|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Przecież to nie ma byc za półroczne wypożyczenie, tylko za definitywny transfer już teraz.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
poza utrzymaniem kolesia w hotelu i lawiną śmiechu że testujemy jakiegoś ogóra do sześcianu ![]() ps. jak było jak przyjeżdżały wywrotki bramkarzy z lig wszelakich? Cała Polska miała polew ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Widze nowego mlodego i utalentowanego Polaka bedziemy testowac
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeśli przyjdzie Omar to będzie lekkie rozczarowanie. Tym bardziej dlatego, że z tego samego poziomu rozgrywek testowaliśmy o 7 lat młodszego Jagiełłe. Liczyłem, że jak już z niego rezygnujemy to dlatego że mamy jakiegoś kozaka na oku..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Boguski ma umiejętności? Przyjmijmy, że nie było tych dwóch meczy w których załadował 6 bramek to ten gość grał straszną padakę. Technika u niego to niestety poziom Urygi z tym, że u niego to powinna być podstawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
86 spotkań ma od sezonu 2011/2012, czyli patrząc na inaugurację sezonu zaczynające się w lipcu nie jest najlepiej. Aaa, jeszcze 7 dodatkowych spotkań po reformie, zgadza się?
A w dodatku, to jego występy były spowodowane absencjami Ryśka, Głowy, Sadloka. W statystykach znajdziesz owszem występy od 1 składu, ale trener mając do dyspozycji ww. trójkę Uryga był środkowym na ławce rezerwowych, gdzie może podał do przodu bidon z wodą/izotonikiem. Cytat:
Uryga ma elementarne braki w piłkarskim abecadle, np. krycie raz. Tego się uczy w żaczkach/żuczkach, a nie w wieku 22/23 lat, które ma. Nie nadąża ani GŁOWA, jak byłeś łaskaw zauważyć, ani NOGI. NOGI zaś wyprzedzają głowę, po czym tracimy bramki z 11 metrów. U21 jako argument na jego umiejętności? Na palcach jednej ręki policzysz kluby, gdzie na stoperze główną rolę odgrywają Polacy. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ten nowy testowany hiszpan ma tego samego managera co Guzmics, Popovic czy Drzazga. To chyba tłumaczy testy:
http://www.transfermarkt.pl/schlage-...a/berater/2889 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tak bo Legii choc nie lubię,tam widać to ze wsyztscy są jednością ,wszedzie.Na trybunach ,w zarządzie,kazdy jest "bratem".U nas to troche puste słowa ,choc sytuacja sie ustabilizowała. Te Praskie,Basałaje,Kapki,to byly pasozyty które wypijały z Wisły i Cupiała wsyztsko ,przez tyle lat,a potem jak sie obudzislismy bez tego wszystkiego to az dziwne to było. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzeczywiście moja pomyłka z liczba wystepów. Ma ich 67 w ciągu 2,5 roku(26/sezon).12 w tym sezonie czyli 5 mniej niż Mączyński. Nie wiem jak ty ale ja bym tego odsunięciem od składu nie nazwał.
Jaka zmiana tematu? Porównuje się tylko piłkarzy z tej samej pozycji? Tak, reprezentacja to jest argument na umiejętności... Zaciekawiłeś mnie tymi polakami na ŚO. Sprawdziłem składy z 20 kolejki i tylko w Koronie i Jadze na tej pozycji nie zagrał Polak w wyjściowej. Czy twój argument właśnie stał się inwalidą? Arti To chinole zapłacili (wierząc transfermarktowi) milion ojro za wypożyczenie półroczne. Nie mozna na to z tej strony patrzeć. To jest pół roku, które być może będzie potrzebne dla niego na aklimatyzacje, a w nagłym wypadku może zastąpić kogoś z 11, zaliczyć dobry występ i odpalić na stałe. 150k ⏠to nie są żadne pieniądze w profesjonalnej piłce i jeśli na tym miałoby się skończyć to moi zdaniem warto.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 15.01.2017 o godz. 20:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
JEŻELI RYSIEK I GŁOWA MOGLI WYSTĄPIĆ (brak kartek, kontuzji) TO WYSTĘPOWALI. Uryga zawsze był zapchajdziurą czy na DP czy ŚO. Dlaczego tyle nie grał przy Jaliensie, Branco, Chavezie? Czyżby nie mógł się przebić przez tak spektakularny poziom? Cytat:
Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Naprawdę dać tym ludziom czas, sponsorów, chwile spokoju i będziemy wielcy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok zrobiłem to dla ciebie. Sprawdziłem również 19 kolejkę, ale ostrzegam-to już ostatnia. W 19 kolejce na środku obrony przynajmniej jeden Polak nie wystąpił w zawrotnej liczbie ekip-2: Jaga, Piast.
Czemu Uryga nie występował 5 lat temu? Stary chłop, 17 lat miał. Ja w jego wieku nie takich na orliku wygryzałem. Głowacki to klasa sama w sobie a Rysiek to reprezentacyjny obrońca ćwierćfinalisty Euro 2016- jak Pazdan ze stolycy. Nie wiem co cię tu dziwi bo mnie nic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jeżeli dla Ciebie 22/23 latek nie znający piłkarskiego abecadła, gdzie normalnie uczysz się tego w żaczkach/żuczkach jest faktycznie młody, gniewny, perspektywiczny, to nie mamy o czym gadać. Też chciałbym żyć w takiej bajce, ale niestety mam za dużo nałogów, nie chcę dokładać do kolekcji narkotyków. Bez odbioru. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|||
Zastanów się czasem zanim coś napiszesz.
Nie wiem, w życiu go nie widziałem w akcji. W komentarzach na 90 minut piszą, że wymiata, ale kij go wie. Dziwnie to wygląda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.01.2017 o godz. 20:57.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, chodzi któryś z Was na stadion? Powie mi któryś zwolennik, w czym gość jest faktycznie dobry? Miał jakiś mecz, gdzie nie odpierrdolił jakiejś idiotycznej kartki, karnego? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
ABGwislakABG
Co to jest "Krycie na raz"?
Ostatnio edytowane przez morganfield : 15.01.2017 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Krycie na raz to w przypadku buhaja.
Kolega miał na myśli atakowanie przy odbiorze piłki "na raz" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ktoś kiedykolwiek grał w piłkę? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Od chwili gdy gra na obronie podaje dużo do przodu. Atakowanie "na raz" owszem, jeszcze mu się zdarza, ale wcale nie często. Podanie w światło bramki? Nie widziałem. Odpuszczanie krycia przy stałych fragmentach? To chyba raczej nie Alan
Ostatnio edytowane przez FraMat : 15.01.2017 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|||
|
Nie podniecajcie się tak. Ocenimy niebawem, wiadomo, że robią robotę, ale jakie efekty tego będą ocenimy za pół roku...
Szczególnie w rewanżowym meczu z Amicą....
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 15.01.2017 o godz. 21:14.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Urydze można zarzucić, że gra za daleko rywala, ale nie że idzie na raz... Podania do tyłu jak grał ŚPD i widzę, że krótka pamięć bo miałeś nadzieję, że sobie już wyjaśniliśmy o jakiej pozycji rozmawiamy. Nie wiem czy po błędzie Urygi straciliśmy ostatnio gola po stałym fragmencie czego nie mogę powiedzieć o Sadloku czy Joviciu
Nie no pijany lub niespełna rozumu. Krycie czyli "bieganie" i próba uniemożliwienia dojścia do piłki jakiemuś zawodnikowi ma być na raz?
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 15.01.2017 o godz. 21:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Uryga nie idzie na raz? To zobacz sobie jak sprokurował karnego w meczu z Lechią u siebie. A takich sytuacji w meczach jest całkiem sporo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Wisła 1-1 Łęczna, poprzedni sezon, bramka na 1-1 Danielewicza. 8, stoper. Kto to taki?
Wcześniej? Ze Śląskiem, z amiką też, bramka nie padła na szczęście. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|||
|

|
||||||
![]() |
|