The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2017, 18:18
opolan napisał(a):Wyświetl post
Coś czuje, że po Joviciu czas na Mączyńskiego i Ondraska.
Ondrasek to miał mega mizerna rundę. Mąka ma małe dziecko i chyba usiadł na tyłku.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.01.2017, 18:24
wester napisał(a):Wyświetl post
Uprzedzają trochę fakty ewentualny transfer Semira odbieram ten transfer jak "spełenie woli ludu" w celu zyskania sympatii. Transferu Stilicia mógłbym dokonać nawet ja, czy 10 letni kibic, który kibicuje swoje drużynie i pamięta Semira z jego goli oraz asyst. Wskazanie palcem na Stilcia to nie jest żadna sztuka.

Tak to jest bardzo dobry piłkarz jak na nasze warunki, tak on jest gwarantem goli ale poniekąd jest też symbolem bezecności. Budowanie drużyny pilkarskiej to nie jest jednak gra dziecka w futobol menadżera. Ten klub potrzebuje nowego Stilicia, młodszego, szybszego, głodnego zwycięstw asyst i goli, marzącego o tym aby zagrać w Bundeslidze czy Hiszpanii, nie wypalonego pilkarza, którego kusiły pieniążki na Cyprze czy czy innych egzotyczne kierunki. Mogli znaleźć nowego Stilicia, nie znaleźli, mogliśmy go sobie stopniowo wykreować np pozyskując młodego pilkarza który zrobiłby tu progres. Woleli odgrzać jednak stary kotlet, poszyli na łatwizn. Tak czy inaczej w obecnej sytuacji chyba trzeba się cieszyć, mimo że nie jest to filozofia budowania drużyny, którą osobiście wyznaję to szanuje Stilica za jego umiejętności piłkarskie wiem że zrobi tu dobre liczby jeśli tylko będzie miał chęci i dopisze mu zdrowie. Też bym dale radę ściągnąć Stilcia, nie trzeba latać samolotem, obserwować, easy transfer.
a teraz panie kolego
weź głęboki oddech i przypomnij sobie taką sytuację (ba jak to mówią kołcze i inne takie zwizualizuj ją sobie)

Jakub Meresiński właścicielem Wisły

ja po tej szopce jaką zafundował nam Cupiał i ktoś jeszcze (?) marudzić nie zamierzam

polecam
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 12.01.2017, 18:29
Powiedz to 7egii na temat Jędzy...

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.01.2017, 18:31
Czyżby w tajemnicy jakiś biznesmen wspierał finansowo (pożyczał) pieniądze Wiśle?

Bo skąd taki luz w finansach?
Budżet się z gumy zrobił?
Spodziewamy się jakiegoś wielkiego sponsora?
Nie ogarniam.

Nie, żebym się nie cieszył. Ale wierzyć mi się nie chce, po letnich zawirowaniach.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2017, 18:33
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź śmieszny - POPOVIC to typowy POZORANT... oddaje do najbliższego gościa i nie potrafi celnie podac do partnera na 5 metrów, podania pod nogi przeciwników !To już wole Irsaka!
Uważaj bo cie wolfy zaraz zje

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jasne. Tak samo do dupy jest Popović, bo też przyszedł z pierwszej ligi.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czyżby w tajemnicy jakiś biznesmen wspierał finansowo (pożyczał) pieniądze Wiśle?

Bo skąd taki luz w finansach?
Budżet się z gumy zrobił?
Spodziewamy się jakiegoś wielkiego sponsora?
Nie ogarniam.

Nie, żebym się nie cieszył. Ale wierzyć mi się nie chce, po letnich zawirowaniach.
Wróbelki ćwierkają,że Fortuna ma zostać sponsorem
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.01.2017, 18:42
W sumie trafnie część osób komentuje, że transfer Stilicia to pójście na łatwiznę, przypodobanie się kibicom, itp. Stary, wypalony zawodnik, itd. Warto tylko pamiętać, że podobnie pisano o powrocie Radovicia do Legii. Teraz raczej nie żałują że go wzięli. Oby tu było podobnie i Semir przypomniał sobie, że potrafi grać w piłkę.

Ogólnie, na papierze okienko jak dotąd wygląda bardzo fajnie. Sądziłem, ze jeśli będziemy sprowadzali zawodników, to raczej jakichś totalnych anonimów, a tu wszystko wygląda bardzo sensownie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 12.01.2017, 18:46
teraz dopiero widać jakie dziady za przeproszeniem zarządzały Wisła za ostatnich lat TF...

Brawo Panie Junco jesli to wypali!!
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.01.2017, 18:52
Mnie zastanawia w takim razie po co byla ta szopka z 4 testowanym no-nameamii w grudniu?

Wiadomo, ze nie istnieje zespol skautow czy dyrektor sportowy, ktorzy przeprowadzaja same udane transfery, ZAWSZE trafi sie niewypal, ale widac, ze te ruchy sa przemyslane.

Nie wiadomo jak stoimy finansowo, ale jezeli jako tako to zdecydowanie przydalby sie jeszcze jakis skrzydlowy.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 12.01.2017, 18:53
Jirsaka... Wiadomo, że lepiej byłoby być Benfiką czy innym Sportingiem, ale to nie ten etap. Teraz trzeba stabilizacji, sprawdzonych rozwiązań. Młodzi piłkarze muszą być wprowadzani powoli. Czy tylko ja uważam, że Bartosz to kompletnie nie jest poziom ekstraklapy? Kort niespecjalne liczby kręci, a Stilić ma kartę w ręku i nie sądzę, żeby był gorszym piłkarzem od Korta. Wiadomo, że paprykarz mógłby odpalić, ale przecież nie jest powiedziane, że za pół roku go nie ściągniemy.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 12.01.2017, 18:53
Cytat:
teraz dopiero widać jakie dziady za przeproszeniem zarządzały Wisła za ostatnich lat TF...

Brawo Panie Junco jesli to wypali!!
Bałem się hiszpańskiego szrotu wraz z przyjściem Kiko, ale w tyle głowy miałem świadomość kim jest Junco.
Dziś modlę się o to by ta struktura trwała u nas jak najdłużej, niech jakiś sponsor się zgłosi na te koszulki nasze piękne.
Potrzebujemy w tym wszystkim trochę szczęścia, a jestem pewien, że wrócimy na szczyt. Widać wizje i pomysł na ten klub.
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 12.01.2017, 19:01
Wygląda to profesjonalnie. Taki lekki raczej powiew "Junco-wego" zawdowostwa?

Pomijając kwestię sportowej dyspozycji Stilicia to jest to ruch baaaaardzo dobry marketingowo. Poza tym po nieudanej cypryjskiej przygodzie prawdopodobnie Semir zadowoli się mniejszym wynagrodzeniem i nie będzie zadzierał nosa.

Za Czerwińskiego również wielkie brawa bo jak brać kogoś z 1 ligi to właśnie takich młodych, o stabilnej formie graczy.

Do tych co piszą że Popović to ogór to ja się nie zgadzam. Jeden z lepszych w Wiśle ostatnimi czasy.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 12.01.2017, 19:02
emjot napisał(a):Wyświetl post
a teraz panie kolego
weź głęboki oddech i przypomnij sobie taką sytuację (ba jak to mówią kołcze i inne takie zwizualizuj ją sobie)

Jakub Meresiński właścicielem Wisły

ja po tej szopce jaką zafundował nam Cupiał i ktoś jeszcze (?) marudzić nie zamierzam

polecam
Mam na to uwadze i jestem wdzięczny, że ludzie wyprowadzili ten klub do takiego miejsca, że mogę się teraz zastawiać czy Stilić czy Dawid Kort czy ktoś inny. Bardzo możliwe jak kolega wyżej napisał, że Semir tak jak Radović w Legii się sprawdził mimo że Legia miała bardzo duży opór go sprowadzić. Chciałbym aby ten transfer się świetnie zamortyzował i sternicy klubu mieli racje. Wydaję mi się, że nie jest jakimś przestępstwem, że mam inne poglądy na temat budowania zespołu. Cieszy mnie to że coś się dzieje, że są transfery że jest o czym dyskutować i wszyscy z zaciekawieniem będą oczekiwać nadchodzącej rundy.
Ostatnio edytowane przez wester : 12.01.2017 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.01.2017, 19:13
Wszystkim proponuję uczcić ten dzień zakupem karnetu i/ lub dołączeniem do akcji #12bohater jeśli jeszcze tego nie zrobiliście.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.01.2017, 19:34
Mixu napisał(a):Wyświetl post

Do tych co piszą że Popović to ogór to ja się nie zgadzam. Jeden z lepszych w Wiśle ostatnimi czasy.
Popovic to nie ogór ,ale taki kroniszon.Taki niby dobry ,ale słaby piłkarz.

No ,no widać ze cos sie dzieje.
Niektorym Stlic nie pasuje...bo za stary.Puknijcie sie wy ludzie w głowe i to porządnym młotkiem ze dwa razy.

Jak widać mozna w miare szybko z klubu w rozsypce zrobic juz cos co ma ręce i nogi.Brawa dla zarządu.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.01.2017 o godz. 19:40.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 12.01.2017, 19:38
wester napisał(a):Wyświetl post
Mam na to uwadze i jestem wdzięczny, że ludzie wyprowadzili ten klub do takiego miejsca, że mogę się teraz zastawiać czy Stilić czy Dawid Kort czy ktoś inny. Bardzo możliwe jak kolega wyżej napisał, że Semir tak jak Radović w Legii się sprawdził mimo że Legia miała bardzo duży opór go sprowadzić. Chciałbym aby ten transfer się świetnie zamortyzował i sternicy klubu mieli racje. Wydaję mi się, że nie jest jakimś przestępstwem, że mam inne poglądy na temat budowania zespołu. Cieszy mnie to że coś się dzieje, że są transfery że jest o czym dyskutować i wszyscy z zaciekawieniem będą oczekiwać nadchodzącej rundy.
ależ ja nie piszę że to przestępstwo
to tylko brak odniesienia
i (może) narzekactwo

nie mam nic do tego jakie jest Twoje zdanie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 12.01.2017, 19:44
I teraz Mazek powinien mieć dylemat, czy wybrać nas czy Zagłębie.

U nas szykuje się najmocniejsza obok Legii linia pomocy z takimi asami jak Małecki, Brlek, Mączynski i Stilic.
Piłkarsko wydajemy się lepszą opcją, finansowo, cóż wszystko zostało chyba powiedziane, nie będziemy się o niego zabijać. niech sam dokona wyboru.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.01.2017, 19:48
Cieszą szybkie transfery. Jednak po Stiliciu nie spodziewam się wiele, to nie ten sam piłkarz który przychodził tutaj 3 lata temu. Mam nadzieje, że dostał kontrakt na pół roku z opcja automatycznego przedłużenia o 2 lata jeśli klub będzie z niego zadowolony. Każdy wie jak wyglądała jego ostatnia runda tutaj, w APOELu szybko mu podziękowali, a ostatnie pół roku był bezrobotny. I oby jego przyjście nie oznaczało wkrótce sprzedaży Mączyńskiego.

Bo aktualnie na środek jest: Mączyński, Popović, Brlek, Cywka i Stilic. O jednego za dużo. Chciałbym żeby odpadł z tego grona Cywka. Trzeba też zastanowić się co zrobić z Mójtą, Buchalikiem, i jednym z dwójki: Drzazga lub Zachara
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 12.01.2017 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 12.01.2017, 19:49
Ma dostać niby 1,5 roku, tylko nie wiem czy z opcją, czy bez niej.
Optymalnie byłoby ubezpieczyć się i dać mu opcję na rok powiedzmy.
Odpowiedz cytując
szamik
Member

Od: 04.2009

Stary 12.01.2017, 19:55
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Trzeba też zastanowić się co zrobić z Mójtą, Buchalikiem
Spakować im walizki a na pożegnanie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.01.2017, 19:58
Maestro witaj z powrotem!!

szkoda tylko tych ktorzy go jebali, teraz przez pare dni z norek głowy nie wychylą...

Jovic sprzedany ponoc za 1mln euro - szacuneczek
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 12.01.2017, 19:58
Zanim zaczniecie sie tak jarac Stilicem, poczekajcie najpierw na oficjalna informacje, bo za chwile dojdzie do fali samobojstw...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.01.2017, 19:59
szamik napisał(a):Wyświetl post
Spakować im walizki a na pożegnanie
problem w tym,ze walizki to spakowac sobie muszą sami.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.01.2017, 20:14
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
I teraz Mazek powinien mieć dylemat, czy wybrać nas czy Zagłębie.

U nas szykuje się najmocniejsza obok Legii linia pomocy z takimi asami jak Małecki, Brlek, Mączynski i Stilic.
Piłkarsko wydajemy się lepszą opcją, finansowo, cóż wszystko zostało chyba powiedziane, nie będziemy się o niego zabijać. niech sam dokona wyboru.
Finansowo od Zagłębia wiele słabsi nie jesteśmy wbrew pozorom.
Będzie to różnica góra 25%.
I praktycznie pewny plac.
Licze bardzo na tego Mazka i okienko będzie dla nas mega kozackie!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 12.01.2017, 20:27
baton napisał(a):Wyświetl post
Zanim zaczniecie sie tak jarac Stilicem, poczekajcie najpierw na oficjalna informacje, bo za chwile dojdzie do fali samobojstw...
rozumiem że najszczęśliwszy jesteś wtedy gdy wyrzucą cię z roboty, laska zdradzi cię z najlepszym kumplem i za niepłacenie czynszu wylądujesz na bruku

pozazdrościć poczucia humoru
Ostatnio edytowane przez emjot : 12.01.2017 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.01.2017, 20:45
As napisał(a):Wyświetl post
Alez to bedzie paka w srodku pola.
Wydaje mi sie, ze Mąka odejdzie, wiec nie wiem czy az taka paka będzie.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.01.2017, 20:47
Co za dzien a wiec jutro podpisza pewnie ze Stiliciem i Czerwinskim. Ciekawe co z Mazkiem? Ponoc dostal nowa oferte..Ciekawe natomiast kto jeszcze odejdzie bo nie mam watpliwosci ze zarzad bedzie chcial odswiezyc sklad i uszczuplic budzet placowy obstawiam ze chyba kariera Rafala moze dobiec konca...a wy jak obstawiacie?
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 12.01.2017 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.01.2017, 21:46
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Czy tylko ja uważam, że Bartosz to kompletnie nie jest poziom ekstraklapy? .
Na razie nie... ale jakieś mam dziwne przekonanie, że pod dobrym trenerem Jakub może stać się drugim (nomen omen) Kubą Błaszczykowskim.
Przynajmniej tak mi się marzy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.01.2017, 22:02
Znajomy z rep u21 twierdzi, że Bartosz pojawił sie na zgrupowaniu tylko kilka razy, ale przy nim Uryga to Diego Maradona. Prawda jest taka, że techniki chłopak nie ma za dobrej, a tego Kubie nie można było odmówić.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.01.2017, 22:03
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Maestro witaj z powrotem!!

szkoda tylko tych ktorzy go jebali, teraz przez pare dni z norek głowy nie wychylą...

Jovic sprzedany ponoc za 1mln euro - szacuneczek
Wybacz, ja dalej jestem sceptyczny i piszę o tym otwarcie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.01.2017, 22:14
Jovicia zapamiętam z dobrej strony. Miał wpadki, ale to na prawdę solidny, pracowity zawodnik. Z drugiej strony wydaje mi się, że za bocznego obrońcę nie jest tak trudno zastąpić, dużo trudniej pomocnika czy napastnika.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów