The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wazka
Member

Od: 12.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2017, 11:30
,,Z wyścigu o pozyskanie Mazka najprawdopodobniej odpadła Cracovia. Według Leszka Błażyńskiego szybkim skrzydłowym interesuje się natomiast Wisła Kraków."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.01.2017, 11:51
wazka napisał(a):Wyświetl post
,,Z wyścigu o pozyskanie Mazka najprawdopodobniej odpadła Cracovia. Według Leszka Błażyńskiego szybkim skrzydłowym interesuje się natomiast Wisła Kraków."
kierunek Lubin.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 10.01.2017, 12:05
Ale bym się cieszył, gdyby się udało ściągnąć Mazka. Nawet nie dla samego gracza ale żeby zagrać parchom na garbatym nosie. Chociaż wiem, że to jeszcze mniej prawdopodobne niż transfer Mączyńskiego do legii
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.01.2017, 12:14
Mnie zastanawia sprawa A. Jagiełły. Piłkarz, co widać choćby po jego wypowiedziach na TT, bardzo do Wisły chce, na testach zrobił dobre wrażenie, Ramirez wczoraj mówił, że chcą skrzydłowego, a w temacie cisza. Kasy raczej dużej za niego nie chcą więc stawiam, że jest opcją rezerwową w razie gdyby nie wypaliły pierwsze wybory Kiko i Junco.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 10.01.2017, 12:26
nesta napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia sprawa A. Jagiełły. Piłkarz, co widać choćby po jego wypowiedziach na TT, bardzo do Wisły chce, na testach zrobił dobre wrażenie, Ramirez wczoraj mówił, że chcą skrzydłowego, a w temacie cisza. Kasy raczej dużej za niego nie chcą więc stawiam, że jest opcją rezerwową w razie gdyby nie wypaliły pierwsze wybory Kiko i Junco.
Znicz 16 drużyna ligi
I ligi
Jagiełło odpalony z elki, PBB, Lechii, Arki, Dolcanu (wiem wiem że się wycofali). Można powiedzieć że zjeżdża coraz niżej.
w sumie 21 spotkań w eksie i dwie bramki
w I lidze 46 mecze i 4 bramki
asyst nie będę szukał bo szkoda mi czasu

Też bym się palił do transferu z dna I ligi do eksy
Bynajmniej nie twierdzę że może być wtopą jak Mójta, Popović czy inny Pietrzak
ale ten transfer to transfer podwyższonego ryzyka
stać nas na taki? (nie twierdzę też że kolo nie miał talentu. Tyle że talent to jedno a przejście z juniora do seniorów to drugie. I nie każdemu się udaje).
Skąd wiesz że nie krzykną za niego nie wiadomo ile? Zwłaszcza jak pójdzie fama w Polskie że przytuliliśmy za Guzmicsa melon ojro

ps. nie wiem jakie wynalazki wyszuka Junco, ale mam nadzieję że nie będą to jeźdźcy bez głowy w stylu Sarkiego, czy Barrientosa a przynajmniej ktoś taki jak Guerrier którego przynajmniej udało się opchnąć dalej i zarobić. Chyba zarobić.
Ostatnio edytowane przez emjot : 10.01.2017 o godz. 12:32.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.01.2017, 12:49
też mnie dziwi spore zainteresowanie na forum, tym jakby nie było przeciętnym i podatnym na kontuzje zawodnikiem...
i trudno się nie zgodzić z opinią emjota chyba wszystko napisał...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 10.01.2017, 12:59
emjot napisał(a):Wyświetl post
Znicz 16 drużyna ligi
I ligi
Jagiełło odpalony z elki, PBB, Lechii, Arki, Dolcanu (wiem wiem że się wycofali). Można powiedzieć że zjeżdża coraz niżej.
w sumie 21 spotkań w eksie i dwie bramki
w I lidze 46 mecze i 4 bramki
asyst nie będę szukał bo szkoda mi czasu

Też bym się palił do transferu z dna I ligi do eksy
Bynajmniej nie twierdzę że może być wtopą jak Mójta, Popović czy inny Pietrzak
ale ten transfer to transfer podwyższonego ryzyka
stać nas na taki? (nie twierdzę też że kolo nie miał talentu. Tyle że talent to jedno a przejście z juniora do seniorów to drugie. I nie każdemu się udaje).
Skąd wiesz że nie krzykną za niego nie wiadomo ile? Zwłaszcza jak pójdzie fama w Polskie że przytuliliśmy za Guzmicsa melon ojro

ps. nie wiem jakie wynalazki wyszuka Junco, ale mam nadzieję że nie będą to jeźdźcy bez głowy w stylu Sarkiego, czy Barrientosa a przynajmniej ktoś taki jak Guerrier którego przynajmniej udało się opchnąć dalej i zarobić. Chyba zarobić.
Barrientos nie był jeźdźcem bez głowy tylko był problem z aklimatyzacją
Prawdziwym, największym w Wiśle, jeźdźcem bez głowy był wspomniany Guerrier. Do teraz się zastanawiam jakim cudem zarobiliśmy na nim pół miliona euro
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 10.01.2017, 13:12
Prawdziwym, największym w Wiśle, jeźdźcem bez głowy był wspomniany Guerrier. Do teraz się zastanawiam jakim cudem zarobiliśmy na nim pół miliona euro
jak zwał tak zwał fakt jest jeden że zarobiliśmy
a na Sarkim i Barrietosie nic
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.01.2017, 13:44
A nad "Bosforem" zastanawiaja sie jakim cudem za tyle go sprzedalismy - 300tys
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.01.2017 o godz. 13:46.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 10.01.2017, 15:11
Mazek w Wiśle? Ponoć on i jego menadżer (kucharski) tego by chcieli:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...rzow,11671006/
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 10.01.2017, 15:24
+ info o tym 18 latku z Progresu, który może grać na obu skrzydłach i wejdzie do kadry I drużyny. Wyjaśnia nam się skąd opieszałość w sprawie Jagiełły.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.01.2017, 15:52
Mazek?
Przeciez to kolejny lekkoatleta , jak Przybecki, dobry zawodnik tylko slabo w pilke gra
Dajcie spokój, moze jeszcze do druzyny nastawionej na kontre by sie nadwal ale u nas?
Mielismy grac krakowska pilke
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 10.01.2017, 16:29
Nesta skąd to info?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.01.2017, 16:30
@bridgeburner
Mazek tak samo nadaje się do gry kombinacyjnej jak Małecki, który bierze piłkę, ciągnie do linii i wrzuca na oślep. Guerrier też nie pasował do krakowskiej piłki, ale jakby miał trochę więcej w głowie to dorobek bramkowy by podwoił, bo świetnie wychodził na wolne pole do piłek.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 10.01.2017, 16:41
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Nesta skąd to info?
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...resu,11670810/
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.01.2017, 16:51
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Mazek?
Przeciez to kolejny lekkoatleta , jak Przybecki, dobry zawodnik tylko slabo w pilke gra
Dajcie spokój, moze jeszcze do druzyny nastawionej na kontre by sie nadwal ale u nas?
Mielismy grac krakowska pilke
Tym postem potwierdziłeś, że ekstraklasy nie oglądasz, bo Mazek to właśnie piłkarz techniczny(w dodatku obdarzony dobrą szybkością). Gdyby udało się go sprowadzić, to bardzo w porządku(mimo fatalnego sezonu jego i całego Ruchu). Nieprzypadkowo łączono go znowu z Legią.

P.S - Mazek i Przybecki , ten sam typ piłkarza .
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.01.2017, 17:24
Mazek to byłoby coś. Od razu pierwsza 11. Przybeckiego łączy tylko szybkość z Mazkiem. Nic więcej. Technika, kreatywność to mocne strony Kamila. Ech pomarzyć można

btw
A coś o tym Słomce, ktoś widział?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.01.2017, 17:36
Niby taki przyjacielski transfer gdzie Ruchu raczej nic przed spadkiem nie uchroni? Na pewno jeden z ciekawszych pilkarzy łaczonych z Wisła gdzie kiedys tylko takich bralismy.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 10.01.2017, 17:48
Niestety zgodzę się z opinią niektórych, że Kucharski taką wypowiedzią po prostu negocjuje wyższy kontrakt dla Mazka i prowizję dla siebie od Zagłębia.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 10.01.2017, 17:58
Kucharski jest znany z tego, że wyszukuje dla swoich piłkarzy najlepsze oferty pod względem finan$owym tyle tylko, ze w ostatnim czasie ma całkiem niezłe kontakty z Wisla i to moze przechylić szalę.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 10.01.2017, 18:24
Na czym polegają te dobre kontakty z Wisłą i dlaczego tak uważasz?
Pytam bo nie siedzę w temacie.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.01.2017, 18:31
Też jestem ciekawy.
Akcja z Wojciechowskim? Że niby aż tak daleko to zaszło?
Jak dla mnie, to może tylko grać na kontrakt w Zagłębiu. Ale trzymam kciuki.
Mazek jest prawonożny? Myślałem, że lewo.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 10.01.2017, 19:28
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Tym postem potwierdziłeś, że ekstraklasy nie oglądasz, bo Mazek to właśnie piłkarz techniczny(w dodatku obdarzony dobrą szybkością). Gdyby udało się go sprowadzić, to bardzo w porządku(mimo fatalnego sezonu jego i całego Ruchu). Nieprzypadkowo łączono go znowu z Legią.

P.S - Mazek i Przybecki , ten sam typ piłkarza .
Oglądam co kolejke
No ja Was prosze, Mazek kreatywny i techniczny...
Z dzisiejszego podsumowania Weszło na podstawie Instata Mazek ma najgorszy wynik z prawoskrzydłowych w lidze
"Mazek – 71% celnych podań, mniej niż jedno kluczowe zagranie na mecz (dokładnie 0,8), ale najbardziej bolą najważniejsze statystyki w futbolu. Zero goli, zero asyst"
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.01.2017, 19:31
Oglądam co kolejke
No ja Was prosze, Mazek kreatywny i techniczny...
Z dzisiejszego podsumowania Weszło na podstawie Instata Mazek ma najgorszy wynik z prawoskrzydłowych w lidze
"Mazek – 71% celnych podań, mniej niż jedno kluczowe zagranie na mecz (dokładnie 0,8), ale najbardziej bolą najważniejsze statystyki w futbolu. Zero goli, zero asyst"
Czyli jednak coś go łączy z Przybeckim.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 10.01.2017, 19:33
Czyli co? Mazek za słaby na Wisłę? Czy wyście się zatrzymali w 2003 roku?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 10.01.2017, 19:35
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Czyli co? Mazek za słaby na Wisłę? Czy wyście się zatrzymali w 2003 roku?
ja osobiście w 1978
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 10.01.2017, 19:53
To byłby transfer na miarę "starej Wisły". Młody wyróżniający się z PL ligi.
Ale będzie mega ciężko wygrać rywalizację z Zagłębiem...

Niezależnie jak się ona skończy to sama przymiarka do niego jest już optymistyczna. Kucharski mówi o poważnej ofercie czyli z finansami jest coraz lepiej.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 10.01.2017, 20:12
nesta napisał(a):Wyświetl post
To byłby transfer na miarę "starej Wisły". Młody wyróżniający się z PL ligi.
Ale będzie mega ciężko wygrać rywalizację z Zagłębiem...

Niezależnie jak się ona skończy to sama przymiarka do niego jest już optymistyczna. Kucharski mówi o poważnej ofercie czyli z finansami jest coraz lepiej.
23 letni, bez gola i asysty, z ostatniej druzyny w tabeli
sam nie wiem czy bardziej jest mlody czy bardziej sie wyróżnia
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 10.01.2017, 20:14
23 letni, bez gola i asysty, z ostatniej druzyny w tabeli
sam nie wiem czy bardziej jest mlody czy bardziej sie wyróżnia
bardziej młody
ma jeszcze ze siedem lat żeby odpalić
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 10.01.2017, 20:26
Gdyby miał te 19-20 lat i świetne statystyki to myślałby teraz o transferze do Bundesligi. Wisła musi brać piłkarzy z pewnym potencjałem do dalszego rozwoju, dla których będzie ostatnim klubem w PL przed wyjazdem za granicę. Mazek nie jest gwiazdą, jest właśnie piłkarzem wyróżniającym się, który ma szansę gwiazdą się stać.

Edit. Natomiast tematu i tak raczej nie ma poważnego:

@janekx89 Popytałem teraz i jest tak jak myślałem, CK gra na podbicie stawki i chce wzbudzić zainteresowani Cracovii większe.
Ostatnio edytowane przez nesta : 10.01.2017 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów