The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2017, 22:02
nesta napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pisze Michał Trela na TT wynika, że z Czerwinskim jeszcze nie wszystko jasne. Trwają przepychanki między Wisła i Jaga, a sam zawodnik nie wie czy odchodzić.. Ale dziwne byłyby testy medyczne w takim razie.
jeśli to prawda a nie pierdoły tłiterowe to jest wyższy poziom absurdu

bo co
chciałabym i się boję ?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 13.01.2017, 22:48
Narzekaliście na Guzmicsa I Jovica że dużo bramek traciliśmy, zobaczycie teraz ile z amatorem z 4 ligi hiszpańskiej i odkryciem 1 ligi polskiej teraz stracimy
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.01.2017, 22:48
TYSIAC906 napisał(a):Wyświetl post
Może mam inne oczy niż niektórzy użytkownicy, ale jak dla mnie Jović to przecież był z Bereszyńskim najlepszy prawy obrońca ligi. nie pamiętam podobnego od czasów Cikosa. Plus jest taki, że bok obrony to teoretycznie najłatwiejsza pozycja na boisku - o przynajmniej solidnego zastępce nie powinno być cięzko.
Ja bym powiedzial od czasow Urugwajczyka Alvareza to byl dobry obronca
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2017, 23:09
Tak Guzmic,jak i Jovic byli wg mnie bardzo przeciętnymi zawodnikami i te 35 straconych bramek z dupy się nie wzieły.
Płakał po nich nie będę.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 13.01.2017, 23:18
Konvic1993 - skoro uważasz że jovic jest warty min 800 tys euro, sprzedaj mieszkanie/dom, złóż ostre turkom że kupisz go za 600 tys, a sam sprzedaj go za 800 - na czysto zarobisz 200 tys euro - milion złotych w tydzień.

Na co czekasz?
Ddf
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 13.01.2017, 23:50
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Konvic1993 - skoro uważasz że jovic jest warty min 800 tys euro, sprzedaj mieszkanie/dom, złóż ostre turkom że kupisz go za 600 tys, a sam sprzedaj go za 800 - na czysto zarobisz 200 tys euro - milion złotych w tydzień.

Na co czekasz?
Nie chce działać na szkodę Wisły.
Gdybym go kupił za 600k na konto Wisły wpłyneło by co prawda dodatkowe 60k ale nie było by szans że Boban rozegra 30 meczy dla Bursasporu przez co klub straciłby szanse na dodatkowe 100k
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 13.01.2017, 23:54
Konrad. nie no. To już jest żenujące, serio...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.01.2017, 00:26
Znaczy chwile chwile... bo niektórych tu ponosi i w jedną i w drugą stronę
oczywiście, że ani Jovic ani Guzmics to nie są wybitni obrońcy, solidni i nic poza tym, ale obwinianie ich że straciliśmy 35 goli to chyba trochę na wyrost... zwłaszcza, że na 0 z tyłu zagraliśmy tylko wtedy gdy przynajmniej jeden z nich był na boisku a często okoliczności w jakich traciliśmy gole no nie były ich dziełem.. Co więcej - nasza gra obronna (fatalna) wynikała głównie z rotacji w tej formacji która wynikała z kontuzji/kartek. Dopóki defensywa była w miarę zestawiona to nie traciliśmy szalonych ilosci goli, poza jednym wyjątkiem - mecz ze Śląskiem. Wartość obu grajków widocznie była taka, a nie inna i nie ma co płakać. Pamiętajcie - my jesteśmy na 10 miejscu, nie gramy w pucharach od 6 lat, ci zawodnicy nie mają się nawet gdzie promować - gdyby nie to, że byli solidni i są reprezentantami swoich krajów to byśmy nawet tyle nie zobaczyli

Ale do rzeczy - LICZBY ile żeśmy potracili goli...

1 z Pogonią - nie grali obaj, a gol był błędem Miśka

3 gole z Arką w dupę - brak na boisku i Jovicia i Guzmicsa

3 gole z Lechią - grał Guzmics z Głową i Cywka+Sadlok - bomba Peszki, nie upilnował Cywka; drugi gol to błąd Pietrzaka, trzeci klepa jak z bajki (przypominam, że przy 2-1 dla Lechii Brożek o mało nie zabił się o własne nogi, a w doliczonym Cywka obił słupek)...

2 gole z żydami - brak Guzmicsa i Jovicia, grali Głowa, Pietrzak, Sadlok i Cywka...

2 gole z Ruchem - nie grał żaden z nich
1 z Koroną - po błędzie Guzmicsa

5 ze Śląskiem - grali obaj, pamiętajcie że to był mecz z gatunku - ja .......e, wszystko wpadało śląskowi, niemniej - kompromitacja

2 z Jagą - bomba Vassiljeva, gol Chomczenowskija to błąd Miśka przede wszystkim

Piast + Legia na 0 z tyłu - obaj na boisku

2 z Płockiem: na karnego fauluje Mójta, Jović ratuje przed stratą gola wybijając piłkę z linii, Guzmics strzela gola na 2-0, a na 2-2 rozklepali nas jak dzieci, bardziej po błędzie Guzmicsa i Sadloka

Nieciecza na 0 z tyłu - obaj na boisku

1 z Lechem - są obaj na boisku, gol po błędzie lewej strony

2 z Zagłębiem - grał tylko Jović, oprócz niego Sadlok, Uryga, Pietrzak... no i trochę Jović zawalił przy jednym golu.

2 gole z Łęczną - grali obaj, stały fragment (róg) wszyscy stali jak widły w gnoju; karnego z dupy po "faulu" Urygi.

6 goli z Pogonią - każdy pamięta skład tej obrony (nie było tam Jovicia ani Guzmicsa)

1 z Arką - gra Jović, przy golu nie ma nic Jovic, kto inny nie krył, potencjalny gol na 2-0 szedł stroną Sadloka
z Lechią na 0 z tyłu, grał Jović, nie było Ryśka

1 z Cracovią po tragicznym błędzie Jovicia - każdy pamięta, że Słoweniec słaniał sie na nogach i kryminałem było nie to, że popełnił ten błąd a to że w ogóle grał.

1 z ruchem i patologiczna gra całej drużyny, Jovicia nie było a gol po rykoszecie od Ryśka.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 14.01.2017 o godz. 00:29.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.01.2017, 02:58
RIVER wychodzi, więc na to, że byli zajebiści Tylko przeanalizowałeś 20 kolejek. Mniejsza z tym, wiadomo, że Jovic jest dużo lepszym zawodnikiem od Bartosza, ładnie podłącza się pod akcje ofensywne, ale za to średnio broni i fatalnie grał głową w naszym polu karnym...

Guzmics >> Uryga to oczywiste, ale miał swoje bardzo słabe momenty..

Napisałem z czego ich zapamiętam... Obaj zajebali nam najważniejsze mecze i tak już jest, że to się bardziej pamięta niż wyczyszczenie pola karnego np z Górniekim Z czy innym spadkowiczem (choć i z nimi traciliśmy gole).

Tak jak pisałem, płakać nie będę, jest dużo więcej zawodników, których było mi żal. Do tego dochodzi ich pieprzenie o odejściu, mówię im NARA!

Zastąpienie ich Mójtą, Bartoszem i Urygą oczywiście jest samobójstwem, ale to nei gloryfikuje wyżej wymienionej dwójki.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.01.2017, 06:09
To teraz Rysiek i Boban be ? świetnie!!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Trykuss
Member

Od: 09.2009

Stary 14.01.2017, 09:26
Moim zdaniem transfer Guzmica jest strzałem w 10. Nie wiem jak to się stało, że jest on ceniony tak wysoko. Gośc nie ma motoryki, nie potrafi rozegrać piłki do przodu, zrobił w obronie Wisły mnóstwo błędów. Szczerze, od roku gdy ktoś podawał mu piłkę szybciej niż turlająca się kula do kręgli a w jego stronę biegł napastnik drżałem za każdym razem..
Jedynym jego atutem jest wzrost i to tylko w defensywie bo w 65 meczach bramki dla Wisły głową nie strzelił. .

Jeżeli chodzi o Jovica tutaj jest większa szkoda, gość bardzo szybki i sprawny. Na skrzydle ciężko było wygrać z nim pojedynek biegowy. Bardzo szybko reagował, miał dobrą wydolność i podłączał się do akcji ofensywnych.
Polecam wszystkim niesamowite urządzenie jakim jest Airwheel
Odpowiedz cytując
Camilos
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 14.01.2017, 09:55
Guzmics strzelił gola w Płocku na 2:0 i to właśnie głową z tego co pamiętam
Czy wygrywasz czy nie, ja i tak kocham Cię!
W sercu moim WISŁA!
I na dobre i na złe!
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 14.01.2017, 11:07
Trykuss napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem transfer Guzmica jest strzałem w 10. Nie wiem jak to się stało, że jest on ceniony tak wysoko. Gośc nie ma motoryki, nie potrafi rozegrać piłki do przodu, zrobił w obronie Wisły mnóstwo błędów. Szczerze, od roku gdy ktoś podawał mu piłkę szybciej niż turlająca się kula do kręgli a w jego stronę biegł napastnik drżałem za każdym razem..
Jedynym jego atutem jest wzrost i to tylko w defensywie bo w 65 meczach bramki dla Wisły głową nie strzelił. .

Jeżeli chodzi o Jovica tutaj jest większa szkoda, gość bardzo szybki i sprawny. Na skrzydle ciężko było wygrać z nim pojedynek biegowy. Bardzo szybko reagował, miał dobrą wydolność i podłączał się do akcji ofensywnych.

Guzmics strzelił bramę na 2:0 w Płocku, ale jedna bramka w 65 meczach to trochę mało. Tak wiem zaraz ktoś wyjedzie że to środkowy obrońca i on ma bronić a nie strzelać, ale umówmy się tyle mieliśmy rzutów wolnych, rożnych że spokojnie mógłby więcej strzelić ( w którymś sezonie teraz nie pamiętam którym Marcelo i Głowa mieli po 7 bramek albo więcej więc da się ). A skoro straciliśmy aż 35 bramek to znaczy że jednak coś jest nie tak.

Jovica mi bardziej szkoda bo on był naprawdę dobrym bocznym obrońcom. Fakt że lepiej grał w ofensywie niż w defensywie, ale w obronie też dawał radę. Ale po jego słowach, że przychodził do innej Wisły wcale nie żałuje że odszedł k***a przecież to piłkarze przegrali 7 meczów z rzędu i to niektóre z takimi amatorami jak Śląsk, to piłkarze nie potrafili od jak dawna wygrać derbów. Rozumiem że przez Meresia były problemy (brak wypłat, problemy organizacyjne itp. ) ale piłkarze nie zarabiają 2000 miesięcznie więc mimo zaległości, które były niższe niż 3 miesiące (gdyby były wyższe to już by połowa odeszła ) mieli za co żyć !!
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 14.01.2017, 11:14
Trykuss napisał(a):Wyświetl post

W przypadku Guzmicsa jakakolwiek kwota za jego transfer jest dobra. Z tym brakiem motoryki bym nie przesadzał, nie był co prawda wybitnie zwrotny i na kilku metrach przegrywał pojedynki biegowe. Ale nadrabiał to siłą fizyczna i o dziwo prędkością biegu. Rozpędzał się powoli ale jak już to zapieprzał na prawdę nieźle nawet mu coś na EURO wyliczyli że szybciej biegł od Ronaldo czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie.
Jednak największym jego problemem była koncentracja, stąd te wszystkie babole.

A ceniony jest tak wysoko bo pokazał się na arenie międzynarodowej z niezłej strony.
Dlatego też Bereszyński kosztował Sampdorię 2mln i również dlatego ubolewam nad sprzedaniem Bobana za kwotę taką a nie inną bo wierzę że w reprezentacji się wypromuje, zwłaszcza że Słowenia radzi sobie całkiem nieźle.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.01.2017, 11:39
Ja nie wiem czym Wy się stresujecie.

Guzmics poszedł za więcej, bo grał na Euro i od Euro wiadomo było, że dostanie całkiem niezłą ofertę gdzieś z zadupia. Wybitnym grajkiem nie był, ale też nie był łamagą (zdecydowanie lepiej grał na początku swojej przygody z nami IMO).

Jović, pomimo że młodszy, jest reprezentantem nieznanej szerzej na świecie Słowenii, która od 2000 roku i czasów Zahovica, nie wyprodukowała ciekawszego pokolenia piłkarskiego (tam nie ma grajka na poziomie europejskim, może oprócz Oblaka i Ilicica). Odchodzi zatem gosc z drużyny środka tabeli przeciętnej europejskiej ligi, ze słabej reprezentacji, który nigdy i nigdzie nie miał szans pokazać się obserwatorom - bo w Europie nas od kilku lat nie ma. 300k E z potencjałem na 400kE i % of następnego transferu to nie jest zły deal. Chińczycy pewnie by dali 5x więcej, ale Jović musiałby być na ich celowniku i musiałby chcieć tam pójść.

Gdybyśmy grali w pucharach to obaj poszliby za +20-40% otrzymanych kwot, tak działa rynek.

Dla nas najważniejsze jest teraz tak działać: sprowadzać zawodników z różnych mniejszych lig, ogrywać i sprzedawać.za lepsze pieniądze. I po cichu liczę na to, że oprócz Hiszpanów i młodych Polaków, znajdzie się w lato miejsce dla jakiegoś gracza z Węgier, Słowenii, Serbii czy innych rynków południowych.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.01.2017, 11:55
Za dobrą kase poszli obydwoje. Guzmics j Jovic to w miare solidni pilkarze na nasza lige. Nic wiecej. Jeden poszedl na zadupie pilkarskie ( chodzi o hajs jedynie ) a drugi do sredniaka skorumpowanej tureckiej ligi. Niczego wiecej nie mozna bylo z nich wycisnąc
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.01.2017, 11:57
Stilić ponownie w Wiśle oficjalnie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.01.2017, 12:52
Stilic na ekstraklase jak zanalazł a jak jeszcze walnie brame takiej legii to sie wszyscy wraz z weszlo posraja
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 14.01.2017 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.01.2017, 13:12
Powrót Stilicia oznacza, że na wiosnę Brozio na pewno trochę nastrzela.

Bardzo dobry ruch, też pod kątem marketingowym.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 14.01.2017, 13:20
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Powrót Stilicia oznacza, że na wiosnę Brozio na pewno trochę nastrzela.

Bardzo dobry ruch, też pod kątem marketingowym.
Przede wszystkim pod kątem marketingowym
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 14.01.2017, 13:27
Te 1,5 roku kontraktu trochę słabo, żeby nie było powtórki z historii.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.01.2017, 13:35
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
z niewolnika nie ma pracownika, przeciez nawet jakby mial kontrakt i na 3 lata a nie byl zadowolony to by tu nie zostal
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 14.01.2017, 13:36
Cytat:
O tym samym pomyślałem, ale wierzę w to mocno, że za ten rok, dwa klub będzie już mocno stał na nogach i dobrze zarządzany i albo znajdzie godnego zastępce na dziesiątce, albo będzie w stanie zaproponować mu konkretną podwyżkę.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 14.01.2017 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.01.2017, 14:00
Za 1,5 roku Semir będzie miał już 31 lat, przy jego motoryce to może czasem już w ogóle nie opuszczać koła środkowego. Nad podwyżką będziemy się głowić za rok, jak znów okaże się gwiazdą naszego podwórka
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.01.2017, 14:02
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Na ten moment najwidoczniej nie mozemy pilkarzom zaproponowac dluzszych kontraktow. A o powtorke z rozrywki moze byc ciezko, w koncu po transferze do APOELU chyba czegos go to nauczylo.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 14.01.2017, 14:05
Bardzo fajnie - Štilic wraca.. Ale te 1.5 roku to dowód, ze na chwilową trampolinę. Będzie chciał sie jak najlepiej zaprezentować zeby dostac ofertę z Chin albo chociaz z Azerbejdżanu/Kazachstanu za $$$.
Dla nas to dobrze i złe. Bo znow mamy dziesiątke praktycznie na rok i trzeba szukać od nowa a dobrze bo bedzie sie starał pokazać. Juz dziś powinni zacząć robić podchody pod Lipskiego jak ponoć pod Semira robili od września. Nakłaniać, namawiać, proponować, co jakie czas przedstawiać ofertę.

Szkoda, iż klub nie zawarł tej klauzuli. Ale prawdopodobnie po prostu sie na nią nie zgodził.
Powód: Dopiska
Ostatnio edytowane przez pomeran : 14.01.2017 o godz. 14:12.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.01.2017, 14:11
To prawda, 1mln€ za Guzmicsa to bardzo dobry interes, niemniej 300k€ za Jovicia to na otarcie łez. Guzmics słabo wyprowadza piłkę? Czy tylko ja pamiętam jak kilka razy zebrał piłkę spod pola karnego żeby pociągnąć ją 40 metrów i dopiero oddać? Czy jesteście w stanie przypomnieć mi tak błahe, a zarazem równie napędzające zachowaie Popo/Mąki? O motoryke Stilicia się nie martwię, bo on w miejscu wkręca rywali w glebę. Skoro mówicie, że Jović i Rysiek przehajpowani to co powiedzie o Mączyńskim? Bardzo gościa lubię, ale po euro nawet tyćkę się nie wyróżnia na tle Popo i Brleka. Ba, śmiem twierdzić, że Petar jest bardziej pożytecznym zawodnikiem. Mączyńskiego po rundzie jesiennej kojarzę z kilku żółtych kartek... Nawet w destrukcji nie pamiętam jakiś wybitnych akcji.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.01.2017, 14:18
Wniosek z ostatnich transferów: może nie mamy dużej kasy na wynagrodzenia ale nie robimy problemów z odejściem, przyjdź graj a jak trafi Ci się jakiś kasiasty klub to za uczciwe pieniądze możesz iść. Wisła klub bez klubu kokosa.
Porter
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 14.01.2017, 14:36
Wreszcie nastaje normalność.

A 1,5 roczny kontrakt to według mnie dobra opcja dla Wisły.
Stilic będzie miał wtedy 31 lat, bezpieczne rozwiązanie.
Trampolina? Nie wydaje mi się. Raczej stabilizacja w miejscu gdzie Cię cenią.
Posmakował chleba tu i tam, odbił się od zagranicy, spokorniał jak Brożek.
Teraz może już tylko skupić się na grze w piłkę.

Dobrze, że nie blokują transferów z klubu.
Z niewolnika nie ma pracownika.
Jest to też jakiś dobry sygnał dla potencjalnych kandydatów, że w Wiśle da się wciąż wybić do lepszych klubów.

Przydałby się jeszcze ten Chorwat, skrzydłowy i szybki napastnik.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.01.2017, 14:37
jeszcze zeby tego Ondraska gdzies opchnac i zejsc z jego poborow .....bo taki z niego napastik i snajper jakz Jankowskiego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów