The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2017, 10:18
azor napisał(a):Wyświetl post
Pieprzysz głupoty - powiedziałem jedynie, że przy skali na jaką działa WOŚP naprawdę nie mam nic przeciwko temu, że kręcą lody na boku. Naprawdę. Zwłaszcza jeżeli stawia się ich w konfrontacji z kościołem - najbardziej zakłamana instytucja dziejów. A ojciec dyrektor jest ucieleśnieniem tejże hipokryzji.

http://m.newsweek.pl/polska/uczelnia...,398588,1.html

Chociażby tutaj dajesz dyrektorowi swoją kasę
To ty troszke pieprzysz. Zapominasz ze Owsiak nie okrada siebie tylko dzieciaki, na ktore dostaje kasę.
I co nas to obchodzi na jaka skale dziala WOSP? Pieniadze nie są tam dla niego. Pewnie gdyby policzyc okazało, by się, ze za przywłaszczone pieniadze mozna by bylo kupic jedno , dwa urzadzenia ratujace zycie dzieciakom więcej.. Niech do roboty Owsiak idzie jesli hobby niesienia pomocy tak wiele nas kosztuje.

Może chociaz zadal byś sobie mały trud w poznaniu kosciała i i instytucji wiary jesli juz tak bardzo chcesz stawiac w szeregu z Owsiakiem?
Akurat Rydzik jest zakonnikiem a nie ksiedzem. I z racji tego, nie moze posiadac majatku. Wszystko co moglo by byc jego, jest tak naprawdę własnościa Zakonu Redemptorystów
Mozesz być pewien, ze wszystkie otrzymywane przez Zakon datki są od ludzi wysylane swiadomie i dobrowolne. Oni doskonale wiedzia na co i dla kogo trafiaja ich pieniazki.

Watpie, zeby było tak jak twierdzisz, ze Oni żerują na ludziach mylacych wiare z kosciolem. Dlaczego?
Z bardzo prostego wniosku. Mianowicie kosciół jest częscią tej włąsnie wiary. To świtę miejsce, i dom Boży - -miejsce gdzie On przebywa(taka czerwona lampka). A Księża to jego apostołowie...i zgoda, nie wszyscy są doskonali i nie wszyscy powinni wybrac to powołanie. Ale nawet Jezus, tez się co do jednego apostoła pomylił.
Sluchacze RM włąśnie w to wierzą. Sluchanie tego Radia jest jedyna rzecza, ktora sprawia im pewnie radosć.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 07.01.2017 o godz. 10:46.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.01.2017, 11:04
Cytat:
Pieprzysz głupoty - powiedziałem jedynie, że przy skali na jaką działa WOŚP naprawdę nie mam nic przeciwko temu, że kręcą lody na boku. Naprawdę. Zwłaszcza jeżeli stawia się ich w konfrontacji z kościołem - najbardziej zakłamana instytucja dziejów. A ojciec dyrektor jest ucieleśnieniem tejże hipokryzji.
http://pokazywarka.pl/45zdwz/

Gdybym miał pisać tak jak Ty to bym napisał, że nieważne, że są księża pedofile, złodzieje, że Rydzyk się dorabia na moherach bo skoro organizacja kościelna Caritas zbiera 300 mln złotych rocznie to niech sobie kręcą lody na boku bo tyle dobrego robią dla ludzi.
Chora logika i tyle.
Ty jesteś przesiąknięty tym lewackim jadem w stylu - Owsiak dobry więc niech sobie na boku dorabia - a kościół zły - i tu już w ogóle nie wspominasz o Caritas a mógłbyś napisać tak jak ja wyżej, że Caritas dobry, lepszy od Owsiaka kilkakrotnie więc niech na boku się dorabiają.
Nienawiść i nic więcej, jak o kościele to tylko źle. O Rydzyku tak samo, tylko źle ale w ogóle nie myślisz o tym, że skoro gościu prowadzi radio, telewizję i uczelnię to samo utrzymanie tego pochłania trochę środków. Tak więc skądś musi tę kase brać i na pewno nie jest tak, że kasa od babć idzie tylko do kabzy Rydzyka bo na utrzymanie tych instytucji, które on ma potrzeba niemały grosz. I tu też sprawa jaki ten Rydzyk pasożytniczy. No właśnie jednak trochę dobrego robi bo dla wielu ludzi Radio Maryja, TV Trwam to coś wspaniałego, dla wielu na pewno również ta jego Wyższa Szkoła jest czymś pomocnym.
I trudno żeby gościu, który posiada TV i Radio na skalę całego kraju, posiada szkołę wyższą jeździł maluchem albo zył w biedzie. Biznesman jak każdy inny więc dziwne jakby na jakimś poziomie nie żył.

Także dlaczego Ty piszesz o kościele i Rydzyku tylko źle i wcale nie wspominasz o tym co oni dobrego robią? Bo tak jak Ci kiedyś napisałem, masz ból dupy względem kościoła.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.01.2017, 14:57
Kazdy widzi nienawisc u innych ale nie u siebie samego. Widac po Was ze moglibyscie gównoburze o byle pierdołe zrobić i życie za nią oddać
WOSP od lat publikuje rozliczenia ze swojej dzialanosci i moze sobie to samemu sprawdzic ile "na boku" Owsiak wykręcił. Zaufanie spolecznie to najwiekszy atut WOSP. Caritas dziala inaczej ale ta ogranizacja tez ma cel szlachetny. O tym ile i skąd zebrała pieniędzy nie dowiemy się jednak bo chyba żadnych audytów a la WOSP nie publikuje.
Przeciez nikt nie ma monopolu na jedynie słuszną prawdę czy sposób działania. Skąd ten ból w dupie? Okazyjnie wspierałem WOSP i ta organizacje jest mi bliższa (np na oddziale neonatologii na Ujastku gdzie przez jakis czas lezały moje dzieci sprzęt pochodzil od fundacji WOSP) ale przez mysl mi nie przeszlo zeby walczyc z Caritasem
DysoN
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.01.2017, 21:02
nieeee, gównoburza rozpętuje się tylko w momencie, kiedy negujesz "mojszą rację" - stajesz się wtedy lewakiem
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.01.2017, 21:36
Skoro nienawidzisz kościoła a Kwachu i tym podobne typki sa dla Ciebie ok to trudno nie nazwać Cię lewakiem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
azor
Senior Member

Stary 07.01.2017, 22:00
wybacz moją ciemnotę, ale dalej chyba nie rozumiem kim jest z definicji ten co chwile wspominany lewak

A i mam jeszcze pytanie, czysto hipotetyczne - jeżeli znalazłby się jakiś sympatyk PiSu, który nie jest wierzący? To wtedy co?
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.01.2017, 22:04
Tym bardziej jest lewakiem, gdyż ma lewicowe podejście zarówno do gospodarki, jak i do kwestii światopoglądowych
Anty PO-PiS!!!
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 07.01.2017, 22:48
Znowu gównoburza kto kogo wspiera. Jeden wrzuci Owsiakowi raz w roku, drugi wspiera Kościół przez cały rok, a trzeci zakupi roczną prenumeratę Gazety Wyborczej Nikogo nie powinno obchodzić co ktoś robi ze swoją kasą, ponieważ może dysponować swoją własnością jak chce, ma do tego prawo.

Mnie nie przeszkadza wrzucić do koszyka na Mszy Św. i potem wesprzeć WOŚP.
Sam nawet kiedyś byłem wolontariuszem

I najwięcej kasy zebraliśmy pod Kościołami
Ostatnio edytowane przez heoij : 07.01.2017 o godz. 22:55.
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.01.2017, 23:04
Cytat:
A i mam jeszcze pytanie, czysto hipotetyczne - jeżeli znalazłby się jakiś sympatyk PiSu, który nie jest wierzący? To wtedy co?
Pewnie nic

Cytat:
wybacz moją ciemnotę, ale dalej chyba nie rozumiem kim jest z definicji ten co chwile wspominany lewak
Lewak to jest taki skrót myślowy. Np Ty w kwestii kościoła prezentujesz typowy lewacki bełkot.
drozd:
azor
Senior Member

Stary 07.01.2017, 23:21
Dalej nie rozumiem. Mój stosunek do wiary i kościoła kształtował się przez lata - na bazie doświadczeń, przemyśleń i historii. Racjonalnego myślenia - choć rozumiem, że dla osób wierzących może to być trudne. Mojego myślenia, nikt nie musiał mnie do tego przekonywać, namawiać, czy prać głowy. Nie wiem dlaczego miałbym być szufladkowany jako lewak, co mi osobiście akurat kojarzy się głównie z tym co było między '45 a '89, może błędnie, ze względu na to, że mam taki a nie innych stosunek do wiary i kościoła.

Natomiast jeżeli każdy niewierzący jest lewakiem, to jak może popierać PiS?
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.01.2017, 23:45
Skoro przez całe życie doszedłeś jedynie do wniosku, ze kościół jest tylko zły i Rydzyk to pała to coś słabo Ci to wyszło. Rozmawialiśmy o tym w kontekście Owsiaka, u którego nie przeszkadza Ci, że wyprowadza kasę z WOŚP podobnie jak Kijowski, i AS wrzucił gadkę o kościele i Rydzyku pod która się podpiąłeś. Tutaj już nie zauważyłeś ile dobrego robi Caritas albo, że Rydzyk tez coś tam dobrego robi (radio, TV, uczelnia).
Dlatego Ci powtarzam, masz ból dupy i posługujesz się typowym lewackim bełkotem.
A czy się nazwiesz lewakiem czy nie, czy ja Cię tak nazwę, to jest nieważne. To jest tylko jakieś tam szufladkowanie lub określenie osoby, które generalnie nie ma znaczenia w całej dyskusji.
drozd:
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 08.01.2017, 11:45
Cytat:
Natomiast jeżeli każdy niewierzący jest lewakiem, to jak może popierać PiS?
LEWICOWYM, SOCJAL(ISTYCZ)NYM PODEJŚCIEM DO GOSPODARKI.

A jak tego nie rozumiesz, toś trąba.
Anty PO-PiS!!!
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 09.01.2017, 08:47
ABGwislakABG napisał(a):
LEWICOWYM, SOCJAL(ISTYCZ)NYM PODEJŚCIEM DO GOSPODARKI.
A jak masz prawicowe poglądy gospodarcze i lewicowe światopoglądowe to lewak czy prawak?

DysoN napisał(a):
WOSP od lat publikuje rozliczenia ze swojej dzialanosci i moze sobie to samemu sprawdzic ile "na boku" Owsiak wykręcił
No ale nie o to właśnie chodziło w procesie MatkiKurki, że coś te rozliczenia się nie zgadzały?
Ostatnio edytowane przez frank : 09.01.2017 o godz. 08:56.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.01.2017, 10:27
W Polsce lewica i prawica kompletnie się zatarły. Patrząc kanonicznie po poglądach to circa 95% społeczeństwa ma socjalistyczny resentyment, a stricte liberalne poglądy max kilka % wyborców.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 09.01.2017, 11:49
Cytat:
A jak masz prawicowe poglądy gospodarcze i lewicowe światopoglądowe to lewak czy prawak?
Liberał, względnie centrum, czyli w dyskusji z lewakiem będziesz prawakiem, w dyskusji z prawakiem będziesz lewakiem.

Prawicowe poglądy gospodarcze i światopoglądowe to libertarianizm.
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 09.01.2017, 11:58
Cytat:
Liberał, względnie centrum, czyli w dyskusji z lewakiem będziesz prawakiem, w dyskusji z prawakiem będziesz lewakiem.
Znam to doskonale z autopsji. Etykietki od czerownych lewaków po narodowych katoli
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 09.01.2017, 12:06
Libertarianin ma jeszcze gorzej
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 09.01.2017, 12:08
Cóż poradzić jeśli zachciało się bycia wyjątkowym
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 09.01.2017, 12:11
4-5%, jak nie mniej

Po-wcy i nowoczerscy określając się jako partie liberalne zrobiły temu środowisku antyreklamę, czarny PR, dowolność w wyborze określeń, mnogość interpretacji.

A po wpisach użytkowników azor i frank prawdziwym niestety jest twierdzenie, że ludzie własnych poglądów nie potrafią określić
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 09.01.2017, 12:20
Oj liberalizm został zohydzony jeszcze w dwudziestoleciu międzywojennym. Nawet trudno cytować te nagłówki w prasie jakie pisali czerwoni propagandziści od Piłsudskiego.
frank
Member

Stary 09.01.2017, 15:18
.................
Powód: zduplikowany post
Ostatnio edytowane przez frank : 09.01.2017 o godz. 18:36.
frank
Member

Stary 09.01.2017, 15:31
ABGwislakABG napisał(a):

Prawicowe poglądy gospodarcze i światopoglądowe to libertarianizm.
Wiem co to libertarianizm. Pisząc w ten sposób chciałem podkreślić sprzeczność we wrzucaniu poglądów gospodarczych w podział lewica/prawica. To prowadzi do jeszcze większego misz-maszu pojęciowego niż mamy. O ile się nie myle to jakoś w Polsce się to zazwyczaj odnosiło do światopoglądów. Dawniej. Bo od momentu jak Korwin sobie z tego zrobil reklamówkę na potrzeby kampanii to nagle trach - na wszelkiej maści forach zawsze znajdzie się ktoś od "PiS to lewica bo socjalisty!!".

ABGwislakABG napisał(a):
A po wpisach użytkowników azor i frank prawdziwym niestety jest twierdzenie, że ludzie własnych poglądów nie potrafią określić
Ty to bez zaczepki nie potrafisz, nie? A mnie zawsze śmieszyć będą te internetowe mędrki, co "niestety" i "z ubolewaniem" stwierdzają, że na świecie sami idioci oprócz nich samych.
Nie pisałem o swoich poglądach, to była abstrakcja. Do libertarianina mam jeszcze kawałek.
emj10
Senior Member

Stary 09.01.2017, 15:34
Prawda jest natomiast taka, że PiS z prawicą ma niewiele wspólnego. Ba, nawet jak się wrzuci ich na mapę poglądów to PO jest bliżej do prawicy
azor
Senior Member

Stary 09.01.2017, 16:06
Cytat:
Rozumiem, że jeżeli nie podzielam Twoich/ogólnie tutaj panujących poglądów, to niemożliwe jest, żebym miał jakieś własne, a jedynie mogę mieć sprany mózg przez lewaków?
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.01.2017, 16:57
Komuszy (P)rezydent podpisał właśnie ustawę o edukacji, która cofa nas do PRL'u. Ciekawe, ile będzie zwolnień... W marcu chyba strajk generalny nauczycieli i oby dali do pieca.

Natomiast kolejny prawdziwek objawił się w osobie Ministra Zdrowia i jego wypowiedziach o smogu. Ci ludzie zatrzymali się w nauce w XIX wieku(przy dobrych wiatrach).
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 09.01.2017, 17:31
Tyś widział komucha

Dlaczego cofa nas do PRLu według Ciebie?
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 09.01.2017, 18:03
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Komuszy (P)rezydent podpisał właśnie ustawę o edukacji, która cofa nas do PRL'u. Ciekawe, ile będzie zwolnień... W marcu chyba strajk generalny nauczycieli i oby dali do pieca.

Natomiast kolejny prawdziwek objawił się w osobie Ministra Zdrowia i jego wypowiedziach o smogu. Ci ludzie zatrzymali się w nauce w XIX wieku(przy dobrych wiatrach).
Ty myślisz, że komunistyczny ZNP z Broniarzem na czele to wszyscy nauczyciele ? Stawiają się bo wiedzą, że na tej reformie oni sporo stracą, czyli 7 tys. stanowisk dyrektorskich i o to im chodzi w protestach. Jak rządziła PO to nawet sama Wyborcza była za likwidacją gimnazjów (bo PO miała rządzić wiecznie, czyli dyrektorami byli by nadal Ci o słusznych poglądach)... Ale nie oczekiwanie wygrał PiS i nagle oni zmienili zdani i już reforma edukacji jest zła i niepotrzebna

A w Wyborczej po wyborach 2015 skończyły się pokazywać takie artykuły popierające likwidacje gimnazjów
http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1...Redirects=true

Całe KODziarstwo zarzuca Dudzie że to podpisał , że jest notariuszem itd., ale czy do tych łbów nie dociera, że Duda , który wywodzi sie z PiS-u miał taki sam program wyborczy, to samo obiecywał, więc po co ma coś vetować skoro to obiecał? Lemingi to stan umysłu.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.01.2017, 18:30
Komuszy (P)rezydent podpisał właśnie ustawę .
Pobudka! Prezydent Komorowski nie jest już prezydentem od półtora roku.

która cofa nas do PRL'u. Ciekawe, ile będzie zwolnień...
Mawiają też Panie w kodach, że krowy nauczycielom przestaną mleko dawać, a dzieci będą się musiały uczyć wierszyków o Kim Dzong Kaczym.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 09.01.2017, 18:40
azor napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że jeżeli nie podzielam Twoich/ogólnie tutaj panujących poglądów, to niemożliwe jest, żebym miał jakieś własne, a jedynie mogę mieć sprany mózg przez lewaków?
Wnioskowałem po mnogosci zapytań dotyczących spraw poglądowych. Możesz mieć własne, spokojnie. Nie moja już brożka czy chcesz socjalistyczna gospodarkę czy projewropejska liberalizacje swiatopogladowa. Z racji składania zeznań podatkowych zupełnie gdzie indziej mam na to kolokwialnie mówiąc wyjebane

Ty jak mniemam składając tutaj pity i płacąc VAT nie masz wyjebane?

Cytat:
Ty to bez zaczepki nie potrafisz, nie? A mnie zawsze śmieszyć będą te internetowe mędrki, co "niestety" i "z ubolewaniem" stwierdzają, że na świecie sami idioci oprócz nich samych.
Nie pisałem o swoich poglądach, to była abstrakcja. Do libertarianina mam jeszcze kawałek.
Jak wyżej. Mnogość zapytań sugeruje niewiedzę, więc mam nadzieję, ze trudność zagadnienia przedstawiłem w wystarczającym, chłopskim rozumieniu (0 inwektyw, sam taki posiadam)?

Szkoda, że masz kawałek do libertarianina I nie tylko Ty, większość Narodu. Byłoby znacznie, znacznie lepiej jak ukazują cięcia podatków u innych przedstawicieli grupy Wyszechradzkiej czy np. Rumunii. Szkoda, naprawdę szkoda.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 09.01.2017 o godz. 18:55.
Anty PO-PiS!!!
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.01.2017, 18:40
I git z tymi gimnazjami. Jedyny minus jest taki, ze każda taka zmiana to zamieszanie, 15 lat temu mieliśmy zamieszanie, to generuje koszty, teraz cofamy tamto zamieszanie i likwidujemy gimnazja, znowu zamieszanie w papierologii się zrobi, do tego jakieś nowe książki czyli finansowo też każdy po dupie dostanie. Ale cóż, życie.
Nic te gimnazja nie dały. Ja skończyłem gimnazjum i nie uważam, że jestem mądrzejszy lub lepszy od kolegów kilka lat starszych, którzy mieli 8 lat podstawówki. Może nawet gorzej dla mnie (nas) się skończyło bo zmarnowaliśmy 1 rok w gimnazjum, które było przedłużeniem podstawówki, czyli tych wszystkich biologii, geografii itp a można było rok dłużej siedzieć w liceum, zawodówce czy technikum i się uczyć już konkretniejszych rzeczy, uczyć się zawodu, mieć program rozbity na rok dłużej = mniej napięty harmonogram zajęć = może dzięki temu mniej nauki czyli więcej by było chęci ogarnąć wolniej program a nie napierdalać jak głupi w 4 lata w technikum i przedmioty zawodowe i do matury (i te niematuralne też).
Także im krócej się uczymy tych podstaw tym lepiej. Najlepiej to by było nauczyć się pisać, czytać, historii, matematyki i od razu na jakiś profil, który nam się przyda w pracy, nawet niech to będzie głupia wiedza teoretyczna, która się przeważnie z praktyką mija ale zawsze lepiej się uczyć czegoś co ma jakiś związek z pracą a nie marnować czas w podstawówce, gimnazjum na historię Mezopotamii czy jakieś pierdoły z biologii albo coś o skałach z geografii.
Poza tym oświata to część biurokracji. Im więcej tych nauczycieli tym gorzej. Wiem, że praca fajna, lekka, może jedynie psychicznie trudna ale wakacje 2 miechy są, ferie i inne przerwy są więc fuszka dobra, no ale szkoda kasy państwowej na nadmiar nauczycieli.
drozd:

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów