The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2017, 20:43
Ten cały Janekx to zwykły gamoń, przepisujący informacje od innych. Coś przeczyta i podaje jako swoje info. Gdy nie trafi, wykasuje. To według niego Semir miał być na testach w Pogoni 04.01. I wiele innych bzdur.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.01.2017, 20:57
nesta napisał(a):Wyświetl post
Gdyby miał te 19-20 lat i świetne statystyki to myślałby teraz o transferze do Bundesligi. Wisła musi brać piłkarzy z pewnym potencjałem do dalszego rozwoju, dla których będzie ostatnim klubem w PL przed wyjazdem za granicę. Mazek nie jest gwiazdą, jest właśnie piłkarzem wyróżniającym się, który ma szansę gwiazdą się stać.

Edit. Natomiast tematu i tak raczej nie ma poważnego:

@janekx89 Popytałem teraz i jest tak jak myślałem, CK gra na podbicie stawki i chce wzbudzić zainteresowani Cracovii większe.
Nesta,
ale czym ten Mazek sie wyróznia? jestes w stanie podać jakieś konkrety? poza szybkością
Mamy bardzo ofensywnych prawych obronców, nam potrzebny jest na skrzydło:
a) lewonożny zawodnik , który będzie schodził do środka i próbował uderzać, robiac miejsce bocznemu obroncy- patrz współpraca Małecki- Sadlok
b) zawodnik potrafiący właczyć sie w rozegranie, uwolnić się od obrońcy dryblingiem, schodzac do środka robić miejsce dla Jovica/Bartosza
Atuty Mazka sa do wykorzystania, przez drużyne broniąca sie gleboko, gdy mozna mu posłać prostopadłą piłke na wolna przestrzeń ale czy my gramy w ten sposób? Nawet jeśli sie urwie i popędzi skrzydłem to nie bezie miał do kogo dograć bo nikt go nie dogoni a sam z uderzenia nie słynie, delikatnie mówiac
Naprawde czas zacząc budować tę drużyne rozsądnie a nie brac kogos "co sie wyróznia", z łapanki, bo sie trafia okazja(?)
Tak samo będzie pasował do Wisły jak Sarki i tyle samo będziemy mieli z niego pożytku
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 10.01.2017 o godz. 21:02.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.01.2017, 20:57
Który to był co tak gwarantował za Merasia nie ten Janekx?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.01.2017, 21:06
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
23 letni, bez gola i asysty, z ostatniej druzyny w tabeli
sam nie wiem czy bardziej jest mlody czy bardziej sie wyróżnia
Ja tam lubię się powoływać na Forlana w Anglii grał piach poszedł do Hiszpanii i stał się czołowym napastnikiem globu ... no ale on raczej nie stanie się czołowym skrzydłowym Eklapy, ale może chociaż przyzwoitym zawodnikiem.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.01.2017, 21:16
Jak kogoś oceniacie to oceniajcie całościowo. Ja go śledzę na TT od dłuższego czasu i jakkolwiek ma wpadki - Radut w Lechu zamiast Steauya czy właśnie Meresinski, to zdecydowanie większość informacji ma sprawdzonych. M.in. jak pisał jako pierwszy o młodym chorwackim obrońcy w Wisle czy obrońcy z 2 ligi hiszpańskiej. Z mniejszych co sie potwierdziło to np. Vranyes w Piascie. Tajemnicą poliszynela jest, że info ma od menagera/ów moze ziomek moze ktos z rodziny, ale takiej wiedzy z wewnątrz nie zdobywasz na forach czy na TT u innych. Stad tez miał wiedzę o Meresiu, źródłem był wtedy Citko, który sam w to wszystko do pewnego momentu wierzył. Ale jak teraz wiemy kolportował nieświadomie kłamstwa. Wiadomo, że całe to środowisko sie zna.
Koniec offtopu z mojej strony.

Co do Mazka - ja po prostu widzę, ze dramatycznie potrzeba skrzydłowych. Sorry, ale Boguski nie będzie dla mnie dobrym piłkarzem, który pociągnie Wisle w ważnych meczach o top 8. U Mazka widzę szybkość, przebojowość, ciąg na bramkę. Przy trenerze, który do niego trafi moze sie pięknie rozwinąć.
A niektórzy chyba zatrzymali sie rzeczywiście lata temu. Daj Boże, aby tacy zawodnicy tu trafiali, bo jeszcze kilka msc. na taki pomysł pukalibysmy sie w głowę.
Ostatnio edytowane przez nesta : 10.01.2017 o godz. 21:19.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.01.2017, 21:53
Jagiełło, Kort, Mazek, Słomka, Chrapek, Stolarski.. dość sporo ostatnio się tych nazwisk przewija w kontekście Wisły. Fajnie, że w tym jednak jest dużo młodych Polaków których nazwiska nie są już takie anonimowe (oprócz Słomki).

Mazek za słaby na Wisłę? Jak to powiedział Junco chcemy mieć po 2 piłkarzy na jedną pozycję i taki Mazek to zawodnik w sam raz jako zmiennik. Technicznie nie jest z nim tak źle, jak niektórzy piszą. Jest jeszcze w jakim wieku w którym może odpalić.

Szkoda mi Jagiełły, bo zdaje się, że odpuściliśmy temat jego sprowadzenia.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 10.01.2017, 22:25
Cytat:
[...]Naprawde czas zacząc budować tę drużyne rozsądnie a nie brac kogos "co sie wyróznia", z łapanki, bo sie trafia okazja[...](?)
bridgeburner, are you serious ?

Mazek to ktoś z łapanki ? ..No w sumie racja. Dobrze, że trener był obserwowany i przygotowywany do swojej roli od wielu miesięcy. Ale wracając do tematu plotek transferowych. Muszę z przykrością ci oznajmić, że jeśli nie uda nam się zakontraktować Mazka, to z prawdopodobieństwem graniczącym niemal z pewnością: - lepszego skrzydłowego w tym okienku nie będzie. A już na pewno nie będzie to ktoś od dawna obserwowany.. i jakbyś sobie tego życzył 'skrojony' do taktyki Wisły.

co do samego transferu to na czym miało by polegać to mityczne i powtarzane podbijanie oferty Zagłębia ofertą Wisły ?
Zagłębie jest bogatym klubem i stać ich na zaproponowanie takiej oferty za pierwszym razem, której Wisła nie zaproponuje w ogóle. Nie oznacza to jednak, że Lubin i samo Zagłębie jest dla Mazka tak atrakcyjne jak Kraków i Wisła.
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 11.01.2017, 00:38
Co do Gonzaleza jedno mnie tylko zastanawia, gość grał w Rumunii i przegrał rywalizację z... Florinem Bejanem, tym samym parchatym drewnem co grzeje krzesełka w hipermarkecie przy kauży
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.01.2017, 00:52
Jak wpadles na to, ze przegral z nim rywalizacje?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.01.2017, 09:33
AZKAZ. Wartałoby odnosić się do źródeł podawanych informacji. wiesniak842 - potwierdzam jednak słowa AZKAZA - czytałem gdzieś w jakiejś notce prasowej informację na ten temat, że pierwszy sezon w Rumunii przegrał rywalizację z gościem, który gra teraz w Cracovii.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 11.01.2017, 12:31
Jak ktoś czytał "Stan futbolu" Stanowskiego to wie, że Kucharski to człowiek, który jak widzi 5 zł to traci rozum. Dla kasy jest w stanie zrobić wszystko więc nie ma się co podniecać Mazkiem. Chciałbym się mylić, ale nie wygląda to.
Poza tym gdyby rzeczywiście Wisła złożyła poważną ofertę to spokojnie w ciszy by rozmawiali. A nie poleciał odrazu paplać do krakowskiej prasy jak go to Wisła strasznie chce żeby też wejść na ambicje sąsiadce i ich zmotywować.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.01.2017, 12:45
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
AZKAZ. Wartałoby odnosić się do źródeł podawanych informacji. wiesniak842 - potwierdzam jednak słowa AZKAZA - czytałem gdzieś w jakiejś notce prasowej informację na ten temat, że pierwszy sezon w Rumunii przegrał rywalizację z gościem, który gra teraz w Cracovii.
gdzieś kiedyś
za górami za lasami

