The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2017, 21:23
up
Ja to widzę trochę inaczej niemniej jednak jako błąd. Jako "pójście na raz" uważam agresywną, dynamiczną próbę odbioru piłki, która przy zmianie kierunku biegu atakującego i braku trafienia w piłkę obrońcy kończy się jego objechaniem. Uryga stał w miejscu i tylko wystawił nogę. Moim zdaniem to nie jest hehe "krycie na raz".

wislak
Nie rozumiesz czemu dałem za przykład Boguskiego? Spieszę z pomocą.
Moim zdaniem ci dwaj panowie to na chwilę obecną największe pokraki u nas w drużynie. Różnica jest miedzy nimi taka, że 22 letni Alan może się jeszcze czegoś nauczyć, natomiast 10 lat starszy Rafał to tak średnio bym powiedział.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 15.01.2017 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.01.2017, 21:33
Uryga pokraka. Miło, że się zgadzamy.

Cytat:
Różnica jest miedzy nimi taka, że 22 letni Alan może się jeszcze czegoś nauczyć
A między nami taka, że 22 letni Alan już się niczego nie nauczy.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 15.01.2017, 21:36
Tak sobie myśle, że jesteś książkowym przykładem Janusza piłki nożnej, który 2 lata temu ogladał mecze reprezentacji i krzyczał do swojej Grażyny "TYN LEWANDOSKIJ DLA SZWABÓW ZA PINIONDZE TO SZCZYLO A REPREZENTACJI TO ZA GROSZE NIE BEDZIE". Marcin Kuźba może się czuć zagrożony na swojej pozycji scouta bo z tego co widzę, to umiesz ocenić piłkarza po tym jak wchodzi po schodach (kmwtw,pdk).
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.01.2017, 21:48
A ja myślę, że nie masz żadnych argumentów, gdyż bazujesz na badziewiach typu obrazek czy dla żartu wpisany "kumaty" skrót.

To nie jest żaden scouting. Na Zachodzie 22-23 letni piłkarz jest już w pełni ukształtowany, biologia i dojrzewanie idą z tym w parze. Ale dopóki nie ma bliżej niż dalej do 3 z przodu, tym nadal będzie młodym, perspektywicznym talentem.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.01.2017, 21:52
http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...-bramki/eb1gkz

Od 1:37. Wyraźnie spóźniony zawodnik z nr 8 nie dogonił zawodnika z nr 4, po czym stoi jak kołek osinowy.

http://ekstraklasa.tv/skroty/arka-gd...-bramki/fjv0nx

1:00. Zbyt daleko od atakującego.
1:41 - Kogo krył?

http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...t-meczu/zjtg34

0:45 - pressing Maćka Iwańskiego. Uwaga, kto dostrzeże różnice?

1:07 - OLE! SIATA!

1:32 - kolejny pressing Pączka.
2:09 - Alan nie odpuszcza stałych fragmentów gry?
2:52 - porywające tempo.
3:29 - porywające krycie.

http://ekstraklasa.tv/skroty/zaglebi...t-meczu/9h4j5h

1:10 - wybitne krycie Nespora.
2:30 - Znów dziś, przeszła obok mnie...

Lecieć do końca rundy, czy jednak bastiony padają?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.01.2017, 21:53
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Próba odbioru piłki = krycie.
No tak też można.
No nie bałdzo.

Na tej samej zasadzie kopnięcie piłki = podanie.

Krycie to ustawianie się i poruszanie względem zawodnika drużyny przeciwnej (z piłką czy bez). Odbiór piłki jest tym co wynika z nazwy, odbierać piłkę może zawodnik który nie kryje przeciwnika (np. wbiegający z tyłu albo nadbiegający na zawodnika).

ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę, że nie masz żadnych argumentów, gdyż bazujesz na badziewiach typu obrazek czy dla żartu wpisany "kumaty" skrót.
i

Uryga pokraka. Miło, że się zgadzamy.
Taaak.

Fajne klipy. A na nich Uryga grający na DP. Teza brzmiała, że Uryga o wiele lepiej gra jak stoper i to de facto jest jego pozycją.
Zapytam wprost - rozumiesz temat dyskusji, czy liczyłeś że nikt nie zauważy że piszesz nie na temat? A może kmwtw?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.01.2017 o godz. 21:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 15.01.2017, 21:57
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180
Ile grał Broziu w wieku Alana?
Czekam na twoje argumenty szczególnie w kwestii środkowych obrońców rodem z Polski na boiskach ekstraklasy.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180
Ile grał Broziu w wieku Alana?
Czekam na twoje argumenty szczególnie w kwestii środkowych obrońców rodem z Polski na boiskach ekstraklasy.

wislak
Po pierwsze popraw minuty. Po drugie czy ty winisz Uryge za to,że Miskiewicz odjebał maniane top EU? Przy rożnym krył nr 4, nie 3. Łysy1=/=łysy2.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 15.01.2017 o godz. 22:06.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 15.01.2017, 22:00
wolfy
Ja sobie kpiłem z kolegi piszącego coś o kryciu na raz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.01.2017, 22:01
morganfield napisał(a):Wyświetl post
wolfy
Ja sobie kpiłem z kolegi ABG.
A, to wybacz. Musiałem przeoczyć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.01.2017, 22:05
Tyle, że Brożek dostał od Bozi dar w postaci szybkości i umiejętności wykańczania akcji, zmysłu strzeleckiego, przewidywania gdzie znajdzie się futbolówka. A to kluczowe dla jego pozycji. Jakie umiejętności ma Alan? Brozkow dobrze zrobiło wypożyczenie do katowickiej gieksy, czego Alan niestety nie doświadczył.

Związku upatruje we wprowadzeniu limitu obcokrajowców, przez co takie tuzy jak Alan mogą grać co nie znaczy, że poziom sportowy polskich jest wyższy od wspomnianego okresu, gdzie mogłeś policzyć polskich stoperów na palcach jednej ręki.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 15.01.2017, 22:09
Ludzie trzymejcie mnie bo nie wyczymie. Przeczytałem tylko pierwsze zdanie. Brożek ma szybkość i dar wykańczania akcji tak? Czy on nie jest przypadkiem znany z tego, że wykorzystuje mniej więcej 2/10 stuprocentowych okazji czego dowodzi non-stop? Przecież w chwili to z lis pola karnego żaden. Przydatny jest tylko jako dziewiątka coby sklepać z wchodzącymi w pole karne pomocnikami.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 15.01.2017, 22:12
....
Kolego ABG odpisz gimbusowi, który niedawno poruszał się busem, a teraz zgrywa filantropa, że przykład gry Urygi jako środkowego obrońcy ma w meczu Wisła - Amica 30 listopada 2016r... Jest to tzw "szach mat". Do tego śmiało można dopisać Żemłe.

Z szybkością Brożka troche przesadziłeś, chyba, że chodzi Ci czasy 10 lat wstecz.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 15.01.2017 o godz. 22:15.

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.01.2017, 22:13
To, o czym piszesz to skuteczność. Szybkość niestety stracił z wiekiem.

Nie, nie potrafi się znaleźć futbolówki w polu karnym, przed nią. To się kłóci z tymi 8/10 sytuacji zmarnowanych.

Nie ma instynktu ani wykończenia akcji. Tylko to się kłóci, że jest w top10 wszechczasów strzelców tej ligi.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 15.01.2017, 22:21
Bo ta liga jest żałosna. Co ty pleciesz? Zacytuj proszę gdzie podważyłem twoje słowa o zmyśle strzeleckim i przewidywaniu. A jeśli nie znajdziesz to czemu mnie bijesz?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.01.2017, 22:29
Stajesz do mnie w opozycji więc mniemalem, że będziesz kontrowac czy też punktowac w każdą moją wypowiedź, więc w taki, a nie inny sposób ja argumentowałem. Ty uważasz, że z Alana da się coś więcej wycisnąć, ja uważam, że nie. Ja nie uznaje, że młody, zdolny, może się rozwinąć. Gość na ten wiek powinien być już piłkarzem w pełni ukształtowanym. Ja oprócz jego postury fizycznej i faktu polskiej narodowości nie widzę zadnych plusów. Chętnie zmienię zdanie, będę dzięki temu lepiej spał. Ale argument, że ostatnio jakby mniej baboli robi do mnie nie trafia z racji przedstawionych wyżej skrótów, meczu rewanżowej z amika, w Szczecinie z paprykarzami jak i tym, ze gra zaraz z przodu bramkarza, więc siłą rzeczy musi podawać do przodu o kilka metrów.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.01.2017, 22:36
Nasz najlepszy strzelec, exeqo piąty snajper ligi, będący równocześnie biegającym po całej długości boiska pomocnikiem a nie na napastnikiem to pokraka

Dobrze się uśmiałem. Jestem przekonany, że Paweł Brożek w najmokrzejszych snach marzy w tym momencie o takiej rundzie jaką miał Boguski. Najbardziej mi się podobał argument, że poza bramkami to nic nie pokazał

Szczerze to Rafał pierwszą połowę rundy przespał i miał zwyczajnie słabą, ale w drugiej to był nasz najlepszy piłkarz. W interesie nas wszystkich jest to, żeby tą formę utrzymał.

Tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.01.2017 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 15.01.2017, 22:37
Chętnie bym odpowiedział na wstawione skróty jeśli poprawisz minuty jego błędów. JanuszWielki skreśla Uryge po jednym meczu? Głowacki w 08 bardzo możliwe, że samobójczym trafieniem zabrał nam awans samobójczym trafieniem. Wracając do puntkowania wypowiedzi przeczytaj moją poprzednią i się zastanów. Ja potrafiłem przyznać się do błędu gdy źle podałem ilość występów Urygi.

up
Zobaczymy opinie na temat Boguskiego po rundzie wiosennej bo jestem niemalże pewny, że nie przekroczy magicznego progu 4 bramek w 17 meczach. Chwała mu za te 6 bramek w dwóch meczach. Niemniej jednak nadal jestem zdania, że od zawodnika ofensywnego wymaga się czegoś więcej niż biegania od linii do linii końcowej, a tylko to nam zapewniał przez ostatnia 2 lata nie licząc oczywiście tej zwyżki formy.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 15.01.2017 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.01.2017, 22:46
Spójrzmy na to tak.
Rafał ma świetne liczby w tym sezonie, które go bronią (jak na pomocnika).
Rafał miał dobre liczby w poprzednim sezonie, które go broniły (jak na pomocnika).
Rafał dużo biega.
Rafał często gra z klepy.
Rafał jest Wiślakiem z krwi i kości.

Ja rozumiem, że jego 'odskakujące przyjęcie' bywa wkurzające i że potrafi czasem zniknąć na większość meczu.
Ale nazywanie go pokraką to gruba przesada.

Nigdy nie zrozumiem, dlaczego ludzie tak tu po nim jadą. Przyjmuję do wiadomości, że potrafi coś co świetnie sam wykombinował spektakularnie spieprzyć - przez co bywa wkurzający, ale nigdy nie zrozumiem jak można gościa, który powinien być uznawany za ikonę klubu na równi z Sobolewskim czy Głowackim tak objeżdżać. Rozumiem, że gość nie jest tak charyzmatyczny jak wymieniona dwójka, ani nigdy nie był uznawany za najlepszego w lidze na swojej pozycji (przynajmniej od czasów wycięcia go przez tego buca borysiuka), ale czy to wystarczający powód?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.01.2017 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 15.01.2017, 22:49
W sumie masz trochę racji. Oceniam go głównie jako skrzydłowego, na którego się nie nadaje. Szybkość, drybling, dośrodkowanie to raczej nie są jego najmocniejsze strony. Za dużo otwierających podań też nie ma. No i chyba przede wszystkim jak patrzę na jego styl poruszania się na boisku to już taki troche el emerito.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.01.2017, 22:52
Ależ ja się przyznaje do błędu o tej ilości obrońców. Błędy podawalem od momentu rozpoczęcia sytuacji bądź powtórki, gdzie ten błąd widać.

Głowacki, Brożek też mógł karnego strzelić i mielibyśmy 1 ósemkę. Byle jakość, a co najbardziej boli brak woli walki.

Ty sądzisz, że się rozwinie Alan, ja nie, gdyż wiek już zbyt zaawansowany i poza polskim obywatelstwo i postura fizyczna nie widzę jego atutów. Bardzo chętnie poznam, będę lepiej spał.

Na kontrargumenty negujace moje argumenty i zawarte w nim jego braki w wyszkoleniu też się nie doczekałem poza "kpinami" i wytknieciem mojego błędu, że to nie krycie na raz, tylko próba dbioru piłki jednym atakiem, co i tak potwierdza jeden z moich argumentów.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 15.01.2017, 22:57
Co masz na myśli mówiąc wyszkoleniu? Techniczne? Niepotrzebne na naszej ektraklasie, byle się o piłkę nie przewrócić. Krycie? Nie na gorszym poziomie niż pozostałych obrońców, może z wyjątkiem 37 letniego Głowackiego.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.01.2017, 23:01
Nie techniczne. Krycie, odbiór, ustawianie się, wyskok, pressing, gra glowa. To uznaje za abecadlo na jego pozycji, a co rusz któryś element znacznie szwankuje, po kolei. Psychika też totalnie rozbita, z czym się w jednym z postów zgodziles. Między innymi chłodna głową, której brak powoduje karne dla przeciwnika.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 15.01.2017, 23:10
To co wymieniłeś nie błyszczy u niego, ale jak głowe ułoży to w ciągu roku to wszystko poprawi na wysoki poziom. Prawda jest taka, że chłopak zaczynał w Wielkiej Wiśle, a następnie zaczął przebijać się do składu jak szło gorzej niż ktokolwiek sobie wyobrażał i myślę, że to może mu ciążyć. Jeśli Kiko i przede wszystkim my-kibice zbudujemy dobrą atmosferę to wszystko może iść tylko ku lepszemu.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.01.2017, 23:11

Ty sądzisz, że się rozwinie Alan, ja nie, gdyż wiek już zbyt zaawansowany i poza polskim obywatelstwo i postura fizyczna nie widzę jego atutów. Bardzo chętnie poznam, będę lepiej spał.

.
nie chce mi sie sprawdać dokladnie ale Glowa do nas przychodzil (wtedy jeszcze z Lecha) mniej wiecej w tym samym wieku jaki Alan ma dzisiaj....błedów tez robil co niemiara.ŚO to pozycja podobna do bramkarza.liczy sie na niej doświadczenie które zdobywa sie w miarę rozgrywania meczów.i o ile napastnik w wieku +30 lat mozna powiedzieć,że jest u końca kariery to obronca na ogół ma przed sobą parę lat grania.Alanowi krzywdę zrobilo postawienei go na pozycji def pom.niepotrzebnie stracil czas zamiast ogrywać sie na pozycji dla siebei optymalnej i na której grał "od zawsze".nie twierdzę,ze Uryga będzie najlepszym obrońca na świecie i Barcelona z Realem beda sie licytować kto da wiecej byle mieć go u siebie ale jest na razie za wczesnei by go przekreślać.ja uważam,ze będzie z neigo solidny ligowiec.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.01.2017, 23:16
To ma jeszcze jakiś związek z polityką transferową, czy już całkowicie odeszliście od tematu? Od Waszych dywagacji jest dział poświęcony naszym piłkarzom.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 15.01.2017, 23:17
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Spójrzmy na to tak.
Rafał ma świetne liczby w tym sezonie, które go bronią (jak na pomocnika).
Rafał miał dobre liczby w poprzednim sezonie, które go broniły (jak na pomocnika).
Rafał dużo biega.
Rafał często gra z klepy.
Rafał jest Wiślakiem z krwi i kości.

Ja rozumiem, że jego 'odskakujące przyjęcie' bywa wkurzające i że potrafi czasem zniknąć na większość meczu.
Ale nazywanie go pokraką to gruba przesada.

Nigdy nie zrozumiem, dlaczego ludzie tak tu po nim jadą. Przyjmuję do wiadomości, że potrafi coś co świetnie sam wykombinował spektakularnie spieprzyć - przez co bywa wkurzający, ale nigdy nie zrozumiem jak można gościa, który powinien być uznawany za ikonę klubu na równi z Sobolewskim czy Głowackim tak objeżdżać. Rozumiem, że gość nie jest tak charyzmatyczny jak wymieniona dwójka, ani nigdy nie był uznawany za najlepszego w lidze na swojej pozycji (przynajmniej od czasów wycięcia go przez tego buca borysiuka), ale czy to wystarczający powód?
Rafał poza bieganiem nie potrafi zbyt wiele. Te 6 bramek w 2 meczach to jakiś mega fart a nie jego umiejętności. Jego wady to: strach przed grą kontaktową, podania do najbliższego zawodnika, strzały jak u 6-cio latka i masakryczne marnowanie dobrych sytuacji (nawet jeżeli sam je sobie wypracował) a poniżej klasyka gatunku, Boguski w akcji:

https://www.youtube.com/watch?v=nVxF3d1Qmu4

dlatego modlę się każdego dnia o to żeby ktoś chciał go odkupić. pozdrawiam
Powód: bo temat o transferach
Ostatnio edytowane przez PSYCHOLTSW : 15.01.2017 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 15.01.2017, 23:30
W tym filmiku to miał dynamikę jakby z Ronaldo na treningi chodził
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2017, 23:47
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Chętnie bym odpowiedział na wstawione skróty jeśli poprawisz minuty jego błędów. JanuszWielki skreśla Uryge po jednym meczu? Głowacki w 08 bardzo możliwe, że samobójczym trafieniem zabrał nam awans samobójczym trafieniem. Wracając do puntkowania wypowiedzi przeczytaj moją poprzednią i się zastanów. Ja potrafiłem przyznać się do błędu gdy źle podałem ilość występów Urygi.

up
Zobaczymy opinie na temat Boguskiego po rundzie wiosennej bo jestem niemalże pewny, że nie przekroczy magicznego progu 4 bramek w 17 meczach. Chwała mu za te 6 bramek w dwóch meczach. Niemniej jednak nadal jestem zdania, że od zawodnika ofensywnego wymaga się czegoś więcej niż biegania od linii do linii końcowej, a tylko to nam zapewniał przez ostatnia 2 lata nie licząc oczywiście tej zwyżki formy.
Janusz to raczej musisz dopisać przed swoim nickiem, albo na dole w podpisie... Nie po jednym znafco, tylko po WIELU meczach, gdzie kręcono nim jak wiatrakiem, gdzie był spóźniony o dwa tempa, gdzie był ślamazarny , gdzie nie wygrał pojedynku główkowego będąc 20cm wyższym od swego rywala itd!

Życzę mu jak najlepiej oczywiście,boję się, że przepadnie jak Strąk (tylko, że Uryga nie zbliżył się do formy Strąka)

Na chwilę obecną o Alanie można spokojnie pisać jak o ogórku i wasze omamy tego nie zmienią.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.01.2017, 03:15
Nie techniczne. Krycie, odbiór, ustawianie się, wyskok, pressing, gra glowa. To uznaje za abecadlo na jego pozycji, a co rusz któryś element znacznie szwankuje, po kolei. Psychika też totalnie rozbita, z czym się w jednym z postów zgodziles. Między innymi chłodna głową, której brak powoduje karne dla przeciwnika.
Co ma chłodna głowa do tego, że zostawił nogę, napastnik to wykorzystał a sędzia się nabrał? Nie chłodna głowa a brak doświadczenia.

Ja pamiętam jakie cuda czasami Glik w Piaście wyczyniał, a był w wieku Urygi. I sam dziwiłem się że Włosi takie drewno sprowadzili.
najm napisał(a):Wyświetl post
To ma jeszcze jakiś związek z polityką transferową, czy już całkowicie odeszliście od tematu? Od Waszych dywagacji jest dział poświęcony naszym piłkarzom.
Ma o tyle, że podobno jak nie ściągniemy Arsenicia to będzie dramat, ponieważ rzekomo ekstraklasa to dla Urygi i Żemło za wysokie progi.
Obecna kadra -> polityka transferowa. Dlatego Ramirez wspominał o lewym obrońcy bo mamy poza Sadlokiem kontuzjowanego Pietrzaka i Mójtę, który - umówmy się - nie daje rady w obronie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2017 o godz. 03:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2017, 10:38
W sumie RACJA!!! Marcelo będąc najlepszym środkowym ligi w wieku 22 lat miał ogromne doświadczenie i atakował zostawione nogi przez co sędziowie nie raz się nabierali! W sumie mógł mieć skręcony licznik

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów