe w takich firmach prywatnych chyba łatwiej bez znajomości dostać wyższą posadę niż tę gorszą. Bo o ile pracownika fizycznego każdy Ci może polecić i każdy takich zna o tyle jakiegoś fachowca "od papierków" nie każdy zna a firma też byle kogo nie chce tylko człowieka, który coś kuma. A w firmie państwowej odwrotnie. Wystarczy mieć znajomości, na robocie znać się nie trzeba ale zawsze się jakiś etacik znajdzie i sobie jakimiś tam sposobami przebumelujesz te x lat za PO czy PiSu nawet jak chuja umiesz. A w prywatnym zakładzie zaraz by był kop na ....ę jak się robić nie umie tego co szef wymaga heh ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Jeszcze Stonogi tu brakowało
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.01.2017 o godz. 17:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ale póki jebał PO był wporzadku, nie?
|
|