Rosja była cesarstwem

ps. co oczywiście nie neguje tego że mógł nie grać. Ale jak tak piszesz, to warto podeprzeć się dowodem bo gdzieś kiedyś
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.01.2017, 13:28
skoro trener mówił, że chce mieć po 2 zawodników na jedną pozycję to jestem ciekaw kto przyjdzie na lewą pomoc jeżeli weźmiemy pod uwagę, że Mały jest prawym pomocnikiem, a dokupiony zostanie Mazek?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 11.01.2017, 15:01
Chyba najpewniejsze źródło na TT jeśli chodzi o Wisłę:

Krzysiek Kiewicz ‏@KrzysiekTSW 37m37 minutes ago
Wisła złożyła ofertę K.Mazkowi, słabszą niż Zagłębie, większej oferty nie będzie, Wisła nie będzie przepłacać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.01.2017, 15:07
nesta napisał(a):Wyświetl post
Chyba najpewniejsze źródło na TT jeśli chodzi o Wisłę:

Krzysiek Kiewicz ‏@KrzysiekTSW 37m37 minutes ago
Wisła złożyła ofertę K.Mazkowi, słabszą niż Zagłębie, większej oferty nie będzie, Wisła nie będzie przepłacać.
Jeżeli to prawda, to zadecyduje to jak mocny czuje się Mazek. U nas miałby bardzo blisko składu, w Lubinie niekoniecznie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 11.01.2017, 15:09
Ciekawe ile chciałby Kalu Uche sam mówił kiedyś,że chciałby wrócić do Wisły,ale tutaj mogą pojawić się rozbieżności finansowe
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.01.2017, 15:23
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
skoro trener mówił, że chce mieć po 2 zawodników na jedną pozycję to jestem ciekaw kto przyjdzie na lewą pomoc jeżeli weźmiemy pod uwagę, że Mały jest prawym pomocnikiem, a dokupiony zostanie Mazek?
Przecież on w tej rundzie zagrał może łącznie 50 minut na prawej pomocy, gdy się w czasie meczu z Boguskim stronami z rzadka zmieniali. Nie rozumiem czemu takie założenie - świetnie mu idzie na lewej pomocy i go stamtąd nie ma co przesuwać.
A odpowiadając na pytanie - przychodzi Słomka i pewnie Mazek lub Jagiełło.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.01.2017, 15:34
filemon napisał(a):Wyświetl post
Przecież on w tej rundzie zagrał może łącznie 50 minut na prawej pomocy, gdy się w czasie meczu z Boguskim stronami z rzadka zmieniali. Nie rozumiem czemu takie założenie - świetnie mu idzie na lewej pomocy i go stamtąd nie ma co przesuwać.
A odpowiadając na pytanie - przychodzi Słomka i pewnie Mazek lub Jagiełło.
Ten Słomka przecież grał w Cracovii...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.01.2017, 15:34
Pytanie co woli Mazek - większą kasę i walkę z Janusem o 11. Czy też mniejszą kasę i niemal pewny plac w Wiśle.

Mam nadzieje że wybierze to drugie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.01.2017, 15:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
pamiętam jak do Wisły mieli przejść Hajduk i Gruszka (?) zapomniałem nazwiska drugiego grajka. W każdym razie MP juniorów. (edit: to był Duda boczny obrońca)
działo się to w latach 90-tych...
ostatecznie nie przeszli do nas bo kibice z drugiej strony zagrozili że połamią im nogi

ale ad rem
i co z tego że grał w C.?
Jagiełło i Mazek grali w Legii
a Gonzalez w Madrycie (którego osobiście nie cierpię)

to jest ich zawód
idą tam gdzie ich chcą i gdzie będą mieli szansę na rozwój i hajs

dla mnie to żaden argument że ten czy tamten grał w C.
ps. Kmiecika wyrwaliśmy Cracovii. Tak tej Cracovii z której przychodzi Słomka
Ostatnio edytowane przez emjot : 11.01.2017 o godz. 16:11.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.01.2017, 15:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Pytanie co woli Mazek - większą kasę i walkę z Janusem o 11. Czy też mniejszą kasę i niemal pewny plac w Wiśle.

się okaże
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.01.2017, 16:00
Przepraszam bardzo, ale to nie ja zacząłem temat. Ten kto go zaczął powinien był znaleźć źródło, nie ja. Ja jedynie potwierdziłem, że rzeczywiście taka informacja była w jednym z artykułów prasowych.
A tutaj link:
HTML Code:
http://firsteleven.com/artykuly/3907,byly-obronca-realu-madryt-zagra-w-wisle-krakow-kim-jest-ivan-gonzalez
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.01.2017, 16:18
zerknąłem tak na szybko na tą durną stronę transmarket cośtam i faktycznie Gonzalez w pierwszym sezonie u Rumunów grał bardzo w kratkę, raczej wchodził niż był podstawowy (chyba tylko 2 mecze od deski do deski) w drugim sezonie grał już wszystko bez żadnych zmian. Jeśli pauzował to za kartki.

ps. bonawentura ja nie wiem kto zaczął ten temat w oczy rzucił mi się Twój post. Sorka.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.01.2017, 16:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przeszkadzałoby mi to, gdyby był zadeklarowanym żydem...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 11.01.2017, 16:26
Fajna i pozytywna jest ta informacja o ofercie dla Kamila Mazka.
Bez względu na to czy go pozyskamy, czy nie świadczy to o tym iż Junco nie będzie ściągał hiszpańskiego szrotu i nie da całkowitej władzy trenerowi bo takie głosy także krążyły.
Niemal pewny transfer Słomki pokazuje ponadto, że dokładnie monitorujemy również małopolski rynek, jeśli chodzi o najmłodszych graczy.

Wracając do Mazka, nie wiem czy wypali u nas, ale fajnie gdyby jednak trafił, jest młody, solidny technicznie i bardzo szybki. Warto próbować.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.01.2017, 16:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Tu wyjdzie charakter Mazka
Jeśli jest świadom swoich umiejętności, i chce coś osiagnac w piłce to pojdzie do Lubina. Jeśli jest natomiast Alanem Urygą który dziekuję za to że doszedł tak wysoko to wybierze Wisłę.

p.s. jeszcze co do Jagiełły bo poruszany był temat. AJ jest ze Znicza. Znicza Pruszków któremu sprzedawać graczy może od 1 lutego.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 11.01.2017, 16:42
Jestem pewny, że pójdzie do Lubina. Kasa, kasa, kasa.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.01.2017, 16:48
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewny, że pójdzie do Lubina. Kasa, kasa, kasa.
No ale na czym sie opiera dzisiejszy świat? Kazdy z nas pracuje by zarabiac i wydawac
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 11.01.2017, 16:48
Jest szansa,że do Wisły:

Cytat:
"Gazeta Krakowska" pisze, że zarówno Mazek, jak i Kucharski najbardziej chcieliby dojść do porozumienia z Wisłą. Menedżer zapytany, czy tak jest rzeczywiście, mówi jednak tylko z uśmiechem: - Kraków to na pewno ładniejsze miasto niż Lubin...

Czas pokaże.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.01.2017, 16:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Tu wyjdzie charakter Mazka
Jeśli jest świadom swoich umiejętności, i chce coś osiagnac w piłce to pojdzie do Lubina. Jeśli jest natomiast Alanem Urygą który dziekuję za to że doszedł tak wysoko to wybierze Wisłę.
.
Można na to popatrzeć od drugiej strony. Co to za charakter jak idziesz w młodym wieku kiedy jeszcze za wiele nie pograłeś do Lubina żeby grzać ławę za sporą kasę, zamiast grać. Może lepiej wybrać teraz mniejszą kasę za możliwość regularnej gry i szansy podniesienia swoich umiejętności? I dopiero potem jak się piłkarsko rozwinie - podpisać kolejny kontrakt z klubem zagranicznym za sporo sporo większą kasę?

To Handzlik pokazał wg Ciebie charakter odchodząc do legii dla kasy i wiedząc ze będzie tam grzał ławę?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów