|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
^^
Opierając się na tym info z 28 grudnia to raczej ta kawa średnio było wyłożona: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,11629995/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Dla mnie rowniez ta konfa nie wyróżniała się niczym szczególnym. Nie zrozumiałem, dlaczego nasz dyrektor odpowiadął na pytania po angielsku, skoro chyba lepiej jakby mówił po hiszpańsku, skoro Kiko nic z tego angielskiego nie czaił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dla mnie to będzie wtopa i tyle.Upatruje w tym tylko być może jakieś ułatwienie w transferach,bo innego wytłumaczenia nie mam.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 08.01.2017 o godz. 23:43.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli Sobolewski coś mówi, to mu wierzę. Jeżeli coś co pisał dziennikarz stoi w tym z sprzeczności, to raczej nie ma wątpliwości komu zaufać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zwieńczeniem tej cięzkiej pracy jest coroczny but na morde od piłkarskiego 3 świata w europejskich pucharach. Więc racje ma piłkarski świt. albo polska myśl szkoleniowa, która do jednego sezonu odwala dwa odrębne okresy. Żeby było śmieszniej w większości przypadków je podobno zawala I o tym wlasnie pisalem, czytaj ze zrozumieniem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 09.01.2017 o godz. 13:16.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z Kiko to dopiero bedzie "Krakowska Pilka" ale to raczej nie powinno nikogo dziwic przy Hiszpanie
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wili_treningi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wychodzi na to, że nasz nowy trener przykłada dużą wagę do gry piłką, utrzymywaniu się przy piłce, dokładnym rozegraniu... to jest to czego nam brakowało w tej rundzie, przez to traciliśmy mnóstwo głupich bramek... jest małe ale... do takiej gry trener będzie potrzebował kreatywnych środkowych pomocników, a my na dobrą sprawę mamy tylko jednego - Mąka... czyżbyśmy szukali jeszcze jednego ŚP? Najlepiej jakby to był defensywny środkowy pomocnik, bo takiego stricte walczaka w środku pola nie mamy od czasów C.Wilka...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dariook, szczerze to opowiadasz kocopoły.
Nasi piłkarze grają w sezonie ligowym 37 meczy, czyli porównywalna ilość z Premiership czy La Liga. Oczywiście europejskie puchary kończą się szybko, ale to ma znaczenie tylko dla drużyn z czołówki - z resztą drużyny grające regularnie w Lidze Mistrzów mają o wiele szersze kadry niż nasze czołowe ekipy - także argument z dupy. Generalnie to nasi piłkarze nie mają ciężkiego obozu co rundę, jest jedna przerwa tak naprawdę - ta zimowa. Letnia jest krótka i nie ma mowy o jakimś cięższym obozie kondycyjnym - zwyczajnie nie ma na to czasu, odkąd przestawiono system rozgrywek. Szczerze powiedziawszy dla naszego klimatu optymalna by była gra w układzie wiosna-jesień podobnie jak jest w Rosji. Nie rozumiem twojej głupiej gadki, że skoro ekstraklasa taka słaba to powinniśmy trenować jak amatorzy, zamiast brać przykład z profesjonalnych sportowców. Takie pierdzielenie, żeby pierdzielić i zero merytorycznych argumentów.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.01.2017 o godz. 19:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dokładnie tak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ja nie będę chłopa skreślał, wszyscy po nim jada i sie z niego śmieją w mediach ogolnopolskich, ale jak wygra kilka meczów to zaczna go bardziej szanować, moze nawet nas ktos zlekcewazy
![]() Paradoksalnie gość pewnie wie, ze dostał dużą szanse, moze nawet na wyrost i ze nikt na niego nie stawia wiec pewnie będzie się k.rewsko starał udowodnić, ze est coś warty. Gorszy niż Dariusz W. z historycznym rekordem porazek nie będzie. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Na zachodzie nie robi się specjalnych przygotowań do nowej rundy, bo najzwyczajniej w świecie nie ma kiedy. W Anglii mają tydzień przerwy w zimie, we Włoszech czy Hiszpanii dwa tygodnie... U nas przerwa w rozgrywkach trwa dwa miesiące, dlatego robimy przygotowania niejako na nowo... Podobnie robią kluby ze Słowacji czy Czech (mają tak samo długą przerwę) - również wyjeżdżają na zgrupowania by zrobić formę na wiosne. Z tym butem na mordę toś wystrzelił w sezonie gdy Legia wyszła z grupy LM z polskim trenerem... Nasze słabe wyniki są spowodowane głównie jedną rzeczą - brakiem kasy i słabymi piłkarzami (dodałbym jeszcze zmienianie trenerów jak rękawiczek). Legia od paru lat ma pieniądze na zawodników i skończyly się kompromitacje. Wisła za czasów finansowego eldorado, też przynosiła nam więcej chluby niż wstydu... Zresztą, co zimowe przygotowania mają do sierpniowo-wrześniowych wpadek polskich klubów? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Rozmowa z niektórymi o Kiko, to tak jak rozmowa o Meresińskim swego czasu. Po godzinie od ogłoszenia, kto został nowym właścicielem, było wiadomo: a) to gołodupiec b) coś nie tak z jego życiorysem. Oczywiście pewne ameby umysłowe cały czas przekonywały, że to bogacz i że nowa, silna Wisła jest właśnie budowana
Kiko, to amator i to w dodatku taki, który siedział na bezrobociu pół roku(czyli doceniali jego klasę na tym szczeblu...). Takie są po prostu fakty. Jeżeli odpali, to należy to rozpatrywać jako cud, ale większe prawdopodobieństwo, że to będzie wpadka godna Burdeńskiego lub Sorina. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ tak, a licencję UEFA Pro w chipsach znalazł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dobrze, ze Skorzy nie wzielismy bo nie pracuje juz dluzej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ok, nie gniewaj sie ale z mojej strony finito, nie chce mi sie. Zreszta to temat o Kiko... Pdw. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam to na konferencji powiedziano że Ramirez będzie trenerem RAZEM z Sobolem. Czyli jakby nie patrzyć to Hiszpan przychodzi w miejsce Kmiecika który będzie asystentem. Więc wychodzi na to że Ramirez będzie od technicznych, warsztatowych rzeczy a Sobol dalej będzie motywował zespół.
Podsumowując ten Ramirez to ma być UZUPEŁNIENIE osoby trenera w postaci Sobola któremu brakuje doświadczenia i warsztatu a nie GŁÓWNY trener? Tak czy nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tak bo jesli Kiko bedzie niewypałem to wyleci,i powócimy do punktu wyjscia z trenerami Sobol+Kmiecik.Czyli tak naprawde nic nie tracimy,wiadomo trzeba mu zyczyc dobrze .Sam jestem ciekaw co taki trener gdzies tam z 3 ligi pokaze u nas,a raczej CO UDA mu sie wypracowac ,schematy itd. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Feio i Kmiecik asystenci, Jodar trener przygotowania fizycznego. Podział ról i odpowiedzialność jest jasna, nie ma żadnych duetów trenerskich czy podziałów ten od taktyki, a ten motywacji. Jest główny trener, który jak spieprzy to wyleci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Mixu : 09.01.2017 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
niby wszyscy są tutaj kibicami Wisły, no może prawie wszyscy, a część z Was liczy na to że Kiko da dupy i mu się nie uda. Życzę mu jak najlepiej, niech osiągnie sukces z Wisłą a już na pewno nie skreślę go przed startem rundy, bo mam takie widzi mi się. Petrescu też nie miał doświadczenia trenerskiego, wyjebali go z Wisły a później grał w LM... oby od pierwszego meczu Wisła odpaliła, Kiko będzie u nas sto lat a my pod jego wodzą staniemy się klubem na europejskim poziomie. to jest optymalne rozwiązanie ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
A mam nadzieję, że mu się uda - teoretycznie i tak nic nie tracimy - bo jak to gdzieś było napisane, Wisła w tym sezonie ani nie spadnie, ani nie zagra w pucharach, więc jak będziemy w grupie mistrzowskiej to zapewne przedłużenie dostanie, a jak w grupie spadkowej to na przykład nie. Także jak już wspomniałem, mało tracimy a możemy dużo zyskać - nawet samym tym, że gość po pracy dla Rayo Vallecano ma w notesie kilka przyzwoitych nazwisk, z których możemy skorzystać ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
W tym momencie mamy 8 punktów nad Górnikiem Łęczna (czyli 4 po podziale) - dlaczego nie mają szans nadrobić tego w 7 kolejkach grupy spadkowej? Dokładnie taką samą sytuację miało Podbeskidzie rok temu: ![]() Gdzie teraz jest Podbeskidzie? Najpierw jednak jest 10 kolejek. Dziesięć! Jeżeli Ramirez okaże się nie wypałem, to siłą rzeczy nasza przewaga nad strefą spadkowa może jeszcze zmaleć... Czy jak przystąpimy do rundy finałowej z dwoma punktami przewagi i czwartym trenerem w sezonie też będziesz na 100% pewien, że nam spadek nie grozi?
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 10.01.2017 o godz. 13:56.
![]()
Ddf
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://firsteleven.com/artykuly/3949...ednym-treningu
Kiko chyba zna się na robocie, skoro chce lewego obrońcę |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Konrad myślę, że można zacytować Ciebie. Mamy 1 pkt do grupy mistrzowskiej, ale wspominasz tylko o 7 do przedostatniego Górnika, chociaż taka sama różnica dzieli nas z 5 miejscem kuchenek.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|